| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 01:28 Naslov sporočila: PA / ozvočenja |
|
|
Vem, da je tukaj nekaj mojstrov, ki so doma tudi na profi področju za muziko in ne samo na hi end-u.
Imam vprašanje: "nekako sem podedoval" ozvočenje, ki pa ga je potrebno za resnejše zadeve (kako gasilsko veselico) še nekoliko dopolniti... Vendar pa v to ne bi vlagal nekih hudičevo velikih denarjev.
Trenutna dilema: rabim za pogon sub-ov ojačevalec 2x1200W na 8-ih ohmih... Ima kdo kako idejo, kaj bi se dalo dobiti za kak normalen znesek, ne tam okrog 5000 EUR? Naj iščem ojačevalec 2x 1200 W ali raje dva mono bloka? Ali pa vsaj katere firme so tako korektne? The T.Amp že imam in ni tako slabo a ni ne vem kako huda kvaliteta...
Vesel bom kakršnihkoli namigov. To moram spraviti še skupaj, potem pa sem bolj ali manj konec... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 01:54 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče USBlaster  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
miran
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57 Prispevkov: 31 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 10:03 Naslov sporočila: Re: PA / ozvočenja |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | ... rabim za pogon sub-ov ojačevalec 2x1200W na 8-ih ohmih... Ima kdo kako idejo, kaj bi se dalo dobiti za kak normalen znesek, ne tam okrog 5000 EUR? Naj iščem ojačevalec 2x 1200 W ali raje dva mono bloka? Ali pa vsaj katere firme so tako korektne? ... |
Kontaktiraj:
ELEX , Miran Starman s.p.
Naslov: GORIČANE 12A
1215 MEDVODE
Telefon: 059 032119
Miran je zastopnik za Paudio in Master v SLO. V prodajnem programu imajo kar nekaj PA ojačevalnikov, ki so glede na ceno, zelo dobra izbira, čeprav niso nevemkako zveneča imena (kot recimo QSC, Crown, Peavey, LabGruppen,...)
Sicer je Miran star maček na tem področju in ti bo sigurno vedel svetovati pri izbiri.
aja ... bo pa verjetno vseeno malo dražje kot je T.Amp  _________________ LP, Miran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Milivoje

Pridružen/-a: Sre Jun 2010 13:36 Prispevkov: 166 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
recimo tole?:
http://www.acousticdesign.si/page26.html
Ne bi bila ravno 5k, prav poceni pa vseeno ne...
Sam si lastim takšnega in z njim poganjam JBL MRX515 v stereo načinu. Sistem sproducira zelo dober zvok /seveda to ni hi-fi.
Mislim, da bi se obnesla tudi za sub. Naj me kdo popravi, če se motim.
Pač sam predlog  _________________ His Dudeness |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala fantje, grem kar v akcijo... Tale Elex sem sicer že kontaktiral zaradi obrob in tečajev za kovčke... Tisti, ki imate ozvočenja poganjate zvočnike z navadnimi ali digitalnimi ojačevalci? Nekdo mi je namreč priporočil, da vzamem digitalni ojačevalnik, ki je sicer rack verzija, visok pa je 1U. Vajen pa sem bil, da je ojačevalec vsaj 2U ali 3U in čez 20kg... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
| @Milivoje, glede na podatke mu malo zmanjka moči... Imam že dve končni vezani v bridge sistem, ki daje 800W na 8ohm pa je premalo... Sub je 18-ica in rabi kar pravi ojačevalnik... Tako da manj kot 1000W ne bom gledal... Mislim pa, da bo moral zaradi veyave več zvočnikov gledati tudi na to, da ima dobre podatke tudi na 4 in 2 ohmih... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tule si poglej.
http://www.thomann.de/gb/amps_850_2000_w.html
Drugače lahko Thomanna samo pohvalim. Ravno danes dobil en paket. Bilo je plačano v sredo, danes je paket že doma... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Mal offtopic. Če slučajno koga zanima. Tole smo na šoli naročali in se mi res zdi ugodno:
http://www.thomann.de/gb/stairville_hl40_dmx_compact_bundle.htm
Res full kompaktno za postavitev, namešaš pa katero barvo želiš - razen čiste bele (pride ven malo rumenkasta)... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Madona, ste me zasuli s predlogi... Eden od forumašev mi je poslal posebno ponudbo, super... me je zjebal, da spet ne bom mogel spat... Sicer pa bom vse tole naštudiral, da vidim kaj bi ustrezalo... Kar pa se tiče Thomann firme, lahko rečem, da kapo dol. Ugodne cene in še kar kvalitetna roba (seveda ob upoštevanju cene) - konec koncev kje pa dobiš feršterker, ki daje v bridge načinu 800W za 149€... Hvala zaenkrat... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Da dodam še http://www.ramaudio.com/ Za ceno kontaktiraj Boštjana-AUDIOEXPERT-a tel-040-557-500
LP Pinc76 _________________ Les je naravni materijal zato barvne in strukturne spremembe niso del reklamacij
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 10:56 Naslov sporočila: |
|
|
T-amp,omnitronic,mc crypt,mc kikiriki....super za kakšen kafič,za kaj nezahtevnega...
profi roba:
PKN,RAM audio,labgrupen,QSC,Crown,Powersoft....
Tako da dragi forumaši,ne mešajte jabolka in hruške ! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
@AUDIOEXPERT te pokličem, ko najdem čas...
Seveda mi je jasno, kaj je profi in kaj je roba za "prosti čas", samo včasih je potrebno malce zabremzat, pa ne kupit vse profi... Ker se z ozvočenji ne ukvarjam čisto profesionalno, se mi zdi majčkeno odveč metat v končno stopnjo po 5k, v SUB 6k, v satelite po 2k... itd... Žal ne znese... Moram zamenjat še fotoaparat, ki pa je moja profesija, ki tudi stane 5k...
Ampak hvala resnično, da ste se potrudili... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|