Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zanimiv poizkus

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 00:25    Naslov sporočila: Zanimiv poizkus Odgovori s citatom

Zelo zanimiv poizkus z različnimi frekvencami:

http://www.youtube.com/watch?v=Zkox6niJ1Wc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wow, fascinantno Very Happy

Hehe, ker smo ze pri frekvencah... sem se vceraj ravno malce testiral. Pri kupovanju zvocnikov (oz izdelavi le teh), veliko ljudi gleda frekvencni razpon, ki ga zvocniski sistem lahko predvaja. Predvsem maksimalno frekvenco... hehe, pa ste se ze kdaj stestirali koliko max slisite?
No, pa povejte ta starejsi od 25 let, ce slisite 16kHz (aja, 16kHz moras slisati "enako" glasno kot 14kHz, ne samo to da slisis):

http://www.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html

LP,
Matej
Nazaj na vrh
crush

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 10:05
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Youtube filmcek je bil mega Very Happy
Kaj tisti vzorci se tvorijo "samodejno" ko se plosca trese pr neki frekvenci?
No tocno pri drugi minuti je prslo pri meni do "popolnega mrka" - nisem vedu al je ze konc al ne. Laughing

@matejS: evo test
27 let, rahel tinitis Sad
Dnevni test s Sennheiser HD555

Mi je zal da si nisem shranu rezultatou testa iz pred cca 5 let (ta isti test), da bi vidu kolko sem oglusel vmes (ceprav sem takrat testiral s drugimi slusalkami - Sennheiser HD201 in se spomnem da 30Hz sploh slisat ni blo. Ko sem dal volume na max pa je samo fejst poknlo in sem porajtal da najbrz ni zato ker sem gluh Embarassed )

edit: aja pa glasnost sem si nastavil tako, da sem znizal "master" volume od windows-ou dokler filemcek v youtube-u ni zvenel normalno glasno.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejS je napisal/a:
Hehe, ker smo ze pri frekvencah... sem se vceraj ravno malce testiral. Pri kupovanju zvocnikov (oz izdelavi le teh), veliko ljudi gleda frekvencni razpon, ki ga zvocniski sistem lahko predvaja. Predvsem maksimalno frekvenco... hehe, pa ste se ze kdaj stestirali koliko max slisite?
No, pa povejte ta starejsi od 25 let, ce slisite 16kHz (aja, 16kHz moras slisati "enako" glasno kot 14kHz, ne samo to da slisis)

Ne vem, če obstajajo avdiofili, ki gledajo frekvenčni obseg.
Pravijo, da v celotni zvočni sliki "slišiš"(čutiš?) tudi frekvence nad 20KHz. Kdor ima dober 96KHz master, si lahko s spodobnim WAV editorjem "utiša" frekvence nad 20KHz in primerja z originalom.Seveda, na spodobnem sistemu !
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@crush: dobro slisis, jaz 16kHz komaj se slisim.

Sem probal preko 96Khz predvajati visje frekvence (sinus). Nad 16kHz nisem vec slisal, sem pa res cutil. Tak neprijeten obcutek v usesih... vseeno sem poviseval frekvenco in nekje nad 19kHz je ta neprijeten obcutek izginil (sem mogel malce paziti na placebo efekt).

LP,
Matej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu