| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz uporabljam na tem priklopu čitalec kartic za fotoaparat. Žal sem ga moral naročiti iz Amerike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matejS
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07 Prispevkov: 115 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Prednost Macov je operacijski sistem in drug software. Edini SW, ki se mi je sesuval v Mac OS X je bil MS Office (sedaj tega ne uporabljam več). Kdor pozna Apple SW, bo opazil, kako konkurenca kopira Apple (od MS do Google).
HW je enak - all make in taiwan... ali pa china. Tako je pač danes.
Plus je ta, da je HW stestiran... tudi integracijsko - HW med sabo kot tudi SW+HW. Če sistem sestaviš sam, si v praksi beta tester
(Jasno tudi dela IBM, in drugi, za svoje produkte... nekateri bolj, nekateri manj)
Matej
ps A ni smešno, da mora biti prvi SW, ki na moraš zinstalirati (kupiti) na Win protivirusni/anti-spam. Ali pa driverji... uh, včasih sem še sam napisal kakšen driver, danes... sem že prestar, da bi se mi dalo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
| hja, fora je tut v tem, da windowsi ali pa celo linux delujejo na milijonu razlicnih kombinacij hardwara, medtem ko apple deluje na tistih parih sistemih (napram PCjem seveda)... Tako je lahko tudi software in OS bolj dodelan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Doma imam ThinkPad in Acer prenosnika. IBook, MacBookPro, in še eno PC mrcino. Če pogledam težave je na prvem mestu MacBookPro(disk, DVD/CD enota), potem IBook-monitor na vsake kvatre začne bluziti in ga je potrebno dati na počivanje. ThinkPad in Acer delata brez problemov. Oba MACa imata tudi problem pri kopiranju diskov-program Toast, in ju za ta namen ne uporabljam več.
Ne mislim kritizirati MACov, ampak pri meni je tako. Je pa IBook najlepši računalnik in ima čast biti v dnevni sobi. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mtj
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 2:10 Prispevkov: 15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2009 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
Intel Mini, G5 Quad - OSX 10.5
G5 Dual 2.0 - OSX 10.4 server
G4 1,25 - OS9
Vse dela super, če se komu pokavljajo kakšni Fatal Error-ji je za to po navadi kriv slab RAM (takšna je moja izkušnja), poznam pa tudi koga z mrtvo matično (seveda po izteku garancije).
Mimo designa ohišij in popolnega pakiranja kišt znotraj, je seveda OS in uporabniška izkušnja tisto, kar dela Maca (se spomnim pri prehodu na Intel sem bil kar malo razočaran, češ, zdaj pa bo to navadni PC) svetlobna leta pred ostalo sivo nesnago.
Ja, počasi bom praznoval 20 letnico uporabe Macov.
Windowse XP imam na Miniju na BootCamp, zaradi banke. Aja, pa Linna sem moral konfigurirati na XPjih...
Apple je ob izidu W7 komentiral tako:
At the end of the day, it is still Windows...
Torej, za tiste, ki imajo neko opremo od prej (monitor, tastatura...) je Mini za domačo uporabo polna kapa, če ni opreme od prej iMac, če je potrebna prenosljivost, pač nekaj prenosnega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2009 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
... ni slab,
malce star model sicer,
ampak upgrade je pa fin.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 07:55 Naslov sporočila: |
|
|
Moja boljša polovica noče nič slišati o zamenjavi sive škatle.
Trenutno dela na enem projektu in ne dovoli zamenjave dokler ne konča z istim.
Vse skupaj se bo zamaknilo za nekaj časa
Čičim in čakam!  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Moja boljša polovica noče nič slišati o zamenjavi sive škatle. |
He, he, he... Najbrž ima slabe izkušnje s tvojim menjavanjem škatel...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | alenvprekršku je napisal/a: | Moja boljša polovica noče nič slišati o zamenjavi sive škatle. |
He, he, he... Najbrž ima slabe izkušnje s tvojim menjavanjem škatel...  |
Nisem bil jaz, majke mi!  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
Vodovodar je bil...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Vodovodar je bil...  |
Pismo! Kako si vedel?  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Še na MAC Book Pro značilnost: CD ali DVD ostane v pogonu in ne pride ven. To se mi na PCju ni še nikoli zgodilo, na MACi je pa prav pogost pojav in na netu dobiš navodila kako tak osebek, ki noče priti ven izbezaš na plano. Trenutno pa mi tudi to ne pomaga in pogona ne morem uporabljati. |
si poiskusil z restartom med katerim stiskaš gumb na miški?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Pon Jan 11, 2010 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
Našel nove mokre sanje.
Kakšen apple neki!
B&O PC naj bo!
Več tukaj. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|