Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Magneplanar MG 3.6 - najbolj zanimiv test do sedaj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NORDIC

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26
Kraj: Vetrno

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador - temu kar si napisal imam sam za t.i. hi-end, ne cena, ne firma, temveč doživljanje napisanega. No mogoče vseeno slika ne sme plesat...

Ajka - praviš, da s takim zvočnikom (MG20) bližnjic ni. OK, toda to se na tem mestu tolikokrat ponavlja, da izgleda, da je v tem pogledu nekaj posebnega. Toda, ali z drugimi vrhunskimi zvočniki je pa stvar lažja? Če imaš npr. Avalone ali Wilsone, se tu dovolijo bližnjice? Vsak vrhunski zvočnik mora pokazati na kaj je priklopljen, sicer ni vrhunski, ali se motim?

hi-musica -vesel sem ob tvojem zadovoljstvu. Postavitev zvočnikov, elektrika in mehanske vibracije - ukvarjanje s temi stvarmi sistem lahko spravijo na precej višji nivo. Bolje, kot nov predojačevalec postaviti na isto majavo mizico, predvsem pa bolj v maniri hobija.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NORDIC je napisal/a:
Ambasador - temu kar si napisal imam sam za t.i. hi-end, ne cena, ne firma, temveč doživljanje napisanega. No mogoče vseeno slika ne sme plesat...

Ajka - praviš, da s takim zvočnikom (MG20) bližnjic ni. OK, toda to se na tem mestu tolikokrat ponavlja, da izgleda, da je v tem pogledu nekaj posebnega. Toda, ali z drugimi vrhunskimi zvočniki je pa stvar lažja? Če imaš npr. Avalone ali Wilsone, se tu dovolijo bližnjice? Vsak vrhunski zvočnik mora pokazati na kaj je priklopljen, sicer ni vrhunski, ali se motim?

hi-musica -vesel sem ob tvojem zadovoljstvu. Postavitev zvočnikov, elektrika in mehanske vibracije - ukvarjanje s temi stvarmi sistem lahko spravijo na precej višji nivo. Bolje, kot nov predojačevalec postaviti na isto majavo mizico, predvsem pa bolj v maniri hobija.

LP

Slo "audiofil" zelo, zelo rad dela "bližnjice"... Iz vsakdanje prakse povem, da "domišlija" nima "mej" in to ponavadi v "take neumne detajle", da se ti še smejat ne da, od "žalosti"... Avaloni in Wilsoni so že sami posebi dražja investicija, medtem ko so za HI END, Magiji relativno ugoden nakup, kar je za bodočega lastnika še dodatna past. Pa to ne velja v smislu, da bi zato moral dajati na Magije perverzno drage apatature, ne, samo se je objektivno bati, da se jih ne izbira dovolj pozorno in zavzeto, bolj na horuk... Ta površnost potem preide še na postavitev in uglasitev Wink
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 00:09    Naslov sporočila: Re: Pozdrav vsem Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Lepo vsi pozdravljeni,
to je moj prvi prispevek na tem forumu.

V hi-fi-ju se najdejo ljudje z najrazličnejšimi interesi. Sam spadam med tiste, katerim je glasba (klasična) daleč na prvem mestu.
Strinjam se s tem kar je 'zvočnik' napisal in dodajam: sistem je dokončan, ko uspe glasbi priti do tvojega srca. Ko rečeš - saj so napake - a čuj ta npr. klavir, poglej kako swinga, kako me nese... Ko ne moreš prenehati s poslušanjem. Ko hočeš slišati samo določen 'komad' iz plošče, pa jo na koncu poslušaš celo.
Akustika prostora pa izbira in postavitev zvočnikov je po mojem skromnem mnenju ključ do zadovoljstva. Ga ni kabla ali konice, ki bo kompenziral nesimetrično postavitev. Ali ko ti steklo na eni strani sobe s svojim odbojem povzroči da se reproduciran instrument premakne tja, ko zaigra v višji legi...
Za prvič se bom ustavil tu in počakal odziv...

Lepo, da si se pridruzil debatam na forumu in ga zacel s pravimi besedami kako naj bi se 'pravi' zvok sploh slisal oz, da se zvok sploh ne slisi ampak le in samo glasba. To je sicer lazje reci kot narediti. Gotovo je prostor tisti, razen namensko grajenih poslusalnic, ki doloca kaksen zvocnik lahko sploh sprejme in potem smo ze vezani na doloceno vrsto komponent, ki so sposobne pognati take zvocnike.

Da bo sistem resnicno predvajal samo glasbo, je pot dolga. Med absorbiranjem reprodukcije se mora clovek najprej nauciti to poceti in se tezje, sploh razumeti kako glasba zveni in kaj sistemi lahko nudijo. To zadnje je prava kriza, ce te trgovci ovijajo okoli prstov.

Pri 'spoznavanju samega sebe' lahko naredis nekaj bliznjic, ce pozorno poslusas tiste, ki o tem ze kaj vedo tako, da ti ni treba na novo odkrivati tople vode. Sam sem imeli to sreco, da sem in se poznam take ljudi, ker se nasa zgodba pac nikoli ne konca.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 00:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NORDIC je napisal/a:
Res je Zvočnik, anomalij in stvari, ki te motijo, se zelo hitro zavemo - toda le, če hočemo, oz. če o tem razmišljamo, kar je pa spet odvisno od tega, ali si lahko tudi privoščimo, ob tem, da vse ostalo funkcionira normalno in da ni zaradi tega sporov v družini. Sicer pa se je bolje (vsaj za nekaj časa) ubadat s sistemom na bolj "poceni" način, z raznimi poskusi postavitev, dvigom kablov od tla ipd. Seveda, če je v osnovi zvok lastniku že OK.

Pri nadgradnjah sistemov pa je večkrat rezultat tudi drugačen zvok, ne pa bližji cilju. Če si predstavljamo krog in vsak iz svoje strani teži k temu, da pride do središča - naravnega zvoka, ki ga seveda čisto ni mogoče doseči. Pa recimo, da je zgornja polovica svetel zvok, spodaj pa temen. Nekdo, ki v svoji audio karjeri prileze iz krožnice že zelo blizu središču, se pravi, da ima odličen zvok, pa se mu recimo zdi malo premalo odprt in se odloči za nadgradnjo in jo izvede v okviru svojih pričakovanj. Toda, če je sistem že zelo dober, se (po moje večkrat) zgodi, da je rezultat tak, da je center enako oddaljen (upam, da ne bolj), le da z druge smeri. In čisto v absolutnem smislu se ni zgodilo nič.

Tale post je pa zaradi naslednjega dejstva. Res, da se digitalci priporočajo k Maggijem, toda jaz jih nikakor ne bi priporočal, ker nimam z njimi pozitivnih izkušenj ne z MG-ji, niti nisem slišal še dobrega sistema z njimi (pri tebi seveda še nisem bil). To kaže na čisto drugačne izkušnje z njimi (vsak digitalec tudi ni enak drugemu), ali pa na drugačna pričakovanja. Zato bi se nekdo prepričal le tako, da te obišče, šele nato bi tvoj (ali moj ali kogarkoli) nasvet dobil težo.

Upam, da razumeš kot debato in ne nadmudravanje, ker to res ni moj namen.

Ce repiciram kar od konca, namrec v tej debati sem postal neka 'kolateralna skoda', nic kriv a kriv. Vsekakor gre za debato, in takrat, ko gre za kdo bo koga me sploh ne zanima.

Ko clovek kupuje zvocnike kot so MG, sploh pa 20.1 to gotovo naredis v soglasju z boljso polovico, ker marsikatera, ki ni' involved' tega nebi hotela gledati niti slucajno v dnevni sobi.

Gotovo so izkusnje vsakega posameznika lahko popolnoma razlicne vendar, ni prav sprejeti to za dejstvo, sploh, ce je bila 'sistemska' napaka. Menim, da nihce ne more oporekati, da je nekaj 'absolutno' zanic, ce pa imajo drugi dobre izkusnje. Ravno ob takih informacijah se sam vedno zamislim in vprasam kje sem ga polomil, da sem falil, kaj nisem razumel prav... Nasvet ima tezo samo, ce imas dolocene izkusnje, prebrane finte iz revij niso vredne nic in takih se, da vsak dan pebrati na tone, zal.

Hvala za internet, ki da veliko iskanih informacij. Res nam ni potrebno vec kar naprej nekaj testirati, menjavati, kupovati in biti pameten, da bi trosili nasvete okoli. Govori sam zase.

Tako kot vsi ojacevalniki tudi 'digitalci' niso niti priblizno enaki a imajo skupno lastnost, zelo dobro lahko kontrolirajo Magneplanerje. Seveda so tu se opevani Bryston-i in Pass Lab-i, a vendar. Koncna suma je lahko zanemarljiva.

Moja vrata so vedno odprta in ce te zanese v moj kraj se gotovo lahko oglasis.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 00:55    Naslov sporočila: ..in drugič.. Odgovori s citatom

ne vem ali ste že obravnavali to temo, pa kljub temu :
Obstaja krasna in skoraj zastonj izboljšava zvoka.
Napeljati svojo ozemljitev !
V zemljo zabiješ ozemljitveni kol (tak kot ga uporabljajo na gradbiščih, se dobi v Merkurju), povežeš žico in jo napelješ do razdelilca za hi-fi. Na temu razdelilcu odklopiš obstoječo ozemljitev (in jo izoliraš) ter priklopiš novo ozemljitev. Zvok skoči za eno klaso navzgor !
Nisem verjel da se bo to obneslo tudi na mojem Krell-u, ker je balansirane gradnje. Pa se je - kljub temu da sem uporabil kar vodovodno cev !
Prijatelji, ki so to spremembo izvedli, so prišli do identičnih rezultatov :
zvok se materializira (3D efekt), dinamika poraste, ambienca se izboljša, užitek pri poslušanju kar poskoči !
Še nekaj: v sistemu je dobro da je samo ena naprava ozemljena npr. predojačevalec ali ojačevalec. S tem se prepreči loop mase.
Obilo užitkov !
zvocnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 00:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
NORDIC je napisal/a:

LP

Slo "audiofil" zelo, zelo rad dela "bližnjice"... Iz vsakdanje prakse povem, da "domišlija" nima "mej" in to ponavadi v "take neumne detajle", da se ti še smejat ne da, od "žalosti"... Avaloni in Wilsoni so že sami posebi dražja investicija, medtem ko so za HI END, Magiji relativno ugoden nakup, kar je za bodočega lastnika še dodatna past. Pa to ne velja v smislu, da bi zato moral dajati na Magije perverzno drage apatature, ne, samo se je objektivno bati, da se jih ne izbira dovolj pozorno in zavzeto, bolj na horuk... Ta površnost potem preide še na postavitev in uglasitev Wink

Ker je v tej temi govora o Magneplanerjih se pac o njih pogovarjamo.
Vsi vemo, da so MG-ji specificni zvocniki in da brez primernega prostora ne bodo delali. Od tu naprej lahko zaigrajo, in s finim tuningom zelo spodobno. Ne vem pa zakaj bi nekdo kupil, predvsem zvocnike, brez namena, da bi jih kdaj do 'konca' izkoristil.

Majhne zvocnike zagotovo prej privedes do roba kot velike in bolj zahtevne, z majhnimi nikoli ne bos imel zvoka in posledicno glasbe kot z velikimi. Velik zvok pac zahteva svoje. Ti veliki MG-ji imajo zares bogat zvok tako, da ti pride glasba blizu, meja med zivo izvedbo in reprodukcijo je manjsa kot sicer z marsikaterim zvocnikom, sploh, ce se uposteva se investicija. Meja se da fino preizkusiti z Jazzz-ovimi posnetki, meni so referenca.

Lp

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
NORDIC

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26
Kraj: Vetrno

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 02:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnik, najlepša hvala za povabilo, če bo prilika, ga bom z veseljem izkoristil.

Nikakor te nimam za krivca česarkoli in resnično verjamem, da veš kaj počneš, to je razvidno iz tvojih postov in tudi iz pričevanja posameznikov, ki so imeli čast spoznati zvok, ki ti ga sistem nudi.

Moje mnenje o digitalcih je samo moje in je plod izkušenj z določenimi modeli. Res je, da kontrola ni vprašljiva, pa vendarle kontrola ni vse. Predvsem sem pogrešal barve in neko naravno mehkobo in "logičnost", preveč je bil zvok napet in se ni odlepil od zvočnikov, nekako porini-potegni. Zato sem tudi podal mnenje, da ne gre kar povpreko priporočati digitalcev. Verjamem, da so tvoji Spectroni druga zgodba, zato bi bilo bolje reči, da je dotični model dober izbor. Ne verjamem pa, da bi te kakšen relativno poceni peresno lahek digitalec prepričal. Lahko se pa tudi motim in moja ušesa "niso na nivoju", brez težav sprejmem, nisem ekspert za karkoli, sem bolj "zasvojenec" z glasbo. In tudi nimam nekega hudega sistema, si pa dovoljujem debatirati z ljudmi, ki imajo s hifijem več izkušenj. Upam, da zaradi tega nisem v napoto.

Ajka- sprejemam tvojo razlago, kot trgovec imaš ogromno izkušenj z robo in ljudmi, ki jo kupujejo, zato ti je stanje na terenu znano. Če smem pripomniti, živimo v delu sveta, kjer je hifi robe v nekem omejenem obsegu (še vedno pa precej, glede na št. kupcev, lahko pa se tudi kupuje iz tujine seveda). Potrošniki imamo neko vsoto, ki smo jo v stanju zapraviti in po nekaj poiskusih kupimo napravo, ki nam igra nabolje in pade v cenovni okvir. Sploh, če se kupuje SH, se ponavadi ni časa obirati prav dolgo, zato verjetno tisti "horuk". Vedno se da bolje, v tistem trenutku je to pač to. Tisto o postavitvi pa ne sodi k audiofilom, s sistem se je treba "igrati", čeprav je redko rezultat optimalen.

Ambasador - zanimal bi me efekt Acustic Revive RGC-24 Ground Conditionerja napram tvojemu predlogu. Je morda kdo primerjal?
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 08:22    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
V zemljo zabiješ ozemljitveni kol (tak kot ga uporabljajo na gradbiščih, se dobi v Merkurju), povežeš žico in jo napelješ do razdelilca za hi-fi. Na temu razdelilcu odklopiš obstoječo ozemljitev (in jo izoliraš) ter priklopiš novo ozemljitev. Zvok skoči za eno klaso navzgor !
Nisem verjel da se bo to obneslo tudi na mojem Krell-u, ker je balansirane gradnje. Pa se je - kljub temu da sem uporabil kar vodovodno cev !
zvok se materializira (3D efekt), dinamika poraste, ambienca se izboljša, užitek pri poslušanju kar poskoči !
Še nekaj: v sistemu je dobro da je samo ena naprava ozemljena npr. predojačevalec ali ojačevalec. S tem se prepreči loop mase.
Obilo užitkov !

Enako sem storil jaz. Napeljal svoj ozemljitveni kabel od zunaj direktno do poslušalnice. To sem pred 2 leti omenil na tem forumu, pa me je zasul val "groženj", da je to zelo nevarno početje. Pozabil sem točno zakaj, nekaj v zvezi s tem, da je zemlja v dozi že po svoje ozemljena in ni varno delati še ene ozemljitve, no skratka na ta del štromarije se ne spoznam, zato sem bil prisiljen verjeti izkušenim električarjem.

Debato o tem sva imela prejšnji teden z JAZZZom, ki se bo o tem pozanimal pri svojem električarju.

Z NORDIC-om imava dobre izkušnje z AR Ground Conditionerjem. Jaz sem identičen efekt, kot ga opisuješ ti, zasledil pri priklopu te naprave. Po mojem mnenju, je to bolj prava rešitev!

V.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 09:23    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Obilo užitkov !

Ravno pravi trenutek . Sem že Zvočnika spraševal za dodatno ozemljitev. Namreč, gradim hišo..
Zanima pa me, zemlje imam zelo malo(samo na vrhu), ostalo je pesek. Pravijo, da to vpliva na ozemljitev?
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno izgleda, da je bil moj nakup 20.1 bližnjica.
A na nek način je to bil moj izbor za prihodnost. Res je, hotel sem končati z nekimi povprečnimi poskoki in napredki, ki me na koncu nikakor ne uspejo zadovoljiti in me le okupirajo z delom in časom. Mogoče tudi z 20.1 ne bo drugače a vseeno mislim, da bom moj zahtevan nivo dosegel veliko lažje. A že na prvo žogo so 20.1 prebudili v meni nekaj, česar ni še nobena komponenta.
Veliko sem o njih in nasploh o pozitivnih odzivih prebral in preštudiral. Ne vem vsega, zato rad prisluhnem in se učim. Tu sam vam vsem hvaležen za napotke.
Glavni namen je dobiti to, kar je zelo lepo opisal @ambasador. Točno do pike moje mnenje.
Me pa veseli, da obstaja vsaj ena tema, kjer se konstruktivno in "pametno"piše.
Live and let live.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 09:46    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Ravno pravi trenutek . Sem že Zvočnika spraševal za dodatno ozemljitev. Namreč, gradim hišo..
Zanima pa me, zemlje imam zelo malo(samo na vrhu), ostalo je pesek. Pravijo, da to vpliva na ozemljitev?

Globina zemlje za kakovostno ozemljitev, je v tvojem primeru, premajhna (min 50cm). Izboljša se lahko z zabijanjem (vrtanjem) kemične sonde. Najbolje dveh ali več! http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=12827
V primeru polaganja pocinkanega valjanca je treba tega, čim bolje obsuti z zemljo (z vseh strani). Obvezno narediti meritev ozemljitve (upornosti).
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule sem zasledil povsem napačno trditev, da manjši zvočnik igra slabše od velikega.
Kuzma je že leta nazaj pravilno ugotovil(grobo rečeno), da mora biti velik zvočnik vsaj 100X dražji od kvalitetnega minija, da bo dal od sebe enako fokusa in transparence.
Da je tako, pričajo Focal Grande Utopie, ki so velik zvočnik, ki je smiselno grajen okoli centralnega modula, primerljivega miniju, tako, da samo dodajo zvoku minija razmerje odra in izvajalcev 1:1 in imajo ob tem popolneje integrirane spodnje in predvsem srednje base, kot jih samo doda nek sub " na slepo".

Veliko povsem na slepo "zloženih" velikih zvočnikov, te logične osnovne zahteve gradnje "maksija" seveda ne izpolnjuje in sčasoma prav zato postanejo na EBayu pravcati "rudniki rezervnih delov" za DIY projekte.

Tale debata o ozemljitvi je izjemno zanimiva.

http://forums.randi.org/archive/index.php/t-101284.html
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 11:03    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Globina zemlje za kakovostno ozemljitev, je v tvojem primeru, premajhna (min 50cm). Izboljša se lahko z zabijanjem (vrtanjem) kemične sonde. Najbolje dveh ali več! http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=12827
V primeru polaganja pocinkanega valjanca je treba tega, čim bolje obsuti z zemljo (z vseh strani). Obvezno narediti meritev ozemljitve (upornosti).

A veš koliko bi morali vrtati? Tukaj je naplavina iz Save in je verjetno desetine metrov globoko(je pa dobro za odvodnjavanje-smo spustili 4 kubike vode in ni bilo niti lužice).
Električar je predlagal, da napeljem zemljo posebej in ne preko 220 napeljave? Kaj pa če naredim posebno ozemljitev iz valjanca (20m?) samo nekaj cm pod površino?
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 11:17    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

A veš koliko bi morali vrtati? Tukaj je naplavina iz Save in je verjetno desetine metrov globoko(je pa dobro za odvodnjavanje-smo spustili 4 kubike vode in ni bilo niti lužice).
Električar je predlagal, da napeljem zemljo posebej in ne preko 220 napeljave? Kaj pa če naredim posebno ozemljitev iz valjanca (20m?) samo nekaj cm pod površino?

v tvojem primeru sonda ne pride v poštev. Naredi tri krake po 30m valjanca ali pa še boljše namesto valjanca daj bakreno vrv 35mm2. Obvezno krake položi v zemljo, globine cca 40cm in bo ozemljitev taprava!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 11:42    Naslov sporočila: Re: ..in drugič.. Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:

v tvojem primeru sonda ne pride v poštev. Naredi tri krake po 30m valjanca ali pa še boljše namesto valjanca daj bakreno vrv 35mm2. Obvezno krake položi v zemljo, globine cca 40cm in bo ozemljitev taprava!

Se strinjam! Vsekakor priporočam meritev.
@JAZZZ, lahko katero koli izvedbo izbereš. Odločitev prepusti usposobljenem električaru in po ogledu "in situ". Tako bo najbolje vedel katera uzemljitev bo, v tvojem primeru, dobra.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 6 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu