| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2009 20:08 Naslov sporočila: Vaše mneneje o audio trgovcih |
|
|
Jazz je napisal
| Citiram: | P.S.: kaj si mislim o trgovcih bi lahko iz mojih postov že davno prebral-tudi na Kuzma forumu. Če pa te zares zanima, odpri novo temo.
|
Jazz
Obljuba dala dolg.
Tukaj imaš priliko, da se razpišeš o trgovcih. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2009 22:27 Naslov sporočila: Re: Vaše mneneje o audio trgovcih |
|
|
| ck je napisal/a: | Jazz je napisal
| Citiram: | P.S.: kaj si mislim o trgovcih bi lahko iz mojih postov že davno prebral-tudi na Kuzma forumu. Če pa te zares zanima, odpri novo temo.
|
Jazz
Obljuba dala dolg.
Tukaj imaš priliko, da se razpišeš o trgovcih. |
Bom, bom- čeprav si si obljubo spet izmislil. Kot vedno. ker pa te moje mnenje tako zanima in ti ne da spati, lahko napišem uvod :
Večina pismenih moje mnenje že pozna. S Kuzmo sva celo prišla navskriž, ko sem pisal o velikih maržah. Potem sem pisal o visokih cenah CDjev, enormnih razlikah med navadnimi in avdiofilskimi LPji (govorjenje ni bilo na pamet).Tudi v temi o HD posnetkih sem dodal, da so le-ti pravo odiranje( najdi in preberi, da sem trditev tudi podkrepil). In če sem pisal o velikih maržah v avdio industriji, to velja tudi za proizvajalce kablov. Zavedam se tudi, da se cene postavljajo na podlagi "raziskav tržišča" (kakšno ceno trg prenese glede na kvaliteto). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2009 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Se podpišem... Upam le da ne bomo navajali naših trgovcev poimensko, ker se bo zgodilo, da bo kdo med oglaševalci kar naenkrat izstopil...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Primer zavajanja.
Na spletni strani glede roka dobave piše:
Blago, naročeno v spletni trgovini xy.si bomo odposlali v najkrajšem možnem času - če je na zalogi v našem skladišču, ponavadi še isti dan. Hitrost in udobnost dostave je za nas ključnega pomena, zato logističnemu centru posvečamo posebno pozornost.
Da bi vam naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Ponavadi je to paketna dostava Pošte Slovenije, kar pomeni, da dostavo lahko pričakujete že naslednji dan. Če te ob dostavi ni v podjetju, pa lahko paket prevzamete na najbližji pošti.
Ko robo naročiš, pa čez tri dni dobiš mail:
Zahvaljujemo se vam za vaše naročilo v spletni trgovini www.xy.si in vas obveščamo, da vam bomo izdelek dobavili v roku 10 - 14 dni.
Pri artiklih, ki jih ponujajo na spletni strani pa ni nič označeno, ali je izdelek na zalogi ali ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
mnenje o trgovcih?
predvsem se v audiu prodajajo zgodbe, ne izdelki. Detalji, muzikalnost, transparentnost,...bla bla. Če bi napisali, prodamo vam 100g bakrenih žičk v plastičnem tulcu, potem je težko upravičiti ceno
Podobno nam zgodbe o uspehu prodajajo npr. proizvajalci pralnih praškov. Belina, čistina, milina,...boljši kot ostali praški, lepše opere, sveže barve....bla bla. Kot da dosedanji praški niso dobro oprali Seveda malenkost višja cena od dosedanjega in lepša embalaža. Tu so razvili celo znanost iz prodajanja zgodb.
Ali pa zavarovalnice in njihove ponudbe: nepredvideni dogodki, na vaši strani, zaupanje, varnost.....bla bla. Zgodba o morebitnih nesrečah in varnosti
Se je kdo vprašal, zakaj ni dovoljeno oglaševati npr. odvetnikom in zdravnikom?
Neumnost je trgovca imenovati blefer ali kupca naivnež. Več ali manj smo vsi kot trgovci bleferji, prav tako smo kot kupci naivneži.
Kdor bo kaj investiral vase in obiskal par marketinških tečajev in seminarjev, si bo razširil obzorje
PS: tudi v moji firmi kupcem prodajamo zgodbe in izpolnjujemo njihove želje. Težko bi upravičili ceno xxx € za par gramov kovine, plastike in barve  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ti očitno dvomiš v vse, tudi v svoj obstoj?
Če si že navedel primer uporabe gospodinjskih pripomočkov, doma uporabljamo v pomivalnem stroju zgolj Calgonit tablete iz razloga ker nič drugega ne seže do kolen temu izdelku, pa naj piše gor karhoče na njih in na drugih izdelkih, tako da ni vse v embalaži, promociji in zgodbah o uspehu. Smo pa sprobali vse tablete ravno iz razloga, ker mi je tupil to v glavo ravno tak osebek kot si ti.
Ne vem kakšen sistem uporabljaš, ampak po tvojih pšostih sodeč, bi navaden tranzistor popolnoma zadostoval tvojim potrebam.
Glede slovenskih hi-fi podjetij pa takole, jih ne obiskujem več niti jih nimam namena, velike trgovine nimajo znanja, male "butične" pa so po večini izbirčne glede kupcev, tako da mi ki kupujemo komponente po 500€, pademo skozi v vsakem primeru. V mojem primeru mi večina podjetij niti ni odgovorila, pa ne bom o imenih, čeprav so dotični izdelek oglaševali, so bile izjeme pa tudi ne bom o imenih.
Tako da sam si ustvarim mnenje takole od priporočil kolegov s forumov, preberim si vse kar najdem na tujih in potem poiščem izdelek na internetnih trgovinah, v večini primerov je tako tudi ceneje.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:18 Naslov sporočila: |
|
|
Izkušnje pri kupovanju aparatur v Slovenskih butičnih trgovinah HIEND opreme kažejo, da se nastavljena cena in tista, ki jo na koncu plačaš, lahko močno razlikuje. Pri dražjih aparaturah govorim o zneskih tudi čez 1000€. Iz tega je sklepati, da so marže precejšnje, cene pa se nastavljajo glede na konkretnega kupca in "razpoloženje" prodajalca.
Za nobeno od aparatur, ki sem jo kupil npr. tudi še nisem dobil računa. . Ker "se poznamo", navadno res ni problema pri reklamacijah ali menjavi komponent. Moja izkušnja za butičnimi audio trgovci v Sloveniji je torej dobra.
Kaj pa kupci. Smo res naivni? Ne verjamem. V dobi globalizacije in instantnega dostopa do vseh možnih informacij res ne vidim smisla, da bi bili. Eden izmed virov informacij je tudi ta forum. Jasno je, da se mnenja krešejo. Na voljo pa so odprta vprašanja, ki naj jih vsak posameznik trezno premisli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
| To da ni računov sem opazil tudi sam. Prav težko razumem, da se lahko grejo tako sivo ekonomijo pri belem dnevu. Če ni računov, ni davkov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | Neumnost je trgovca imenovati blefer ali kupca naivnež. Več ali manj smo vsi kot trgovci bleferji, prav tako smo kot kupci naivneži. |
Če npr. Nordost prodaja šest napajalnih kablov- od 150-10.000 evrov in če so razlike minimalne ali pa jih sploh ni, bi jih jaz imenoval bleferji in vse njihove kupce naivci. Razlika v ceni med najcenejšim kablom in najdražjim je več kot ŠESTDESETKRATNA. Vi delate v tvoji firmi enako? Primer prosim...
| stormsonic je napisal/a: | Tudi v moji firmi kupcem prodajamo zgodbe in izpolnjujemo njihove želje. Težko bi upravičili ceno xxx € za par gramov kovine, plastike in barve  |
Vsi prodajajo zgodbe, vsi. Ampak tudi zgodba imora imeti neke temelje, na katerih gradiš. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | | To da ni računov sem opazil tudi sam. Prav težko razumem, da se lahko grejo tako sivo ekonomijo pri belem dnevu. Če ni računov, ni davkov... |
Če hočeš, lahko dobiš tudi račun -po višji ceni. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ma sej je jasno. Všeč ti je komponenta za 5000€, cincaš in cincaš, prodajalec te pocuka za rokav, ti reče, da je brez računa 20% ceneje, pa še majčken popust pa si na 3500€. Kupiš poceni, brez slabega občutka, prodajalec pa s kešom v žepu. Vsi srečni, življenje je res lepo ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 12:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se že zdavnaj odločil, da bom kupil tam, kjer lahko dobim najboljšo ceno. Tako da pri meni internet in ebay rulata. Je pa res, da je to pri audio komponentah minus, ker ne moreš slišati vnaprej.
Konkreten primer: Šel sem do trgovca, malo poslušal, ugotovil, da je to to. Se začneva pogovarjati o ceni in pravi da je 1400€. Ko povem da se mi zdi to malo pretirano, če so priporočene cene okrog 1000€, je povedal da je pač to njegova cena.
Pridem domov, grem na računalnik najdem trgovino, ki pošilja v Slovenijo in naročim. Čez en teden je ojačevalec pri meni. Cena s poštnino vred slabih 800€. V Sloveniji bi bil dobavni rok cca. 4 tedne. A je potrebno še kaj dodati? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
To je že jasno da sta na tak način trgovec in kupec zadovoljna. Jasno je pa tudi da proračun ostaja brez pobranih davkov na luksuzne dobrine, kar hifi brez dvoma je. In se potem sprašujemo, kaj ne štima s pokojninskim sistemom in ostalim?
Dobro, daleč pretiravam z obsegom pomembnosti teh stvari, ampak to je košček siršega problema. Vsi se izogibamo plačevanju dajatev (vključno z menoj), imeli pa bi radi brezplačno šolstvo, zdravstvo, pokojnine, porihtano okolje itd. itd...
Nema leba bez motike... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
@ JAZZZ
če me že vlečeš za jezik...
Primer 1:
Izdelek A je izdelek s standardnim lakom.
Izdelek B ima dodatno nanešen sloj nano-laka. Antistatična površina, ki ne vleče prahu + bolj gladka površina omogoča lažje čiščenje. Funkcionalno A in B enako služita svojemu namenu. Razlika v ceni res ni 60x, je pa večkratna Dodatna vrednost nano-laka ne upraviči razlike v ceni.
Primer 2:
Izdelka izdelana v enaki tovarni, prodana dalje podjetju A in podjetju B.
Podjetje A udari gor svoj tampon tisk, podjetje B svoj. Podjetje A ima pravico do uporabe blagovne znamke, firma B je no-name, ni znamke. Razlika v ceni večkratna, izdelka enaka. Bleferji? Ne, ker mora podjetje A plačati pravico uporabe blagovne znamke.
V obeh primerih je v igri zgodba. V prvem zgodba o manj prahu, lažjem čiščenju in vzdrževanju, v drugem primeru svojo zgodbo pove blagovna znamka.
Več primerov najdeš v vsakdanjem primeru, tudi v Merkatorju. Blagovna znamka in trgovska znamka.
Pa švicarski Goldmund, če smo že pri audiu, hihi Isto s*anje, drugo pakovanje, bi rekli
Ko greš na razgovor za službo, kaj ponujaš?
90 kg "žive teže", od tega večina vode, ali ponudiš svoje znanje, izobrazbo, sposobnost, pridnost,..?
Ko greš kupit avto, kupuješ 700 kg kovine, 200 kg umetnih mas, 100 kg bakra, 50 kg gume in 10 kg barve? Ali kupuješ obliko, udobje, vozne lastnosti, varčnost,....bla bla....zgodbo?
Se opravičujem za OT, ne bom več, ker je naslov teme o audio trgovcih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
StormSonic.
vemo, kako gre to v trgovini. Vemo koliko stanejo znamke. Pri kablih se zgovarjamo, ali lahko prodaš nekaj, kar nima efekta ali pa minimalen efekt. In to za mastne pare. Primerjava bi bila še boljša, če bi primerjal Merkurjev kabel (3 evre) in Nordost Odin(10.000). Tu je faktor že 3000 ! Si kot udeleženec seminarjev pridobil znanje, da prodajaš nekaj za 3000x dražje, razlika pa minimalna ?
| stormsonic je napisal/a: | | Ko greš kupit avto, kupuješ 700 kg kovine, 200 kg umetnih mas, 100 kg bakra, 50 kg gume in 10 kg barve? Ali kupuješ obliko, udobje, vozne lastnosti, varčnost,....bla bla....zgodbo?. |
No ja. Nisem ljubitelj pleha, ampak razlike so velike. Kupiš pa to , kar zmoreš in v okviru tega, kolikor si pripravljen dati za ta hobi(nujo?). Kot povsod.
Lahko pa tudi vse gledamo kot zgodbo, ugasnemo elektriko ... Na teh straneh se pač zgovarjamo od hobija in kdor tu piše in bere, je že znotraj HIFI zgodbe. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|