| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 12:45 Naslov sporočila: Yamaha A-S500 |
|
|
Doma sem imel na testnem poslušanju ojačevalec Yamaha A-S500 in najbrž ne bo odveč če objavim svoje mnenje.
Kar sem slišal preko zvočnikov in komponent ki si jih lastim (http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_gal&id_up=1112) je delovalo precej muzikalno in zračno.
Zvočna slika jasna široka, detajli precizni. Bas je dovolj globok in jasen. Srednji in visoki toni so zračni, v primerjavi z mojim starim predelanim NAD 3020 je prostor zaživel in zadihal. Edino kar mi ni bilo všeč (pač stvar okusa) je malo prevelik poudarek svetlega zvoka. Ne gre za to, da bi visoki toni delovali ostro ali moteče, ojačevalec pač zveni za moja ušesa malenkost preveč svetlo.
Muzikalnost in igrivost ojačevalca je velik plus. Je pa tudi res, da pri glasnejšem poslušanju deluje delno nekontrolirano. To me je presenetilo, saj sem pri 80W pričakoval več.
Loudness funkcija, ki se jo pri tem ojačevalcu da kontrolirati s potenciometrom, se mi je prav zaradi slednje možnosti zdela zanimiva, vendar sem bil delno razočaran. Za kakšno tišje poslušanje je mogoče zanimiva, a za moj okus kljub možnosti potenciometra deluje preveč moteče.
Tako sem večino materiala poslušal z vklopom Pure Direct. Prijetno me je presenetila MM stopnja. NAD 3020 ima menda hvalevredno MM stopnjo in mirno lahko rečem da Yamahina ne zaostaja. Velik plus.
Ojačevalec je dokaj visok, tako da že na pogled deluje kot "nekdo ki ne pozna heca". Starinski izgled je simpatičen, navdušenje pa se neha, ko ugotoviš da so kontrole iz plastike in že na otip delujejo ceneno. Zadnja stran s priključki ni nek presežek, tudi zvočniški terminali dajejo občutek cenenosti (jaz s svojim starim NAD-om se pritožujem ). Napajalni kabel je speljan direktno v notranjost ojačevalca, kar pomeni da kakršnakoli menjava tega kabla pomeni prekinitev garancije.
Kogar rahlo svetel a nikakor preoster zvok ne moti bo s tem ojačevalcem lahko najbrž zelo zadovoljen. Kot rečeno, pri glasnejšem poslušanju ojačevalec delno izgubi kontrolo. Dvomim da je to konstruktorjem ušlo ali da je to posledica cenenih materialov, saj če prav razumem "S" v nazivu ojačevalca pomeni poleg Stereo tudi to, da je ojačevalec namenjen poslušanje glasbe, ne pa žuriranju in nabijanju.
Lp,
Davor.
P.S.
A mogoče kdo ve, kje bi se v bližini MB dalo na test dobiti Marantz komponente - PM 6004 recimo? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s kakimi drugimi interkonekcijskimi kabli proti ostrini v visokih, čeprav je zih "krivec" napajalni kabel.
Nekateri povezovalni imajo blag rolloff v visokih tonih, ne da pri tem izgubiš veliko visokih.
Folku s foruma se vedno valja kup takih kablov naokoli, če bi bil bližje, bi ti dal preizkusit svoje, ki se mi "valjajo" na probo.
Imel sem Yamaho RXV550 AV receiver in bila je diametralno nasprotna tvoji.
Fenomenalna kontrola tudi pri maksimalni moči(okoli 90W sinusa na kanal, podatki na netu so različni, proizvajalce navaja 90), linearna v celotnem spektru moči, neostra v visokih, samo predojačevalec je čista katastrofa.
Tudi v pure direct je bil stereo "mešano na žaru", instrumenti nametani kot drva na kup.
Iz firbca(nabiranje povratnih info) sem jo uporabil za preamp za Yamahino "klasično" napajano končno, skoraj 30kg težko prasico, 2X500W sinusa na 4 0hm.
Jasno, da je pokazala več kot mala 550ka, ampak malčica se sploh ni odrezala slabo, kar se tiče kontrole, ki jo ima njena največja "sestra" v piko.
Predojačevalec tudi na večji Yami ni pokazal nič, vseeno pa je 550 AV receiver in da AV receiver tako moško, z odlično kontrolo, poganja zvočnike, ni prav pogost pojav, tudi pri dražjih primerkih. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem lastnik te Yamahe, sem jo samo poslušal, ker me je firbec matral in sem izkušnjo opisal ker opažam da je precej omenjana na forumu.
Vem da bi se dalo prirejat z interkonekti in napajalnimi kabli, ampak hotel sem izkusit ojačevalec kot tak. Hvala za ponudbo.
Je kdo imel možnost primerjat to Yamaho z Marantz PM 6003 ali 6004 ali 7003 oz. 7004. Deluje Marantz res manj svetlo?
Lp,
Davor. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|