| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ne ni prav..žal,,, treba je slišat, razen če te pozitivno preseneti...
kje bi pa nabavil in za koliko če ni skrivnost... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
ja, se strinjam, ni najboljši občutek. Upam, da mi bo sedla v sistem in da ne bo problemov z A-klaso.
Nimam še doma, načeloma dobim v nedeljo zvečer, kupljeno pa na hrvaškem za slabe 3000€. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | @hi_musica: za vate mi je vseeno, važno mi je kontrola in na koncu muzika. Mam pa trenutno Jamo Concert 11 bokse in baje zašpilajo šele ob orenk tokovih. Audia Flight ma 50W na 8omh.
@zvocnik: se da Spectrone dobiti še ceneje s polnim upgradom? Skoraj sem že kupil Audio Flight, ker mi je 5000+ še vseeno kar nekaj denarja.
@berni: uf, d-klasa je pa trenutno res na pohodu. Vidim da ponujajo končne stopnje že za 1000€?! Si to že slišal v živo? |
Pozdravljen, za kašnih 6000 je Unison DM odlična zadeva. Dva stereo bridgana na dobrih 560w 8ohm, sposobna poganjat vse, pri tem da ima zelo dobre sonične lastnosti.
Nepozabimo da kvaliteta ostalih komponente pa tudi kablov so zelo pomembni za odličen zvok !!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Seveda vsak ima prosto izbiro kako bo sestavljal sistem,vendar Antonya ne razumem ???
Včasih si vzame čas in si posamezne komponente dolgo preposluša potem pa na vrat na nos kupi neko nepoznano komponento...Kot vem je tako že zvočnik kupoval sedaj tudi ojačevalec ...
To je tako kot bi si kupil neznane in različne "puzzle" in bi upal,da bodo šle skupaj...
Tako je tudi v audiu...Kar koli daš skupaj sicer igra a tudi to je vse kar si lahko nadejaš... Sistem,ki je sestavljen iz različnih komponent različnih proizvajlcev in po možnosti različnih proizvajalcev kablov je zelo,zelo poudarjam zelo težko sestavit koliko toliko "pravilen" sistem ...
V takem sistemu je toliko neznank,da ne moreš nikoli z gotovostjo trdit kako igrajo in katera ga lomi...Tukaj ni nobene logike in garancije,ča je ena komponenta "vrhunska",da bo sistem vrhunski...
Še celo nasprotno,ko vtakneš v sistem boljšo komponento ti sistem še bolj biksa,ker nova komponenta pokaže anomalije drugih ... Še celo proizvodi istega proizvajalca pa različni modeli lahko naredijo hudiča ...
Tako smo v začaranem krogu ... Nekateri bodi sicer trdili drugače ,da imajo sistem sestavljen iz različnih komponent različnih proizvajalcev in konceptov ... Če ni posamezna komponenta konstruirana tako,da je univerzalna predvsem kakšni CDji in DACi in še morda predojačevalci moraš imeti fuuuuuuulllllllll izkušenj,da tak sistem sestaviš... Preverjeno in testirano za nejeverne Tomaže ,da je tako...
Lahko pa tudi preizkusite !!!!!
Žal nekateri to prevečkrat preizkušajo in se malo naučijo in z sistemom so stalno nezadovoljnji in zelo pogosto menjujejo posamezne komponente...
To je že "cajte" nazaj pisal tudi Kuzma a se ti "nauki" hitro pozabijo !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Seveda vsak ima prosto izbiro kako bo sestavljal sistem,vendar Antonya ne razumem ???
Včasih si vzame čas in si posamezne komponente dolgo preposluša potem pa na vrat na nos kupi neko nepoznano komponento...Kot vem je tako že zvočnik kupoval sedaj tudi ojačevalec ...
To je tako kot bi si kupil neznane in različne "puzzle" in bi upal,da bodo šle skupaj...
Tako je tudi v audiu...Kar koli daš skupaj sicer igra a tudi to je vse kar si lahko nadejaš... Sistem,ki je sestavljen iz različnih komponent različnih proizvajlcev in po možnosti različnih proizvajalcev kablov je zelo,zelo poudarjam zelo težko sestavit koliko toliko "pravilen" sistem ...
V takem sistemu je toliko neznank,da ne moreš nikoli z gotovostjo trdit kako igrajo in katera ga lomi...Tukaj ni nobene logike in garancije,ča je ena komponenta "vrhunska",da bo sistem vrhunski...
Še celo nasprotno,ko vtakneš v sistem boljšo komponento ti sistem še bolj biksa,ker nova komponenta pokaže anomalije drugih ... Še celo proizvodi istega proizvajalca pa različni modeli lahko naredijo hudiča ...
Tako smo v začaranem krogu ... Nekateri bodi sicer trdili drugače ,da imajo sistem sestavljen iz različnih komponent različnih proizvajalcev in konceptov ... Če ni posamezna komponenta konstruirana tako,da je univerzalna predvsem kakšni CDji in DACi in še morda predojačevalci moraš imeti fuuuuuuulllllllll izkušenj,da tak sistem sestaviš... Preverjeno in testirano za nejeverne Tomaže ,da je tako...
Žal nekateri to prevečkrat preizkušajo in se malo naučijo in z sistemom so stalno nezadovoljnji in zelo pogosto menjujejo posamezne komponente...
To je že "cajte" nazaj pisal tudi Kuzma a se ti "nauki" hitro pozabijo !!! |
Vsaj kar se mene tice je res tako, da nobeno od komponent v zivljenju nisem niti slisal predno sem jo kupil, res je tudi, da teh, ki jih imam vecinoma v Slo sploh ne prodajajo tako, da mi po trgovinah ni bilo potrebno hoditi poslusati in zaradi tega nisem niti hodil. Ne morem reci, da je slo v kaksnem primeru za slab nakup in lahko potrdim, da sem zamenjal zanemarljivo stevilo naprav.
Ko ze, o Slo trgovcih vse najboljse, ker so vsi, ki jih poznam zelo prijazni in prevsem nevsivljivi.
Za kaj gre? Bistvo sisema so zvocniki - v mojem primeru planarji na katerih sem recimo ze 20 let zacevsi z entry level hi-end ter nadaljevanje poti v isti smeri s stopnjevanjem zahtevnosti. V tem delu imam sele 3 set ojacevalnikov (ker gre za monobloke). Torej, ce najdes zvok oz zvocnik, ki ti odgovarja potem ni tezko najti ostale naprave, ki jim odgovarjajo, sploh pa danes, ko imas na voljo tale medij. Seveda je izbira prosta in lahko tudi caras.
Prebiranje raznih revij ti da neko osnovo samo ne smes se pustiti zavesti. Namrec, tam zunaj je veliko mamljivih ponudb. Ce beres 'med vrsticami', se da veliko odnesti. Posamezna mnenja preveris na raznih izvorih tako, da lahko dobis popolno sliko koncepta in s tem ze nek zven v samih usesih. Ce nisi gresil potem ze v naprej ves kaksen zvok bos dobil z izbrano komponento.
Da ne pozabim na pravo bistvo, imeti moras zgrajeno predstavo o zvoku, zivemu zvoku ali kar koli ze hoces imeti, sicer sistema ne bos nikoli sestavil, vedno se bos lovil v zacaranem krogu, vedno bos misli, da je tisto drugo boljse. Najaveckrat je samo drugacno, ce je boljse pa je ze drugo vprasanje. Tu govorim o primerljivi 'muziki' za isti denar na kateremu koli nivoju. Samo spomnite se kako pozorno moramo poslusati, da najdemo tisto malo kar nas 'moti' in potem imamo o cem govoiti in pisati.
Da ne bo kdo narobe razumel, nikakor ne propagiram kupovanja na slepo ampak nacin kako se lahko tudi kupuje brez, da se unicis od silnih nasvetov.
Se o mojem prven nakupu planarjev, ki sem jih kupil 'davnega' leta v Vancouvru in mi je ostal v zivem spominu po tem, ce bi takrat kupoval zvok, ki so mi ga ponudili v tisti trgovini jih gotovo nebi kupil. To se spomnim nic kolikokrat in velikokorat mi pride zelo prav.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | LP
To je že "cajte" nazaj pisal tudi Kuzma a se ti "nauki" hitro pozabijo !!! |
Vsaj kar se mene tice je res tako, da nobeno od komponent v zivljenju nisem niti slisal predno sem jo kupil, res je tudi, da teh, ki jih imam vecinoma v Slo sploh ne prodajajo tako, da mi po trgovinah ni bilo potrebno hoditi poslusati in zaradi tega nisem niti hodil. Ne morem reci, da je slo v kaksnem primeru za slab nakup in lahko potrdim, da sem zamenjal zanemarljivo stevilo naprav.
Ko ze, o Slo trgovcih vse najboljse, ker so vsi, ki jih poznam zelo prijazni in prevsem nevsivljivi.
Za kaj gre? Bistvo sisema so zvocniki - v mojem primeru planarji na katerih sem recimo ze 20 let zacevsi z entry level hi-end ter nadaljevanje poti v isti smeri s stopnjevanjem zahtevnosti. V tem delu imam sele 3 set ojacevalnikov (ker gre za monobloke). Torej, ce najdes zvok oz zvocnik, ki ti odgovarja potem ni tezko najti ostale naprave, ki jim odgovarjajo, sploh pa danes, ko imas na voljo tale medij. Seveda je izbira prosta in lahko tudi caras.
Prebiranje raznih revij ti da neko osnovo samo ne smes se pustiti zavesti. Namrec, tam zunaj je veliko mamljivih ponudb. Ce beres 'med vrsticami', se da veliko odnesti. Posamezna mnenja preveris na raznih izvorih tako, da lahko dobis popolno sliko koncepta in s tem ze nek zven v samih usesih. Ce nisi gresil potem ze v naprej ves kaksen zvok bos dobil z izbrano komponento.
Da ne pozabim na pravo bistvo, imeti moras zgrajeno predstavo o zvoku, zivemu zvoku ali kar koli ze hoces imeti, sicer sistema ne bos nikoli sestavil, vedno se bos lovil v zacaranem krogu, vedno bos misli, da je tisto drugo boljse. Najaveckrat je samo drugacno, ce je boljse pa je ze drugo vprasanje. Tu govorim o primerljivi 'muziki' za isti denar na kateremu koli nivoju. Samo spomnite se kako pozorno moramo poslusati, da najdemo tisto malo kar nas 'moti' in potem imamo o cem govoiti in pisati.
Da ne bo kdo narobe razumel, nikakor ne propagiram kupovanja na slepo ampak nacin kako se lahko tudi kupuje brez, da se unicis od silnih nasvetov.
Se o mojem prven nakupu planarjev, ki sem jih kupil 'davnega' leta v Vancouvru in mi je ostal v zivem spominu po tem, ce bi takrat kupoval zvok, ki so mi ga ponudili v tisti trgovini jih gotovo nebi kupil. To se spomnim nic kolikokrat in velikokorat mi pride zelo prav.
Lp |
LP
Drugače sem tudi jaz tip ko praktično komponente ne rabim poslušat ...
Vsaj v peteklosti je je bilo bolj tako,ko si bolj vedel kam pes taco moli...
Sedaj v skoraj preveliki izbiri je veliko težje ... Pri meni zelo veliko šteje "čar presenečenja" kaj bom "okusil" in potem ta "okus" prilagajam ...
Praktično nisem imel komponente ,ki ji nebi res pogledal v"dušo" in iz nje izvabil "pravega zvoka" ... Seveda pa izbira ne poteka kar tako na blef ampak kot praviš vidiš različno koncepirane sisteme,slišiš nekaj podobnih sistemov, prebereš "med vrsticami" ...
Jaz ne bi nikoli kupoval "komponente",ki bi jo že 100 slišal in potem še imel na demo doma en teden ... Tukaj izugubiš čar odkrivanja ...
To je tako ko,da greš na "goro s helikopterjem" prej na vrh, potem pa ponovno peš !!!
In iz prakse povem,da tudi "audiofili",ki si non stop nosijo komponente domov na demo so v veliki večini nezadovolnježi ...
Kot bi rekli hrano samo "preizkušajo" ne pojedo pa pravega obroka !!!
TECHNICAL BRAIN eden dražjih in med najboljšimi ojačevalci na planetu ,še nisem nikoli videl in slišal v živo pa bi jih takoj kupil brez poslušanja !!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
malo sta offtopic, ampak nič hudega, o temi ni nikoli dovolj napisanega.
Ajka, kolikor sem na hitro uspel prebrati, si v "prvem" postu odsvetoval kupovanje na "blef" in da moraš poslušati v svojem sistemu, v zadnjem postu pa namiguješ, da je treba najprej kupit in nato v žaru pričakovanja/preizkušanja odkrivati nova obzorja.
Sam sem delal po obeh principih, sedaj sem vedno bolj previden, tudi v tem primeru, saj sem pred nakupom precej prejklicaril, prebral, se zanimal, skušal brati med vrsticami.
Nisem še najbolj zadovoljen, ampak za vloženi denar trenutno ni tako veliko izbire v Sloveniji. V Vklopu je recimo Esoteric, vendar je 2x dražji. Predlagani DM monoblogi so zopet skoraj 3x dražji. Toliko denarja zaenkrat zopet nisem pripravljen vložiti. Pri Nelbu so v glavnem samo lampe, Intek, Canyon ima novo dobro robo predrago (za moj žep), do tebe skoraj ne upam, ko me imaš tako na piki . Torej mi je ostala samo tujina. Ker se res nimam volje voziti po svetu in izbirati sem pač pograbil varianto, da se mi dobra? komponenta "pripelje". Žal za ceno kupovanja na "pamet".
Koncept, kjer sem kupil skoraj vse pri enem trgovcu se mi ni obnesel pri Primare, kjer sem imel CD in integrirca. Kasneje sem poskusil tudi z drugimi znamkami. Da se razumemo: rezultat še zdaleč ni bil slab, le takratna kombinacija pred+končna je bila v vsakem primeru boljša, prav tako CD kombinacija. Torej je logični zaključek, da nima smisla menjati ampak nadgrajevati. Trenutno sem zamenjal bokse, zato nadgrajujem še ostali del sistema.
Se pa strinjam, da je sestaviti sistem, ki je muzikaličen, zelo težko in da dražje ni nujno boljše. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Nobena tema ni "iz teme",če je vsebina konkretna ...
@Zvočnikova ali moja izkušnja je pač nek oseben pogled,ki nikakor ne velja za kakšen univerzalen recept,daleč od tega,je samo kazalo kako smo si ljudje različni...
Poznam primer ko se je audiofil zelo hitro odločil za ojačevalec in zvočnike,sedaj pa že mesece izbira konektorje za povezovalne,zvočniške in napajalne kable...
Kar je še večja logična neznanka,da ni pripravljen dati za kabel kaj dosti za konektor pa ja
Drugače pa je "muzikaličnost" sistema večkrat bolj v naših glavah in naše prestave o njej kot pa sistem v resnici sploh zmore...
Komponento moramo prepoznat,kako hoče igrati in ji dati možnosti,da ta potencial iskoristi... Trobente ne moremo slit,da igrajo kot planarji in obratno...
Pri ojačevalcih in CDjih ali DACih je njihov potencial težje prepoznat zato se tukaj delajo večje napake in "puzzle" grejo težko skupaj !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ga pa je srešala pamet in je ugotovil da ima opravka z takim trgovcem,ki mu je sposoben prodati tudi crknjenega psa  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Nobena tema ni "iz teme",če je vsebina konkretna ...
@Zvočnikova ali moja izkušnja je pač nek oseben pogled,ki nikakor ne velja za kakšen univerzalen recept,daleč od tega,je samo kazalo kako smo si ljudje različni...
Poznam primer ko se je audiofil zelo hitro odločil za ojačevalec in zvočnike,sedaj pa že mesece izbira konektorje za povezovalne,zvočniške in napajalne kable...
Kar je še večja logična neznanka,da ni pripravljen dati za kabel kaj dosti za konektor pa ja
Drugače pa je "muzikaličnost" sistema večkrat bolj v naših glavah in naše prestave o njej kot pa sistem v resnici sploh zmore...
Komponento moramo prepoznat,kako hoče igrati in ji dati možnosti,da ta potencial iskoristi... Trobente ne moremo slit,da igrajo kot planarji in obratno...
Pri ojačevalcih in CDjih ali DACih je njihov potencial težje prepoznat zato se tukaj delajo večje napake in "puzzle" grejo težko skupaj !!! |
Samo nadaljujem se malo off topic ampak v duhu nakupov: najhujsi so tisti, ki stalno nekaj sprobavajo, testirajo in postanejo znalci vsega, vse razumejo ter znajo svetovati v resnici pa sploh ne vejo kaj hocejo. Taki so ujetniki razno raznih filozofij samo svoje ne. Kot ze receno prvo moras razumeti, da bos vedel kaj hoces.
Saj pravijo pokazi kaj... in ti povem kdo si.
Ko enkrat najdes zvok zvocnika, ki odgovarja tvoji filozofiji in prostoru v kateremu poslusas potem je vse lazje. Amplifikacijo vedno lahko nadgrajujes do ultimativne kakor tudi izvore pa, ce tudi presezejo zvonike.
Sisteme imamo majhne, srednje in velike. Vsi ti lahko dajo zelo identicno zvocno izkusnjo, razlika je samo v tem, da pri majhnemu sistemu slisis predvajanje bolj od dalec (globina - ocara ne!) medtem, ko si pri velikemu ze blizje odru.
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
Te meje kaj je majhen in velik sistem so pa že zelo nerazločne postale.
Misliš na zvočnike ali ojačevalce al vse skupaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
prosil bi za razlago:
v kakšnih enotah se meri velik ali majhen sistem...
hvala _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Ned Apr 11, 2010 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem sicer kaj konkretno je imel zvočnik v mislih, predvidevam pa, da je velik sistem sestavljen iz velikih zvočnikov z veliko vataže. Lahko se tretira velik sistem tisti, ki je bolj kompleksno sestavljen (ločene nepajalni deli, filtri štroma, ...). Majhen sistem pa je verjetno sestavljen iz majhnih zvočnikov, mogoče integrirec in CD. Pač stvar intepretacije. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 23:26 Naslov sporočila: |
|
|
Saj je vsak oktariziranje znotraj avdia in zvoka 'nedefinirano' in vedno obstaja veliko prostora za besedne malverzacije. Edino kar je merljivo je danar, ki ga porabimo.
Mislim, da si ni tezko predstavljati majhen, srednji in velik 'zvok'.
Seveda najlazje pridemo do malega zvoka, ki je v bistvu lahko enako dober kot velik ampak je pac majhen, ki uspe pritegniti... Deseci velik zvok v funkciji je tezka in obicajno draga naloga.
Ce odstejemo prostor v katerega lje mozno postaviti velik 'zvok', 'velike' zvocnike, ki so sposobni zaigrati in prikazati naravne velikosti instrumentov naletimo na blizje spoznavanje timbra, teksture, dinamike, globine, odra... in le tako v koncni fazi lahko dosezemo balans vsega in priblizek zivemu oz da sedimo v prvi vrsti oz vsaj blizu prve vrste.
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|