| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
upam da se bomo razumeli...če ne , me popravite...tisti ki tematiko obvladate boste itak razumeli...
predelan gramofon nikoli ne bo dosegel ceno prenovljenega...pod predelan mislim samo na to da obdržiš vitalne dele in sestaviš popolnoma novi koncept...mogoče se ti je dejansko usralo...čestitke za trud...slika je sicer slaba....težko boš najdel nekoga ki bo to znal cenit...da smo si na jasnem...stvar vredi toliko , koliko dobiš za njo...ne koliko si vložil ali koliko si je sam plačal...
omenil si cene enih in drugih par let nazaj....tako kot je Lenco bil 50 euriča , so tudi Garrardi bili od 400 naprej...spomnem se enega v mintu za 900 GBP...najdi ga danes ????...dva dni nazaj je prodan Lenco 75L v odličnem stanju za cca. 250 GBP..."Audiograil"ove prenove ali refreshi Garrarda grejo krepko čez 2000 GBP...če spremljaš cene bi to mogel vedeti....zdaj pa ti izračunaj procentualni rast cen enega in drugega...
...še ena zanimivost če koga zanima...10 ur je do konca aukcije Garrard 301 v mintu-NOS....trenutna cena je cca. 2400 GBP.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
akspace
Pridružen/-a: Sre Apr 2009 11:08 Prispevkov: 5 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 16:37 Naslov sporočila: Smeh..... |
|
|
"".mogoče se ti je dejansko usralo...čestitke za trud...slika je sicer slaba....težko boš najdel nekoga ki bo to znal cenit...da smo si na jasnem...stvar vredi toliko , koliko dobiš za njo...ne koliko si vložil ali koliko si je sam plačal...""
Enostavno zabavno prebirati te nesmiselne konverzacije ljudi, ki nevem česa se tako zelo bojijo oz. kaj jih moti.
Če mene nekaj moti enostavo pogledam drugam kjer me več ne.
Če se vam moj gramofon ne zdi vreden nič ali pa vam ni všeč ga enostavno
ne gledajte oz. ni potrebno o tem filozofirati.
Po moje gre za splošen pojav kjer vse ovčke sledijo pastirju,
nezavedajoč se, da jih mogoče ta pelje v klavnico.
Verjetno je ta pastir nek človeček, ki se naslanja na neko znanost in pravi to je edina rešitev...Verjetno ne pridemo daleč s takim logičnim sklepanjem, saj glasba ni znanost ampak čudež.)
Če pa človek ima drugačno filozofijo je to potrebno spoštovati, ljudje,
saj pa niste v vrtcu več.....
Predlagam pa malo več prebiranja in brskanja po spletu glede pojava LENCO. Še posebej na lenco heaven od koder izvira ideja za moj gramofon.
Imel sem pa priložnost slišati Gerard 401 v direktni primerjavi z lencom,
pa je enostavno nekaj čudežnega v zvoku lenkota, kjer gerrard ne more zraven. Glasba pri lenku res zaživi in postane lahkotna poezija, medtem ko gerrard igra bolj konzervativno- verjetno je to čudežna beseda. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031388399 |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
sam si pišeš opravičila...če je za tebe to nesmislena konverzacija , pač pogledaš drugam in te ni več.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
| iskati relevantne info na Lencoheaven je seveda skregano z zdravo pametjo tam je kup zanesenjakov ki jim je to sveti gral, ne rečem da so z vsem v zmoti, ampak jasno jim je, da je Lenco najboljši na svetu, koliko pa ima to veze v realnem svetu je malo druga pesem, to je preprosto ljubiteljska stvar in kot tako jo je potrebno vzeti v vednost z določeno skepso in distanco... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Roogi58
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02 Prispevkov: 92 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 07:59 Naslov sporočila: |
|
|
Vsak domači audio sistem oz. komponenta je v osnovi stvar ljubiteljstva in zanesenjaštva. Vseeno je, če ga kupiš od nekoga, ki ga masovno proizvaja, ali pa če si ga narediš ali sestaviš sam ali pa ti ga naredi, zgradi ali sestavi kdo drug, ki to zna in pri tem ni nič absolutno.
Če bi se na eBayu dalo kupiti kup starih in popraskanih stradivark in bi si jih tisti, ki to znajo narediti obnovili, tisti ki ne, pa bi pač obnovljene nabavili, bi nedvomno bilo na trgu precej dobrih violin. Upam si trditi, da bi te obnovljene vseeno zvenele bolje, kot marsi katere na novo izdelane, čeprav v tem za nekatere ni logike. Saj dobro igra lahko le nekaj novega, mar ne? Tu pa tam se še najde kaka stara stradivarka. Zakaj je tako cenjena? Zato ker zveni čarobno, draga pa zato, ker jih je malo.
Seveda so vsakemu proizvajalcu novih gramofonov taki projekti obnove v napoto in v škodo. Zato je treba take izdelke popljuvati, tiste ki si jih drznejo obnavljati pa marginalizirati.
Kdor je skeptik, naj si enostavno vzeme enkrat čas, pa kakšnega Lenkota posluša. Bolje dva ali tri, da ne bo kdo rekel, da se je komu vsralo.
Do takrat je škoda časa in papirja. Že tretjič poudarjam, da tudi sam nisem verjel, dokler se nisem sam prepričal. Tudi tisti, za katere vem, da so ga slišali, nobeden od njih ni rekel, da gre za s****e. _________________ Viablue-Slovenija |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 761 451 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 11:34 Naslov sporočila: |
|
|
| vse lepo in prav. zanima me še vedno vprašanje iz začetka, s katerim gramofonom malo višjega razreda si ga primerjal in je bil tako prepričljivo boljši???? to da mogoče od kakega razsutega Garrarda 401 recimo da verjamem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Janko1
Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01 Prispevkov: 101 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 12:44 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a Janko1 Ned Mar 24, 2013 09:32; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Roogi58 je napisal/a: | | Če bi se na eBayu dalo kupiti kup starih in popraskanih stradivark in bi si jih tisti, ki to znajo narediti obnovili, tisti ki ne, pa bi pač obnovljene nabavili, bi nedvomno bilo na trgu precej dobrih violin. Upam si trditi, da bi te obnovljene vseeno zvenele bolje, kot marsi katere na novo izdelane, čeprav v tem za nekatere ni logike. Saj dobro igra lahko le nekaj novega, mar ne? Tu pa tam se še najde kaka stara stradivarka. Zakaj je tako cenjena? Zato ker zveni čarobno, draga pa zato, ker jih je malo. |
Kot se je izkazalo, so te violine tako cenjene, ker jih je malo in tako drage, ker jih je malo. Samo to in nič več.
http://blogs.discovermagazine.com/notrocketscience/2012/01/02/violinists-can%E2%80%99t-tell-the-difference-between-stradivarius-violins-and-new-ones/
| Citiram: | | The duo asked professional violinists to play new violins, and old ones by Stradivari and Guarneri. They couldn’t tell the difference between the two groups. One of the new violins even emerged as the most commonly preferred instrument. |
| Citiram: | | What’s more, no one has tested whether violinists themselves can truly pick up the supposedly distinctive sound of a Strad. The common wisdom is that they can, but Fritz and Curtin showed that this isn’t true. “Many people were convinced that as soon as you play an old violin, you can feel that it’s old, it’s been played a lot, and it has a special sound quality,” says Fritz. “People who took part in the experiment said it was the experience of a lifetime when we told them the results. They were fully convinced they could tell the difference, and they couldn’t.” |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Roogi58
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02 Prispevkov: 92 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo kdo prizadet, na vprašanje s katerimi gramofoni sem oz. smo ga primerjali, raje ne bom odgovoril. _________________ Viablue-Slovenija |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 761 451 |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
uuuuuu...vsrali smo se...daj povej...  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Samo da so tista jetrca,ki jih ti preprodajaš super. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Od ekspertov pa res nebi pričakoval da bi udrihali čez gramofon,ki ga še nikoli videli niso kaj šele da bi ga slišali.Bi rekel da je tole kar fovšija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Od ekspertov pa res nebi pričakoval da bi udrihali čez gramofon,ki ga še nikoli videli niso kaj šele da bi ga slišali.Bi rekel da je tole kar fovšija. |
Podpišem.
Neotesancem uspe sfižiti skoraj vsako zanimivo temo na tem forumu. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | Samo da so tista jetrca,ki jih ti preprodajaš super. |
a to leti na moj račun???...katera jetrca jaz "pre"prodajam...če najdete eno samo besedo z katero sem popljuval omenjen gramofon se bom opravičil preko naslovnice Dela vama , strokovnjakoma , in prodajalcu , ne preprodajalcu , omenjenega gramofona...prejel sem se na beseedo o tržnih cenah Lenca in Garrarda , Thorensa...pohvalil sem Diy projekt...z besedo "vsral" nisem mislil nič ciničnega...posrečil , trofnil ???...sam projektant je rekel da ne ve kako mu je uspelo...so???.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|