Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kaj kupit

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
virtualal

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 14:20
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 14:28    Naslov sporočila: kaj kupit Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ker vidim, da ste "štručkoti" bi vas prosil za pomoč. Sam o tem nimam pojma, rad pa bi si kupil en vstopni model reciverja in zvočnikov - rabil bi več al manj za filme in mogoče kdaj pa kdaj glasbo. Za reciver sem se po prebranem odločil za Yamaho rx-v 463 (kaj drugega v tem razredu?), nimam pa pojma katere zvočnike vzeti. Izbiram med Yamahinimi nsp210, Jbl scs 178 in jbl scs 200.5. Za malo več € pa so tu še infinity primus (a je razlika upravičena?).

Kaj bi vi priporočili (lahko tudi kake druge v tem cenovnem razredu... več pa zaenkrat ne bi dal)?

Hvala za pomoč in hkrati se opravičujem tistim, ki jih bo ta tema zmotila/razjezila!

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 14:49    Naslov sporočila: Re: kaj kupit Odgovori s citatom

virtualal je napisal/a:

Hvala za pomoč in hkrati se opravičujem tistim, ki jih bo ta tema zmotila/razjezila!

LP

Ti si pa dober. Zakaj bi koga karkoli zmotilo/razjezilo!?

Jaz bi ti pomagal, ampak sem v HT zelo slabo podkovan. Lahko ti samo rečem, da imam sam podobno Yamaho, kot jo ti omenjaš. Nanj sem priklopil entry level Tannoy zvočnike in Yamahin Sub. Luštna kombinacija. Obisk v BigBangu (Lj) me je koštal takratnih 280.000sit (za cel komplet). Dobil pa sem brezobrestni kredit na obroke (12mesecev).

Sicer pa imaš takih in podobnih postov na tem forumu kot solate in predlagam, da si za začetek vzameš čas in malce prebrskaš po arhivih.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 18:24    Naslov sporočila: Re: kaj kupit Odgovori s citatom

virtualal je napisal/a:
Pozdravljeni!
Za malo več € pa so tu še infinity primus (a je razlika upravičena?).

LP

Če so ti primarni filmi in nisi zahteven "poslušatelj" potem kupi cenejše. Razliko med Primus in ostalimi bi pa slišal predvsem pri glasbi! V stereo načinu sta ti najbolj pomemba ravno sprednja dva zvočnika. Primus je s tega vidika definitivno boljši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za receiver si se kar OK odločil.Lahko bi tule zatežil in predlagal kaj drugega, a je tudi tale za denar dober.
Je pa pri teh nižjih cenah posebej pri zvočnikih tako, da je treba delati kar občutne kompromise in je tudi razlika v kakovosti zvoka v primerjavi z elektroniko kar bistveno večja.
Ker bi sam pri nižjem budgetu ubral pot, da bi poiskal zvočniški set po komponentah in to rabljenih, ti glede novega seta ne bom svetoval!
Nazaj na vrh
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na RXV463 ne priklapljaj 4 Ohm zvočnikov (JBL SCS 178), ker jo boš mimogrede skuril. Če je le možno se stegni do Primus-ov, ali pa vsaj do SCS 200.5.

Je pa uporaben tudi nasvet uporabnika ''krokar''. Rabljene zvočnike se da dobit izjemno ugodno (jaz sem že 2x letos imel srečo).
Nazaj na vrh
virtualal

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem!

Se pravi med jbl zvočniki bi bili boljši scs 200.5 (no, sej so tudi cenejši) kot scs 178...
Krokar in Goran_82: a vesta za kak dobr deal za zvočnike z druge roke (pač 5.1. sistem)? No, tudi nasveti v to smer so dobordošli...ž

Aja, pa še to: a bi bilo pametno dat malo več za reciver 7.1 (yamaha rx-v563 ali pa za isto ceno ONKYO TX-SR506)- al to nima smisla?

LP
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Glede na to, da imam trenutno na testu zvočnike System Fidelity SF-5010, ti jih lahko le priporočam, dokler bodo še po akcijski ceni.
Za receiver bi se v tem rangu odločil za Onkyo. Če pa imaš kakšen DSLR fotoaparat, se pa tut lahko zmenimo. Zamenjam HI-FI robo za DSLR fotoaparat.
Have a nice Day

Matt
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

virtualal je napisal/a:
Hvala vsem!

Se pravi med jbl zvočniki bi bili boljši scs 200.5 (no, sej so tudi cenejši) kot scs 178...
Krokar in Goran_82: a vesta za kak dobr deal za zvočnike z druge roke (pač 5.1. sistem)? No, tudi nasveti v to smer so dobordošli...ž

Aja, pa še to: a bi bilo pametno dat malo več za reciver 7.1 (yamaha rx-v563 ali pa za isto ceno ONKYO TX-SR506)- al to nima smisla?

LP

Kot prvo:od 7.1 receiverja nimaš nobenih prednosti!
Kar se pa zvočnikov tiče, ne morem reči nič drugega kot slediti oglasom(tule, na Bolhi itd.)!Morda prilika ne pride kar takoj, a prej kot slej pa sigurno.Le da ni rečeno, da bo to kar takoj en 5.1 sistem.
Pa tudi sicer se izplača pogledati!Par mesecev nazaj je eden prodajal za 200€(morda celo na koncu za manj) sprejemnik HK AVR 130, ki ga je kupil enkrat prej od mene in za svoj denar več kot dobro igra.Zraven pa je prodajal tudi set Monitor Audio.Se ne spomnim, za koliko, a vem da ugodno.
Je pač treba gledati za takšnimi prilikami, če hočeš za relativno malo denarja res dobro stvar.Od normalnih ljudi je pa audio dosti nerizično kupovat, saj to niso rabljeni avti! Idea
Nazaj na vrh
virtualal

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem skočil v BB (sicer samo na hitro) in sem se zagledadl v ta komplet zvočnikov: http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=3D32C373-5977-0626-A25F-64A787478677&linkid=15 (ko so jih drugi preizkušali). Sicer je malo nad mojim bugetom, a zvok mi je bil odličen. Problem je edino, ker bi moral še sub kupit poleg, kakšnega pa?

Hvala in lp.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti boxi so res čudo za 500€. Poleg najboljše paše Concept Sub ali pa Basis 100, če bi rad manjši subwoofer.
Je pa res, da lahko sub še vedno kupiš kasneje, saj bo že brez njega bas kar v redu.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Concept Sub bi kar šel zraven. Se pa mi zdi da gre tudi brez nizkotonca.. Vsaj jaz ga nisem pogrešal (sicer pa sem poslušal le v trgovini).
Nazaj na vrh
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aloha
na kterem receiverju pa so gnali te DALIJE?
kakega Harmana poleg pa te zvok odpihne Very Happy
CIAO
virtualal

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DaniOcean je napisal/a:
Aloha
na kterem receiverju pa so gnali te DALIJE?
kakega Harmana poleg pa te zvok odpihne Very Happy
CIAO

Jap na Harmanu so bili? Kako pa pašejo na Yamaho?

No če se spet spustimo na predviden budget - kaki so poa infinity beta (400€ komplet), a ima kdo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu