| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Ampak kot sem že rekel, to je zelo osebni okus. |
Saj v temu je "catch 22". Mogoče sem premalo eksplicitno poudaril in sem naredil zbrko.
Mene zanima vaš osebni izbor za vašo osebno preferenčno postavitev HI-FI-ja in nakup avta za vaše potrebe, ne moje
Zaradi " vhodnih podatkov " je mogoče nastal vtis, da hočem dobiti sugestije za moj bodoči nakup. Ampak ni štos v tem. Mene osebno zanima, kaj bi si vi sebi osebno privoščili v danih razmerah.
LP
Vintagesonic
Nazadnje urejal/a vintagesonic Tor Feb 15, 2011 16:45; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jazstsem
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47 Prispevkov: 31 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Nekako ne morem mimo lastnega razmišljanja:
- koliko bo vreden avto in koliko audio oprema čez pet let?
- koliko užitkov bo v tem času prinesel Audi in koliko audi?
Osebno vozim avto, dokler ni za na odpad. Niti nisem v tem rangu, sem bolj pri 2500 proti 1000...ampak, kaj pa je tista nula
Kompromisi so pa težki. Oba A/a-udija ne bosta reees oreng, pa če gre ves budget ali za eno ali drugo stvar. Hja. Kaj pa Audi z vrhunskim audiom in napihljivo blazino za celoten znesek?
Konkretno? Avto za 15000, pa ženi se zlagat, da je bil 25000...ostalo pa seveda za audio...
LP
MTJ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Za dobiti neko relano sliko je najtezje slediti predpostavki, da nebi smel 5 let nic menjati. Ce bi hotel slediti temu, bi sem moral cisto odklopiti od zunanjega sveta, pa ne zaradi tega, ker bi bil podvrzen novotarijam ampak iz dejstva, da clovek iz leta v leto postaja drugacen z novimi izkusnjami, torej z drugacnimi potrebami in te potrebe so odraz enega 'razvoja'.
Pri avtih smo esteti, tako kot pri zenskah in zato imamo 'dolocene' probleme. Na avto se da navezati, in te lahko estetsko skoraj neskoncno privlaci... tako, da ko enkrat kupis najbrz lahko zdrzis 5 let. Pri avdiju je drugace (pustimo estetiko ob strani, saj ga nimamo zaradi tega), zvok spoznavamo vse zivljenje, zvok ni stalnica, ima nesteto moznosti, nesteto nacinov sprejemanja, je kot bi bil imaginaren zato se 'razvoj' nikoli ne konca in zato bi se clovek tezko odpovedal, da v sistemu nebi 5 let nic menjal. No ja, najprej mora biti avdiofil. Ne vem kdo bi to lahko zdrzal, najbrz bi tik pred zdajci usesa ze mocno 'bolela'.
Seveda nisem napisal nic konkretnega saj je izbor vsega velik in preference se zelo razlicne.
Kar se tice avta je tako 'kupim poceni prodam poceni' pa koliko to ze pac je, za avdio gotovo velja 'brez nic ni nic' in seveda koliko dalec te v ta svet odnese.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanimivo, da nihče ni opazil omejitve prostora. Glede na kvadraturo sklepam, da imaš en dnevni prostor kamor bi dal audio sistem. To je kar velika omejitev, saj soba igra veliko vlogo. Ker (predvidevam), da je to prvi "audiofilski" sistem, se ne preveč zaletet (< 5k EUR). Saj ne veš, koliko boš poslušal oz. kaj boš poslušal. Kaj več pa vprašanje, če se splača dati v tak prostor (še vedno pa imas lahko zelo dober zvok). Pa tudi žena zna reči kaj na izgled zvočnikov, a ne?. Torej 5k za audio, 20k za rabljen soliden/zanesljiv avto (preveri ratinge zanesljivosti - jaz sem predvsem zato, da se avot kupi enkrat in potem BP deluje... ter ne sklepa novih "prijateljstev" na servisih). Verjetno ti še ostane kaksen 1k/2k to pa za dopust ali za izredne stvari (otroci bodo že kaj našli). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
Opel Astra OPC ali Ford Focus ST. Novih se žal ne da dobit, torej rabljeno.. okoli 16.000, 17.000€.
Ostalo za sistem. Za Avantgarde ni v nobenem primeru. Za preostal denar pa kako Naim+Dynaudio kombinacijo.
No, niti ni bilo težko^^
Je pa tako da 25.000€ je veliko denarja, ampak za avto to niti ni toliko, za Hifi pa relativno veliko. Avto srednjega razreda, in HUD sistem. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Huh, nezavidljiva situacija.
V vsakem primeru si v riti.
Ampak če bi že moral nemudoma zapraviti teh 28.500 za ti dve stvari ...
Če si audi-fil, potem tja do 27 jurjev, po mojih kriterijih, ne dobiš nič pametnega. Prav ne moreš verjeti, kak krš lahko kupiš po dveh letih uporabe. No, da se že kupiti, le s postavko, da imaš 5 let mir je malce težje. Če pa že najdeš kaj uporabnega, za to porabiš veliko časa, energije in denarja.
Torej lahko kupiš manj premium znamko in se naslednjih 5 let nejevoljno sekiraš. Dobra stran je, da se lahko tolažiš z dražjim hifi sistemom - če bi se že podal v tovrsten nakup.
Jaz bi ukinil 5-letno predpostavko, nabavil enega bavarca za 25 jurjev, za razliko od stare štirice pa kupil par skrbno izbranih starejših komponent, ki bi jih s časom in po potrebi menjaval ter se v petih letih z RVCjem dokopal do željenega sistema. Pri tem moraš z avtom imeti veselje, da te ne boli cca. 400 € mesečnega vzdrževalnega odliva. In izgube vrednosti pri prodaji. Sicer je smotrneje investirati v poceni prevozno sredstvo in v dražjo zabavno elektroniko. Ob primerni izbiri je padec vrednosti konkretno manjši, vsaj načeloma, glede na to, da je pri audiu veliko, zelo veliko blefiranja.
Izjemoma bi nabavil malo starejši voz, ampak obvezno od poznanega človeka. Recimo za polovico omenjene vrednosti. Ostala polovica bi šla za hifi, pri čemer bi najbrž prihranil čas, namenjen menjavi. Privarčeval bi tudi na izgubi vrednosti avtomobila. Mimogrede, si vedel, da za 25 tisočakov vreden rabljen avto v petih letih (rednega in ne pretirano pokvarljivega vzdrževanja) zapraviš novih 25?
Ampak to sem jaz, ki imam veselje do nemogočih podvigov - t.j. iskanje igle v senu pri vozilih in svojo logiko pri hi-fiju. 
Nazadnje urejal/a gerchy Tor Feb 15, 2011 17:26; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
Osebno bi se odločil za kategorijo 4, in sicer:
1. AVTO - definitivno kakšen Japonec (Toyota, Honda, Mazda), nov ali
star do 3 leta, vrednost do 10.000.- eur;
KER: avto kot tak mi pomeni samo prevozno sredstvo med točko A in
B in nič več. Ampak, mora pa bit zanesljiv in malih stroškov, kar pa
Audi na žalost ni ( tast je kupil A4 "izpod čekiča" pa ga ima več na
raznih servisih/popravilih kot jaz s svojo hondo), Japonci pa to so
(preverjeno!),
2. AUDIO - Uff, tu je malo težje... verjetno bi se odločil za nakup rabljene
opreme v vrednosti do 15.000.- eur;
Amp Accuphase E-450 5.000.-
CD Accuphase DP-500 3.000.-
Zvočniki Dynaudio Contour s 3.4 3.000.-
za kable bi dal do 1000.-
poseben poudarek bi dal na sobno akustiko (absorberji, difuzorji...),
za kar bi bil pripravljen odštet do 3.000.-
To dvoje skupaj pa imaš mir za najmanj 10 let!
Zunaj imaš zanesljiv avto, ki ne prosi mehanika, nadgradenj audio sistema ne potrebuješ, pa še glava te ne boli če pada vrednost delnic
Thats all folks!  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
| HIFRIK je napisal/a: | Thats all folks!  |
Takole približno sem si predstavljal "reakcije", ampak tudi vsem ostalim hvala na dobri volji in potrpežljivosti.
No in sedaj čakamo še ostale
BTW..Če ste se tisti ki ste že napisali svoje mnenje slučajno delno premisli, ali želite oddati dodatek, ste seveda vljudno vabljeni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Avto srednjega razreda, in HUD sistem. |
Svaka ti čast za 21 let. Po moje si bolj izjema kot pravilo, v svoji generaciji
Pa si res 21?...hehehehe....meni tole malo sumljivo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Za avto 15000€, za audio kakih 3000€, ostalo pa na stran! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Žena od hi-musice je isto lepa, luštna in pametna, za razliko od moje pa še ful prijazna, mila in tolerantna. Pa še skoz ga razvaja. Milina(' ') |
To se mi zdi tudi čista provokacija. Čakam na ustrezne odzive "dotičnega". Upam, da se bo spoznal v vlogi "obsojenega" . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
20k€ audio, 5k€ avto! Vedno. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: |
Naj bo vse v nekem "normalnem" stroškovnem razmerju:
1. žena
2. stanovanje
3. avto
4. HI-FI
...
7. kuža
...
 |
Temu se bi jaz mogoče še najbolj približal, ampak..................  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:27 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da je velika večina slabo prebrala "zahteve".
Zapisano je bilo, da človek nekaj da na avto (verjetno drugače ne bi predhodno posegel po Ingolstadtskih avantih), izhodiščne cenovne variante za avto pa so bile 15, 20 in 23 tisočakov.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
15k€ za hi-fi, pa 5k€ za avto in nekaj za boljšo polovico ,volk cel koza sita  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|