| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: |
Kdo ima slabo "sposobnost presoje" se lahko iz prve roke prepričaš čez ta vikend na HI-FI Showu, ko bo Jazzz tako vernikom kot nejevernim Tomažem demonstriral razlike, ki jih povzročajo napajalni kabli.
|
Vernikom
Ne poznam primera, da bi kdo veroval v kable. Glede na ime teme v kateri pišemo, razna religiozna pojmovanja nimajo mesta.
LP Jernej |
Med vero(vanjem) in religijo je velika razlika. Jaz npr. verjamem, da se bo jutri močno shladilo in da bo padel sneg celo pod 1000 m, pa zato še nisem pristaš kakšne religije.
Nekateri verjamejo, da napajalni kabli vplivajo na zvok in ti so v tem primeru verniki (gre seveda za figurativno izražanje). Drugi pa tega ne verjamejo in so torej nejeverni Tomaži.
Pišeš:"Ne poznam primera, da bi kdo veroval v kable."V kable verjetno verjamemo vsi, mar ne (razen pri brezžičnih povezavah)? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | jernejc je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: |
Kdo ima slabo "sposobnost presoje" se lahko iz prve roke prepričaš čez ta vikend na HI-FI Showu, ko bo Jazzz tako vernikom kot nejevernim Tomažem demonstriral razlike, ki jih povzročajo napajalni kabli.
|
Vernikom
Ne poznam primera, da bi kdo veroval v kable. Glede na ime teme v kateri pišemo, razna religiozna pojmovanja nimajo mesta.
LP Jernej |
Med vero(vanjem) in religijo je velika razlika. Jaz npr. verjamem, da se bo jutri močno shladilo in da bo padel sneg celo pod 1000 m, pa zato še nisem pristaš kakšne religije.
Nekateri verjamejo, da napajalni kabli vplivajo na zvok in ti so v tem primeru verniki (gre seveda za figurativno izražanje). Drugi pa tega ne verjamejo in so torej nejeverni Tomaži.
Pišeš:"Ne poznam primera, da bi kdo veroval v kable."V kable verjetno verjamemo vsi, mar ne (razen pri brezžičnih povezavah)? |
Ne strinjam se z enačenjem izrazov verjeti in verovati.
Sicer pa tako en kot drugi izraz nimata tu kaj iskati.
Vpliv kablov na zvočno reprodukcijo je znan tako v praksi, kot v teoriji in tu je po mojem lahko le debata okoli vem ali ne vem, lahko tudi poznam ali ne poznam primerov.
Ne pa verjamem ali ne verjamem.
Še slabše bi se slišalo, če pri zadnjem primeru namesto pojma verjeti uporabimo pojem verovati.
Verjamem ljudem, ne kablom. verjamem ljudem, ne verujem v kable.
Verjamem mestnmu, ko povzame svoje ugotovitve o vplivu napajalnih kavlov na reprodukcijo zvoka. Imam razlog, da mu verjamem, bil sem pri njemu in znam si razložit zakaj je pojav na njegovem sistemu lahko bolj izrazit.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ne verjamem v Boga in garantirano mnenja nebi spremenil, če bi me vabili v cerkev!
Pa ko sem bil mali, sem bil odličen pri verouku in sem nekje pri 12-em letu bil celo odločen postati župnik.Dokler me ni nekaj prijelo in sem se začel čuditi, da mi Boga še niso pokazali in sploh mi nekaj v logiki ni štimalo.Pa sem nehal pri 13-em letu hodit v cerkev in sem raje šel na dopoldansko kino predstavo.
Ker se mi tudi pri teh kablih nikoli ni prikazal Bog, pač ne verjamem v njih.Tako kot proti vernikom načeloma nimam nič, tudi nimam nič proti tistim, ki bodo v "cerkvi" z zaprtimi očmi in nekoliko poduhovljenim izrazom na licu ugotavljali razlike med napajalnimi kabli ter ugotavljali pri kakem dodatku rodija začnejo iti kocine pokonci.
Pa saj vera je ena v redu stvar, če jo imaš!Le vsakega se ne da speljati na to pot!
In zares vam želim prijeten popoldan in večer.Če bi bil čas in kraj pravi, bi na koncert tudi sam zelo rad prišel!Kablov pa vseeno nebi poslušal! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jernejc, ne razumem čemu kompliciranje in mlatenje prazne slame.
Če boš pogledal v Slovar slov. knjižnega jezika, boš za vernika našel tudi to razlago:
"vnet zagovornik, privrženec: gledališki verniki; verniki tehničnega razvoja ♪" _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Ne verjamem v Boga in garantirano mnenja nebi spremenil, če bi me vabili v cerkev!
Pa ko sem bil mali, sem bil odličen pri verouku in sem nekje pri 12-em letu bil celo odločen postati župnik.Dokler me ni nekaj prijelo in sem se začel čuditi, da mi Boga še niso pokazali in sploh mi nekaj v logiki ni štimalo.Pa sem nehal pri 13-em letu hodit v cerkev in sem raje šel na dopoldansko kino predstavo.
Ker se mi tudi pri teh kablih nikoli ni prikazal Bog, pač ne verjamem v njih.Tako kot proti vernikom načeloma nimam nič, tudi nimam nič proti tistim, ki bodo v "cerkvi" z zaprtimi očmi in nekoliko poduhovljenim izrazom na licu ugotavljali razlike med napajalnimi kabli ter ugotavljali pri kakem dodatku rodija začnejo iti kocine pokonci.
Pa saj vera je ena v redu stvar, če jo imaš!Le vsakega se ne da speljati na to pot!
In zares vam želim prijeten popoldan in večer.Če bi bil čas in kraj pravi, bi na koncert tudi sam zelo rad prišel!Kablov pa vseeno nebi poslušal! |
Gre seveda za izmotavanje in to celo na dokaj klavrn način, tako da smešiš moj post.
Toliko z moje strani, s tem tudi zaključujem to debato s področja filozofije religije. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | In zares vam želim prijeten popoldan in večer.Če bi bil čas in kraj pravi, bi na koncert tudi sam zelo rad prišel!Kablov pa vseeno nebi poslušal! |
Itak da bo lepo popoldne in večer-v dobri družbi. Koncerta pa bosta da. Po sedmi uri bo v Vklopu še duo Jure Tori/Evald Oberleitner(kontrabasist, ki je igral že s Tonetom Janšo)
Bo razlika, ne bo razlika? Kakšna bo razlika(če bo)? Ne vem. Se bomo pa igrali še naprej in bolje opremljenemu CDPju dodali še boljši interkonekt(ali dig.kabel). Bo potem razlika večja ? Bo večja kot med 44.1 in 96 KHzji ? Ali med digitalnim mastrom in vinilom ?
P.S.: Ko smo postavljali sisteme(našega bomo šele jutri zvečer po predavanju) so se v drugih sobah spraševali, ali bo na testu sploh kdo, ki tako opleta čez nap.kable ... Glede na konverzacijo taistih najbrž nihče. Pa nič zato.
P.S.: Hvala Borisu(Nel) za zvočnike, Francu(Kuzma) za gramofon in Igorju(Vklop) za dva enaka CDPja in vse ostalo _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Na katerih zvočnikih bo pa špilalo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 84 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2011 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Torej posebej za Mareta AB test dveh CDPjev z enakimi interkonekti in enakimi napajalnimi kabli. Mare trdi, da dva CDPja nista enaka-verjetno to velja tudi za kable. Se pravi, Mare bo slišal razliko. Pa da vidimo. 10 poizkusov AB testa. OK Mare? Posebej za tebe.
Za ostale pa bo imel en CDP normalen kabel , drugi pa "nenormalen". |
sedi odlično
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 01:12 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | | Na katerih zvočnikih bo pa špilalo? |
XTZ Divine
http://www.xtz.se/uk/products/speakers/divine _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 07:56 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Ne verjamem v Boga in garantirano mnenja nebi spremenil, če bi me vabili v cerkev!
Gre seveda za izmotavanje in to celo na dokaj klavrn način, tako da smešiš moj post.
Toliko z moje strani, s tem tudi zaključujem to debato s področja filozofije religije. |
Dva nikalna odgovora:
-Ne gre za izmotavanje in ne vem zakaj bi sploh za kaj takega šlo???
-Drugo pa je, da mi ni bil namen smešiti tvojega posta.Za ev. užaljenost se ti opravičujem!
Na osnovni poanti pa se nič ne menja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 08:13 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Torej posebej za Mareta AB test dveh CDPjev z enakimi interkonekti in enakimi napajalnimi kabli. Mare trdi, da dva CDPja nista enaka-verjetno to velja tudi za kable. Se pravi, Mare bo slišal razliko. Pa da vidimo. 10 poizkusov AB testa. OK Mare? Posebej za tebe.
Za ostale pa bo imel en CDP normalen kabel , drugi pa "nenormalen". |
Zelo sem vesel, da ste se nekateri zelo potrudili in popestrili program sejma z vsebinami, ki so bile v zadnjem letu predmet najbolj vročih debat na tem forumu. Se veselim srečanja.
lp
MAre |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Kar tule gor piše, je brez veze nakladanje, ki se dogaja v glavi, ne pa v ušesih!
Dopuščam, da moj sluh ni 100%(sem si ga verjetno v svojih mlajših letih s preglasnim poslušanjem glasbe malce pokvaril... ), a še vedno me dovolj dobro služi, da me živcira slaba akustika prostora, slabi posnetki, ki jih poslušaš preko dobre opreme, pa zaznam tudi globino prostora, odzven violinske strune ali tiste na kontrabasu.Skratka:nisem ravno nezahteven poslušalec, pa tudi povsem gluh ne!
Ker ne trdim, da imam le jaz prav, dopuščam tudi vpliv raznega kablovja na skrajne nijanse zvoka na vrhunskem sistemu in z vrhunskimi posnetki.Čeprav tu moj sluh že začenja klecat, a (kot sem rekel) dopuščam, da res ni (več) najboljši.
Toda to, da sedaj kdo naklada, da sprememba nekih štrom kablov z A na B povzroči, da ti začne kar rit privzdigovat in se ti kocine ježijo, je lahko posledica med drugim kakih halucinogenih snovi! Ali pa morda res ta bacil audiofilstva začenja v ekstremnih primerih nažirat normalno sposobnost razsoje!
Pa tole ne jemat preveč osebno, itak ne vem kdo se skriva izza nicka in me tudi ne zanima!  |
Ampak nekaj mi govori, da te spet ne bo, tako kot takrat, ko ti je ponudil stavo. | Na lampah se odrazi veliko tistega, kar se na tranzistorjih ne, lampa ima svojo tehnološko zasnovo.
Drugače metaliziran IEC, na drugi strani je v obeh primerih isti šuko, enako metaliziran, kabel je isti v obeh primerih, bolj simpl se ne da.
Razlika je slišna, ne glede nato kakšen nabor posnetkov spustiš čez.
Lahko priklopimo na karkoli- kar poganja lampa.
Niti najmanj me ne tangira napisano, saj kolikor se spomnim, si ti na tranzistorskih aktivcih.
Ti še zdaleč niso "v aklih" glede napajalcev kot so to lampaške komponente, zato je res dokaj vseeno kakšen napajalec uporabljaš zanje.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
Misliš, da je lampa razlog? _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | Misliš, da je lampa razlog? | Kaj ti misliš, da bi bilo vzrok?
Mislim, da, ker imajo aktivci minimalistične ampe, je tam linija signala kratka, še posebej, če je not chipamp, ki je še najbolj primerljiv z all in one Atom procesorjem na katerem pišem tole.
Chipamp, T amp, lampaš.
Razlika glede zasnove je večja kot med wankli, diesli, zvezdastimi in vrstnimi otto motorji. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2011 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Lampa kot ojačevalni element ni razlog za spremembe ob zamenjavi napajalnega kabla. Isto je s tranzistorji.
Lahko pa se pri uporabi kakšne bolj grobe, suhe, svetle, neposredne lampe zdi, da so razlike večje. Vendar ni razlog v lampi ampak v celovitem ustroju napajanja oz napajalnikov v komponenti.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|