| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 27, 2011 00:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Špilferderber je napisal/a: | | kakšno mnenje imate o Cultu? dobivam ful različne informacije.. |
Odvisno od modela, vendar sta tako Gnezda kot Felc bivša tekmovalca in vesta, kaj delata... Mogoče to ni segment Specialized, Colnago, Pinarello... je pa vsekakor dobra varianta... Koneckoncev jih je vozila in jih še vozi Perutnina... Boljši modeli so vsekakor omembe vredni... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Sre Jul 27, 2011 00:27 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | | Še namig za plašče, ko boš menjal: težko boš našel kaj boljšega kot je Vittoria Rubino Pro II. |
Glede na kaj? Cena - kvaliteta? Saj ne rečem, pri meni so se npr tabularji obnesli, še vedno pa mislim, da jih med clincher-ji ni čez Michelin... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Sre Jul 27, 2011 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | mitko je napisal/a: | | Še namig za plašče, ko boš menjal: težko boš našel kaj boljšega kot je Vittoria Rubino Pro II. |
Glede na kaj? Cena - kvaliteta? Saj ne rečem, pri meni so se npr tabularji obnesli, še vedno pa mislim, da jih med clincher-ji ni čez Michelin... |
cena - kvaliteta so itak absolutni zmagovalec. Kar cenim pri teh plaščih je:
vzdržljivost - 10k brez defekta in se ne vozim po najlepših cestah
8barov - udobje
10barov - leti, oprijem pa se vedno dober tako na suhem kot v vlažnih, senčnih delih
vozim pa 23-ke
sam z michelinom nisem bil zadovoljen, ker so mi pokale. Stranska zaščita je katastrofa. So bile pa dobre v dežju - baš ne pogost način uporabee
dobra je bila tudi contijeva 2000 ali nekaj podobnega, a so bile počasne - 8barov
supersonic je bila fantastična, a radirka: 2k in lahko menjaš
schvalbe - bejži, kolikor nesejo pedala. menda pa so v redu tabularji - nisem jih vozil |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

|
Objavljeno: Sre Jul 27, 2011 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Špilferderber je napisal/a: | | kakšno mnenje imate o Cultu? dobivam ful različne informacije.. |
Odvisno od modela, vendar sta tako Gnezda kot Felc bivša tekmovalca in vesta, kaj delata... Mogoče to ni segment Specialized, Colnago, Pinarello... je pa vsekakor dobra varianta... Koneckoncev jih je vozila in jih še vozi Perutnina... Boljši modeli so vsekakor omembe vredni... |
Jaz sem imel naročenega, a ga nazadnje po več mesecih nategovanja trgovca iz Idrije nisem vzel. To je bilo okrog leta 2003, so bili pa takrat v igri alu okvirji in karbon vilice. Kolikor sem uspel dobiti informacij od tekmovalcev, so jih pohvalili. Nisem ga nikoli testiral. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
V Celju lije kot iz škafa, Marko Baloh - letošnji udeleženec RAAM-a pa pravkar raportira na fb, da na Vršiču sije sonce.
Za gor je rabil 41 minut. Ja pa to ne direkt... le delček 320+ km ture!
Vsaka mu čast. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Prva tura s specialko je za mano. V dveh urah in petnajstih minutah sem prevozil 64,5 km in nabral 336 višinskih metrov. Povprečna hitrost znese 28,7 km/h.
Za prvič v življenju na specialki in prvič z spd pedali nasploh, sem ful zadovoljen. Ko naštudiram kolo in malo osvojim tehniko vožnje cestaka bo rezultat boljši.
Jutri pričakujem bolečine v nogah saj so z spd-ji delale mišice na nogah ki jih človek z navadnimi pedali pri gonjenju ne uporablja/razvija. Ampak se ne dam. Kot pravijo klin se s klinom izbija in bom kljub bolečinam, če bo le vreme dopuščalo, skiznil na kolo in gasa novim zmagam naproti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
drugi dan zapored runda inline hokeja.. prerojen..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
auiofill
Kako to, da si se potem odločil za triplo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Špilferderber je napisal/a: | drugi dan zapored runda inline hokeja.. prerojen..  | Verjamem.
Včasih sem guštal na hitrostno rolanje in rolanje na spust.
Zadnji klanec in dolge serpentine navzdol proti Osorju na Cresu iz smeri Cresa, mi je stalil top Atomicove koleščke na ABEC5 ležajih, namazane z teflonsko mastjo za hi performance motocikle(takrat ABEC7 še nismo poznali), da sem dol na Osor prišel samo z "feltnami" na ležajih.
Od Žal do Šentjakobskega mostu v LJ v par sekund manj kot petih minutah..
Pozimi pa na suhi trening na kopališke tobogane na plažah v SLO in HR Istri trenirat smukaški položaj..
Stestiral, jasno, tudi portoroški tobogan nekega sončnega januarja in je živ dolgčas, ker je preveč položen za rolanje..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| matajur je napisal/a: | auiofill
Rad vozim strme klance, nimam pa še toliko v nogah da bi jih lahko fural brez najnižjih prestavnih razmerij ki jih nudi tripla. Ko dovolj natreniram pa upiknem kompakt.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 23:50 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | Za prvič v življenju na specialki in prvič z spd pedali nasploh, sem ful zadovoljen. |
Mogoče se motim, ampak pedala na sliki me spominjajo na Crank Brothers, to so bolj MTB pedala in to ni čisto SPD sistem, pa tudi look sistem je drugačen... Ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 29, 2011 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Po slikah sodeč, je res Crankbrothers. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 07:02 Naslov sporočila: |
|
|
Pedala so Crankbrothers Eggbeater. Na gorcu si bom montiral enake, da bom lahko z enimi čevlji vozil oba kolesa.
Ja, sistem zapenjanja pedal je MTB, kar mi bolj ustreza saj z MTB čevlji lahko stopiš s kolesa in normalno hodiš, kar s cestnimi ne moreš. Oziroma lahko, vendar med hojo izgledaš kot da imaš dildo v riti. Ne mi zamerit, malo se hecam, ampak meni to izgleda smešno.
Evo s temi čevlji bom fural oboje:
http://www.youtube.com/watch?v=4YssnYMyDRo
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 07:37 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Pedala so Crankbrothers Eggbeater. Na gorcu si bom montiral enake, da bom lahko z enimi čevlji vozil oba kolesa.
lp |
Pravilna in praktična odločitev. Na MTB nikoli nisem uporabljal sistema zapenjajnja čevljev zato sem na cestaku vedno vozil za hojo neuporabne cestne sisteme od Time-a in Looka. Zanju sem se odločil, ker sta imela bistveno večjo naležno površino pedala kot SPD recimo. Včasih je bilo to pomembno, ker so bili čevlji s kvalitetnim (trdim) podplatom dragi. Danes je karbon podplat relativno poceni in kakšne posebne razlike med velikimi in majhnimi naležnimi površinami ni. Pa tudi Shimano ima sedaj precej večja pedala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Jul 30, 2011 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | matajur je napisal/a: | auiofill
Rad vozim strme klance, nimam pa še toliko v nogah da bi jih lahko fural brez najnižjih prestavnih razmerij ki jih nudi tripla. Ko dovolj natreniram pa upiknem kompakt.
lp |
A tako. Kul. Samo, če boš menjaval na istem kolesu je kar nekaj menjav ne samo zobnike.
To pišem, ker sem bil sam v podobni situaciji, pa se potem nisem odločil, ko sem slišal, kaj vse bi bilo treba menjati. V bistvu mi je ful žal, da prej sploh nisem vedel, da obstaja kompakt in sem kupil triplo.
Čeprav na začetku mi je v klanec bila še tripla premalo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|