| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
danes sem dobil Dueta, tako da ostajam na squeezu. Prednost ki meni dosti pomeni, je večji zaslon, tako da je vse skupaj dosti bolj pregledno, brskanje pa mnogo lažje.
Se mi pa zdi da bi lahko kontroler bil bolje narejen, saj nenehno škripa v rokah, daje bolj krhek občutek v rokah.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 07:05 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah a tudi ti opazis obacasno zatikanje pri izbiri spletnih radiov, albumov? Daljinec kar zacne prikazovat uro in se morem vrnit v home menu, ter znova izbrat, da zaspila tisto, kar hocem. Updatano imam na zadnjo razlicico softwara, to itak avtomatsko naredi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
T42

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 23:09 Prispevkov: 37 Kraj: cc
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
No da dodam, mene heca volume control. Kadar sem prikopljen na squeeznetwork je skoraj neodziven! Kadar streamam iz pcja dela super gladko. Povezava ni problem (4/1)...
Zgleda da mu direkt stream čist preveč resoursov požre. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
pošteno povedano niti ga nisem dobro še preizkusil, ni bilo časa. Samo priklopil, malo stestiral in to je to. Sem pa moral enkrat baterijo ven dati, ker je daljinec zmrznil.
Kaj več pa povem čez kaka dan.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
Squeezebox in Transporter sta sama po sebi neuporabni napravi. Vsako pritisnjeno komando na daljincu posredujeta dalje Squeezecentru ali Squeezentworku, odvisno kam sta pač priklopljena. Ta dva prejete zahteve obdelata in pošljeta Squeezeboxu/Transporterju nazaj ukaz, kaj morata narediti. Tudi za banalne stvari, kot je recimo sprememba glasnosti.
Kadar sta priklopljena v Squeezenetwork, pošiljata zahteve v evropski center, ki je v Minhnu če se prav spominjam. Če se vzame v obzir, da so tja v času predvajanja internetnega radia priklopljeni vsi Squeezeboxi/Transporterji v evropi, katerih pa je v vsakem trenutku verjetno nevem koliko deset tisoč, je fascinantno da stvar sploh deluje kot deluje, oziroma da ne prihaja do štekanja in delayev po pritisku tipke na daljinec. Po moje gre tam za impresivno mašinerijo in internetno povezavo, da se to vse sfolga, glede na to, da sistem v realnem času sledi vsak Squeezebox/Transporter po njegovi PIN številki, vsakemu posebej obdeluje zahteve in jih pošilja nazaj.
Včasih pa seveda tudi pride do kakšnega izpada ali štekanja. V tem primeru ni kriv Squeezebox/Transporter, ampak Squeezenetwork ali kakšna obremenitev/izpad internetne linije nekje vmes na poti.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 00:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanimiv info, se zanimivejsi sistem. Cemu so se odlocili za tako varianto sicer ne vem, oziroma vsaj ni razvidno iz dodane vrednosti v funkcijah. Upam, da bodo to se bolje izkoristili, ce so ze izbrali tako pot in placali ceno za njo (oziroma jo mi). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 06:55 Naslov sporočila: |
|
|
Squeezebox in Transporter sta tako zanimiva in funkcionalna ravno zaradi takšnega sistema, saj je odprt in nudi mali milijon nekih uporbnih stvari. Slimdevices izda novo verzijo Squeezecentra, ki si jo uporabnik naloži na računalnik in eto ga, njegov Squeezebox že ima nove funkcije, je še bolj uporaben, njegovo delovanje pa še bolj optimizirano. Poleg tega uporabniki po svetu sami razvijajo dodatke/plugine in jih objavljajo na Slimdevices forumu, s temi pa si človek lahko povsem personalizira svoj Squeezebox/Transporter, spremeni njegovo delovanje, itd. Če malo karikiram... lahko si ga spremeni v Boeinga če mu paše.
Prednost je torej prilagodljivost uporabnikom in času. Ko se uporabnikom zalušta neka nova stvar, opcija, funkcija,... Slimdevices to vzame na znanje in v naslednji verziji ki jo izpljunejo na tržišče je publiki v veliki meri že zadoščeno. Naprava tako nikoli ne zastari, kot bi sicer to v današnjih časih na en, dva, tri, če bi šlo za zaprt sistem. Primer takšnega zaprtega sistema so recimo glasbeni serverji z vgrajenim hard diskom, ki delujejo kot samostojne hifi komponente. Tukaj kupiš, čez dve leti pa je že zastarel. Proizvajalec izda morebiti par firmware nadgraditev, ki pa ne prinesejo nobenih novih funkcij, temveč le odklanjajo odkrite buge, to pa je tudi vse. Čez par let pa pride na tržišče recimo novi format, ti revež pa s svojo zastarelo kišto ne moreš predvajati...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
Vem kaj želiš povedati in sem te stvari vzel v ozir pri nakupu. Govoril sem izključno o načinu nadzora na kratke razdalje (ie. daljincu), katerega vsaka komanda pa res ne bi rabila iti čez strežnik v Nemčiji .
Če jim iz tega izhajajoče zamike in druge pomankljivosti uspe zbalansirati s kako dodano vrednostjo, je seveda drugače, le trenutno se mi odločitev zdi kontraproduktivna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
Saj ne gre čez oddaljene strežnike, samo čez lokalni squeezecenter:) (razen pri radiu).
Veliko pa je tudi na tem, da sam squeezebox nima dovolj procesorske moči da bi opravljal vse sam, zato določene operacije namesto njega opravi računalnik. Drugače bi se menjal samo firmware. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ok, očitno si moram prebrat več na to temo, da ne trabunjam po nepotrebnem . Ampak dejstvo ostaja da zna upravljanje z daljincem pri Duetu povzročat zamike, včasih večsekundne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 17:02 Naslov sporočila: |
|
|
| George Luni je napisal/a: | Ok, očitno si moram prebrat več na to temo, da ne trabunjam po nepotrebnem . Ampak dejstvo ostaja da zna upravljanje z daljincem pri Duetu povzročat zamike, včasih večsekundne. |
Toliko? To pa mi je malo sumljivo.. Jaz nikoli nisem imel takih zamikov. Pri poslušanju glasbe iz lastnega računalnika je v hudih primerih trajalo kake pol sekunde za večji flac komad. Si poskušal povezat z UTP kablom, in ne preko wirelessa? Kakšno moč signala ti kaže squeezebox? Kakšen router/AP pa imaš?
Ker neodzivnost je lahko posledica slabega omrežja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
malo sem se igral, in se mi ne zdi ravno da bi moral čakati par sekund na odziv. Razen takoj ob začetku, ampak mora zbuditi omrežni disk, pa je to verjetni razlog.
Glasnost pa tudi dela BP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Moj Squeezebox kadar je priklopljen na Squeezenetwork reagira na pritisk daljinca praktično v momentu. Včasih sicer na momente trokira spreminjanje glasnosti (če tipko držim dalj časa), kjer se indikator za glasnost ne premika enakomerno (zvezno), temveč skače po korakih, vendar to ni problematično.
Če prihaja do daljših zamikov ko je Squeezebox povezan na Squeezecenter, je lahko poleg vzrokov, opisanih v prejšnjih postih kriv tudi preslab računalnik ali preveč procesov v ozadju, zaradi česar Squeezecenter v nekem trenutku morebiti nima na razpolago dovolj sistemskih sredstev. Rabi pa jih kar nekaj, saj je to bolj kot ne požrešen software. Lahko je kriv tudi do konca napolnjen hard disk, saj takšnen je počasen, ali pa je na njem material preveč razmetan (potrebna defragmentacija) in Squeezecenter med predvajanjem rabi občutno več časa ko po nepotrebnem skače sem ter tja po disku.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz uporabljam kar žično povezavo. Preko kabla zadeva deluje hitreje kot če stoji tik ob routerju, ali kjerkoli v stanovanju. Je pa opazna razlika tudi med dvema računalnikoma.. vendar preko 900mhz mašine deluje kar solidno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cardynal
Pridružen/-a: Ned Jan 2009 16:39 Prispevkov: 14 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
mene pa zanima ali lahko preko te zadeve gledas tudi ffilme ali je to samo za muziko
nikjer nisem zasledil kaj vse je sploh sposoben delati
in ali se ga splača sploh imeti |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|