Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Zakaj pa se jutri nebi udeležil meetinga v Škofji Loki, kjer bi dobil marsikakšno informacijo, s sabo pa bom imel cel kup kablov in nekaj frsterkarije. Lahko te brez problema poberem, če želiš. V čem je problem s priklopom suba? Nastaviš, da je sub ON, priklopiš koaksialca in to je to. Lahko pa jutr vzameš še Yamaho s sabo pa boš slišal kako špila s tistimi Bowersi.
Have a nice Day

Matt
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prednja stereo zvočnika postavi boljše kable, kolikor ti pač budget dopušča.

V BB imajo npr. dobre cene za VDH Clearwater (za tvojo Yamaho). Tisti denar, ki bi ga porabil za nakup srednje kvalitetnih kablov za zadnje zvočnike pa raje investiraj v kabel za center, na zadnje zvočnike pa daj neka j***a. Za začetek bo to zadostovalo.

Kaj pa Kimber pri Daretu (Intek)?

Verjetno kablov ne boš terminiral, pa ti vseeno priporočam, da jih vsaj polotaš. Kovina rada oksidira, kar precej spremeni karakteristike kabla (vem kaj govorim, izkušnje pač).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom morda malce "špilferderber", pa vseeno!
Je že res, da kabli niso nepomembna stvar, a vseeno imajo "le" to nalogo, da relativno šibek tok s feršterkerja s čim manj izgubami pripeljejo do zvočniškega terminala(če govorimo o zvočniških).
Dokler ne pridemo zares do vrhunskega razreda naprav, pa verjemite, da to nalogo čisto spodobno opravi en malce debelejši bakren kabel, ki ga v kakem BB dobite za največ 2,5€/m. Cool
Pa če pri višjem razredu veliko zavisi od tega, kakšno muziko kdo posluša.Za kak rave ali heavy metal je jasno, da so to izrazito zvokovno nezahtevne zvrsti zaradi katerih se niti ne izplača ne vem koliko investirati.Dodaš en sub, pa je!Pa seveda kable kot sem jih zgoraj omenil. Zares pravi audiofili so običajno tako tudi zbiratelji klasične in akustične glasbe, ker samo z njo njihova vsaj 10 000€ vredna oprema pride do izraza.
In znotraj takega budgeta se potem najde tudi cca 10% za razne kable.
Moje mnenje, lahko pa, da so tudi drugačna...
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Bom morda malce "špilferderber", pa vseeno!
Je že res, da kabli niso nepomembna stvar, a vseeno imajo "le" to nalogo, da relativno šibek tok s feršterkerja s čim manj izgubami pripeljejo do zvočniškega terminala(če govorimo o zvočniških).
Dokler ne pridemo zares do vrhunskega razreda naprav, pa verjemite, da to nalogo čisto spodobno opravi en malce debelejši bakren kabel, ki ga v kakem BB dobite za največ 2,5€/m. Cool
Pa če pri višjem razredu veliko zavisi od tega, kakšno muziko kdo posluša.Za kak rave ali heavy metal je jasno, da so to izrazito zvokovno nezahtevne zvrsti zaradi katerih se niti ne izplača ne vem koliko investirati.Dodaš en sub, pa je!Pa seveda kable kot sem jih zgoraj omenil. Zares pravi audiofili so običajno tako tudi zbiratelji klasične in akustične glasbe, ker samo z njo njihova vsaj 10 000€ vredna oprema pride do izraza.
In znotraj takega budgeta se potem najde tudi cca 10% za razne kable.
Moje mnenje, lahko pa, da so tudi drugačna...

Se pridružujem tvojemu mnenju! Le tistih 10% bi lahko raztegnili vsaj na 50% Smile. PS: jaz sem za kable dal več kot za ojačevalec in več kot za CDP.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 14:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še nekaj, ko se ravno omenja rock in heavy metal. Za to zvrst obstajajo odlični kabli Cable Talk, ki se jih je včasih dalo dobiti pri Dušanu na Vrhniki (podjetje EIS d.o.o.) http://www.eis.si/.

Gre za to, da delujejo kot nekakšen loudness filter, nekoliko povečajo base, ki pa postanejo za odtenek bolj ohlapni. Kitara ima več telesa, bas boben globji izzven. Predvsem priporočam za tiste sisteme, ki delujejo malce tanjše ali pa so presuhi. Seveda pa kabli kolorirajo neznatno in ne bodo naredili čuda, kadar je sistem v osnovi zgrešen. Kabli niso dragi, njihov "top of the tops" biwire (dvojni) kabel sem v akciji dobil za 100€.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti kabli pa bi mene zanimali.
Bom pisal lastniku trgovine če ima mogoče še kaj.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki, zvočniki in še enkrat zvočniki!Vsaj do neke določene meje je to edini pravi tuning celega sistema!Včasih je veljalo, da mora polovica budgeta iti v boxe, polovica pa v vse ostalo.OK, morda čisto tako več ni, a hudo drugače pa tudi ne!
Za povrhu še dilema:ali majhni prednji zvočniki+subwoofer ali pa eni konkretni samostoječi, ki producirajo tudi brez suba dovolj basa.Sam sem pripadnik slednjega, subwoofer imam le na PC-ju.
Če ima glavni box frekvenčno področje pri -3db tja do kakih 35Hz, res ni nobene potrebe še po dodatni kišti!Če svoje Klipsche našopam bolj konkretno, pa poprej na receiverju dvignem še frekvence pod 60Hz za par db(niti ne do konca!), potem se vprašaš, ali bi ti zavarovalnica plačala škodo za porušeno bajto zaradi prehudih basov!In hitro znižaš jakost! Laughing
Pa subi in kabli gor ali dol!
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem se najprej odločil za zvočnike, zaj pa bom na podlagi tega gradil naprej.

Dal sem 550€ za nove. Dodal bom še okoli 50€ za zvočniške kable, okoli 50€ za interkonekt ter okoli 300,400€ za rabljen ojačevalec. Pa padem v tisti recept Smile

Hej, če gredo zvočniki do 35Hz potem se res ne rabi nizkotonca.

Moji imajo podatke

Frequency range -6dB at 42Hz and 50kHz
Frequency response 49Hz - 22kHz ±3dB on reference axis

V večini poslušam rock komade, ter metal.. Imam dokaj šibak reciever, base pritisnem na +4dB, pa jih niti malo ne pogrešam. Če pa navijem Diano Krall ali pa Patricio Barber pa imam basov res ogromno. Pa se govori o bookshelf zvočniki brez suba.

Je pa res da je soba velikosti 3x4m. Pri večji sobi je pa že fino imet floorstanderje, ali SUB.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa pri subu je potrebno res paziti.

Če imaš zvočnike s hitrim basom, potem pa v sistem postaviš počasen sub, bo to polomija.

Ni vedno fora v močnih basih, bolj pomembno je, da basi subwooferja ustrezno dopolnijo base iz zvočnikov. In to kar se da subtilno. V tem primeru bo uho prepričano, da je bas del zvočnega odra in bodo že majhne jakosti suba dovolj, da ustvarijo popolno zvočno sliko. Tudi pri rock muziki.

PS (dobro posneti rock plati, ki ju uporabljam za test):
AC/DC - Stiff Upper Lip
Lynyrd Skynyrd - Twenty
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 09, 2008 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, ne gledat hercov. Da doživiš v domači sobi zdrave 40Hz moraš imeti kar veliko sobo. Ne obremenjujte se z številkami ampak poslušajte.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu