| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
magn
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 19:30 Prispevkov: 2 Kraj: NM
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 19:45 Naslov sporočila: optični izhod |
|
|
imam dva DVD playerja različne kvalitete. Kiss DP-1100 in Xoro HSD 2000.
Oba lahko na reciever priklopim preko optičnega izhoda. Zanima me če je kvaliteta zvoka preko optičnega kabla pri obeh enaka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Če slišiš enako, potem je. Če ne slišiš enako, potem ni.
Ampak, mislim da ni razlike. V teoriji pa je sploh ne bi smelo bit:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
Na kvalitetnejši D/A pretvornik in / ali ojačevalnik (receiver) ju priklopiš, bolj bo opazna razlika (v prid KISS-a).
Sicer pa kot že tisočkrat rečeno v odgovor na podobna vprašanja: sam preizkusi in oceni. Če ne boš opazil razlike - hvala bogu na nek način , ker če je ne slišiš, zakaj si bi jo ustvarjal v glavi. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
magn
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 19:30 Prispevkov: 2 Kraj: NM
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
sej ravno to mi ni najbolj jasno...če gre preko optičnega, potem se signal ne pretvori v anaognega v DVD Playerju ampak šele v recieverju. Potem je pravzaprav vseeno na katermu Playerju laufam muziko.
Preizkusim? To so majhne razlike, dokler poslušaš eno pa preklopiš na drugo mine nek čas in ti gre iz spomina...
Me razumeš?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
| magn je napisal/a: | | sej ravno to mi ni najbolj jasno...če gre preko optičnega, potem se signal ne pretvori v anaognega v DVD Playerju ampak šele v recieverju. Potem je pravzaprav vseeno na katermu Playerju laufam muziko. |
V teoriji, bi to naj bilo tako, a v praksi še zdaleč ni res, saj bi potem lahko kar v vse naprave vgrajevali najcenejše mehanizme, dekoderje in ostalo digitalno elektroniko.
| Citiram: | Preizkusim? To so majhne razlike, dokler poslušaš eno pa preklopiš na drugo mine nek čas in ti gre iz spomina...
Me razumeš? |
Če je razlika v zvoku tako majhna da jo "pozabiš" v času preklapljanja iz enega na drugi predvajalnik, potem je z tvojega gledišča zadeva jasna. Na kakšnem bolj resolutivnem sistemu pa bi razliko gotovo opazila večina poslušalcev. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
Čisto za hec..
Je kdo kdaj primerjal optično in koaksialno povezavo?
Če bi recimo vzel "kabla" enakega cenovnega razreda.
Me prav zanima.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Čisto za hec..
Je kdo kdaj primerjal optično in koaksialno povezavo?
Če bi recimo vzel "kabla" enakega cenovnega razreda.
Me prav zanima.. |
Ja, jaz sem pred kakšnim desetletjem in pol experimentiral z tem: imel sem DIY koaksialni kabel in cenejši optični kabel.
Razlike ni bilo!!!
Moram pa obrazožiti: poleg navedenih kablov sem imel takrat ojačevalnik AKAI AM-65 (integrirc, ki je poleg analognih premogel še po en optični in koaxsialni digitalni vhod) z DAC-om burr-brown (mislim da PCM-59 ) in CD-player AKAI CD-62, ki je posedoval obe varianti digitalnega izhoda. Za lažjo predstavo - komponenti sta bili "vredni" vsaka po 1000 DEM.
Če bi poizkus izvedel danes, na kakšnih zelo dobrih sodobnih napravah, pa bi se odgovor v debelem tisku gotovo glasil drugače. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|