| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje je, da so omejtive postavljene takrat ko so bili Zastave 101, z dolgoooooo zavorno potjo. Sedaj so avti mnogo bolj varni, in izboljšani, zato se je nemogoče peljati npr 60 na 4 pasovnici...... Če bi te omejitve malo dvignili, bi bilo bolje, vendar se potem blagajna ne bi polnila. Je pa res, da je nekaterim tudi 120 na avtocesti preveč, takimniti na cesto ne bi dovolil.
Bi pa jaz uvedel humanitarna dela, ki bi morala biti strogo nadzorovana. Za povzročitelja kake nesreče, resne pa sploh, npr delo 200ur v Šoča centru. Nekaj takega.....
Osebno se ne iživljam več, sem to prerasel, niti tekmujem ne- to že zelo dolgo ne. Ga pa občasno rad stisnem, in to mi paše. Tudi če sem potem en mesec brez izpita, hehe. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
Žal je tudi v prometu tako, da se zakoni pišejo zaradi ekstremistov, izvajajo pa se v glavnem nad čisto normalno neproblematično populacijo voznikov. Tistih ekstremistov pa običajno ne doseže roka zakona. Tako pa je zato, ker se nadzor prometa vrši po liniji najmanjšega napora (postaviš radar in čakaš na žrtve, ki prekoračijo hitrost katera ni niti omembe vredna). Na kapitalne prekrške pa se naleti le poredkoma in še to po naklučju. Če bi vsi vozili "po pameti" ne bi bilo treba nikakršnih omejitev hitrosti ali pa zgolj informativno "priporočena hitrost", kot je bilo že omenjeno. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 23:42 Naslov sporočila: |
|
|
Z takimi ljudmi pa to pač ni mogoče: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, to pa ste fajn napisali... začenši z zvočnikovim "uvodnikom"
ZZ & FF ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
men je neki stareši voznik relija reku lahko je hitr vozit ,težko pa hiter
ustavit.
največji problem pri zaviranju ni v zavorni poti ampak v reakciskem
času
naprimer pri 50 km/h narediš pot cca 13 metrov na sekundo
zavreš v cca 6-8 metrov.
pri 80 narediš cc 22 metrov v sekundi +zaviranje 15m
razlika v ustavljanju je več kot očitna |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:35 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se pa z zvočnikom ne strinjam, sem bolj za represijo, kakršni voznili so danes na naši cesti, bi rad videl kaj bi bilo tisto kar bi spremenilo miselnost kmetavzev. Dobro se vidi to vsak dan pred avtopralnicami, čiste avtomobile vozijo skozenj vsak teden, čemu? Zgolj zato, ker jim je ta kup pleha nekje najvišje na lestvici pomembnih stvari v življenju. Meni je bolj pomembna voda, ekologija, pa zatistih 7€ raje peljem svojo ljubo in otročka na sladoled.
Pa sem mnenja da je globalno segrevanje en velik bullshit.
sam za zakone sploh ne ve, kazni ne poznam, nisem napolnil blagajhne še niti za evro, razen ko sem bil trapast nezrel mulc, pa še teh nekaj kazni sem pač plačal, ker sem pač storil stvar narobe.
Zakaj bi se morali pa sedaj voziti hitreje kot 20 let nazaj?
Vsak dan se peljem po dolenjski, samo čakal sem kdaj bo kdo povozil koga, in s eje zgodilo, dva otroka, sem šel ravno mimo, sem bil v stresu še cel teden, gonijo pa tam mimo res okoli 100, v mestu skozi križišče, mimo šole. Bolano.
Če komu paše hitra vožnja, Grobnik je poceni, pa tam se še dobro vidi kdo je hiter in s čem, pa še smisel ima dirkanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Jaz se pa z zvočnikom ne strinjam, sem bolj za represijo, kakršni voznili so danes na naši cesti, bi rad videl kaj bi bilo tisto kar bi spremenilo miselnost kmetavzev. Dobro se vidi to vsak dan pred avtopralnicami, čiste avtomobile vozijo skozenj vsak teden, čemu? Zgolj zato, ker jim je ta kup pleha nekje najvišje na lestvici pomembnih stvari v življenju. Meni je bolj pomembna voda, ekologija, pa zatistih 7€ raje peljem svojo ljubo in otročka na sladoled.
Pa sem mnenja da je globalno segrevanje en velik bullshit.
sam za zakone sploh ne ve, kazni ne poznam, nisem napolnil blagajhne še niti za evro, razen ko sem bil trapast nezrel mulc, pa še teh nekaj kazni sem pač plačal, ker sem pač storil stvar narobe.
Zakaj bi se morali pa sedaj voziti hitreje kot 20 let nazaj?
Vsak dan se peljem po dolenjski, samo čakal sem kdaj bo kdo povozil koga, in s eje zgodilo, dva otroka, sem šel ravno mimo, sem bil v stresu še cel teden, gonijo pa tam mimo res okoli 100, v mestu skozi križišče, mimo šole. Bolano.
Če komu paše hitra vožnja, Grobnik je poceni, pa tam se še dobro vidi kdo je hiter in s čem, pa še smisel ima dirkanje. |
se podpišem!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pa načeloma bi to lavfalo kar je omenil zvočnik, da ne bo pomote. Ampak ne s tem našim narodom, mogoče kje na severu, ampak če se tak način vožnje vpelje in pride v zavest voznikov se avtomatsko zniža tudi hitrost, tudi iz razloga katerega je omenil urosst. pa še kak dodaten bi se našel.
pa tudi obožujem motosport, razen F1, ampak samo na mestih namenjenih njemu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | ...sem bolj za represijo...,...Vsak dan se peljem po dolenjski... |
Sam da nisi ti kak Jansa? Pa brez zamere.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Pa načeloma bi to lavfalo kar je omenil zvočnik, da ne bo pomote. Ampak ne s tem našim narodom, mogoče kje na severu, ampak če se tak način vožnje vpelje in pride v zavest voznikov se avtomatsko zniža tudi hitrost, tudi iz razloga katerega je omenil urosst. pa še kak dodaten bi se našel.
pa tudi obožujem motosport, razen F1, ampak samo na mestih namenjenih njemu. |
Z nasim narodom ni nic narobe, ozrite se okoli sebe bo bolj jasno. Ce clovek nebi bil odgovoren nebi hodil v sluzbo, delal, imel druzino, ravnal z z domacimi financami, gospodaril okoli hise, bil druzbeno koristen itd, torej ni ravno res, da zivimo v sloveniji samo divjaki. Je ze kdo srecal kaksnega, da je potrdil, da je divjak na cesti in tudi sicer druzbeno nestrpen? Nekateri pac peljejo nekaj hitreje, ko ze govorimo v prometu a to se ne pomeni, da kogarakoli ogorzajo.
Tipicen primer je nova prometna ureditev v Portorozu kjer je hitrost sedaj omejena na 30, prej 50. Vsakdo ve, ki je kadarkoli vozil po Portorozu, da poleti v sezoni, ko so ceste polne pescev ne mores voziti niti 30 na uro kaj sele 50 in pozimi komot peljes 50 tako kot vsa leta, ker ni nikjer nikogar. Samo zakon to ne zanima, pozimi veselo merijo in kaznujejo predvsem domacine, ki se v mirni voznji spozabijo na omejitev ampak zakon je zakon.
Ce pa govorimo o objestnosti, je to nekaj kar je potrebno zatreti. Obcasno smo najbrz objestni vsi in takrat ga lahko nasrkamo. Objestnost in ogrozanje drugih je kategorija, ki bi morala biti obravnavana. Recimo prehitevanje v skarjice, divjaska agresivna voznja, ogrozanje pescev, prehitevanje s previsoko hitrostjo...
Ste ze pozabili, da so policaji po njihovi veliki stavki povedali, da je bilo v tednu stavke na slovenskih cestah manj nesrec kot sicer, in nic mrtvih!
Zakoni so zato, da se krsijo, kar velja ze od nekdaj. Ce bi bili boljsi, bi jih najbrz manj.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz še vedno mislim da je problem v narodu, ravno zadnjič sem se peljal v Minken in nazaj, tako prijetne vožnje pri nas ne doživim, dejansko smo se proti Nemčiji vozili lepo 120, pa je bilo lepo vreme, suha cesta, niti enega ki bi vozil 160-170 ali več kot jih pri nas srečam 10 vsak dan na poti v službo.
In kadarkoli sem šel gor je bilo tako. Tudi v Nemčiji se promet lepo odvija pri nekih 150, ampak vsi upoštevajo, varnostno razdaljo, uporabljajo smernike, niso nestrpni in ne blendajo da se umakneš.
Ravno zadnjič sem z nekih 140-150 prehiteval 2-3 kamione, ko se mi prilepi tip na pol metra in mi blenda. kako je potem hitrost varna, pa to je počel potem do NM, ker je imel pač to registracijo najbrž. Jaz imam otroka v avtu, naj počaka da se umaknem, mečkam nikoli ne, smernik vedno uporabim, samo naj ne ogroža moje družine.
Objestneži in hitri šoferji so velikokrat kar eno in isto.
Jaz bi v Portorožu, ki si ga dal za primer, pač vozil 30-40, big deal, koliko je pa dolg, 2 kilometra?
Še vedno ne razumem, čemu, hitra vožnja? Slovenijo itak prepelješ v dveh urah če voziš 70kmh.
Hujše žalitve kot si mi jo dal z Janšo, še nisem doživel, ampak pri prometu sem pa strikten, na prvem mestu varnost, na drugem pa zgolj to da pridem od točke A do B. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je res malo ljudi ki se peljejo izključno po predpisih. Lahko pametujemo v nedogled, pa vseeno ni junaka ki se ves čas drži predpisov.
Se strinjam, okoli šole je pač treba peljati počasi, za to ni opravičila.
Blendanje: sam res redkokdaj blendam, to samo takrat, ko se peljem dolgo časa za nekom, ki je naliman na levi pas, in se kljub luknjam ki jih ima na desnem pasu nikakor ne umakne. Pač, tu je tudi naša kultura, ki je v tujini ni: ko je nekdo na levi strani, je to njegov pas, pa če vsi crkenjo zadaj. In seveda, z 90 na uro zapelje na prehitevalni pas. Tud to sem doživel.
Kaj pa take bedarije???? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno ta bedarija je dober primer o tem kako nevarna je hitrost, če pelješ na levem pasu 130, boš najbrž zaustavil, če bo karambol bo pač tak kot bo, bo pa neprimerno lažji kot če bi ti vozil 180, ali ne?
Nikakor pa ne podpiram vključevanja z 90, čeprav se kak kombi ali kamion ne more drugače, če prehiteva nekoga ki pelje 80. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Sam podpiram vožnjo, ki je predvsem tekoča in tudi malo hitrejša. Kar pa še ne pomeni objestne in napadalne vožnje. Umikanje na levem pasu pa ni ravno vrlina Slovencev. Če prehiteva z 100km/h je ok, če je pač takšno vozilo ali voznik, ni pa potrebno na tak način prehitevati kolone, med katero je prostora 100 in več metrov. V takem primeru se prehitevanje zaključi in se hitrejša vozila spusti mimo. Takšna vožnja bi se morala sankcionirati a se pri nas s strani policije skoraj nikoli ne. Pokusi to narediti v Nemčiji in boš videl kako alergično reagirajo policaji na to. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pon Mar 07, 2011 15:04; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|