| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Merkurjev kabel: verjetno je proizvodna cena hudo nizka, par € centov za 1. meter, ker gre za "navaden" serijski kabel in se proizvaja v ogromnih količinah. Tudi pri visoki marži je maloprodajna cena še vedno nizka.
Audio kabel: proizvodna cena je višja, ker gre za manjše količine in izdelavo po željah. Recimo par € za 1. meter. Potem marže in ime in "zgodba" + pozitivne recenzije v revijah dvignejo ceno. Pa tudi marže niso takšne kot v Merkurju ali npr. pri vsakodnevnih artiklih v Mercatorju.
Cena je pa vedno nekje vmes med tisto, ki so jo kupci pripravljeni plačati in tisto, za katero je trgovec še pripravljen prodati  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Zlati časi že zdavnaj mimo.Vsa čast jim da se preživijo na tako majhnem trgu kot je Slovenski. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
Tole sicer nima veze s trgovci, ampak predvsem s proizvajalci opreme.... Na hrvaškem forumu poteka ta zanimiv thread, primer sta Yamaha in Bel Canto, ki uporabljata B&O IcePower module v svojih digitalcih. To skoraj dosega kabelske marže.
http://audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=11244&PN=2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mene najbolj moti kadar ne vedo kaj prodajajo.
Moti me kadar so vsiljivi, če se ne držijo dobavnih rokov, pogojev garancije, če so arogantni, kadar pavšalno, "od oka" ocenijo stranko in potem si deležen kupa nebuloz o....
Če so razgledani in na videz malce pretiravajo, me sploh ne moti.
Sploh, če imajo veliko izbiro konkretnih zadev je povsem normalno, da včasih pride do "utrujenosti materijala" in kaj kar ne gre skupaj, malce pohvalijo in ker imam ušesa, lahko sam ugotovim kaj je na stvari. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: |
Podobno nam zgodbe o uspehu prodajajo npr. proizvajalci pralnih praškov. Belina, čistina, milina,...boljši kot ostali praški, lepše opere, sveže barve....bla bla. Kot da dosedanji praški niso dobro oprali Seveda malenkost višja cena od dosedanjega in lepša embalaža. Tu so razvili celo znanost iz prodajanja zgodb.
|
Ja, skoraj vse je v zgodbi:
http://www.youtube.com/watch?v=p6EJfM59ZO4
Ah, sedaj vidim, da me je Aljoša že prehitel v sosednji temi  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje je tako, da bi poštenost zahtevala, da se trgovci in ostali avdio operaterji, ki pišejo na forum, čisto enostavno predstavijo... tema je odprta, sodelovanja pa nobenega!
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Okt 08, 2009 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: |
Podobno nam zgodbe o uspehu prodajajo npr. proizvajalci pralnih praškov. Belina, čistina, milina,...boljši kot ostali praški, lepše opere, sveže barve....bla bla. Kot da dosedanji praški niso dobro oprali Seveda malenkost višja cena od dosedanjega in lepša embalaža. Tu so razvili celo znanost iz prodajanja zgodb.
|
Ja, skoraj vse je v zgodbi:
http://www.youtube.com/watch?v=p6EJfM59ZO4
Ah, sedaj vidim, da me je Aljoša že prehitel v sosednji temi  | Tale zgodba je 1A!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|