Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Povezava receiverja in integriranega ojačevalca

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ajoz

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 19:39
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 20:13    Naslov sporočila: Povezava receiverja in integriranega ojačevalca Odgovori s citatom

Zastavil bi vam eno čisto enostavno vprašanje. Zanima me, če bi lahko povezal AV receiver z ojačevalcem z pre out v aux in na ojačevalcu?
Rad bi spravil front sound na moj obstoječ stereo sistem.
Kako je s signalom (vrednosti) da nebi prišlo do premočnega vhodnega signala?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Načeloma lahko, a pri tovrstni povezavi moraš prilagoditi jakost signala, ki ga pelješ iz pre-out na aux-input, z potenciometrom na AV receiverju, saj se nivo signala na pre-out izhodih kontrolira prav z njim. A to je zelo nepraktična rešitev, ki povrh vsega še degradira signal, ki v tem primeru potuje preko (pre)mnogih predojačevalnih stopenj.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ajoz

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem je bolje sestaviti ločen stereo in surround sistem?
Sam nisem bil ravno prepričan kako bi bilo, zato sem tudi vprašal, pa še vsaj dva bolj švoh ojačevalca bi takole rabil za ostale zvočnike.
Ta je bil mišljen bolj za BR, VCR, DVD. komunikator....
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa povezava na "direct in", direktno na končno ojačevalno stopnjo??
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajoz, ni potreben locen sistem. Najprej poskusi tako kot nameravas, pa ugotovis, ce ti dvojna volume kontrola ustreza. Sicer imas se Direct In, ampak tu nisem siguren, ce moras potem vedno preklapljati na ojacevalcu da imas zgolj dostop do njegove koncne stopnje in pre. To bo kak lastnik Sonyev znal vec povedati, ker ne vem za kater model integrirca gre. Drugace pa je resitev podana v tej temi. Vsi ojacevalci tam imajo HT bypass vhod, kjer signal gre iz A/V reiverja na koncno stopnjo od integrirca ob rabi za v ta namen dizajniranega vhoda.

lp, d.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Kaj pa povezava na "direct in", direktno na končno ojačevalno stopnjo??

Tako. Ta je namenjena točno temu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy, ce se ne motim mi je enkrat drago67 razlagal, da ta direct in na Sony-u ni povezava na koncno stopnjo in da je pre stopnja se vedno aktivna. Sem imel svoj cas Sonya TA-F707 in TA-F808 na tisti listi ojacevalcev s HT bypassom, ampak sem ju po tej intervenciji umaknil. Najbolje, da drago se enkrat pove, ker sam nisem bil nikoli lastnik teh ojacevalcev. lp, d.
Nazaj na vrh
ajoz

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala vsem za odgovore, sem vedel da nekateri gotovo veste kako to izvesti.
Very Happy

No sedaj sem na 707 povezal z direct in. Sama povezava je zelo podobna "aux" saj sem na tako povezani komponenti nadzoroval jakost, prav tako sem lahko pojačal jakost tudi na 707.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu