| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
X-S!D3
Pridružen/-a: Ned Dec 2008 21:40 Prispevkov: 5 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 21:57 Naslov sporočila: Komplet surround zvočnikov (5.1) za 800€ |
|
|
Pozdravljeni,
za v dnevno sobo iščem komplet surround zvočnikov (5.1), predvsem za gledanje filmov in nekaj poslušanja glasbe. Zvočniki bodo priklopljeni na receiver Yamaha RX-V1300RDS, gre pa za dokaj veliko dnevno sobo. Torej iščem dva sprednja zvočnika + center + dva zadnja zvočnika + subwoofer v rangu nekje 800€ mogoče max. 1000€ in me zanima kaj priporočate?
Glede na trenuten menjalni tečaj €/£ imam še eno vprašanje, in sicer če kdo pozna kakšno spletno trgovino v Veliki Britaniji in da po možnosti pošiljajo v Slovenijo, morda z B&W zvočniki, .... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
Svetoval bi ti le to, da daj poudarek na prednje zvočnike, potem si lahko prišparaš subwoofer(znotraj tvojega budgeta kakega dobrega novega itak nebi dobil).Center naj bo soliden, pri surround paru pa lahko prišparaš.
Sam bi sistem konfiguriral nekako tako:600€ prednji par ter po 150€ center in zadnji par. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Bi se strinjal z tem. Za zadnje zvočnike bodo dovolj kakšni Magnat ali Energy monitorji. Povdarek naj bo na sprednjih. Če bodo dobri nizkotonca sploh pogrešal ne boš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem mnenju pa je aktivni subwoofer v vsakem primeru dobrodošla zadeva. Namreč dosedaj še nisem imel izkušnje (pa naj naj imajo sprednji zvočniki še toliko basa), da aktivni sub nebi naredil čisto drugo vzdušje, da ne omenjam surround zvočnike, ki se malo preveč podcenjujejo. Surroundi so tisti, ki delajo vzdušje (in če niso kaj prida vzdušja ni). Je pa največkrat vzrok za slab surround poleg prostora ali slabših zvočnikov, sama postavitev, ki je pogosto sfalena in neprimerna glede na prostor. _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
X-S!D3
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za pomoč, zvočniki so že nabavljeni (Canton CD300 serija), je šlo nekaj več denarja zanje, vendar se to kopuje za nekaj časa, tako da je padla taka odločitev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
Koliko si jih plačal?
In kje si kupoval?
Lahko pošlješ tudi kot zs..
hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
X-S!D3
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Kupil sem tule, jih pa ni več na strani, ker so bli z zalogi in kr dost znižani, se da pa sigurno dobit po naročilu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | | Po mojem mnenju pa je aktivni subwoofer v vsakem primeru dobrodošla zadeva. Namreč dosedaj še nisem imel izkušnje (pa naj naj imajo sprednji zvočniki še toliko basa), da aktivni sub nebi naredil čisto drugo vzdušje, da ne omenjam surround zvočnike, ki se malo preveč podcenjujejo. Surroundi so tisti, ki delajo vzdušje (in če niso kaj prida vzdušja ni). Je pa največkrat vzrok za slab surround poleg prostora ali slabših zvočnikov, sama postavitev, ki je pogosto sfalena in neprimerna glede na prostor. |
No, tu se očitno nikakor ne strinjava!
Sobwooferji nižje kategorije res lahko naredijo drugačno vzdušje, a s tem, da zvočno sliko povsem pokvarijo.Najslabše je, če so basi "boomy" in takšne ponavadi producirajo škatle v klasi do 200€, ki še pašejo v takle budget!Če že sub, potem za frekvence med 30-80Hz!
Center je tudi koncemkoncev važnejši od surround para, ker reproducira večino govora in ni nevažno kako!Pri surroundu pa se strinjam, da je važno kje in kako stojita, kakovost pa ni tako važna, saj niso posebne zahteve ne po nizkih ne po visokih frekvencah.
Na takem stališču pa sem, ker imam subwoofer, in lahko iz prve roke rečem, da bi bilo vseeeno ali bi ga imel ali ne, poleg tega pa imam za surround par zvočnikov, pri katerih se mi srce trga, ker so izkoriščeni največ četrtinsko.
Sam sicer ne spadam med "hard core" audiofile, ker sem pač bolj zašel v hišni kino in tudi nisem prida dovzeten za razprave o kablovju.A je zakaj je tako, da pravi audiofili, ki v svoje naprave investirajo po par 10000€, priznavajo praviloma le en parzvočnikov!
Nimam pa izključujočega mnenja:za manjše sobe je vsekakor dober tudi kompromis z bookshelfi ali šlank samostoječimi boxi ter solidnim subwoofwejem!
No, zaradi različnih mnenj se pa verjetno ne bova stepla!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
V mislih nisem imel slabih subov, boomy pa sploh ne. Doma imam 3 različne aktivne subwooferje,4 receiverje, cca 10 parov zvočnikov. Sicer ne vem kako imaš ti razporejene zadeve, subwoofer ne sme izstopati, pri meni sploh ne veš da sub igra, dokler ga ne izklopiš. Seveda mora bit sub pravilno postavljen in nastavljen. Se strinjam, da je center pomembnejši zvočnik v surround sistemu,saj reproducira dobršen del zvočne slike. Zato je fajn če center ni v polici, sploh pa ne z basrefleksom. Surrounde malo preveč podcenjuješ. Tudi surroundi nonstop delajo, strašna napaka je, če so postavljeni preblizu glave. Surroundi niso aktualni samo takrat ko nekaj preleti mimo.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Nočem diskusije zaostrovat, res ne!Ni pa res, da surround zvočniki vedno delajo in mi to malce kaže na to, da imaš malce specifične poslušalske navade, ki niso ravno hi-fi!Nekateri te zvočnike imenujejo tudi efekt zvočniki, ker je njihov nemen reproducirati efekte v digitalnem zvočnem zapisu(DTS).Takrat sploh pridejo do svojega pravega izraza.Vse ostalo je pa zgolj takšno ali drugačno PAČENJE zvočnega zapisa, posebej pa to velja za reprodukcijo glasbe!
Tudi tvoje navajanje števila zvočnikov, ki jih imaš, malce kaže na to, da trpi kakovost.Bi bilo dobro, če bi jih razprodal in kupil nekaj na višjem nivoju.Sicer jih pa imam tudi jaz v hiši kar veliko, če bi jih šel štet... :oops:Res nimam pojma, kaj bi magari 10 subov pridoneslo k zvočni sliki, saj je vendar njihova naloga v prvi vrsti le podpreti glavne zvočnike v reprodukciji najnižjih tonov.Če imam zvočnike, ki so sposobni še (skoraj) polno reproducirati 30Hz brez popačenj in jim tudi ojačevalec lahko "dobavi" dovolj moči, kaj še potem ostane kot funkcija SW?Ponavljam, da sem imel odličnega in tudi sedaj nimam slabega, a neke koristi ob mojih glavnih zvočnikih ne vidim in me pač ne moreš prepričati v drugo!
Glede namestitve in slišnosti SW ti moram reči, da stvar že dolgo, dolgo( ) vrsto let poznam in obvladam.To samo tako povem, ne da sem užaljen ali se bi mi zdelo zamalo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
Nočem motit debate, ampak ko si rekel da kakovost pri zvočnikih ki si jih lasti trancedeejay trpi, se mi je malo nasmejalo. Se ne bi strinjal z tem.
No, nadaljujta debato da vidimo kako se konča  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2009 23:37 Naslov sporočila: |
|
|
S trenutnim številom zvočnikov sem hotel samo povedat, da sem tudi sam že marsikaj sprobal (in BTW ne pomeni, da so priklopljeni vsi hkrati). Očitno imaš doma samo receiver, glede na to da nisi pomislil, da je bilo mišljeno da v surroundu surround zvočniki vedno delajo (kar pomeni, da v kolikor zvokovno capljajo za ostalimi, se to pozna). Torej ne za stereo. Za to imam posebej sistem.
| Citiram: | | Nekateri te zvočnike imenujejo tudi efekt zvočniki, ker je njihov nemen reproducirati efekte v digitalnem zvočnem zapisu(DTS).Takrat sploh pridejo do svojega pravega izraza.Vse ostalo je pa zgolj takšno ali drugačno PAČENJE zvočnega zapisa, posebej pa to velja za reprodukcijo glasbe! |
Mimogrede, doma imam tudi glasbo posneto v TrueHD, kar je trenutno redkost pri nas (ima sploh kdo od uporabnikov glasbo v TrueHD?), pa tudi nekaj DVD-Audio se je nabralo. Torej glede na to, da je glasba posneta s petimi mikrofoni jo je tudi namen poslušati večkanalno. Stereo pa pač stereo. Za Siol TV pa pac Dolby Pro logic 2.
| Citiram: | | Če imam zvočnike, ki so sposobni še (skoraj) polno reproducirati 30Hz brez popačenj in jim tudi ojačevalec lahko "dobavi" dovolj moči, kaj še potem ostane kot funkcija SW? |
Ne boš verjel, ampak tisti tiny drobec, da sub izvede tisto kar tvoji zvočniki skoraj - se zelo pozna. Seveda ne govorimo o subih za 200EUR, takih tudi nimam doma.
Recimo kakšne Piega subwooferje bi bilo zanimivo slišat.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Nočem motit debate, ampak ko si rekel da kakovost pri zvočnikih ki si jih lasti trancedeejay trpi, se mi je malo nasmejalo. Se ne bi strinjal z tem.
No, nadaljujta debato da vidimo kako se konča  |
No ja, malo pa tudi moram podražit, a brez prave zlobe!
Kar se mene tiče, pa ostajam na svojem!Woofer uporabljam le v kabinetu, da prišparam prostor, pa seveda v avtu!Je sicer res, da ga imam sedaj tudi v hišnem kinu, a (ponavljam!) le zato, ker sem ga pač kupil zaradi izjemno ugodne cene, pa se naj še nekoliko koristi.Prave razlike pa ne čutim glede na base glavnih zvočnikov!Zato bo tudi ta SW kaj kmalu naprodaj!
Tudi glede surroundov pač ostajam pri tem, da absolutna zvočna kakovost ni neka prioriteta.Je pa važno, da zvok iz njih ni ozko usmerjen.Idealno je pravzaprav, če so izvedeni tako, da se del zvoka odbija od stranskih sten in je tako razpršen.Le kot primer, ker pač sam uporabljam Klipsche(a ne kot surround): www.klipsch.com/products/lists/surround.aspx .
Moram pa reči, da nekih univerzalnih resnic ni!Je vse preveč odvisno od tega, kolikšen je razpoložljivi budget, kakšen je prostor, kakšno glasbo kdo posluša, ali daje morda prioriteto gledanju filmov in še kaj.
Jaz pač povem svoje stališče, ki je zasnovano na mojih izkušnjah in to je vse!Me ne moti, če kdo misli drugače!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|