Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Druženje in povabila na poslušanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sva gostila @numba s soprogo. Bore malo smo poslušali glasbo.Shocked
Nocojšni koncert, Manu Chao, je bil prvovrsten dogodek. Štiri krat smo ga vrnili na oder! Jutri popoldan sem najavljen pri @mako1 ... Very Happy

P.S. Krokar, vrni se prosim!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mako1,
v tvoji poslušalnici je moč slišati vrhunski high end zvok! Nepozabno doživetje, kvantni preskok.
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12
Kraj: Prevoje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berni mi je podaril krasno nevsakdanjo izkušnjo. Slišati njegove, jaz sem jih poimenoval "šolske table" ni ravno vsakdanja priložnost. Na OB sisteme vedno gledam s simpatijami in čeprav tako veliki paneli imajo nekatere pomanjkljivosti (o tem sem že pisal in ne bom tukaj ponavljal), so bila moja pričakovanja velika. Moja pozornost je bila usmerjena izključno na zvočnike. Kakšna elektronika jih je gnala nimam pojma in me niti ni zanimalo. O tem naj pove več berni. Jaz se je bom dotaknil v drobnem detajlu pozneje.

Ko jih vidiš na sliki se ti zdijo veliki, a ko stopiš zraven, se jih ustrašiš, tako veliki so pravzaprav. Berni jih je postavil, glede na dani prostor in ureditev le-tega točno tako, kot bi to tudi jaz naredil. To se pravi z upoštevanjem vseh odmikov od sten in zaradi prehoda in stopnišča na levi strani malo nesimetrično (v neki drugi temi so fotografije in se to dobro vidi). Poizkusila sva tudi simetrično postavitev, ki je sicer za vsakodnevno rabo neprimerna, a za kritično poslušanje priporočljiva in za moje pojme sprejemljiva.

Dva načina poslušanja glasbe sta mi zanimiva. Prvi način, nekdo ga je že poimenoval poslušanje iz kuhinje, ko mi je glasba zgolj kulisa in sem zelo prizanesljiv, pozicija poslušanja je kjerkoli v prostoru. Drugi način zahteva popolno predanost glasbi in izvajalcem, pozicija poslušanja je optimalna in imperativna (tudi o tem sem že precej pisal). Večino časa sam presedel v tej poziciji. Rezultat, vpliv sobe zanemarljiv, vpliv velikih panelov pri višjih in visokih zanemarljiv.

Začela sva z različnimi materiali in po moji navadi dokaj tiho. Kakšnega posebnega vtisa v tej fazi ni bilo. Morda tudi zaradi dokaj povprečne šablonske izbire glasbe (ne spominjam se več kaj sva izbirala). Potem sva postopoma dvigovala nivo glasnosti in seveda tudi zahtevnost programskega materiala. Predvsem sem si želel slišati veliki simfonični orkester (tukaj so moja pričakovanja strahotno narasla). Zavrtela sva nekaj mojih preverjenih "štiklcov":

- Rachmaninoff: Allegro Scherzando - Piano Concerto No. 2
- Gershwin: Rhapsody in Blue for piano & orchestra
- Zimmer: Gladiator - Symphonic Suite
- Strawinsky: Le sacre du printemps (The Rite of Spring) - L'adoration de la terre

in nekaj jazzovskih (Avishai Cohen) in podobno. Tu se je začela zgodba z veliko začetnico. Orkester se je orisal pred nama v vsej svoji velikosti in globini. Mogočno! Zaradi velikosti panelov dobiš vtis, da sediš spodaj v prvih vrstah in da je orkester na odru vsaj 1m višje, ter da se po globini dviga. Nepozaben vtis. Maggijev ni bilo treba nič odpirat z raznoraznimi kombinacijami elektronike, Maggiji so bili "na ful" odprti, zračni, sveži. A vseeno malo o elektroniki. Gladiator - Symphonic Suite je filmska zadeva in v nekem delu polna brutalnih vložkov. Poslušala sva zelo glasno in ... ojačevalec je začasno vklopil zaščito ... (problem ojačevalca, ne zvočnikov).

Pojavila se je pa rahla motnja, zgolj vizuelna. Nikakor nisem na začetku mogel odmisliti velikih tabel, možgani so mi sugerirali, da zvok prihaja izza neke pregrade. Sugestija je v trenutku izginila, ko sem zaprl oči, tako da sem večino časa preposlušal z zaprtimi očmi. Verjamem, da ta motnja s časom izgine.

Vsekakor sem moral preveriti, kaj se dogaja na precejšnjih razdaljah od zvočnikov. Tu se pokaže pričakovano, zvočna slika se spreminja pri pomikanju levo ali desno, kar je posledica velikega panela, a pri tako veličastnem splošnem vtisu na optimalni poziciji, je to zanemarljivo.

Še par šibkejših lastnosti. Zimmer in Stravinsky vsebujeta nekaj mogočnih udarnih pasaž. Zvočnika to izpeljeta brez večjih problemov, toda ko je treba udariti piko na "I", jih žal zmanjka. Ni subjektivna ocena, vem kako to mora zveneti. Še ena moja ugotovitev, a ta je subjektivna. Zgornje frekvenčno območje meni zveni rahlo kovinsko (uff, grozna beseda). Ko sva si pred časom z Alenom omislila tole temo, sva hotela preko srečanj in druženj izločiti napačne interpretacije mnenj podanih na forumu. Nebi rad videl, da bi kdo trdil, Zoran je rekel, da ni basov, ali podobno. Kaj pomeni moj opis boste razumeli zgolj če se boste sami prepričali in seveda, če vam je bilo dano, da lahko primerjate.

Berni, vesel sem zate, izjemen zvočnik. Še bova, tako kot dosedaj, "gradila". In še enkrat hvala obema s Tino za izjemno gostoljubnost.

Zoran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040 477 898
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 07:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, predvsem Zoranu za opis, ki je skoraj konkretna seminarska naloga. Vem, da sam nisem zmožen na tak način opisovati teh občutkov. V sebi jih še zaznam, na papir mi je pa to zelo težko prenesti.
Bom pa povedal nekaj o elektroniki, čeprav je tu sekundarnega pomena .
- izvor OLIVE 4HD (24bit 192kHz)
- predojačevalec ESE LAB ANU (trenutno izposojen oz na testiranju) ob tem še enkrat hvala g.Korošcu in @zvocniku
- ojačevalci 2xmonobloki AVM M2 evolution line.Trenutno te imam in z njimi poganjam Magnepan 20.1
- zvočniški kabli Abbey road Moving air Monitor series biwire
- rca nič posebnega Nordost blue heaven
- zvočniki Magnepan 20.1, standardni nosilci in varovalke(v smeri signala), sploh slednje se ponavadi takoj menjajo, kar bistveno spremeni zvok, nove varovalke supreme3 so že na poti.

AVM so ob veliki glasnosti in dinamiki simfonikov enkrat vklopili zaščito, ker so se očitno že namučili. Bolje zaščita kot kaj drugega. Kaže pa na to, da bo ob višjih glasnostih poslušanja treba razmišljati tudi o spremembi v tem delu sistema. Če se zdaj vsuje plaz predlogov, da Mg 20. 1 ne moreš poganjati s tem in onim pa da ni pravilni kabel bo to nebuloza. Sistem deluje dokaj zadovoljivo, res pa je da skriva še potencial. Nekako je pač treba začeti in nadgrajevati.
Bil je pa spet en lep večer z Zoranom in upam, da še pride kaj.
lp
Bernard
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Tor Apr 05, 2011 09:14; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

maš kako fotko sistema?
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
maš kako fotko sistema?

Nekaj slik imaš v temi magnepan, čeprav mislim, da si jih že videl. So pa sedaj zvočniki še vsaj 1.5 dalje od stene kot na sliki in bolj narazen.
Regala še vedno ni. Bo pa bolj zaprtega tipa in ne čisto audiofilski. Tu moram narediti majhen kompromis in tudi pustiti moji boljši polovici pravico do odločanja. Hoče malo več urejenosti in pospravljen sistem. Glede na to, da je sprejela "španske stene" več kot upravičeno in skromno.
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=428&postdays=0&postorder=asc&start=45
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Tor Apr 05, 2011 12:36; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zoran je napisal/a:
Pojavila se je pa rahla motnja, zgolj vizuelna. Nikakor nisem na začetku mogel odmisliti velikih tabel, možgani so mi sugerirali, da zvok prihaja izza neke pregrade. Sugestija je v trenutku izginila, ko sem zaprl oči, tako da sem večino časa preposlušal z zaprtimi očmi. Verjamem, da ta motnja s časom izgine.

Še par šibkejših lastnosti. Zimmer in Stravinsky vsebujeta nekaj mogočnih udarnih pasaž. Zvočnika to izpeljeta brez večjih problemov, toda ko je treba udariti piko na "I", jih žal zmanjka. Ni subjektivna ocena, vem kako to mora zveneti. Še ena moja ugotovitev, a ta je subjektivna. Zgornje frekvenčno območje meni zveni rahlo kovinsko (uff, grozna beseda). Zoran

Zoran, zelo dobro opazenje delovanja MG-ja. Ce dovolis, bi dodal moj pogled na zgornje izvlecke:

- ko se enkrat navadis na velikost panelov in velikost zvoka, ki prihaja iz njih te njihove dimenzije prav nic vec ne motijo, saj kar izginejo v prostoru. Sam se najraje poslusam z odprtimi ocmi prav zaradi vizuelnega dojemanja glasbenega dogajanja. Pravzaprav kar naprej iscem izvajalce po glasbenem prostoru, ceprav jih ni tam a se slisi kot, da so. Psiha pac.

- se malo o piki na "I". Po moje je to bolj posledica pogona kot pa samega zvocnika. Meni se se ni zgodilo, da bi kdaj kaksen ton zmanjkal oz, da bi ga popacilo pri velikih naletih zaradi zvocnikov. Res je, da 'neskoncno' naglas nobeden sistem ne deluje v nulo, moj je blizu.

V info, ceraj sem v zvocnikih, na poti signala, zamenjal varovalke Hi-Fi Tunning Ultimate2 za US Supreme3, ki mi jih je Berni prijazno posodil. Da ne nastevam vse spremembe v zvoku a je zanimivo to, da je dinamika bistveno poskocila in je sedaj v celoti taka, da ob naletih refleksno zapiram oci. Dobro, malo pretiravam z glasnostjo ampak je res. Pritisk je tako velik, da je ze 'prevec' in po dolgem casu bas tudi cutim, ne samo slisim. Ob tem nisem opazil, da bi se v zvoku karkoli rusilo, vse stoji na mestu in odigra do konca. Zelo zanimiva izkusnja.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:

Kakšne kable boš mogu zamenjat, pa mačji pesek nasut v stojala namest mivke, pol bo pa mogoče poslušljivo. Very Happy
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
AVM so ob veliki glasnosti in dinamiki simfonikov enkrat vklopili zaščito, ker so se očitno že namučili. Bolje zaščita kot kaj drugega. Kaže pa na to, da bo ob višjih glasnostih poslušanja treba razmišljati tudi o spremembi v tem delu sistema. Če se zdaj vsuje plaz predlogov, da Mg 20. 1 ne moreš poganjati s tem in onim pa da ni pravilni kabel bo to nebuloza. Sistem deluje dokaj zadovoljivo, res pa je da skriva še potencial. Nekako je pač treba začeti in nadgrajevati.
lp Bernard

Bernard,

kot pises in je razumeti tudi iz Zoranovega pisanja ti AVM sluzijo vec kot dobro zato bi veljalo kje stakniti se en par, vsaj za test in bi videl koliko bi s tem se pridobil na zvoku. Najbrz kar 'double'. Naj te malo matra...

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
alenvprekršku je napisal/a:

Kakšne kable boš mogu zamenjat, pa mačji pesek nasut v stojala namest mivke, pol bo pa mogoče poslušljivo. Very Happy

Alo stari! Shocked Kje si ti videl pri meni stojala? Rolling Eyes
Ne bom ti več dal za kadit....

Very Happy Laughing Laughing Very Happy Wink

lol
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
berni je napisal/a:
lp Bernard

Bernard,

kot pises in je razumeti tudi iz Zoranovega pisanja ti AVM sluzijo vec kot dobro zato bi veljalo kje stakniti se en par, vsaj za test in bi videl koliko bi s tem se pridobil na zvoku. Najbrz kar 'double'. Naj te malo matra...

Lp

Saj veš, da je vse relativno kaj je dobro in kaj ne. Nikdar ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje.
Glede tiste pike na I, Zoran je bolj mislil na tisti dinamični punch, ki gre trebuh.
Ob tem še ena moja pripomba, postavitev glede na prostor še ni optimalna(koliko je sploh lahko), bilo je tudi premalo poslušanj.
Zanimivo je bilo tudi to, da ob tem manjku puncha, ki ga omenja Zoran prišlo do viška basa(odmeva) pri enem drugem komadu, ki je Zoranu zelo znan. Potem sva zvočnike malo prestavila (bolj simetrično in narazen) in ta napaka se je popravila. Kaj bi to spremenilo drugje nisva poskusila. Zanimivo je tudi da so pauke udarile vehementno in udarno, tisti punch pa je nekak izostal. To mi nekako ne gre skupaj in sumim prostor in postavitev bolj kot pa zvočnike. Seveda pa je treba priznati, da je razlika v basu magnetostata in dinamičnega zvočnika.
Verjetno je še veliko opcij v postavitvi in uglašenost, glede na moj prostor.

Itak, pa to ni bistvo te teme. Bistvo je druženje in spoznavanje soforumašev ob tem da pade še kakšna pijačka in malica. Laughing
Live and let live.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Berni" si ti bil pri "zvočniku" na poslušanju Magijev Question Question
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dogovorjena sva že bila za obisk a mi ni zneslo.
Vsekakor pa bova to uresničila.
Live and let live.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Dogovorjena sva že bila za obisk a mi ni zneslo.
Vsekakor pa bova to uresničila.

LP

Preden se lotiš "velikih korakov" ti svetujem, da najprej poslušaš njegov sistem ...
Če ti ne bo odveč me "kontaktiraj" in se vam pridružim, bomo še kakšno rekli Laughing ... ...

Nazadnje urejal/a ajka Tor Apr 05, 2011 13:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
... Itak, pa to ni bistvo te teme. Bistvo je druženje in spoznavanje soforumašev ob tem da pade še kakšna pijačka in malica. Laughing

Lepo povedano. Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 13 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu