Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

akcija tukaj, akcija tam...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj ne pričakujem da se kdo strinja z mano, ampak sem že dovolj star in dovolj dolgo v tem poslu, da vsaj malo vem kaj mi je in kaj ni všeč, ne vem a se rabim sam slikati z npr meni dragimi 4333 kot njihov soliden izdelek, ali domačimi l 19 ali l 46 ali l 112 ali l 15... ali raje z tavelikimi Geneleci...

Vsekakor še vedno stojim za tem, da so control 1 ZA MOJ OKUS IN POTREBE navadno s****e, in čeprav Yamahe nasplošno ne maram, vsaj v primerjavi z control 1 kapo dol...

tudi navadni Auratone so svetlobna leta pred njimi, če bi jih štancali kittajčki kot JBL bi lahko bili enako poceni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še vedno ne vemo za alternativo ki je za manj denarja boljša.
Pa tudi ne vem, če ti je čisto jasno čemu so namenjeni Control?
Nazaj na vrh
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
saj ne pričakujem da se kdo strinja z mano, ampak sem že dovolj star in dovolj dolgo v tem poslu, da vsaj malo vem kaj mi je in kaj ni všeč, ne vem a se rabim sam slikati z npr meni dragimi 4333 kot njihov soliden izdelek, ali domačimi l 19 ali l 46 ali l 112 ali l 15... ali raje z tavelikimi Geneleci...

Vsekakor še vedno stojim za tem, da so control 1 ZA MOJ OKUS IN POTREBE navadno s****e, in čeprav Yamahe nasplošno ne maram, vsaj v primerjavi z control 1 kapo dol...

tudi navadni Auratone so svetlobna leta pred njimi, če bi jih štancali kittajčki kot JBL bi lahko bili enako poceni.

ojla audiofrik..........ja auratoni so res nekaj posebnega......druče pa ..ne se prepirat z idioti ,ker te povozijo z izkušnjami...lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikogar ne moti da imaš ti svoj okus za zvočnike. Jaz samo čakam da mi našteješ tistih par primerov dobrega zvočnika za podoben denar: )
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za podoben denar se dobijo solidni LEM, pa tamali Behringer so prej boljši kot slabši, pa Samson....

Bolj me je našel Numb, v bistvu priznam, da ne vem čemu so splih ti control1 namenjeni, za profesionalno uporabo ne vidim kje, za domačo audio še manj, dajte da se kaj naučim , mogoče za otroke za računalniške igrice, pa so prešvoh, ali mogoče v garaži, da slišim kaj mi igra v dnevni sobi, ampak bi me zaživcirali po petih minutah...

Mogoče pa za kak kao studio, ko si kekec kupi zvočno kartico in en poceni mikrofon, pa ene Pro toolse nekje ukrade in že snemamo plošče
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

anton je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:

ojla audiofrik..........ja auratoni so res nekaj posebnega......druče pa ..ne se prepirat z idioti ,ker te povozijo z izkušnjami...lp
Tale je malo močna, ali ne?

Kolega je imel štiri satelite in en pripadajoč sub v lokalu in je igralo precej v redu, so služili svojemu namenu. Primerjat jih pa z neko L serijo pa nima smisla.
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
anton je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:

Tale je malo močna, ali ne?

Kolega je imel štiri satelite in en pripadajoč sub v lokalu in je igralo precej v redu, so služili svojemu namenu. Primerjat jih pa z neko L serijo pa nima smisla.

Tako se govori! Exclamation

@ audiofrik

če ti zvočniki niso všeč, še ni treba govoriti, da so s****e.
Za namen za katerega so narejeni t.j. recimo za v lokale, za zunaj (pikniki!), itd. ... so vsaj po moje več kot dobri ! Wink

@ anton

tvoje nebuloze pa sloh ne zaslužijo odgovora ! Mad
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 16:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se vsem opravičujem, nisem vedel da sem na gostinskem forumu, ne vem kak lokalček je to,kjer to lahko igra, to je spet naša posebnost, zunaj imajo v vsakem spodobnem pajzlčku spodobne zvočnike, sposobne vsaj 120 db spl, pri nas pa je standard AV 7.1receiver in avtozvočniki ali kot sem razsvetljen sedaj- control one.

upam, da v lokalu šepetajo da se jih sliši, ali pa ima vsak obiskovalec dva v obliki slušalk
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse kar je, smo te prosili da argumentiraš svojo izjavo glede sranja, očitno je ne moreš, ampak čutiš neko zamero do teh zvočnikov. Sicer pa če bi jaz neko stvar takole preziral, je niti ne bi kometiral ali pisal o njej

Igralo je zadovoljivo naglas za nekaj privat žurov.
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:
vintagesonic

Glede Yamah se s tabo ne strinjam, pravzaprav je žalitev primerjava z skropucalom kot so control 1

Glej, ni nobene potrebe da se strinjaš z menoj.

Da ne bi izpadlo da nakladam kar tja v en dan ti prilagam fotki. Ne da bi hotel pametovati, samo da je recimo vse skupaj malo bolj verodostojno.

Kar se tiče žalitve za NS 10, ja no ja, Yamaha ima na področju pro home recording tržišča kar nekaj uspešnih izdelkov, za NS 10 sem pa malo bolj recimo sarkastično ciničen. V originalni verziji so bile desetke popolnoma običajen zvočnik iz njihove serije NS in se je čisto slučajno znašel v glasbenem studiu po sistemu " by mistake". Od takrat so se nato napletle bajke in zgodbe. Vrli Japončki so hitro pogruntali, da lahko zvočnik za nekaj deset dolarjev porinejo na pro audio tržišče. Enostavno jim je "ratalo". Saj niti sami ne vejo zakaj. Poleg oznake NS 10 so dodali še M STUDIO, predelali malce tweeterček da ni wc papir kazil image in uspeh je bil tu. Je pa res, mogoče imaš celo prav, o legendah vse najboljše Smile......( pa čeprav so še vedno P...O...S) ......hehehe

Kar se tiče NS 1000 se popolnoma strinjam. Za tiste čase vrhunski zvočnik glede na ceno in če dodatno poudarimo da je japonski proizvod. Japončki so bili pred 30 leti na področju srednjega in deloma višjega razreda ojačevalnikov totalni carji, na področju Hi-Fi zvočnikov zelo revni. Na tržišču jih je bilo sicer na tone ( Sansui, Akai, Kenwood, Pioneer, Technics ...itd ), ampak so jih Američani in Angleži s ceno in kvaliteto popolnoma povozili. Vsak izmed njih je sicer imel nek prestižni model kot recimo Pioneer s Shozo Kinoshita TAD driverji ali Technics z modelom SB 1000, ampak cene so bile tako astronomske, da na tržišču niso bili konkurenčni. To je bila oprema predvsem za prve strani njihovih katalogov in revij.

Pioneer je čez čas naredil zvito potezo in TAD enostavno kupil ter priključil njihovi " diviziji" pro audio. Ko je njihove driverje v svoje zvočnike začel vgarajevati Tom Hidlley je bila zgodba o uspehu zagotovljena. Taki skušnjavi se v top modelih v 80 letih ni mogel izogniti niti Genelec ali Westlake in še se bi našlo nekaj "strank". Westlake je za serijo HR dolgo časa celo tajil izvor, na koncu so vseeno priznali.

Najbolj besen od vseh je bil takrat "dinozaver" JBL ki po dokaj uspešni seriji 43xx nikoli več ni prišel v glasbene studie. V obupu je kupil takrat majhno firmo Urei in nekaj časa poizkusil preživeti na račun njihove reputacije. Tudi ta zgodba se je čez čas izpela. Ko ga je kupil Harman so se v pro audio " deviziji" povsem osredotočili na kino in stadionske instalacije. Nadaljevanje zgodbe vezane za Harman in "consumer" tržišče pa najbrž večina vas že pozna.

Ok, dost je blo Smile

LP

vintagesonic

Tvoje poste res prebiram z užitkom. Hvala in še več takšnih zanimivosti.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
se vsem opravičujem, nisem vedel da sem na gostinskem forumu, ne vem kak lokalček je to,kjer to lahko igra, to je spet naša posebnost, zunaj imajo v vsakem spodobnem pajzlčku spodobne zvočnike, sposobne vsaj 120 db spl, pri nas pa je standard AV 7.1receiver in avtozvočniki ali kot sem razsvetljen sedaj- control one.

upam, da v lokalu šepetajo da se jih sliši, ali pa ima vsak obiskovalec dva v obliki slušalk

za audio kekce prilagam dva linka lokalov v katerih se vrti muzika.....

http://www.youtube.com/watch?v=zJwmXyjALiQ

http://www.youtube.com/watch?v=pe_cxXvmY8Y
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 17:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
saj ne pričakujem da se kdo strinja z mano, ampak sem že dovolj star in dovolj dolgo v tem poslu, da vsaj malo vem kaj mi je in kaj ni všeč, ne vem a se rabim sam slikati z npr meni dragimi 4333
....

Evo, da zakopljemo sekire ( ki na nek način sploh niso bile izkopane) " kekec Vintagesonic " pošilja audiofriku pipo miru

eno po njegovem okusu ( tudi jaz bi se mu pridružil )

http://www.youtube.com/watch?v=tLIdJVG1lVo

in eno po mojem okusu

http://www.youtube.com/watch?v=i_kfSTO8J14&feature=related

P.S. Anton....razen če imaš izrecno željo komentiraj Wink, ni prepovedano Rolling Eyes

Te lepo pozdravlja "kekec" Vintagesonic

Fair enough?

BTW...oglejte si na Youtube kaj dela KENRICK SOUND ( audio restavrator na Japonskem ) iz Vintage opreme.......da ti suza stane na oči Crying or Very sad

http://www.youtube.com/watch?v=OMHQqzR5Jr0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9rCU9Fi3hDk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZlbrdLO3cgg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dc8blv00Jmg&feature=related

Nazadnje urejal/a vintagesonic Pet Feb 04, 2011 18:16; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da preimenujemo forum v audio-kekci.si

Wink
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
Predlagam, da preimenujemo forum v audio-kekci.si

Wink

A je bil Kekec un, k je dau Mojci kaplce v oči, da je potem bolš slišauva?
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 18:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
[Tvoje poste res prebiram z užitkom. Hvala in še več takšnih zanimivosti. LP,Goran

Goran hvala. Včasih imam občutek da z posti malo pretiravam in občasno rahlo najedam. Če bo prehudo me kar opozorite, se bom poboljšal Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu