| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mladen
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 13:20 Prispevkov: 1 Kraj: SLOVENJ GRADEC
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 13:30 Naslov sporočila: Težave z yamaha receiverjem |
|
|
please help:
včeraj sem kupil yamaho rx-v463 in ko priklopim usb ključ, ga sicer zazna ampak potem javlja 5ch enhancer. v navodilih ne najdem ustreznega recepta. ali kdo ve kaj bi lahko bilo narobe.prosim pomagajte preden pride žena iz sindikalnega.
hvala pa lep pozdrav! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Seth
Pridružen/-a: Sob Jun 2008 15:18 Prispevkov: 30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ne piše nič v navodilih? Na internetu sem zasledil tole za to Yamaho:
- Vstavite noter usb ključ
- Večkrat pritisnite INPUT puščice levo in desno ali pa izberite USB
- Potem pritisnite Display tipko
Tako piše. Piše pa še to, da nekatere WAV, MP3 in WMA datoteke pač ne bodo delovale oz. bo predvajanje slabo.
Sem kaj pomagal? Po moje nič  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031 780 378 |
|
 |
brabos
Pridružen/-a: Ned Jan 2009 22:52 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
Bom uporabil kar to že odprto temo.Tudi jaz imam problem z Yamaha AV reciverjem.Lastim si Yamaha RX-V463 in imama sledeč problem.
Po enotedenski uporabi sem opazil zadevo ki je moteča.Zvok gre iz PC preko optičnega kabla do AV reciverja in sicer na vhod CD,slika pa je peljana direkt preko HDMI kabla na TV.
Sem pa opazil da mi je zvok na Yamahi parkrat "zmrznil" in ga ne predvaja več.Zadevo moram rešiti z izklopom AV reciverja iz napajanja.Prav tako ga ne morem izklopiti na daljincu.
To se dogaja predvsem pri starejših filmih in serijah.Po izklopu iz napajanja pa stvar deluje BP.Reciver pa je star cca 20dni.
Sedaj pa me zanima ali je mogoče da so filmi kodirani v takšnem formatu da ga AV reciver na zna prekodirati ali je kaj narobe z reciverjem.
LP brabos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 00:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Čudna stvar. Bi znalo biti kaj z receiverjem če ti pri večih stvareh to počne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brabos
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 07:09 Naslov sporočila: |
|
|
No zaenkrat sem to opazil samo pri zvoku ki pride iz PC.Je pa res da imam preko optičnega kabla povezan samo PC,ostale komponente pa z HDMI kablom.
Mogoče kdo ve za kakšen servis v Ljubljani za ta reciver?
lp brabos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 498 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
Je možno, da bi bil problem v optičnem kablu? poskusi še kak drugi optični kabel- kolega je mel podoben problem in ga je rešil z zamenjavo kabla! Sicer ne vem kje bi lahko bil problem v kablu ampak on je težavo odpravil na ta način!
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Za odpravo zamrzovanja Yamahe potrebuješ firmware, naložiš ga preko USB-ja. Ne rabiš nosit na servis, saj večina serviserjev ne bo vedela odpraviti tega.
Sam imam firmware za RX-V 461, ki je odpravil to napako, za 463 pa probaj kontaktirat Yamaho direktno na http://www.yamaha-hifi.com/index.php?lang=e&country=SI&idcat1=1&idcat2=2
Ali pa še bolje, saj še ni minilo dosti dni od nakupa, ga probaj zamenjat pri prodajalcu.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brabos
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
frodo
Hvala ti za odgovore.Se mogoče spomniš kje si dobil ta firmware za svojo Yamaho.Bom sicer še malo poiskal če ne bom pa kontaktiral direktno Yamaho.Kako pa naložiš firmware,je težko,lahko kaj "zajebeš"?
Prosim če mi napišeš tvoje težave z Yamaha reciverjem,kakšni "simptomi"
Sem že kontaktiral prodajalca.Odgovor je bil:
-mogoče imete kakšno napeljavo v bližini in dela motnje
-prestavite ga v drugo sobo
-prinesite ga k nam ga bomo mi testirali
-ga bomo mi poslali na servis
Vse to je lepo in prav samo da ga nesem nazaj sem skoraj sigurno mesec dni brez njega.Bom probal z tvojo rešitvijo.
lp brabos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
Dobim ga lahko od kolega , ki dela v Big Bangu. On je dobil firmware za vse prejšnje modele direktno iz Yamahe.
Lahko pa še najprej probaš z reset-om. Verjetno se dajo te Yamahe popolnoma resetirat. Mora pisat v navodilih kako to narediš
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brabos
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
frodo
Se priporočam za firmware za reciver Yamaha RX-V463 če ga imaš možnost dobiti.Sam sem prebrskal cel internet in ga nisem uspel najti.
Seveda bom pa najprej probal z resetom reciverja samo sem trenutno odsoten tako da ga bom probal resetirati naslednji teden.Sem pa našel v navodilih kako se nastavi na tovarniške nastavitve.Verjetno je to to ali si imel v mislih kakšen drug reset...'
Lp brabos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2009 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
| To je to. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2009 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
@ Brabos:
Imam odgovor direktno iz Yamahe : za model 463 ni firmwarea, ker dosedaj še niso zasledili kakšnih težav, zato je edina rešitev, da ga neseš v trgovino in prosiš za zamenjavo ali pa ga daš na pooblaščen servis.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brabos
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2009 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
frodo
Hvala za tvoj trud.Kot sem že napisal par postov višje sem že kontaktiral prodajalca in so zraven tudi nekaj njegovih odgovorov.
Sicer pa je zadeva taka da mi že kakšen teden reciver dela brez težav oziroma brez "zmrzovanja".Tako da ga pustim kar pri miru.Pravtako še nisem sprobal z resetiranjem reciverja.
Mogoče veš za kakšen servis v Ljubljani za ta reciver?
lp brabos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kelly
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:50 Prispevkov: 13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 17:09 Naslov sporočila: Pomoč - servis yamaha ! |
|
|
Pozdravljeni,....
Tokrat so se tudi pri meni začele težave,.. zato vsak nasvet zelo dobrodošel,..
Po 12,5 mesecih normalne uporabe , ga je začela moja Yamaha RX-V765 malo svirat. Skozi HDMI mi ne spusti slike, kot jo je včasih,.. (vse potegne na rdeče, oz. slika je taka, kot včasih na CRT, ko ni bilo programa - sneženje in podobne traparije ,....),..
Najprej sem to pripisoval xtrimerju, sedaj pa sem ga priklopil direkt na TV in glej ga,.. deluje BP. Sum na okvaro yamahe pa sem postavil, ko so otroci začeli jamrati, da DVD predvajalnik (prav tako preko cinc priklopljen na Yamaha - izhod HDMI ) ne deluje oz, da ni slike - sneži... in to je to,...
Yamaha ne spusti slike preko sebe tako kot je včasih da bi bila mera polna pa se to vsake toliko časa samo od sebe popravi in deluje brezhibno,...
Kaj predlagate oz. svetujte mi prosim kakšen dober servis,... saj se bojim, da ko ga bom pripeljal do njih,.. bo spet zadeva čudežno delovala tako kot mora !
Za vsak nasvet Hvala !
p.s. Mislite, da bi popolni reset reciverja kaj pripomogel k ureditvi ?? 
Nazadnje urejal/a kelly Čet Jan 06, 2011 20:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi najprej posumil HDMI priključek na Yamahi! Morda se je umazal, oziroma so kontakti toliko oksidirali, da ne prevajajo več (dovolj dobro) električnih signalov. Možno je tudi, da je popustila prožnost kontaktnih lamel in ne pritiskajo dovolj na kontaktne površine priključka kabla. Če si sam dovolj vešč, lahko to preveriš in morebiti tudi popraviš, sicer pa to delo zaupaj kakšnemu strokovnjaku (ali usposobljenemu prijatelju, znancu, ali pa servisu). Seveda je to le ena od možnih napak. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|