| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2010 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
prodajalec Luxmana 284 prodaja za manj denarja bistveno boljši gramofon, tHORENS TD 150 sicer je ročka bolj za v smeti, ampak ne kaj slabša od Luxmanove, sama baza -gramofon, pa ponuja odlično osnovo za dober gramofon, malo servisa, mogoče boljši plinth, nova ročka in kabel in to je to, kaj se da s tega narediti je bilo nedavno med oglasi, mislim, da je sicer že prodan, ampak gre za odličen gramofon, tudi boljši od slavne 160 serije..
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2010 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pubca smo čist splašili.
150 sem imel tudi jaz v mislih kot najboljši potencial, zahteva pa vseeno veščo roko in delo, pa tudi solidna ročka ni poceni, in s plinthom je delo. Na koncu kar nanese. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2010 23:51 Naslov sporočila: |
|
|
a vam povem za koliko sem mojega prodal (TD 150)???...raje ne bi...bo un primorc spet rekel da sem mona...moja kombinacija...jurček na mizi...60 % gramofon,40 % integrirc z phono in...zmagoslavno...če odbiješ vsakem 10 % dobiš : 50% gram,30% amp,20% zvočniki...mejhne 5% korekcije in si zmagal...vse ostalo je nadgradnja ki bo prišla z leti _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1121 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | prodajalec Luxmana 284 prodaja za manj denarja bistveno boljši gramofon, tHORENS TD 150 sicer je ročka bolj za v smeti, ampak ne kaj slabša od Luxmanove, sama baza -gramofon, pa ponuja odlično osnovo za dober gramofon, malo servisa, mogoče boljši plinth, nova ročka in kabel in to je to, kaj se da s tega narediti je bilo nedavno med oglasi, mislim, da je sicer že prodan, ampak gre za odličen gramofon, tudi boljši od slavne 160 serije..
lep dan |
Sem tudi bolj začetnik in bi rad namestil nov podatkovni kabel na Luxmana 272. Morda kakšen link..
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Akrobat
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 23:03 Prispevkov: 14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 24, 2010 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem skupaj. Rad bi vas prosil glede nekaj nasvetov glede nakupa gramofona (hi-fi poznavalci si sigurno mislijo ahh še en amater ki nam teži )... nove teme glede nakupa nisem odpiral, mogoče ze obstaja, upam pa da ni nič narobe če napišem kar tukaj... pred kratkim sem dobil par dobrih plošč (rock ), ki bi jih seveda z veseljem rad poslušal.. pa tudi ko v kaki trgovini vidim kak dober LP si mislim j**** CD-je, gramofoni so vseeno klasika ... pač gledam razne reviewe na netu, kvalitetni gramofoni so res dragi (za začetek ne bi dal nekaj sto evrov, čeprav se solidni pri nekaj sto evrih šele začnejo), solidnih analognih novih pri nas pa skoraj ni, večina je teh kod radi rečete "plastik fantastik"... moja največja dilema je ali kupit kaj rabljenega iz bolhe recimo ali za začetek ta pioneer lp-990 ali pa baje zelo dober za ta začetni cenovn razred pro-ject... pač rad bi poslušal ploščo... sem laik bol ko ne...
nekaj izbranih primerov iz bolhe:
http://www.bolha.com/oglas1272105403/gramofon-technics (sumljivo poceni)
http://www.bolha.com/oglas383411614/gramofon-hitachi-ht-355
http://www.bolha.com/oglas383893613/gramofon-sony-ps-lx205
http://www.bolha.com/oglas383831504/technics-sl-bl3-gramofon
pač dosti bi naj bilo "zelo dobro ohranjenih", "brezhibno delujočih" gramofonov pri teh opisih na bolhi.. pač ne bi rad nasedel pa pol dobil kaj povprečnega (slaba kvaliteta glave, igle.. )
za vaše nasvete in odgovore ze vnaprej hvala _________________ And it's true we are immune, when fact is fiction and TV reality... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 06:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu raje kupil kakšnega cenovno dostopnega novega ProJect-a, kot pa rabljen gramofon. Saj se med slednjimi tudi najde kaj dobrega, a če ne moreš zadeve vsaj za par dni dobiti v preizkus, je to tvegan nakup. Cene v tvojem postu omenjenih gramofonov so kar realne, nič od tega ni pretirano poceni. Tudi sam sem pred par leti prodal gramofon podoben tema Technicsoma in Sonyu v oglasih (Akai), za še manjši denar, ker več enostavno zanj ne bi dobil. Res je, kot prodajalci navajajo, da so njihove naprave brezhibno deluječe, a v takšnem stanju so bile pred leti, ko so ga nazadnje uporabljali, danes pa ni nujno, da je temu tako, saj leta mirovanja tudi naredijo svoje. Toliko bi imel povedati, za razmislek. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
vserkakor odsvetujem nakup novega cenenega gramofona a la Pro ject, tudi za ceno čez 1000 eur so dosti slabši kot primerljivi rabljeni za cca 300 eur, da o onih za cca 500 ne govorim-proajajo se npr Pink Triangle, Linn AXYS...Thorensi več modelov.
Če že gremo v nakp novega, pa vsekakor izbira med Rego, Clearaudio, Goldenote ipd, ki imajo v ponudbi tudi nekaj solidnih in ne preragih gramofonov.
Kaj naj popolni novinec tudi pri pardnevnem testiranju ugotovi- to vprašanje se nanaša AUDIOHEONISTU, seveda se strinjam, da je treba cenit to kar imamo, ampak potrebno je tudi vedeti kaj imamo....
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: |
Kaj naj popolni novinec tudi pri pardnevnem testiranju ugotovi- to vprašanje se nanaša AUDIOHEONISTU, seveda se strinjam, da je treba cenit to kar imamo, ampak potrebno je tudi vedeti kaj imamo....
lep dan |
Ugotovi lahko, če gramofon sploh deluje, kot bi moral. S tem ne mislim na njegove zvočne kvalitete, ampak na njegovo mehansko brezhibnost in zanesljivost. Lahko se namreč zgodi, na primer, da se po nekaj urah pretrga preperela gumica, ki povezuje motor in krožnik.
Glede tvojega prvega odstavka pa: mislim, da nekdo, ki se šele podaja na to področje v oglasih išče gramofone kalibra (cene pod 100 evrov), kot jih je omenil (glej povezave na bolho) v svojem vprašanju in se obenem sprašuje ali ne bi vendarle raje kupil nekaj novega, enega od vstopnih modelov neke znamke (ni nujno ravno ProJect). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
marsikatere napake tudi izkušen serviser ne opazi takoj, zato dvomim, da je to sposoben kdo ki prvič ima gramofon v roki oz doma.glede tega tudi sam predlagam začetniku da se obrne na koga z več iskušnjami ali trgovca ki ve kaj prodaja.
Pri gramofon se moramo zavedati, da ne igra gramofon ampak gramofon-ročka-glava-kabli-gramofonski prdojačevalec. jemanje le tega pa ni vedno najboljše, še najboljši gramofon da vse od sebe le v optimalni kombinaciji in nastavitvi vseh parametrov.
Za 100 eur na trgu praktično ni niti ene spodobne glave , kaj še le gramofona.
Največji problem cenenih glav je da uničijo plošče, če so neustrezno nastavljene še veliko prej.
Gumica pri gramofonu se ne bo strgala, če se ni dosedaj, kako strezna je oz ali jo je potrebno zamenjati pa ne ve vsak začetnik.....
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
akrobat @
ne bi dal nekaj 100 evrov za začetek...napaka...vsak evro ki ga boš dal z takim razmišljanjem je stran vržen denar...enako sem opozoril jimia...če imaš budget jurčka ne glej gramofone za 100-150 e...to je dejansko plastik fantastik...plastika slabe kvalitete,veliko plastičnih zobnikov,čudnih federčkov-avtomatika ???,težko nastavljive ročice etc...meja med par 100 e in par 100 evrov ×2 (400 e) je zelo tenka ampak šele tukaj se začne zares...rajši kakšen evro več
najmanj kar lahko narediš...obrni telefon,pokliči prodajalca in se prepričaj na lastne oči...ni treba končati psihologije da vidiš kaj in zakaj se prodaja...če pa ne zaupaš domačim prodajalcem tako kot večina "svetovalcev",odpri Ebay.de in Ebay.co.uk,izberi 4,5 modelov in spremljaj prodajo skozi 2,3 mesece (opise izdelkov,vprašanja-odgovori,cene) _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa technics sl 1210mk2? Zdi se mi soliden gramofon,ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj sta dva dokaj dobra linka o Thorensih. Tako sem začel sam. Pri starejših Thorensih je najlepše to, da ni dosti stvari ki bi lahko bile usodno fuč, pa tudi zelo hitro ugotoviš kako je prejšnji lastnik skrbel za gramofon.
Isto kot Thorens 150 je Linn Sondek 12, le da je nekaj dražji.
Prva stran je v nemščini:
http://www.thorens-info.de/html/intro.html
tale pa je v angleščini:
http://www.theanalogdept.com/
Sam sem se v Thorense "zagledal" zato kaj drugega nisem iskal. Se pa splača malo pobrskat po netu, iskalni pojmi v smislu "vintage audio" ali "vintage turntable" odkrijejo marsikaj. Da boš vsaj teoretično podkovan pri kupovanju gramofona.
P.S.
Prosim ne zagnat debate na temo kaj je VINTAGE in kaj ni.  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Linn Sondek je kopija TD 150...Edina razlika je pri linnu širši armboard...zato da ni treba delat luknje v pokrovu zaradi ročice...okvir je natur les...notranjost je že druga zgodba...in seveda cena...do 10krat da ne rečem 100krat večja _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
Galop
se motiš in ne hkrati
Technics je z modeli 1200 ipd postal standard za DJ gramofone, ni pa to ravno za audiofile dosti slab zvok,pač narejen za drug namen, kot bi npr z Patrio ali f1 vozil otroke v vrtec ali šel smučat..
lep dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 01:57 Naslov sporočila: |
|
|
Bistvo dobrega zvoka je glavica,ki pa mora bit montirana na ročki ki ji paše.
Poglej za rabljenene STABIje,ki vsi prekašajo THORENSE,ali pa REGA,ki vsekakor ponuja največ za vloženi denar,pa še z lahkoto menjavaš ročke in ne pozabi ročka in glavica sta tandem,grmofon je samo butler,ki jima asistira |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|