Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HIGH-END HTCP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 14:34    Naslov sporočila: HIGH-END HTCP Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

No pa se spet nekaj dogaja v naših vrstah...
Kmalu po gotov HIGH-END HTCP... In me že prav zanima kako bo se obnesla zadeva tudi v hi-fiju.
Sama konstrukcija bo v osnovi hudo zasnovana...od ohišja ..linearnih LT napajalnikov, super silence konstrukcija, zadeva bo imela pure adio modus, tako da bo ob predvajanju glasbe celotna nepotrebna grafična in ostala periferija isključena... da pa o uporabni vrednosti sploh ne govorimo. Igralo in predvajalo bo vse kaj je in še bo prišlo v uporabo.
Evo eno slikico za sline cedit haha. Kmalu...upam da bom zraven ko se bo zadeva sestavljala..še nekaj fotk.
L.P.

xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res lepo zgleda. Jaz sem tudi v dilemi kaj narediti. Pa sem na koncu prišel do odločitve. Prenosnik Acer TravelMate 5330-572G32Mi 2GHz z 2 gb rama ter 320 gb diskom.
http://www.mimovrste.com/artikel/2750116628/prenosnik-acer-travelmate-5330-572g32mi-2ghz-lxtrt0c004
Kasneje če bo zmanjkal prostor, pa bom dokupil še dodaten hard disk wd passport 320 gb. Gre za zelo majhen trdi disk, kateri ne potrebuje dodatnega napajanja, ampak se sam napaja preko usbja.
http://www.mimovrste.com/artikel/2060043621/zunanji-trdi-disk-wd-my-passport-essential-wdmer3200te-320gb-5400rpm-2mb-usb-rdec
Cena je slabih 100 eurov za disk ter 449 za prenosnik.
Imel sem pa v mislih tudi nekaj takega:
1.Namizni računalnik HP Compaq dc5800SFF
http://www.mimovrste.com/artikel/2740052020/namizni-racunalnik-hp-compaq-dc5800sff-e8400-160-v-x-3ghz-ak818aw
2.ASUS Terminator T3-P5G965
http://www.asus.com/products.aspx?l1=1&l2=2&l3=407&model=1154&modelmenu=1
3.ASUS Vintage V3-M2V890
http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1427&l1=1&l2=1&l3=380
4.Ohišje Chieftec HE-02SL gre za podobno ohišje kot ga je opisal Davor s strani chiefteca.
http://www.mimovrste.com/artikel/2410025519/ohisje-chieftec-he-02sl-brez-napajalnika
Za možnosti 2,3,4 bi bilo seveda potrebno še dodati komponente, vendar ne bom opisoval, ker sem 100% že odločen da bom izbral prenosnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edini problem pri prenosniku je... da je bolj bogi. Jaz sem imel v rokah kar nekaj acer-jev, pa je to bolj poden od podna. Prav tako WD passport.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede prenosnika ne morem nič reči ker ga še nisem imel v rokah, edini problem je da nima nameščene windowse ampak to zame ni problem. Za to ceno je edini prenosnik z 320 gb trdim diskom ter 2 gb rama, procesor ni eden izmed boljših, je pa dovolj za "poganjanje" squeezeboxa. Driverje za xp-je in visto se dobi na uradni spletni strani od acerja. Glede passporta pa sem prebral same dobre stvari, edini minus je, da baje z nekaterimi daljšimi kabli ne deluje pravilno, če pa uporabljaš originalnega zadeva deluje odlično. Če pa rabiš daljši kabel, pa se da dokupit daljšega z dodatnim napajanjem. Nekaj malega imate napisanega na slo-tech forumu.
http://slo-tech.com/forum/t294603
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Acerjih je problem.. hm. Trpežnost. Saj, za doma na mizo bo mogoče ok.. Z sabo pa ga ne bi upal nosit.

Za WD passport pa ti lahko rečem da če pade na tla na dela več, delovanje pa ni tako odvisno od dolžine kabla, ampak tudi od matične plošče Smile

Mislim da potrebuje za delovanje pol ampera, ali enega celega. Ne vem točno. To pa je ravno na meji zmogljivosti matičnih plošč. Na nekaterih gre, na nekaterih ne. Na tvojem mesti bi se stegnil nekaj € višje ter si kupil Seagate-ov model.

Sicer pa.. kakor hočeš. Samo komentar bivšega uporabnika. Morda bo tebi delalo in odgovarjalo Very Happy
Nazaj na vrh
xray80

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:

Sicer pa.. kakor hočeš. Samo komentar bivšega uporabnika. Morda bo tebi delalo in odgovarjalo Very Happy

Pestilance sej prav da poveš mnenje, ne skrbi nisem zameril ravno nasprotno, cenim tvojo iskrenost. Sem se bal da boš našel kak drugi minus prenosnika. Zadevo nikakor ne mislim prenašat, ker bo fiksna v moji hi-fi sobi ter priključena vedno na napajanje. Isto velja za passport. Doma imam 320 gb WD my book, vendar mi je preglasen, tako da mi bo služil kot backup za muziko v flac formatu. Trenutno je za tisti denar Acer edini prenosnik z takimi karakteristikami. Sistem pa bom itak čez nekaj časa začel kupovat, tako da imam še malo časa za premislit. Vsekakor pa bo prenosnik z 320 gb hard diska, kar je trenutno največ kar se da dobiti po ceni cca 100 eurov ter 2 gb rama, operacijski sistem pa bo sigurno windows xp+sp2, vista rabi kar zmogljiv računalnik, tako da raje imam sistem ki dela hitreje. Kasneje pride na vrsto squeezebox nato pa ojačevalec ter zvočniki hkrati.V vsakem primeru bom kupoval počasi, da kupim kar bo po mojem okusu. Zato bo obisk sejma ter drugih trgovin obvezen. Wink
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2008 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ Davor

Tale zadeva na sliki izgleda močno. Cool

Ko bo polna elektronike, naredi kakšno fotko in nalimaj na forum. Tukaj nas je dosti takšnih ki jih take stvari nadvse zanimajo. Cool
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu