| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
a4si
Pridružen/-a: Tor Apr 2009 11:40 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 18:25 Naslov sporočila: Prednji zvočniki Dali, Yamaha ali kaj drugega? |
|
|
Pozdravljeni,
trenutno si lastim:
Receiver Yamaha RX-V459
Zvočniki soround Yamaha 5.1 (NX-E270 + NX-C270 + SW-P270) (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/nsp270.html)
Sprednja zvočnika bi sedaj rad zamenjal za kaj bolj konkretnega. Medtem ko se pri filmih sistem še nekako obnese pri poslušanju glasbe čisto pregori
Torej rabim nasvet za prednja dva zvočnika (ostalih ne bom menjal), nekaj stvari bi bilo za upoštevati:
- zvočniki morajo biti beli ali črni (najraje gloss finish) - ne sprašujte zakaj, ampak se morajo ujemati z dnevno sobo
- velikost sobe cca 4x4m
- glsba se največ posluša: pop, disco, hrvatske
- cenovni rang nekje do/okoli 400 eur po komadu
- gledal sem že nekaj Dali Ikon 5, Dali Ikon 6 in pa Yamaha NS777 (mi lahko kdo poda kakšno mnenje kako so ti primerljivi med seboj in kako se obnesejo na Yamaha receiverju)
Hvala za vse nasvete |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
Yamahin reciever je malo trd, tako da bi ti kombinacijo z Yamaha 777 odsvetoval. Dail + Yamaha pa niti ni tako slabo.
Ni pa ta reciever nič posebnega, tako da tudi ob menjavi zvočnikov.. no, sicer lahko pričakuješ izboljšavo, ampak tako velika tudi ne bo  _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne imaš pa želje glede oblike?
Samostoječi, book shelve?
Glede na to koliko si pripravljen odšteti lahko pridejo v izbor tudi B&W.
Serija 600 ponuja model 685 v black ash barvi.
Sicer pa ne glede na to katere zvočnike si boš izbral, boš verjetno v kratkem zamenjal receiver oz. vsaj preostali komplet zvočnikov
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
a4si
Pridružen/-a: Tor Apr 2009 11:40 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
Iščem samostoječe zvočnike, ne bookshelf ker jih nimam kam dati...
V bistvu se mi gre zato da dobimo nek "zvok" za muziko, ker pri sedanjih je tko kot da bi poslušal glasbo prek mobitela - če malo pretiravam...
Enkrat sem imle gor priključene Jamo Studio in razlika je bila ogromna... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| a4si je napisal/a: | Iščem samostoječe zvočnike, ne bookshelf ker jih nimam kam dati...
V bistvu se mi gre zato da dobimo nek "zvok" za muziko, ker pri sedanjih je tko kot da bi poslušal glasbo prek mobitela - če malo pretiravam...
in če boš priključil še kaj malce boljšega od jamo studio....bo tudi OGROMNA razlika.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 23:25 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | a4si je napisal/a: | Iščem samostoječe zvočnike, ne bookshelf ker jih nimam kam dati...
in če boš priključil še kaj malce boljšega od jamo studio....bo tudi OGROMNA razlika.  |
WORD!
Jaz sem imel na Yamahin reciever priključene zgoraj omenjene B&W 685. Sem mislil da bo slabše(še nekaj kolegov se je čudilo, da ti zvočniki sploh igrajo z takim recieverjem). Ampak, če iščeš samostoječe zvočnike je to out of the question.
Možnost bi bila tudi to:
http://www.bestshop.si/izdelek/2574/naziv/MONITOR-AUDIO-Bronze-BR6-zvocnik-%28PAR%29
IMO boljše kot Dali v enakem rangu, ali pa Yamaha. Oglasi se v digitaliji v LJ, tam jih lahko slišiš(pa še KEF), ter se odločiš. Možakar je prijazen ter prijeten za pogovor.
Glede na glasbeni okus pa..pojdi v Big Bang ter poslušaj kake večje JBL samostoječe zvočnike. In to bo to. Jaz sem bil nekaj časa z to kombinacijo(Yamaha + JBL) zeeeelo vesel. Gre za malenkost bolj živ zvočnik, z manjšim povdarkom na basu in visokih tonih.
http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/stereo-zvocniki/431133-jbl-es80-black _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 13, 2009 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
| pa na te zvočnike kot ti jih predlaga pastilence daj 2x4 mm zvočniške kable(čim krajše).najbrž si prej imel kakšne tanjše.mnogi se ne zavedajo koliko ti pobere dolžina in presek kablov enega zvoka,sploh če je ojačevalnik bolj podhranjen in močnejši zvočniki..jaz sem doma še zmeraj obdržal yamaho rxv 592 ,da se včasih malce igram in jo primerjam z drugimi ojačevalci in receiverji (pa sinu je še zmeraj všeč). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 22, 2009 19:04 Naslov sporočila: |
|
|
Za ta reciver bi pasali zvočniki, ki so lahki za poganjanje se pravi več db.Pa glej ,da jih ne postaviš "na zid" kot počnejo mnogi potem pa se sprašujejo zakaj ne igra.
Glede na postavitev, je dobro tudi gledati na to, kam je obrnjen bass reflex, saj v primeru da je BR. obrnjen nazaj je potrebno zvočnike odmakniti vsaj 1m od zadnje stene.To so bolj pomembne stvari kot koliko wattov ima zvočnik.
Pa raje ne kupuj na oči, ampk pojdi in pošlušaj, ali še bolje prinesi domov na test. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|