Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2010 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

že kakšen teden dni mi ne dela shoutcast, napiše mi: unable to parse shoutcast data

ima kdo podoben problem ali vam vse normalno deluje?

Hvala

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shoutcasta kot izgleda na skvizih več ne bo. Zakaj temu tako obrazložitev tukaj (post št. 21).

Škoda, pri meni so se v ozadju največ predvajale prav Shoutcastove radijske postaje. Sad

Ekipa že dela na zamenjavi izpadlega Shoutcasta. V igri je Icecast directory, kjer je trenutno na voljo že preko 7000 radijskih postaj.

Da izkoristim priložnost... je kdo že inštaliral novi Squeezebox server 7.6 beta? Gre za drugačno indeksiranje podatkov (namesto dozdajšnjega my sql je zdaj sql lite), kar naj bi se poznalo v hitrejšem delovanju. Sploh če se skviza upravlja z Ipodom ali Ipadom, tam naj bi se sinhronizacija ob zagonu aplikacije (vsakično polnjenje cache-ja ob startu) izvrševala bistveno hitreje kot do sedaj in tudi delovalo naj bi še hitreje.

Bi ga instaliral že sam, pa ta beta 7.6 ne prepoznava UNC poti, tako da ga ne morem rukniti na windows home server Sad , dočim na PC-ju pa naj bi delalo super.
Nazaj na vrh
zmaugy

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 12:15
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 13:08    Naslov sporočila: Squeezebox Touch in USB disk Odgovori s citatom

Imam eno težavo - kupil sem Squeezebox Touch in nanj priključil zunanji disk s FLAC glasbo, zadeva je enkrat delovala, nato sem na disk dodal še nekaj glasbe in od takrat naprej na Squeezeboxu nikakor ne morem več priti do te glasbe.
Zadevo uporabljam izključno brez računalnika samo za internetni radio in poslušanje iz USB diska.
Upam da sem spregledal kaj zelo očitnega, ker res sovražim reklamacijske postopke.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naredi ponovni rescan glasbene kolekcije pa bo delalo.

lp
Nazaj na vrh
zmaugy

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 12:15
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medtem sem uspel tole rešit - poskuail sem vse živo od ejecta diska in ponovnega priklopa, ponovnega skeniranja etc. Nazadnje sem šel brskat še po internetu in slučajno naletel na opis, kako je nekdo to rešil v primeru USB ključka.
Na kratko - deluje če Squeezebox izključiš iz električnega omrežja in pri priklopljenem zunanjem disku zadevo še enkrat vključiš v omrežje. Najverjetneje sem pri prejšnjem izklopu pozabil narediti eject USB enote.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na srbskem hifi forumu so se dotaknili vpliva lan kablovja in ruterjev na zvok. Evo tukaj. Dosedaj me takšno igračkanje ni pritegnilo, saj po neki "zdravi kmečki logiki" lan omrežje vse dokler je dovolj prepustno naj ne bi imelo vpliva na zvok. Zanimiva je tretja stran teme kjer se piše o testu izvedenem v lanskoletnem aprilskem Stereu, kjer noben od testiranih lan kablov ni zadostil specifikacijam kategorije 6. Najboljši Monster je kvečjemu zadostil kategoriji 5, ter pa razlike med opletenim in neopletenim kablovjem.

Po pisanju sodeč zna biti nekaj na tem in se bom radovedni Taček moral poglobiti.

Moja špekulacija preden grem sploh kaj preštekavati... če najbolj pohvaljen kabel v testu (na sliki spodaj) po meritvah zapade kvečjemu v kategorijo 5, pa je drag, lep, oh in sploh,... kako slabo se potem mora meriti šele ostalo lan kablovje za par evrčkov, čeprav se kiti z napisi kategorija 5, 6 ali celo 7...

Več o kablu tukaj.

Se je kdo od skvizboksarjev in ostalih že igračkal s temi rečmi?
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo OT, ampak zna komu priti prav. Program preverja, koliko procesov teče v računalniku in če je le-ta sposoben streamat v realnem času. Seveda je free Smile
Latency Checker
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Na srbskem hifi forumu so se dotaknili vpliva lan kablovja in ruterjev na zvok. Evo tukaj. Dosedaj me takšno igračkanje ni pritegnilo, saj po neki "zdravi kmečki logiki" lan omrežje vse dokler je dovolj prepustno naj ne bi imelo vpliva na zvok. Zanimiva je tretja stran teme kjer se piše o testu izvedenem v lanskoletnem aprilskem Stereu, kjer noben od testiranih lan kablov ni zadostil specifikacijam kategorije 6. Najboljši Monster je kvečjemu zadostil kategoriji 5, ter pa razlike med opletenim in neopletenim kablovjem.

Po pisanju sodeč zna biti nekaj na tem in se bom radovedni Taček moral poglobiti.

Moja špekulacija preden grem sploh kaj preštekavati... če najbolj pohvaljen kabel v testu (na sliki spodaj) po meritvah zapade kvečjemu v kategorijo 5, pa je drag, lep, oh in sploh,... kako slabo se potem mora meriti šele ostalo lan kablovje za par evrčkov, čeprav se kiti z napisi kategorija 5, 6 ali celo 7...

Več o kablu tukaj.

Se je kdo od skvizboksarjev in ostalih že igračkal s temi rečmi?

Z nekvalitetnimi kabli sem tudi že jaz imel opravka (pač, delam v trgovini z elektro materialom).

Najbolje je če kabel pač narediš sam, pa še dokaj poceni je. Kabel si sam izbereš, pripneš kovinske konektorje, pa dobiš soliden kabel za male denarce. S/FTP kabel je tu najvišji razred (vsaka parica je ločeno oplaščena, pa še celoten kabel ločeno). Konektorji so drobiž.

Sicer pa:
Citiram:

CAT 5 je dovolj za 100 Megabit na dolge razdalje in za 1 Gigabit na krajše razdalje
CAT 5e je dovolj za 1 Gigabit
CAT 6 je dovolj za 10 Gigabitov
CAT 6a je pa že močno pretiravanje

Je pa z temi povezavami tako da na kratke razdalje skoraj nikoli ni problemov, tudi z osnovnim kablo. Na daljše pa kvaliteta hitro pade, pravtako po firmah. Za domačo uporabo je preveliko kompliciranje odveč. Je pa res da ne stane veliko.
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo eno kratko vprasanje Smile

Kaj naj kupim, Squeezebox, DAC Magic ali HRT streamer? Tudi cena ima vezo. Rad bi predvsem predvajal FLAC iz racunalnika, medtem ko bi mi DAC Magic omogocal tudi predvajanje filmov preko hi-fija.

Ali je predvajanje iz squeezeboxa toliko boljse, kot pa direktno opticni izhod na racunalniku v DAC Magic in v ojacevalec?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če maš omejene finance IMO vložit celoten denar v transport ni tako pametno. Jaz sem iz tega razloga prodal SB in kupil DAC. Idealno pa je sicer oboje. Če pa misliš gledat še filme pa je odgovor na dlani.
aljo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma dobro, gledam filme lahko tut preko zvocne in v ojacevalec. Zvoku pri filmih, ki jih gledam doma nisem nikoli dajal velikega pomena. Kateri DAC imas?

Potem je DAC Magic verjetno najboljsa izbira? Naceloma sem se pripravljen skesirat za Cambridge Audio.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dacmagic + SB je za vložen denar razmeroma zelo dobra kombinacija.

Zate pride v poštev, če:

-ti dober zvok pri poslušanju glasbe veliko pomeni
-imaš dovolj kvaliteten ojačevalnik, zvočnike in kablovje, ki parirajo zvočni kvaliteti omenjene kombinacije.
aljo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ubistvu sem spraseval, kaj od tega trojega izbrati (samo eno stvar)...
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi če izbereš samo enega, je odgovor enak.

Če ti dosti pomeni dober zvok, je povezava Dacmagica ali pa SBja z računalnikom z optičnim ali koaksialnim kablom slabša rešitev.

Če pa ti kvalitetna reprodukcija ne pomeni ravno dosti (ali pa nimaš ustreznega ojačevalca, zvočnikov ... ), pa obstajajo cenejše rešitve od Dacmagica in SBja.
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 23:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
Kateri DAC imas?

Nekaj cenejšega kot ti gledaš. Enega kitajca ki je zaenkrat samo na vezju. Za cenejše zvočnike je OK, za kaj boljšega pa ne. Nevermind it: )
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 84 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu