Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Saj ga ima na testu.

Ej, Aljoša! Malo pokomentiraj, pa kašne slikice Laughing

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Narobe ste razumeli. Nima ga Aljoša, ampak njegov prijatelj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elvis

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42
Kraj: Od blizu

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo, oprostite moji nevednosti, ampak imam nekaj vprašanj ki mi ne dajo miru:

Rad bi 'vrtel' 24bit 192k posnetke ali podobne, pa se ne morem odločiti s čim. Upam da nisem falil temo... Sicer pa imam densna B200 + B330 in Dynaudio Focus 220II Zvočnike, ter Rotelov RCD1072 player, tako da bi rad nekaj takega kar bo smiselno za moj sistem.

-Varianta z DAC-om. Samo kaj se uporablja za izvor ? (squeezbox je samo do 96k)
Kar PC, preko optike, iz motherboarda ali kako. Ali bi lahko potem v takem primeru potegnil optični kabel dolžine npr 10 metrov in uporabljal kar 'družinski' PC ? Kater program je najboljši za predvajanje teh formatov -flacov. Pri tej varianti procesor v PCju vse odkodira tako dobro kot je dober program, potem pa na DAC.

-Druga varianta je tudi Olive 3HD player, s svojo nenadgradljivostjo, 500Gb diska in ceno 1000€, pač s svojimi omejitvami, 4HD je zame predrag. Samo to pravzaprav plačaš navaden PC z malo boljšo zvočno kartico in nek 'custom' software.

-Kaj pa varianta z namenskim PCjem. Npr: Asusova zvočna kartica + mini motherboard + HDD + pasivni napajalnik = vse brez ventilatorjev. In je sistem kompatibilen z vsem v hiši.

http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=zCDHPnfR1jymHK2f&templete=2
(nekaj takega predvidevam da ima noter Olive player)

Vse to blizu HiFija. Za predvajanje npr winamp, ki ga šofiraš z android telefonom ali pa kar z IR-USB pilotom. Vse pa gledaš na TVju ali na kakem malem LCDju takim ki so za v avto (dobi se tudi touch screen).
http://www.winamp.com/android

Hvala za nasvete, Elvis
Nazaj na vrh
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer nisem ravno strokovanjak za tole tematiko, pa vendar. Če imaš PC blizu ferštekarije je po moje najboljša opcija, da pač PC povežeš z DAC-om z digitalnim kablom (optika ali nekateri pravijo da je boljše koaksialni kabel), ter potem naprej na ojačevalec. Če pa ima CD player dober DAC pa lahko pelješ signal iz PC-ja na CDP in potem naprej. To bi po moje bilo najbolj smiselno, naj pa sicer še drugi povejo kaj mislijo.
Jaz imam zunanjo zvočno kartico EMU 0404 USB. Na netu si poglej njene specifikacije.

Nazadnje urejal/a robba22 Sre Feb 23, 2011 18:16; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moznosti je kar dosti.

- samo squeezebox
- Olive in podobni playerji...
- squeezebox + DAC
- dober CDP, ki ima digitalni input na DAC
- PC + integrirana + DAC
- notebook + zunanja kvalitetna zvocna
- PC + kvalitetna zvocna.

Jaz imam HTPC + Asus Xonar Essence STX in je zadeva izjemno kvalitetna in tukaj sploh ne rabim pomoc eksternega DACa.

Kar se tice Playerja jaz uporabljam za vse MP3, Flac in internetni radio Winamp in je to to.

lp, d.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@elvis

Jaz razmišljam, da bi nabavil OPPO Blue ray predvajalnik, ki predvaja vse relevantne formate z medijev BlueRay, CD in DVD: CD, SACD, DVD-V, DVD-A, BlueRay(3D)... in pazi: nanj lahko priklopiš tudi zunanji trdi disc preko USB ali e-SATA priključka, s katerega lahko predvajaš HD glasbo v brezizgubnem formatu FLAC, ki je najbolj razširjen in tudi v mnogih ostalih formatih. Z zunanjega trdega disca je možno predvajati tudi filme in fotografije, a to me ne zanima. In ker nočem mešati Hi-Fija z računalnikom, bom kupljene HD posnetke prekopiral iz računalnika na tonamenski trdi disc. Morda kasneje tudi zripam svojo zbirko CD-jev. Ta način je tudi fleksibilen, saj lahko glasbo, ki jo imaš enkrat na trdem disku, predvajaš tudi preko Squeezboxa ali katerekoli druge naprave za streamanje, če z obstoječo napravo nisi zadovoljen ali če se ti ta pokvari. Wink

To je le ena od možnosti, tista o kateri razmišljam jaz, nisem pa se še odločil ali naj storim ta korak ali ne.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ma_coule

Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27
Kraj: south of the border

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
To je le ena od možnosti, tista o kateri razmišljam jaz, nisem pa se še odločil ali naj storim ta korak ali ne.

Zanimajo me tehnični razlogi zakaj ga ne bi?
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma_coule je napisal/a:
before je napisal/a:

Razlogi so predvsem v tem, da se malo bojim (ker nisem tako podkovan v računalništvu) nenehnih sprememb in prihodov vedno novih formatov, pa upgradeov naprav, pa take pa to... Laughing Saj veš kaj mislim: če danes kupim glasbo na CD-ju in vstavim v predvajalnik kupljen pred 10-imi leti, bo CD igral. Če pa kupim, recimo nek HD posnetek danes, pa nisem prepričan da ga bo Squeezbox ali kakšna druga tovrstna naprava (takoj) predvajala - bo treba prej na splet po par upgradeov. Shocked Tu sem pa pečen... Evil or Very Mad Preostane mi edino, da se ravnam po večini in potem gnjavim za pomoč vsakič ko bo kaj narobe. Embarassed

Audiohedonist
Nazaj na vrh
elvis

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42
Kraj: Od blizu

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najprej hvala za hitre odzive !
torej,

-squeezbox + ADC .... če dela squeezbox do frekvence 96kHz, potem najbrž nima smisla priključevati nanj DAC 192kHz. To napravico bi jaz označil kot zaključeno in pač ponuja kar ponuja.

-če pa nabavim DAC je pa vse odprto. Če bi npr iz domačega PCja (sosednja soba) potegnil optični kabel do DACa in hifija je to najbrž ok. Ampak ali je potem tak program kot je winamp dober za predvajanje 24/192kHz flacov. Tudi ne vem kaj pravzaprav pride v tem primeru iz optičnega izhoda na motherboardu, ali dobiš ven res 192kHz in 24 biten podatek. Pregledal sem sicer podatke od motherboarda pa res piše up to 192kHz sampling rate in tudi v driverju se to da nastavljat.

Sicer tudi jaz nerad združujem PC in hifi. Sploh ker potem moraš klikat z miško, pa resetirat, pa antivirus zabrenči, pa ventilator, pa vse tiste majhne ikonice, fuj... Ampak ideja z androidom se mi pa zdi sila mikavna, ker lahko iz fotela prek wifi in telefona vidiš vse, imena komadov, čas, browzaš.

-before, bluray je res tudi dobra varianta, sem pogledal podatke in je vidit fajn stvar. Ampak najbrž preko DACa ali kar direkt ?

elvis
Nazaj na vrh
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je Before mislil preko zunanjega diska, ki ga priklopiš na Oppo ali kakšen drug player preko USB vhoda.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce zvocna podpira 24bit 192kHz bo to tudi posiljala ven preko digitalnega outputa, potem rabis se samo dac, ki ti bo to dekodiral. Jaz na svoji asuski lahko, ce izberem da gre signal preko digitalnega outputa zberem sample rate frekvenco 44.1, 48, 96 ali 192kHz. Za Winamp pa lahko uporabljas tudi wasapi plugin za neposredno komunikacijo programa s hardwarom. Ceprav neke bistvene razlike tu ni, ce uprabljas navaden MS directX.

lp, d.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

robba22 je napisal/a:
Mislim, da je Before mislil preko zunanjega diska, ki ga priklopiš na Oppo ali kakšen drug player preko USB vhoda.

Ja, zunanji trdi disk ali USB ključek na katerem so shranjeni posnetki, priklopiš na BDP predvajalnik, ki ti v tem primeru služi kot streamer. In v primeru OPPO BDP-93 in 95 gre do 192kHz/24bit ločljivosti !

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
ma_coule je napisal/a:
before je napisal/a:

Razlogi so predvsem v tem, da se malo bojim (ker nisem tako podkovan v računalništvu) nenehnih sprememb in prihodov vedno novih formatov, pa upgradeov naprav, pa take pa to... Laughing Saj veš kaj mislim: če danes kupim glasbo na CD-ju in vstavim v predvajalnik kupljen pred 10-imi leti, bo CD igral. Če pa kupim, recimo nek HD posnetek danes, pa nisem prepričan da ga bo Squeezbox ali kakšna druga tovrstna naprava (takoj) predvajala - bo treba prej na splet po par upgradeov. Shocked Tu sem pa pečen... Evil or Very Mad Preostane mi edino, da se ravnam po večini in potem gnjavim za pomoč vsakič ko bo kaj narobe. Embarassed

Before nič bati!

Bati se je bilo nekdaj ko stvari še niso bile uporabniku prijazne (ala prehistorik dos, prve verzije windowsov,...) kjer je človek moral dejansko dosti znati če se je hotel špilat z računalnikom, danes pa je bolj kot ne že vse tako dodelano, da mora uporabnik znati le še brati, vse ostalo mašinerija postori sama. V najslabšem pa par minut guglanja in človek na brzino reši 90% težav.

Squeezebox Touch bere vse danes na tržišču postoječe hi-res formate. Do 96Khz nativno, 192Khz pa downsampla v 96Khz in predvaja takšnega. Na tržišče še lep čas ne bo prišel noben nov audio format, ki ga ta ne bi znal predvajati. Upgradi na nove verzije squeezebox softvera so otročje enostavni. Prebereš kaj nova verzija nudi več od stare in če te prepriča lepo odinštaliraš staro, napraviš restart in rukneš gor novo. Če ti ta ni všeč, rukneš gor nazaj staro. Simpl kot pasulj. Smile

Ti kar korajžno zakorakaj v moderno dobo!
Nazaj na vrh
ma_coule

Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27
Kraj: south of the border

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Bati se je bilo nekdaj ko stvari še niso bile uporabniku prijazne (ala prehistorik dos, prve verzije windowsov,...) kjer je človek moral dejansko dosti znati če se je hotel špilat z računalnikom, danes pa je bolj kot ne že vse tako dodelano, da mora uporabnik znati le še brati, vse ostalo mašinerija postori sama. V najslabšem pa par minut guglanja in človek na brzino reši 90% težav.

Izhajajoč iz ostalih prispevkov befora, se strinjam s tabo da občutno podcenjuje svoje zmožnosti. Je pač skromen fant, kar je nadvse pohvalno, saj je v domovini dokaj redko videno... Wink
Seveda pozdravljam tvoj optimistični pristop, a ti v ostalem, glede na izkušnje, žal ne morem pritrditi - čeprav se načeloma strinjam s tabo. Opažam namreč, da imajo predvsem ljudje, ki nimajo afinitete do tehnike, pogosto tudi "osebnostno računalniško blokado"... brez nekega razloga. Kar nekaj jih poznam. Starejši kot so, več jih je - povsem razumljivo.
Srečal sem že tudi ljudi pri katerih ni bilo dvoma o njihovih tehničnih zmožnostih, a so rekli "s tem se ne ukvarjam, računalnik je orodje, hočem instant rešitev". Sto ljudi, sto čudi...

Opravičilo za OT!

ZZ & FF !
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

elvis je napisal/a:

-squeezbox + ADC .... če dela squeezbox do frekvence 96kHz, potem najbrž nima smisla priključevati nanj DAC 192kHz. To napravico bi jaz označil kot zaključeno in pač ponuja kar ponuja.

Touch outputira 96Khz. Format višjega reda downsampla v 96Khz. Dosti bolj pomembno od tega ali ima smisel na Toucha priklapljati 192Khz capable dac, je kvaliteta samega daca. Če se nanj navesi nekvaliteten hi-res dac ne bodo vsi ti silni Khzji čisto nič pomagali in rezultat ne bo nič boljši od solo Toucha. S kvalitetnim dacom brez silnih Khzjev, pa bo znalo biti da si prste poližeš.

elvis je napisal/a:

-če pa nabavim DAC je pa vse odprto. Če bi npr iz domačega PCja (sosednja soba) potegnil optični kabel do DACa in hifija je to najbrž ok. Ampak ali je potem tak program kot je winamp dober za predvajanje 24/192kHz flacov. Tudi ne vem kaj pravzaprav pride v tem primeru iz optičnega izhoda na motherboardu, ali dobiš ven res 192kHz in 24 biten podatek. Pregledal sem sicer podatke od motherboarda pa res piše up to 192kHz sampling rate in tudi v driverju se to da nastavljat.

Jaz osebno se izogibam konverzijam v spdif znotraj računalnika (bodisi v optiko ali koaksial), ker je tam vse preveč motečih vplivov. Vse od umazane napetosti, vibracij, pa do motenj. Poleg tega se bojim, da integrirane zvočne kartice v matičnih ploščah, znotraj katerih se odvijajo ti občutljivi procesi niso zdizajnirane z zvokom v prvem planu, temveč le toliko, da na izhodu pač pride ven sound. Se bojim, da so tu ubrane poceni univerzalne rešitve in bi meritve na izhodu pokazale katastrofalno slab signal. Vemo, da celo dosti cd playerjev nima optimalno rešenih digitalnih izhodov, pa so znotraj njih kot dedicated predvajalnih naprav dosti boljši pogoji za delo, kakor tudi so ubrane boljše rešitve, pa kljub temu signal ni bog ve kaj. Kaj potem šele znotraj računalnika. Jaz bežim od tega kot hudič od križa. Okej ne rečem profi zvočne kartice ala Lynx in podobno, tam je čisto druga pesem, vendar pa te tudi stanejo konkretno več. Skviz je tu za svoj denar božanska rešitev, saj so ti občutljivi procesi prestavljeni izven računalnika, koristi se neproblematična ethernet veza. Se mu digitalni in napajalni del predelata po Stormsonicovem receptu in čista zmaga. Izhodni digitalni signal se bere kot pravljica.

elvis je napisal/a:

Sicer tudi jaz nerad združujem PC in hifi. Sploh ker potem moraš klikat z miško, pa resetirat, pa antivirus zabrenči, pa ventilator, pa vse tiste majhne ikonice, fuj... Ampak ideja z androidom se mi pa zdi sila mikavna, ker lahko iz fotela prek wifi in telefona vidiš vse, imena komadov, čas, browzaš.

Upravljanje glasbene kolekcije preko wifi-ja s kakšnim gadgetom tipa android ali ipad je božansko. Če se le uporablja dodelan softver da ni zastojev in štekanja. Meni se od vsega kar sem dosedaj probal daleč najbolj dopade integracija skviz & ipad. To z aplikacijo ipeng dela da je veselje. Razz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 49 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu