Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Receiver + Zvočniki (Stereo ali 5.1)?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AlexGTR

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 22:09    Naslov sporočila: Receiver + Zvočniki (Stereo ali 5.1)? Odgovori s citatom

Rad bi kupil receiver in zvočnike. Odločam se med sistemom 5.1 in stereo zvočniki. Veliko gledam filme, seveda pa poslušam tudi glasbo. Kaj mi priporočate glede na to, da je za filme verjetno boljši sistem 5.1 za glasbo pa stereo?
Ogledan imam receiver YAMAHA RX-V463 A/V 5.1 in zvočnike 5.1 CANTON MOVIE 150 QX (S/B) - kaj menite o tem? Drugače o zvočnikih nimam pojma, tako, da sploh ne vem, katere izbrati. Kako kvalitetni sploh so canton? Kaj bi pa predlagali za stereo zvočnike?

Sicer sem pa mislil, da bi za vse skupaj odštel tam maksimum 1000EUR. Aja, sobo imam veliko cca. 20 kvadratnih metrov.

Najlepša hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na tvoj "profil" uporabnika, bi zvočniki morali biti malce konkretnejši, naprimer:
http://www.ceneje.si/infinity-zvocniki-primus-hcsbe.
Če pa ti je glasba pomembnejša od filmov, pa bi priporočil večje samostoječe sprednje (front) zvočnike in morda brez wooferja (da ostaneš v cenovnem okvirju), recimo nekaj v tem stilu:
http://www.ceneje.si/sony-zvocniki-za-hisni-kino-ss-fcr6000

Receiver, ki ga omenjaš pa čisto v tehničnem smislu kar ustreza, lahko pa se ozreš tudi po napravah istega cenovnega ranga drugih proizvajalcev: naprimer ONKYO, PIONEER, SONY in ostalih. Ti se razlikujejo ne toliko po tehnični plati ampak po zvoku. To bi pač moral preveriti na lastna ušesa, ali pa če zaupaš nasvetom drugih forumašev, ki imajo izkušnje z temi surround sistemi. Jaz sem ti zgolj nakazal dva koncepta zvočnikov, glede na tvoje prioritete.

Namig:
Vse našteto je še vedno krepko pod "finančnim limitom" ki si si ga zastavil in tu je maneverski prostor za morda stopničko višje, kar se receiverja tiče.

Želim ti uspešen nakup in poročaj kaj si nabavil, ko boš.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Indic

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 17:07    Naslov sporočila: Re: Receiver + Zvočniki (Stereo ali 5.1)? Odgovori s citatom

AlexGTR je napisal/a:
Rad bi kupil receiver in zvočnike. Odločam se med sistemom 5.1 in stereo zvočniki. Veliko gledam filme, seveda pa poslušam tudi glasbo. Kaj mi priporočate glede na to, da je za filme verjetno boljši sistem 5.1 za glasbo pa stereo?
Ogledan imam receiver YAMAHA RX-V463 A/V 5.1 in zvočnike 5.1 CANTON MOVIE 150 QX (S/B) - kaj menite o tem? Drugače o zvočnikih nimam pojma, tako, da sploh ne vem, katere izbrati. Kako kvalitetni sploh so canton? Kaj bi pa predlagali za stereo zvočnike?

Sicer sem pa mislil, da bi za vse skupaj odštel tam maksimum 1000EUR. Aja, sobo imam veliko cca. 20 kvadratnih metrov.

Najlepša hvala za odgovore!

Zivjo. Omenjeni Yamahin receiver podpira 5.1 in ni ne vem kako močan, gledano po RMS W. Pojdi na uradno yamahino stran (http://www.yamaha-online.de/index.php) in si oglej njegove specifikacije, ki sem ti jih dal v oklepaju. Vedeti moras, da so starejse Yamahe (npr. dve leti stari modeli) mocnejsi, kot letosnji. Za primer, Yamaha rx-v 559 ima 95 w RMS (6.1.) na kanal, medtem ko ima letošnji model rx-v 663 enako izhodno moč, kot Yamaha rx-v 559. Zato ti svetujem, da si raje kupiš rabljen receiver, ki ga dobiš v rangu od 200 do 400 evrov, ampak ga pred nakupom obvezno preizkusi. Če boš veliko gledal filme, potem ti priporočam prav Yamaho, ki je dobra za filme, za poslušanje glasbe v stereo načinu pa ne briljira. Če si si postavil mejo do 1000 evrov maksimalno, potem lahko daš za receiver malo več. V BB je Yamaha rx-v 463 vredna 370 evrov...za isti denar pa dobiš rabljeni receiver, višjega ranga, in relativno mladega. Yamaha igra surovo in trdo, zato nekateri menijo in priporočajo Marantza, k temu pa dodajajo, da ima Yamaha boljšo dinamiko v surround. Odloči se sam. In, če daš za (rabljen) receiver okoli 400 evrov ti ostane še 600 evrov za zvočnike. Na forumih na veliko opevajo in priporočajo wartedale zvočnike, ki so res ugoden nakup. Lahko si omisliš pa kar komplet vseh, a vedi, da so slabši kot če kupuješ posamezno. Lp
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Jaz pa pravim, da je brezveze gledat specifikacije o moči, ker je itak bedarija kupvat zadevo na pamet. Moram priznat, da nisem preveč Yamaha fan, vidim pa da jo folk kar kupuje, pomoje predvsem zato, ker je poceni, ima dosti funkcionalnosti in predvsem, dobi se jo v BB, drugega pa normalen (to se pa zelo zanimivo sliši) folk verjetno ne pozna. Imel sem jo tudi sam včasih, pa se mi je zdel zvok "mrtev", možno, da kombinacija z zvočniki ni ustrezala. So bile tastare yamahe veliko boljše zvokovno, predvsem mislim da so bile oznake RX-V in pa še variante z DSP procesorji, končne stopnje...
Na tvojem mestu bi izpustil firme kot so Sony, Pioneer... in pogledal za Onkyo, NAD, Marantz, Denon, potem za zvočnike je veliko več izbire v tem rangu. Recimo Jamo, Monitor Audio, Audio Pro, Chario, Dali (tudi nisem ravno fan, mogoče BB na to vpliva). Zanimivo bi bilo slišat npr. Audio Pro in kakšen NAD-ov receiver(verjetno rabljen).
Za firme kot so Onkyo je potrebno imeti zvočnike z malo več basa, Jamo recimo uredu gor sedejo, nebi pa kupil najcenejse variante Jamo, ker nije bas po mom ukusu bi lahko rekli. Torej, jaz bi na tvojem mestu za začetek vzel receiver in par zvočnikov in če pri stereo ok špila, potem bo v surroundu tudi ok, seveda je veliko odvisna od tega postavitev zvočnikov in nastavitev sistema. Torej sposodi si receiver in par zvočnikov (pa na kable ne pozabi) in poslušaj.
Have a nice Day

Matt
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se bom pošlepal na temo. Kateri se še ujamejo z Onkyom, razen vedno omenjanih Jamo zvočnikov?
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem, ker vedno omenjam to kombinacijo, sem s temi imel največkrat opravka (sem imel dostop do robe), lahko ti povem, da recimo System Audio in Onkyo ne špila kaj prida. Najbolje je pa tako, da več kot se sprobava, več ima človek občutka kaj bolje s čim deluje in ni omejen samo na recimo robo iz BB in določenimi forumskimi namigovanji kaj naj bi bilo bolje, ker je vsak posamezen model za sprobat, ne recimo tako posploševat, kot sem recimo jaz se omejil na celotne firme namesto na posamezen model. Torej, ne sprašujte, preizkušajte.
Have a nice Day

Matt
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
HI
Moram priznat, da nisem preveč Yamaha fan, vidim pa da jo folk kar kupuje, pomoje predvsem zato, ker je poceni, ima dosti funkcionalnosti in predvsem, dobi se jo v BB, drugega pa normalen (to se pa zelo zanimivo sliši) folk verjetno ne pozna. Imel sem jo tudi sam včasih, pa se mi je zdel zvok "mrtev", možno, da kombinacija z zvočniki ni ustrezala. So bile tastare yamahe veliko boljše zvokovno, predvsem mislim da so bile oznake RX-V in pa še variante z DSP procesorji, končne stopnje...
Matt

Matej, tudi sam imam neko novejšo Yamaho (ne vem oznake), ampak samo kot vmesni člen za gledanje (poslušanje) poročil na TV. Zvokovno je precej "uboga", s pravo kombinacijo zvočnikov pa lahko z nekaj truda le nekaj iztisnemo iz nje (sam sem bil svoje dni najbolj "srečen" s Tannoy surround sistemom zvočnikov). Taisto Yamaho sem nekoč priklopil v precej resolutiven sistem in opazil to, kar ti praviš: povsem mrtev zvok, ne vem, če bi se sploh kaj dalo narediti. Menjal sem interkonekte (3x dražji od Yamahe Confused ), napajalne kable itd. Pa nič.

Ja pa bila neka Yamaha nekoč, ki bi me mikala še vedno. To je tale piramidasta krasotica B-6. V živo je še bolj sexy kot na fotografiji. Krasno je znala pognati kake stare JBL. Pred davnimi leti sem jo poslušal pri Breskvarju. Nažigala sva Dark side od the Moon in tresle so se hlačnice!!!

Yamaha B-6
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikakor nisem imel namena dvomiti ali šimfati, Trancedeejay. Vsak nasvet je dobrodošel! Moram priznati, da zahvaljujoč temu forumu vem sicer malo več, kot na začetku odločanja za nakup, nisem pa posledično zaenkrat nič manj zbegan. Embarassed

Laiki, kakršen sem sam, brez rednega informiranja in primerjalne kilometrine med konponentami, tudi zaidemo na forume, kjer je par dobro podkovanih mandeljcov, pa nas ponavadi najprej čaka težaško delo "ocenjevanja" nasvetov. Kje dobiti čimbolj neobremenjene napotke, kdo živi le v svojem svetu perfekcije (ter so jim vse pod njihovo kombinacijo j***a), kje se svetujejo vedno iste kombinacije in kje plonkajo le tisto, kar lahko preberem sam na What hi fi. In potem sprašujemo vedno isto... no, sčasoma vedno manj... Cool

Pardon za spamanje; samo malo za EPP Laughing
Nazaj na vrh
AlexGTR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej hvala vsem za uporabne informacije. Očitno bi moral čim več preposlušat, ampak jaz poznam samo Big bang:( A poznate še kakšno trgovino, v kateri se da poslušat par različnih firm za primerjavo?
Glede na vaše predloge sem si ogledal še nekaj spletnih strani ... kaj pa receiver Onkyo TX-SR606 (sploh v primerjavi s tisto yamaho RX-V463, ki sem jo zgoraj omenjal)?
Nazaj na vrh
lokomotiva

Pridružen/-a: Pon Avg 2008 13:58
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2008 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene zanima , če kdo ima kakšne izkušnje s zvočniki 5.1 proizvajalca JBL
model CS 680. Zaradi majhnega prostora kam postaviti zvočnike sem skoraj prisiljen v takšno oz. podobno varianto. Vem , da je za poslušanje glasbe povsej verjetnosti to skromno.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2008 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lokomotiva je napisal/a:
Mene zanima , če kdo ima kakšne izkušnje s zvočniki 5.1 proizvajalca JBL
model CS 680. Zaradi majhnega prostora kam postaviti zvočnike sem skoraj prisiljen v takšno oz. podobno varianto. Vem , da je za poslušanje glasbe povsej verjetnosti to skromno.

Malo je res skromno.
Od manjših paketov se meni zdi zanimiv Infinity 5.1 paket, ki je le malo večji, ponuja pa veliko več. Pa mislim da stane okoli 300€ (cel paket)

Za glasbo si lahko omisliš tudi kak majhen 2.1 sistem. Samo povej cenovni rang..
Nazaj na vrh
AlexGTR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, pa sem nabavil Onkyo TX-SR606. Receiver dela super, vendar imam probleme z daljincem, ker mi vedno prižge še TV (ne glede na to, katero tipko pritisnem na daljincu razen tistih za glasnost in meni, se mi prižge še TV).
Ali je mogoče že kdo imel takšne probleme oziroma kaj mi svetujete, da naredim?
Imam pa LCD LG 37LF65.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu