| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Damjan je napisal/a: | Bi pa blindtest z kabli bi bil dosti lazje izvedljiv kot recimo z ojacevalci ali CDjem. Gres iz sobe, nekdo ti zamenja ali ne (po nakljucnem vrstnem redu npr. AABBBBABBBA) kabel ti pa ugotovis ali imas kabel A (tvoj) ali pa kabel B. Ce ne slisis razlike vzames cenejsega, ce pa v 9 ali 10 primerih ugotovis ta pravi kabel vzames tistega ki ti je lepse spilal |
Damjan, sam imam novo komponento na testu vsaj teden dni. Se ti to ne zdi boljši test, kot en "blindtest" ? Hm, razen če ne zaupaš sam sebi in bo cena narekovala kvaliteto.
Če si bral moje poste si videl, da sem se odločil za cenejši konektor, med drugim pa sem tudi zavrnil zvočniške kable Nordost Valhalla, ki so še enkrat dražji od mojih Siltech LS188. Mogoče sem zato tudi edini v Sloveniji izbral HAD konverter ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 19:37 Prispevkov: 14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | Damjan, sam imam novo komponento na testu vsaj teden dni. Se ti to ne zdi boljši test, kot en "blindtest" ? Hm, razen če ne zaupaš sam sebi in bo cena narekovala kvaliteto.
|
Iztok,
moja izkusnja je bila, da sem veckrat slisal to kar sem zelel slisat. Ce kupis kaksen boljsi kabel oz. naredis upgrade ti nekako ze glava narekuje, da more boljse igrat. To govorim ce naredis upgrade iz 4 EUR cinca na 100-140EUR. Verjamem pa, da ko si v tvojem cenovnem razredu drugace na to gledas. Kaj se tice tega blindtesta na Dunaju je bil opravljen v studiu in ne na sejmu. Vsekakor je meni dal misliti in se zdaj vsekakor bolj kriticno odlocam glede upgrada razlicnih kablov itd. Kaj se tice upgrade svojega sistema sem mnenja da je najbolj vazna zvocna akustika v prostoru, drugo pride izvor glasbe torej medij in ne predvajalnik (CD, LP, itd.) potem pa komaj zvocniki, ojacevalec ... ter cisto na koncu kabli.
Vsekakor pa dokler je HIFI/HIEND neke vrste hobi je tezko pricakovat racionalne odlocitve
LP
Damjan |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: / |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje glede napajalnih kablov (oz. kablov nasplošno je da se razlika pozna) in sem jo ob preizkušanju tudi slišal.
Da bi lahko kabli prišli do izraza oz., da se bo na sistemu poznala razlika mora biti najprej zagotovljen en izmed dveh najosnovnejših pogojev - kolikor toliko spodoben sistem. Na sistemu vrednem 100.- eurov verjamem, da ne boš slišal razlike niti če bi dal vrhunske kable, niti iz tega sistema ne moreš dobiti ven vrhunskega zvoka.
Drug pogoj pa je kako oseba sliši, ki zadeve preizkuša.
Sem bil prisoten, ko je nekaj ljudi sedelo pred zvočnikom in poslušalo glasbo, ko je prišla oseba z zelo izostrenim sluhom ter takoj povedala, kaj je v sistemu narobe (kasneje se je izkazalo, da trditev drži).
Toliko o tem. Pač je vsak strokovnjak na svojem področju, nekateri pa to poizkušajo širiti na silo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2008 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Naredil sem DIY napajalni kabel, iz čiste radovednosti če bo razlika, ali je ne bo. Za konektorje sem zapravil 7€(Kopp), kabel sem dobil, gre pa za trožilni 3x1,5mm^2 kabel z plaščem. Nič posebnega, vendar ne ravno najcenejši.
Jutri, ko imam frej dan bom vse skupaj probal. I'm curious.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Na letošnjem MM sejmu v Ljubljani smo bili priča predstavitvi ISOTEK sistema razdelilne letve in napajalnih kablov.
Gre za novo razvito letev Sirius:
In pa paleto kablovja Premium, Elite, Optimum ter Supreme:
Zanima me, če je kdo od vas te stvari stestiral tudi v domačem okolju. Namreč. Ko sem možakarja na sejmu povprašal po realni kvaliteti tega sistema, mi je šepnil na uho, da on seveda preferira Nordost .
Kakorkoli že, hifi mediji so naklonjeni in Isotek proizvodi dobivajo vse boljše ocene. Trenutno se pri meni "ogreva" Oyaide Tunami Power Kabel, me pa močno mika tudi test kake IsoTek žnorice (uvoznik McDare Intek). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Zanima me, če je kdo od vas te stvari stestiral tudi v domačem okolju. Namreč. Ko sem možakarja na sejmu povprašal po realni kvaliteti tega sistema, mi je šepnil na uho, da on seveda preferira Nordost .
Kakorkoli že, hifi mediji so naklonjeni in Isotek proizvodi dobivajo vse boljše ocene. Trenutno se pri meni "ogreva" Oyaide Tunami Power Kabel, me pa močno mika tudi test kake IsoTek žnorice (uvoznik McDare Intek). |
Vili
kot sem že pisal, sem imel Isotek razdelilno letev (600 E). Moje mnenje je, da hoče biti všečna, kar pa je daleč od Hienda.
Sem pa pred kratkim nabavil razdelilno letev :
Furutech : e-TP609E (v Nemčiji 1125 E, pri Kuzmi 650 E !!!)
http://www.hifi-zubehoer.info/Furutech-e-TP609E-AC-High-End-HiFi-Netzleiste-a-8114.htm?katalogid=-1&sessionnr=cObCJwvCzfffxWKuMeN5&sessionid=2419803
in zidno vtičnica Furutech carbon-rodij (menjava običajne vtičnice je OBVEZNA)
http://www.hifi-zubehoer.info/furutech-audiophile-wandsteckdose-carbon-rhodium-ft-sws-r-a-11850.htm?katalogid=-1&sessionnr=cObCJwvCzfffxWKuMeN5&sessionid=2419803
Še vedno pa moraš na "našem" napajalnem kablu testirati Oyaide vtičnice !!! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, hvala za opomin glede Isoteka.
Rabim neko referenco, da jo postavim ob Oayide Tunami. Zaenkrat sem kar presenečen nad "našim" kablom. V primerjavi z Tunamijem se je močno dobro odrezal, pravzaprav ne bi mogel trditi, da kaj slabše.
Tunami torej v prvih urah delovanja za malenkost povozi naš enožilni kabel, trožilnega pa ne. Bomo videli, kaj prinese nekaj dnevno "ogrevanje" kabla.
Sem pa našel dobre kritike Clearer Audio napajalnih kablov http://whathifi.com/Reviews/Accessories-Reviews/Mains-products-Reviews/ . Clearer Audio se menda da dobiti iz UK na 2 mesečni test. Se bom poskusil dogovoriti, cena entry level je 45€ s standardnimi šuko in IEC plugi. Tisti z best price/performance pa stane cca. 120€ (1 meter z Wattgate 320i IEC plugom).
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
Oyaide konektorji so še vedno v akciji ! Preden kupuješ kaj drugega jih priklopi na Pirelija... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Sre Nov 05, 2008 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
Oyaide Tunami se je solidno obnesel na mojem sistemu. Največji pozitivni učinek na ojačevalniku. Bolj liquid in malenkost transparentnejša zvočna slika, detajli na basu malce bolj izrazni. Vendarle se je naš Pirelli kar dobro drži, tako da ga nameravam za začetek še skonektirati z Oyaide plugi.
Mojem sistemu bi najbrž sedel P046/C046? Tega ima originalno konektirani Oyaide Tunami (le da ta ni special edition). Bo treba v Canyon audio skočit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 08:25 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Oyaide konektorji so še vedno v akciji ! Preden kupuješ kaj drugega jih priklopi na Pirelija... |
Iztok, a si bil ti tisti, ki jenabavljal Tunami kabel (brez konektorjev) v Nemčiji. Jaz sem dobil dokaj ugodno ponudbo od enih nizozemcev. 60€ po metru. Glede na to, da ima Canyon izjemne cene za šuko/IEC pluge, se torej močno izplača samo-sestava kabla. Kakšna pa je vezava? Je oklop vezan na maso na strani IEC, tako kot smo to delali pri Pirellijih? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
[/quote]
Je oklop vezan na maso na strani IEC, tako kot smo to delali pri Pirellijih?[/quote]
Hm,zanimivo,da ste priklopili oklop na strani IEC,ker ponavadi se veže
ravno kontra na schuko. Pač je teorija,da se motnje odvajajo nazaj na
ozemlilni sistem in ne v komponento,kar pa seveda ne pomeni,da se zvokovno boljše odnese. Jaz sem sprobal vse variante,tudi oklop povezan na obeh straneh in na koncu vedno pristal na schuko ali pa oklop sploh nisem priklopil.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: |
Hm,zanimivo,da ste priklopili oklop na strani IEC,ker ponavadi se veže
ravno kontra na schuko. Pač je teorija,da se motnje odvajajo nazaj na
ozemlilni sistem in ne v komponento,kar pa seveda ne pomeni,da se zvokovno boljše odnese. Jaz sem sprobal vse variante,tudi oklop povezan na obeh straneh in na koncu vedno pristal na schuko ali pa oklop sploh nisem priklopil.
LP,
Goran |
Se opravičujem, lapsus. OBVEZNO NA ŠUKO!!!
Goran, hvala za opombo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | Iztok, a si bil ti tisti, ki jenabavljal Tunami kabel (brez konektorjev) v Nemčiji. Jaz sem dobil dokaj ugodno ponudbo od enih nizozemcev. 60€ po metru. Glede na to, da ima Canyon izjemne cene za šuko/IEC pluge, se torej močno izplača samo-sestava kabla. Kakšna pa je vezava? Je oklop vezan na maso na strani IEC, tako kot smo to delali pri Pirellijih? |
Tunamija sem nabavil za kolega. Glede na to, da sem dal 80€, je 60 super cena. Če kupiš pri Canyonu konektorje bo meter pod 200 €, kar je odlično . Mogoče kdo ve, kakšna je priporočljiva dolžina? 1,8m ?
Meni je svak vezal na šuko ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Tunamija sem nabavil za kolega. Glede na to, da sem dal 80€, je 60 super cena. Če kupiš pri Canyonu konektorje bo meter pod 200 €, kar je odlično . Mogoče kdo ve, kakšna je priporočljiva dolžina? 1,8m ?
Meni je svak vezal na šuko ! |
Kaj se ti je pa zdelo bolje: Pirelli + oyaide šuko/IEC ali original Tunami? Si probal original Tunami in svakovovo sestavo Tunamijev? Kaj razlike?
Priporočljiva dolžina. Hmmm ... po moje, da kakšnih bistvenih razlik pri majhnih dimenzijah (do 2m) ne bi smelo biti. Ali pač!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
Priporočljivo je uporabiti 1,8m ali več in nikakor ne manj,da se doseže
polni efekt. Če pogledate večino highend firm, uporabljajo 1,8m in naprej.
Nekateri celo trdijo,da še boljše delajo 4m.......,kar pa cenovno ni ravno
ugodno. Bi bilo potrebno malo stestirat. Jaz imam vse 1,8m.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|