| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Alpinelinx
Pridružen/-a: Tor Jun 2008 15:29 Prispevkov: 15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 12:55 Naslov sporočila: Micro sistem za v spalnico |
|
|
Iščem kvalitetni mikro sistem za v spalnico.
CD/DVD Receiver:
Trenutno kolebam med
Marantz CR502
NAD C715 (cd) ali C717 (dvd).
Denon D-M37
Arcam Solo Mini mi je ta trenutek izven budgeta.
Zvočniki:
Wharfedale Diamond 10.1
Dynaudio Audience 42 (rabljeni, oglašujejo se tukaj, ampak dvomim, da jih bo mikro sistem uspel dostojno pognati)
Kaj pravite? Imate kakšne druge ideje? Važno je, da kombinacija ne zaseda veliko prostora in da je koliko toliko estetska (žena.press)
Verjetno bi za enak denar kot ga bi plačal za mikrosistem dobil že kakšne kvalitetne rabljene komponente - int. + cd? Res pa je, da mora biti radio oz. budilka nekako vključena v sistem. Budget je 500-800 EUR.
Hvala vnaprej in lepo poletje! _________________ *********************
brez muzke mi živeti ni...
********************* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi si za spalnico omislil Squeezebox touch (cca 300€ ali manj) in aktivne mini monitorčke s coax vhodom za 500€.
Imaš radijske postaje, budilko, glasno z računalnika, upravljanje na dotik (če ga imaš na nočni omarici) ali z daljincem....Kombinacija ima vse kar zahtevaš....edino, če je pogoj vlaganje ploščkov
Lp
M |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alpinelinx
|
Objavljeno: Pet Jul 09, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
Wow! sploh nisem vedel, da to obstaja. To pravzaprav reši marsikateri problem. Itak imam večino muzike na računalniku, ploščke pa bom večinoma vlagal v glavni sistem v dnevni sobi.
Glede aktivnih zvočnikov sem pa totalno v temi. Lahko morda kaj predlagaš? Verjetno bodo morali stati na omarici. Kam si lahko grem kaj ogledati?
Thx!
lp, Rok
| mitko je napisal/a: | Jaz bi si za spalnico omislil Squeezebox touch (cca 300€ ali manj) in aktivne mini monitorčke s coax vhodom za 500€.
Imaš radijske postaje, budilko, glasno z računalnika, upravljanje na dotik (če ga imaš na nočni omarici) ali z daljincem....Kombinacija ima vse kar zahtevaš....edino, če je pogoj vlaganje ploščkov
Lp
M |  _________________ *********************
********************* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alpinelinx
|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Mitko.
Sem si malo ogledal ponudbo in naredil ožji izbor aktivnih zvočnikov za moje potrebe. Zaenkrat so na seznamu:
Genelec 8020B
EPOZ AktiMate Mini
KRK RP6
Nekako se nagibam k Genelec zaradi velikosti, designa, in dobrih komentarjev. Jih bom pa šel te dni v FFF poslušati za vsak slučaj.
Še eno vprašanje. Kakšna je razlika v kvaliteti zvoki, če povežem squeezebox in zvočnike z RCA, coax ali optično povezavo? Hvala še enkrat za pomoč.
Lp _________________ *********************
********************* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alpinelinx
|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
sem pozabil:
še ADAM A5 oz A5x je na seznamu _________________ *********************
********************* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tema squeezebox na tem forumu je zelo obširna. Kratek povzetek za tvoj primer pa bi bil:
squeezebox (z drugim napajalnikom) - zunanji dac (recimo dacmagic) in nato v zvočnik. Kaj bo bolje igralo, zunanji dac ali ta v aktivnem zvočniku, je težko reči. Preizkusi.
V vsakem primeru pa je treba iz squeeza signal peljati preko coax-a. Analogni izhodi so bolj bogi.
Če dobiš zvočnike domov na test, se lahko zmeniva in ti posodim squeeza za preizkus.
Zna biti, da se bo na tvojem glavnem sistemu nabiral prah, če tole dobro izpelješ  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2010 21:32 Naslov sporočila: |
|
|
čakaj, o spalnici je govora.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alpinelinx
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
ja, spalnici...in to še mansardni tako, da samo bog ve kako se bo zvok odbijal od tistih površin! ampak si damo dela, ne?
verjetno bom zdej prvo SB Touch nabavil in ga malo preizkušal ter nastavljal na glavnem sistemu - zaenkrat brez ext. dac-a. V vmesnem času opravim še par testov aktivnih zvočnikov in bo verjetno več jasno kako naprej.
včeraj sem se oglasil v fff, ampak žal pet minut pred zaprtjem in je prijazni prodajnik že izklopil večino sistemov. Sva se dogovorila, da pridem en dan in mi predstavi celotno njihovo ponudbo - tudi tisto kar mi je dovoljeno le sanjati zaenkrat. Salon je res špica, še posebej pa moram pohvaliti prijaznost prodajnika katerega ime žal ne vem.
lp, Rok
*da ne bo dvoma, sem totalni hi-fi amater in nikar povezan z družbo. Tam sem bil prvič in se mi zdi samo prav, da pohvalim "a good effort". _________________ *********************
********************* |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|