| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 12:42 Naslov sporočila: Jezik na forumu |
|
|
Žal se tudi na tem forumu opaža, da se vse bolj pozablja na osnove slovnice, jezik pa postaja vse bolj popačen!
Dajte, predvsem mlajši člani si dajte dopovedati, da z uporabo nekoliko bolj pravilnega jezika ne boste nič izgubili na svojem "frajerstvu"!Žalostno, a na nobenih tujih forumih ni opaziti tolikšnega maličenja jezika kot pa na naših, pa smo sicer tako zelo nacionalno zavedni (vsaj na jeziku).
Če bo šlo tako dalje, potem bom iz foruma izstopil, ker nočem bit zraven nekje, kjer nimajo osnovnega odnosa do svojega jezika, ali pa so določeni člani tako neizobraženi, da osnov pravopisa ne poznajo!
Upam, da bo apel kaj zalegel! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
Bo pa treba na hiendfi it  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
Problem ni samo na tem forumu. To se praktično dogaja na vseh. Zakaj do tega pride, je recimo ena iz možnih variant. Sedaj so počitnice, vreme tudi ni za nikamor, kar pomeni, da mladost večino časa preživi za kompom. Zato je ob takih dnevih malce večji naval na forume in mladosti.
Drugi problem je pa ta, ki ga je načel Krokar. Kakovost forumov upada, kakor hitro se na njih začne kopičiti več mladine kot običajno. Pa ne me narobe razumeti. Nimam nič proti njim (pa ne da se imam z 28 leti za starega), vendar znajo včasih prav najedati. Da se pa o izražanju, o lenobi in xxxxxxx krat postavljenih ampak drugače obrnjenih temah ne pogovarjamo. Sej je res, da če si nov v neki stvari in imaš željo nekaj izvedeti, pač isto vprašaš, kaj te zanima. Bi pa tukaj bilo fajn, da bi se vsi malo pretegnili in prej uporabili funkcijo išči http://www.audio-kontakt.com/forum/search.php!
Zdaj točno kaj je krokarja zmotilo ne vem, verjamem, da ni posta in teme napisal zato, ker mu je dolgčas.
@megane
Zdaj ne vem če si član na hiendfi-ju, jaz sem. Pa da ti po pravici povem, tudi tam so biseri, ki znajo nivo foruma postaviti pod mejo okusnega. Ne bom imensko, vendar stavek: praskam se po jajcih... ni ravno dokaz neke osebnostne zrelosti
Se mi zdi, da tak način ne spada v normalne meje kulturnega dialoga in obnašanja na javih mestih - kar nek forum, ki je dostopen vsakomur tudi je javen kraj.
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Sem član tudi tam in točno vem koga si citiral s praskanjem
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
No, pol me razumeš, da mi gre takšno neumestno besedičenje zelo na živce. Prav tako neko prepucavanje med člani, kjer verjetno samo določeni vedo, da je to štos, ostali pa ne. Ne vem, meni se nekako zdi boljše tukaj, čeprav so tudi tam veliki stručkoti od katerih se človek lahko marsikaj nauči.
Upam, da se nivo portala vrne na začetno raven. Ker se mi zdi škoda, da se Matej tako trudi, ostali pa mu ne znamo biti hvaležni za to!
Vsekakor, pohvale Mateju za odlično opravljeno delo!
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Glede izražanja se popolnoma strinjam...sem tudi jaz pogosto malomaren, ko gre za pravopis..Verjetno zato, ker hočem prehitro nekaj povedat oziroma napisat..
Glede začetnikov kateri sem tudi sam,pa mislim, da je potrebno nekaj potrpljenja tudi iz vaše strani...To področje pač ni tako, da bi ga človek lahko razumel v enem tednu...A niso forumi ravno s tem namenom,da se znanje in izkušnje širijo?
Dajmo torej z novim letom uporabljati pravopis kot se za državljane SLO spodobi...
Pa srečno 2009 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni člani portala!
Opozarjanje na tip komunikacije je problem, zato je zaželjeno, da se tudi kakšen od članov pretegne in mogoče prevzame kakšno funkcijo, ter skrbi za nivo povedanega. Sam žal ne zmorem vse. Prav tako se ne primerjamo z nobeno drugo stranjo, ker smo unikatni, kmalu pa računamo na dodatne funkcionalnosti. Torej ostale člane bi prosil, da poizkušajo komunicirati čimbolj slovensko (čim manj narečij in slengizmov).
Hvala
Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se najdem med grešniki. In to pogostokrat.
Se bom v novem letu bolj potrudil. Častna pionirska!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo šlo kje tako daleč, da bi moderatorji popravljali poste uporabnikov.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz samo nemočno opažam kakšna "SMS spakedravščina" se je razpasla na vseh forumih in komentarjih na spletu. A s tem se bomo morali pač sprijazniti. A kar je preveč je pa preveč - včasih resnično ne morem razvozlati skorpucal in kratic , ki jih nekateri uporabljajo. A jaz bom vztrajal pri "normalnem" pisanju, brez čudnih kratic in okrajšav, če pa že kaj od tega uporabim pa je to vedno v navednicah in uporabljeno z posebnim namenom.
Doing this is 2bad 4 4um
- zdaj pa razvozlaj, če moreš. Večina bo, a vsi ne. Zamislite se malo nad tem. To je sleng za najstnike, ne pa za resne polemike na tem forumu. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Gorazd je napisal/a: |
Zdaj ne vem če si član na hiendfi-ju, jaz sem. Pa da ti po pravici povem, tudi tam so biseri, ki znajo nivo foruma postaviti pod mejo okusnega. Ne bom imensko, vendar stavek: praskam se po jajcih... ni ravno dokaz neke osebnostne zrelosti |
Tudi jaz sem član hiendfi, pa me kaj takega ni nikoli zmotilo. Enostavno je lažje se navadit ko živcirat.
Glede mladine in jezika pa, jaz sem star 19, pa dvomim da ima kdo velike probleme za mano brat. Jaz bi že zdavnaj koga opomnil da naj lepše napiše, pa mu bomo vsi lažje pomagali. Pa enostavno ne najdem energije za prepir ali kritiziranje drugih članov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Gorazd je napisal/a: |
Zdaj ne vem če si član na hiendfi-ju, jaz sem. Pa da ti po pravici povem, tudi tam so biseri, ki znajo nivo foruma postaviti pod mejo okusnega. Ne bom imensko, vendar stavek: praskam se po jajcih... ni ravno dokaz neke osebnostne zrelosti |
Tudi jaz sem član hiendfi, pa me kaj takega ni nikoli zmotilo. Enostavno je lažje se navadit ko živcirat.
Glede mladine in jezika pa, jaz sem star 19, pa dvomim da ima kdo velike probleme za mano brat. Jaz bi že zdavnaj koga opomnil da naj lepše napiše, pa mu bomo vsi lažje pomagali. Pa enostavno ne najdem energije za prepir ali kritiziranje drugih članov. |
Samo, če vsi potem tako razmišljamo se nivo in kvaliteta jezika hitro nižata. Razumem kaj hočeš reči, ampak ena meja pa le mora bit. In zato podpiram dejstvo, da se je le nekdo oglasil in spregovoril o tej temi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
|
Objavljeno: Sre Dec 31, 2008 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj jaz se tudi ne živciram. Sicer redkokdaj kaj napišem, ampak postov pa ne nabijam brezveze. Ko se enkrat navadiš, določene poste pač prezreš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 21:13 Naslov sporočila: |
|
|
Da se razumemo:nisem tečnoba, ki bi se izživljala s tem, da bi gledala, če je vsaka vejica postavljena na svoje mesto!Saj je jasno, da gre le za en forum, ne pa za uro materinščine!
Gre pa za to, da pogosto bolj razumem prispevke na tujih forumih kot pa nekatere napisane na naših v nekakšni spakedrani "slovenščini"!
In tak odnos v stilu "se mi ne ljubi prav pisat" velja še kje drugje!Se ne uporablja smerokazov, ker je prehudo stegniti prst("pa kaj, bodo že videli kam zavijam!"), v oglasu na Bolhi se številnim ne da slike zavrtet, da bi ne stala na glavo("če koga zanima, si pa naj monitor okrog zavrti...") itd.
Vse takšne stvari bi imenoval z enim skupnim izrazom:zanikrnost!
Sicer pa tudi z moje strani komplimenti administratorju, ki ni kriv za to, da površnosti naraščajo!Je pa potrebno poslati signal s strani resnih uporabnikov, da zanikrnosti niso zaželjene!In to je vse! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|