Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vklapljanje reciverja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zonzi

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08
Kraj: medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 09:07    Naslov sporočila: Vklapljanje reciverja Odgovori s citatom

zanima me ali je boljše, da imam reciver konstantno prižgan? ali je boljše, da ga enkrat na dan prižgem in izklopim?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Receiverju ne škodi pogosto vklapljanje/izklapljanje, a načeloma je zaradi boljšega zvoka imeti naprave konstantno ogrete, torej vklopljene. Seveda je treba upoštevati tudi konstantno porabo elektrike. Torej, optimalna rešitev je vklopiti receiver zjutraj in izklopiti zvečer. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zonzi

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če odštejemo porabo elektrike, kaj je boljše, da ga izklapljam ali da je konstantno prižgan?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zonzi je napisal/a:
če odštejemo porabo elektrike, kaj je boljše, da ga izklapljam ali da je konstantno prižgan?

lp

če 40 let stari receiverji še zmeraj delajo bo tud tale tvoj prenesel vsakdanje prižiganje in ugašanje. Wink
samo najbrž ne 40 let. Rolling Eyes
te novejši imajo krajši rok trajanja. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rajši imam prižganega 24/7 (s tem rešim drug problem z htpc-jem), pa me zanima kako je z življensko dobo? a bo dalj časa zdržu, če ga čez noč izklopim, ali če je 24/7 vklopljen? ali je isti k?

lp
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zonzi je napisal/a:
rajši imam prižganega 24/7 (s tem rešim drug problem z htpc-jem), pa me zanima kako je z življensko dobo? a bo dalj časa zdržu, če ga čez noč izklopim, ali če je 24/7 vklopljen? ali je isti k?

lp

To drugo (odebeljeni tekst Very Happy ). Prej se ga boš naveličal, ali kupil kaj boljšega, kot pa da bo crknil od starosti ali "zgaranosti".

Pa saj sem že v prvem odgovoru jasno in nedvoumno napisal. A ne?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu