| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2011 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
če koga zanima pch a-300
| Citiram: |
A-300 pričakujemo okoli sredine novembra 2011, cena pa naj bi se gibala okoli 250 €.
|
kar drago, ampak NMT platforma je vedno dražja kot pa xtreamer ipd.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2011 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
kaj priporočate od teh media streamerjov?
Imam laptop z precej prostora, z podporo optike, hdmija, itd..
Na živce mi gre samo, da je vse neurejeno, da moram za vsak film ali muziko, "vlečt" kabl iz receiverja. Tudi med filmom je treba vstat in se sprehodit do laptopa.
Kako je pa z muziko pri teh streamerjih, ali kvalitetno predvajajo?
Ali je logitech sb uporaben samo za glasbo ali tudi za filme?
Če prav razumem, pri teh streamejih ubistvu pridobim lep menu in daljinca?
hvala za dogovore |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Original-One je napisal/a: | Zdravo,
kaj priporočate od teh media streamerjov?
Imam laptop z precej prostora, z podporo optike, hdmija, itd..
Na živce mi gre samo, da je vse neurejeno, da moram za vsak film ali muziko, "vlečt" kabl iz receiverja. Tudi med filmom je treba vstat in se sprehodit do laptopa.
Kako je pa z muziko pri teh streamerjih, ali kvalitetno predvajajo?
Ali je logitech sb uporaben samo za glasbo ali tudi za filme?
Če prav razumem, pri teh streamejih ubistvu pridobim lep menu in daljinca?
hvala za dogovore |
vsi tej v. podaljški so najprej namenjeni predvajanju filmov, šele nato je na vrsti glasba, ne pričakuj ne vem kakšne vrhunske kvalitete glede glasbe
vsekakor so namesnki predvajalniki za glasbo boljša izbira, npr squeezbox duet, z njimi pa ne moreš predvajat filmov
še več kvalitete dobiš če npr povežeš squeezebox z kaknim boljšim zunanjim dac-om npr dacmagic ipd
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
Če se odločim za nakup nmt, katerega priporočaš?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lenuh
Pridružen/-a: Čet Apr 2009 14:35 Prispevkov: 20 Kraj: Dobova
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
še več kvalitete dobiš če npr povežeš squeezebox z kaknim boljšim zunanjim dac-om npr dacmagic ipd
lp[/quote]
Kakšna je razlika v kvaliteti predvajanja glasbe v primeru povezave NMT ali predvajalnika za glasbo (squeezebox) na isti zunanji DAC? _________________ Lenuh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Original-One je napisal/a: | Če se odločim za nakup nmt, katerega priporočaš?
lp |
@knap, tudi mene zanima! Moj Mede8er 500X je po slabih dveh letih pokadil.
Kaj praviš za Mede8er 500X2? _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ima kdo izkušnje s kakšnim cenejšim, na Ebayu jih je na kupe po 50€, rabim ravno toliko da mi poganja filme velikosti 4.4G. Moj računalnik jih ni več sposoben pošiljat preko PS3-a. Nimam nobenih hdmijev in podobnih zadev, niti plazma ni HD in nobenih drugih novitet.
Toliko da priklopim gor disk s filmi in serijami in gledam.
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Ima kdo izkušnje s kakšnim cenejšim, na Ebayu jih je na kupe po 50€, rabim ravno toliko da mi poganja filme velikosti 4.4G. Moj računalnik jih ni več sposoben pošiljat preko PS3-a. Nimam nobenih hdmijev in podobnih zadev, niti plazma ni HD in nobenih drugih novitet.
Hvala. |
Kradeš a? Ti, ti, ti grdi.
A t l'ohk žakelj držim?
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa cambridge audio np 30? Kaksna je kvaliteta zvoka v primerjavi s SB? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Ima kdo izkušnje s kakšnim cenejšim, na Ebayu jih je na kupe po 50€, rabim ravno toliko da mi poganja filme velikosti 4.4G. Moj računalnik jih ni več sposoben pošiljat preko PS3-a. Nimam nobenih hdmijev in podobnih zadev, niti plazma ni HD in nobenih drugih novitet.
Hvala. |
Imam MEDION MD 86162 (MSN 5003 3952 / 02/2010) je bil v prodaji v Hoferju za ca 70€ jaz sem ga kupil takrat ko je bila posebna ponudba z kuponom za cca 50€
Je Full HD predvajalnik ima izhode za HDMI, analogni komposit izhod in HD komponentni izhod.
Jaz ga uporabljam za predvajanje posnetkov iz Satelitskega reciverja Humax ICORD. predvaja vse vsebine posnete na Humaxu HD in SD format je xxx.ts. Do sedaj je bil preizkušen še z video posnetki iz panasonic kamere, Nikon in iz Cannon Eosa. Pri nikonu je samo slika brez zvoka!
Kar se tiče ostalih formatov sem preizkusil tudi MKV format deluje vse OK, vendar ne dekodira DTS audio formata. Dolby digital in ostali formati so podprti.
Podpira tudi večjezikovne audio formate. npr če je v TS-ju več zvočnih zapisov Angleški, Nnemški .... je možno med gledanjem posnetka preklapljati med njimi.
Preizkušen tudi kot:
-mrežni predvajalnik, na mojem PC-ju imam "pošerane" direktorije z posnetki in jih predvajalnik Streama iz PC-ja brez predhodnega pretakanja na plejer.
-sprejema na USB vse diske z FAT16, Fat32, NTFS, UDF, EXT3
-ima še čitalec SD kartic.
Sem zadovoljen s kvaliteto slike, SD vsebine zelo dobro konvertira v HD format. tudi zvokovno je OK.
lp Jože |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | Ima kdo izkušnje s kakšnim cenejšim, na Ebayu jih je na kupe po 50€, rabim ravno toliko da mi poganja filme velikosti 4.4G. Moj računalnik jih ni več sposoben pošiljat preko PS3-a. Nimam nobenih hdmijev in podobnih zadev, niti plazma ni HD in nobenih drugih novitet.
Hvala. |
Kradeš a? Ti, ti, ti grdi.
A t l'ohk žakelj držim?
 | Ne vem če si toliko močan, da lahko držiš kolikor pokradem
Če ima player podporo za USB, je kakšna fora da sprejme le ključe in ne diskov?
Kar je zgoraj napisal jože je zame vrh glave, za zvok se mi ne gre pri videu, niti na stereo nimam zadeve priključene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisk
Pridružen/-a: Sre Dec 2010 14:35 Prispevkov: 10 Kraj: Šmarje
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: |
Če ima player podporo za USB, je kakšna fora da sprejme le ključe in ne diskov? |
ponavadi je problem v napajanju, USB 2.0 naj bi zagotavljal 500mA, ampak tele napravice se včasih ne držijo standarda. Nekateri diski (2,5") imajo kabl z dvema priključkoma na gostiteljevi strani z namenom dovolj velike tokovne zmogljivosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Lenuh je napisal/a: | še več kvalitete dobiš če npr povežeš squeezebox z kaknim boljšim zunanjim dac-om npr dacmagic ipd
lp |
Kakšna je razlika v kvaliteti predvajanja glasbe v primeru povezave NMT ali predvajalnika za glasbo (squeezebox) na isti zunanji DAC?[/quote]
boljši (dražji) zunanji dac sigurno pripomore k boljšem zvoku, ker daci vgrajeni v squeezebox duet, classic, touch ipd. niso ravno vrhunski
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|