| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
En rabljen ipad prve generacije zdaj ko so postali poceni (verjetno bi se ga dalo upiknit že za kakšnih 150 eur) in čista zmaga.
|
Če zvohaš kakšnega za to ceno me obvesti.
Sicer pa jaz čisto dobro shajam z priloženim daljincem, tako da mi iPad ni prioriteta, seveda pa se strinjam, da je upravljanje SB-ja z iPadom čisto drug svet. Ko ga enkrat imaš, poti nazaj več ni. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Before boš videl ko se ti z ipadom oglasim naokoli in ti ga porinem v roke.
Buljit v mali touchev ekran dva/tri metre stran je napor za oči.
Če uletim na kakšno ugodno priliko ti javim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Before boš videl ko se ti z ipadom oglasim naokoli in ti ga porinem v roke.
Buljit v mali touchev ekran dva/tri metre stran je napor za oči.
Če uletim na kakšno ugodno priliko ti javim. |
Le pridi, pri meni si vedno dobrodošel... In ja, če naletiš na ugodno ceno iPada mi javi. Jaz tedensko spremljam oglase na bolhi, pa so cene rabljenih visoko nad 150 evrov. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Lahko pa nahecaš dr.Saha da ti ga proda. Kot ljubitelj Appla bo takoj zagrabil priliko in kupil ipada dvojko hihi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
zastojn pa tudi ne morejo biti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | Lahko pa nahecaš dr.Saha da ti ga proda. Kot ljubitelj Appla bo takoj zagrabil priliko in kupil ipada dvojko hihi. |
Saj sem tudi jaz ciljal na novi iPad2, a situacija je v tem trenutku taka, da bi eventuelno kupil le rabljen iPad prve generacije, če bi ga dobil po zelo ugodni ceni, sicer pa bo moral še počakati, da se prebudi Božiček.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | zastojn pa tudi ne morejo biti.  |
Saj razumem, zato tega niti ne pričakujem, ampak tako zelo se mi "ne-mudi", da bom počakal, da cene res padejo na omenjeno cifro (150 evrov, ali tu nekje okoli). Ali pa morda nakup novega iPada v dogledni prihodnosti, ali... kdo ve, kaj prinese prihodnost. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 12:58 Naslov sporočila: |
|
|
Belden kabel je prišel. By bluejeans cable..
Oranžen kot kanarček z oranžnimi Canare plugi.
http://www.bluejeanscable.com/
Zadeva je izpadla zanimivo do te mere, da se je takoj izkazalo, da na lampah Belden igra bolje z enim napajalnim kablom za amp, Canare pa z drugim napajalnim kablom.
Če bi mi kdo prej rekel, da je možna taka soodvisnost digitalni-napajalni, ne bi verjel.
Moj Belden je dolg, po Stormovem nasvetu, par čevljev več od 3m, 3,8m, ko pride prijatelj z dopusta bova enkrat jeseni primerjala z 3m dolgim Beldnom by Storm in ker imam tudi samo 1m dolg Belden 1505a, kar je sicer premalo, bo potem nekako jasno kakšna bi bila optimalna dolžina tega Beldna, da ne bo mirroring učinka.
Nato sledi primerjava z Canare različnih dolžin. S tem, da bi se težko odločil kateri od obeh ima več dobrih lastnosti.
Primerjava z Taskerjem bo nazadnje. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

Pridružen/-a: Pet Avg 2011 20:49 Prispevkov: 11 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2011 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Pozdravljeni! Zanima me, če se Squeezebox Classic da prepričati da bo gladko predvajal 24 Bit/88200 Hz datoteke. Če poskušam z 2-kanalnimi flaci začne igrati potem pa vsakih nekaj sekund rebufferira - neuporabno. Pri 5.1 posnetkih pa sploh ne da ničesar od sebe. Privezanega imam na kabel. Se opravičujem če je bilo o tem že govora, sem spregledal in hvala za odgovor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
| HomerSimpson je napisal/a: | | Pozdravljeni! Zanima me, če se Squeezebox Classic da prepričati da bo gladko predvajal 24 Bit/88200 Hz datoteke. Če poskušam z 2-kanalnimi flaci začne igrati potem pa vsakih nekaj sekund rebufferira - neuporabno. Pri 5.1 posnetkih pa sploh ne da ničesar od sebe. Privezanega imam na kabel. Se opravičujem če je bilo o tem že govora, sem spregledal in hvala za odgovor. |
5.1 posnetke pozabi.
Skonvertiraj 24/88 FLAC nazaj v izvorni WAV in nato spet nazaj v FLAC. Pri tem uporabi najmanjšo stopnjo kompresije. Poročaj če dela.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Opazil sem, da na SB Touch-u ni več prikazana fotografija albuma, ko izbiram preko kategorije "izvajalci"! Le redki albumi imajo pred imenom še fotografijo. Niti ni praznega okvirja, ki je sicer prikazan, če albumu ni dodana fotografija. Ko pa izbiram albume preko kategorije "abumi", so normalno prikazane vse fotografije. Ali morda kdo ve v čem je problem in kako ga odpraviti. Sam sem poskušal vse, kar mi je znano (vse vrste preskeniranj in osvežitev) a brez uspeha. Prosim za pomoč. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
avdiofil, hvala za odgovor! Vmes sem še malo poguglal (kit pravi moj sin Bart: najprej uporabi Google in šele nato zastavljaj neumna vprašanja) in odkril, da sta rešitvi dve. Prvič: downsampling na 48 KHz, kot ti predlagaš in to sem tudi poizkusil - rezultat žal nezadovoljiv. Zelo zamudno početje (probal sem 2 DVD Audio - moji ripi in 2 SACD - izposojen rip ), ko imaš vse skupaj enkrat na serverju pa zvok enostavno ni pravi, manjka ''mesa'', enostavno ni primerljivo z originalom. 2.0 dela, 5.1 pa nepovratno zmrzne SB, potreben je odklop in priklop z elektrike. Zgleda da classic prenese to tam do nekje 2500 kBit/s, več pa ne zmore. DTS 5.1 posnetki drugače lepo špilajo, a seveda niso lossless. Druga rešitev pa je seveda nabava Transporterja in neizbežno vprašanje: ali se v Evropi da dobiti Transporter SE ali je res namenjen samo za ameriški trg? Vnaprej hvala za odgovor! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
| @ before: za SB Touch konkretno ne vem, a univerzalno pravilo za pravilno prikazovanje sličic ovitkov albumov zahteva dvoje. Prvič: sličice morajo biti ''vgrajene'' v posamezne zvočne datoteke. To se najlažje naredi s programom Mp3tag. In drugič: ista sličica mora biti shranjena z imenom ''folder'' v mapi skupaj z glasbenimi datotekami - tudi to se najlažje naredi z Mp3tag-om. Seveda pa je važna tudi velikost sličice, sam uporabljam max. 300 X 300. Zanesljivo deluje npr. na HDXu, prenosnih predvajalnikih, iPodu, iPhonu itd. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
| HomerSimpson je napisal/a: | avdiofil, hvala za odgovor! Vmes sem še malo poguglal (kit pravi moj sin Bart: najprej uporabi Google in šele nato zastavljaj neumna vprašanja) in odkril, da sta rešitvi dve. Prvič: downsampling na 48 KHz, kot ti predlagaš in to sem tudi poizkusil - rezultat žal nezadovoljiv. Zelo zamudno početje (probal sem 2 DVD Audio - moji ripi in 2 SACD - izposojen rip ), ko imaš vse skupaj enkrat na serverju pa zvok enostavno ni pravi, manjka ''mesa'', enostavno ni primerljivo z originalom. 2.0 dela, 5.1 pa nepovratno zmrzne SB, potreben je odklop in priklop z elektrike. Zgleda da classic prenese to tam do nekje 2500 kBit/s, več pa ne zmore. DTS 5.1 posnetki drugače lepo špilajo, a seveda niso lossless.
|
Datoteke si šel downsamplat v 24/48 ???? Jaz nisem rekel tega! Rekel sem samo pretvorit v WAV in nato nazaj v FLAC. To je čisto druga stvar, saj tu datoteka še zmeraj ostane 24/88. To se luštno dela z brezplačnim programom Foobar 2000.
| HomerSimpson je napisal/a: |
Druga rešitev pa je seveda nabava Transporterja in neizbežno vprašanje: ali se v Evropi da dobiti Transporter SE ali je res namenjen samo za ameriški trg? Vnaprej hvala za odgovor! |
Ne rabiš Transporterja, Squeezebox Touch nativno prebavlja formate gor do 24/96, enako kot Transporter in to samo za delček njegove cene. Za resno performanso itak pri obeh rabiš zunanji dac, tako da je nabava Transporterja razmetavanje denarja. Razen če ti izgled "real size" komponente toliko pomeni da odtehta razliko v ceni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
| HomerSimpson je napisal/a: | | @ before: za SB Touch konkretno ne vem, a univerzalno pravilo za pravilno prikazovanje sličic ovitkov albumov zahteva dvoje. Prvič: sličice morajo biti ''vgrajene'' v posamezne zvočne datoteke. To se najlažje naredi s programom Mp3tag. In drugič: ista sličica mora biti shranjena z imenom ''folder'' v mapi skupaj z glasbenimi datotekami - tudi to se najlažje naredi z Mp3tag-om. Seveda pa je važna tudi velikost sličice, sam uporabljam max. 300 X 300. Zanesljivo deluje npr. na HDXu, prenosnih predvajalnikih, iPodu, iPhonu itd. |
Po mojih izkušnjah zna ravno to biti problem kar ti predlagaš kot rešitev.
Squeezebox in tudi nekateri ostali streamerji znajo imeti probleme s sličicami vgrajenimi v FLAC datoteke. Alena je to zajebavalo z B&O playerjem kot hudič, dokler ni naredil kot sem mu svetoval... vse pretvoril v WAV s čemer se vsa dodatno integrirana "nesnaga" ki je integrirana v FLACU, dočim WAV pa tega ne podpira, avtomatsko izbriše ven. In nato "očiščen" WAV spet nazaj v FLAC brez vsega tega seveda, ter to zdaj dela kot urica. Potem je seveda potrebno vnesti tage nazaj. Ali pa probati s kakšnim programom kot je mp3tag odstraniti integrirano grafiko ven.
Zakaj imajo playerji s tem probleme še ne vem, se še nisem upiknil v to, očitno se cover vgrajen v FLAC in tisti z imenom cover.jpg ali folder.jpg ki ga imate zraven v direktoriju tepeta med sabo in skviz ne ve katerega prikazat oziroma zašteka.
V nastavitvah squeezebox serverja sicer obstaja funkcija da naj skviz prioritetno uporablja grafiko znotraj FLAC datotek in šele če te ni uporablja cover.jpg ali folder.jpg ki ga imate zraven v direktoriju, no tega še nisem probaval. Kje se ta funkcija nahaja in nasploh več o cover artih, skeniranju,... na spodnji povezavi. Lahko da je ta funkcija tudi rešitev problema:
http://wiki.slimdevices.com/index.php/AlbumArtwork |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|