Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki na steni?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 09:59    Naslov sporočila: Zvočniki na steni? Odgovori s citatom

Nadgrajujem moj stari Hi-FI v home cinema. Zaradi praktičnih razlogov si želim preseliti sprednje zvočnike na steno. Izhodišče bi bila yamaha 467 oziroma nekaj v tem cenovnem razredu.
Prosim za mneje o ustreznosti takšne namestitve (upam da ni bogokletno) in morebitni izbiri zvočnikov (v glavi imam wharfedale diamond).
Soba je srednje velikosti.

Hvala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard, dobrodošel!
Glede receiverja in zvočnikov: Čisto vseeno je, katere modele boš kupil. V vsakem primeru bodo rezultati povprečni. V kolikor se lahko poigraš s pravilno postavitvijo v prostor, je to potem druga zgodba! Cool
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wharfedale Diamond priporocam , simpaticen zvocnik ,veliko muzike za ta denar,
imajo pa bookshelfi bas reflex zadaj tako da prav blizu zidu naj ne bi bili postavljeni .
Nazaj na vrh
Edvard

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alenv... pošten in pričakovan odgovor. Malce sem upal da bom zavaroval zvočnike pred otroci. Sicer pa otroci rastejo, in kmalu ne bodo več predstavljali nevarnost za opremo.
Vem da je že nekaj topicov na temo Katere zvočnike... a vendar sprejemam predloge. Imam stare zvočnike Infinity reference 40. Ne vem če jih je smiselno (tudi finančno) vključiti v sistem.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah z zvočniki in otroci je tako, da če so zvočniki od nekdaj na svojem mestu jih niti ne zanimajo kaj preveč. Stvari, ki so bile pri nas od vedno postavljene kjer pač so (rože, zvočniki, TV...) niti ne registrira oz jih vzame za samoumevne. Zdaj ko je pa "starejša" pa zelo hitro opazi, če kaj dodamo oz ni ravno na svojem mestu. To je takoj povod za raziskovanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Edvard

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz kr vstrajam z zvočniki na steni... Brskam po spletu in razmišljam o smiselnosti hišnega kina (pri meni doma seveda). Nekako se mi zdi da bi bil zadovoljen tudi z 2.1 sistemom. Zvočniki, ki ljubijo bližino zadnje stene so baje Mission MX1 in primeren sub istega proizvajalca. Zvočniki baje ne marajo “oštrih” ojačevalcev, zato vas sprašujem za nasvet:
- kakšen AV sprejemnik bi pasal k zvočnikom,
- smiselnost vpeljave center zvočnika (brez zadnjega para).

Malce sem zgubil stik z opremo, ko sem pred 15-imi leti razprodal opremo, ko sem ugotovil da je audiofilstvo jama brez finančnega dna. Vseeno pa iščem kvalitetno za budget. Hvala za razumevanje.
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prednje porte imajo tudi zvočniki Monitor Audio BX2

oz. Bowers&Wilkins 685

B&W če se ne motim imajo zadaj že nosilec za namestitev na steno, Monitor Audio pa imajo utorček, kamor se da vpeti nosilec.

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri prebiranju reportaže iz TOP AUDIO - Milano 2010, je avtor na piedestal postavil zvočnike Indiana line. Poiskušam najti več informacij a jih skoraj ni, razen na nekaj spletnih straneh matične države. Zvočniki izgledajo privlačno, sistem pa se da sestavit za prijazno ceno. Ima kdo izkušnje? Morda obstaja zastopnik z demo sobo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu