| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 09:07 Naslov sporočila: Vklapljanje reciverja |
|
|
zanima me ali je boljše, da imam reciver konstantno prižgan? ali je boljše, da ga enkrat na dan prižgem in izklopim?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
Receiverju ne škodi pogosto vklapljanje/izklapljanje, a načeloma je zaradi boljšega zvoka imeti naprave konstantno ogrete, torej vklopljene. Seveda je treba upoštevati tudi konstantno porabo elektrike. Torej, optimalna rešitev je vklopiti receiver zjutraj in izklopiti zvečer.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
če odštejemo porabo elektrike, kaj je boljše, da ga izklapljam ali da je konstantno prižgan?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | če odštejemo porabo elektrike, kaj je boljše, da ga izklapljam ali da je konstantno prižgan?
lp |
če 40 let stari receiverji še zmeraj delajo bo tud tale tvoj prenesel vsakdanje prižiganje in ugašanje.
samo najbrž ne 40 let.
te novejši imajo krajši rok trajanja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
rajši imam prižganega 24/7 (s tem rešim drug problem z htpc-jem), pa me zanima kako je z življensko dobo? a bo dalj časa zdržu, če ga čez noč izklopim, ali če je 24/7 vklopljen? ali je isti k?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | rajši imam prižganega 24/7 (s tem rešim drug problem z htpc-jem), pa me zanima kako je z življensko dobo? a bo dalj časa zdržu, če ga čez noč izklopim, ali če je 24/7 vklopljen? ali je isti k?
lp |
To drugo (odebeljeni tekst ). Prej se ga boš naveličal, ali kupil kaj boljšega, kot pa da bo crknil od starosti ali "zgaranosti".
Pa saj sem že v prvem odgovoru jasno in nedvoumno napisal. A ne? _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|