Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaj si lastite?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 20:49    Naslov sporočila: Kaj si lastite? Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Vem da imamo galerijo, ampak, tu bi bilo lepo imeti še temo, v katero bi napisali kaj si lastite, napisali če ste zadovoljni ali ne, mogoče nalepili kakšno sliko...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj se bom tudi jaz enkrat potrudil in dal v galerijo par fotk...
Sam imam hišni kino, pri čemer pa sem zagovornik tega, da morata biti tako slika kot zvok uravnotežena na primerno visokem nivoju.
Trenutna situacija pa je sledeča:
VIDEO del:
-plazma TV Panasonic 107cm HD ready(s HDMI kablom vezana na AV receiver)
-digitalna SAT receiverja Dreambox 7020(vgrajen 400GB HDD)+Dreambox 7000(200GB HDD);oba vezana na AV receiver s komponentnim video kablom in digitalnim optičnim audio;oba vezana na hišno mrežo
-DVD snemalnik z 80GB HDD Panasonic(vezan s komponentnim video in digitalnim koaksialnim kablom na AV receiver);tudi kot CD predvajalnik
-DVD player Xoro(vezan s HDMI kablom na AV receiver);predvsem za DivX in za čitanje s kartic
-en no-name videorecorder in DVD snemalnik;z njim sem predvsem digitaliziral svojo zbirko kaset

Razbrali ste že, da je center sistema AV receiver.Ta nima le vlogo zvočnega predvajalnika in nekakšne preklopne postaje, temveč ima tudi nalogo upscalinga video signala.Slika je tako tudi brez HD signala na izredno visoki ravni.

AUDIO del:
-od nedavna AV receiver Onkyo TX-SR875
-front zvočniki Klipsch RF-82
-center zvočnik Dali
-surround zvočniki so samogradnja(ampak tako kvalitetna, da jih je pravzaprav škandalozno takole (ne)koristit; samo vrednost vgrajenih zvočnikov je cca 1500€!)

Onkyo je pred kratkim zamenjal Harman Kardona AVR 645, Klipschi pa so spredaj zamenjali sedanje surround(prej pa so to bili eni Sonyji, ki so se selili v drugo sobo).Razlike v kakovosti zvoka ni, a to zato, ker so bili tako receiver kot zvočniki res kakovostni.Seveda pa Onkyo bolje "prežveči" video signal, po čemer je tudi zelo cenjen.

Sem pa povsem zadovoljen! Very Happy Slika je odlična, zvok pa hvalijo tudi pravi audiofili.Zelo veliko bi sedaj moral vložiti, da bi zvok relativno malo izboljšal, pa tega vsaj zaenkrat ne mislim storiti.
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 08:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Theta cd transport, Musical Fidelity tri vista DAC, Gryphon XT preamp, Audi Research VT100 mkII cevna končna, Bolero grand lab zvočniki. Interkonekti Zen Acoustic silver reference. Pover kordi pa so DIY po nasvetu prijatelja Mateja.
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj sistem je trenutno sestavljen iz:

- ojačevalca Marantz PM7001,
- CD player Marantz SA7001,
- zvočniki B&W 602 S3 ali B&W DM 303 (malo menjavam - odvisno od razpoloženja in zvrsti glasbe, katero poslušam),
- posrebreni kabel za zvočnike,
- DIY interkonekti (material iz Terne),
- DIY napajalni kabel.

V kratkem pa sledijo prve zamenjave in sicer je v zaključni fazi izdelava zvočnikov - Avaclone, lastim pa si še Nuforce module za ojačevalec - končno stopnjo (potrebno izdelati ohišje).
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 08:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki: Magneplanar 3.5R
Končna: BC&Mosfet Expert DE
Predamp: BAT VK51 SE
Digital: Opera Consonance Ref 2.3
Analog: Linn Basik/Akito
Phono: Grado PH1
Interkonekt: AcoustiZen Matrix Ref.
Zvočniški kabli: AcousticZen Satori Biwire
Power kabli: DIY po načrtih TNT Audio
Nazaj na vrh
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 11:07    Naslov sporočila: KAJ SI LASTITE Odgovori s citatom

PANASONIC PLAZMA 42PZ70 FULL HD
SAMSUNG DVD PLAYER 1080P8 UPSCALING DVD
RECEIVER YAMAHA RX-V 1500
FRONTI JAMO E-670
CENTER JAMO X-8
SURROUD JAMO X-830
SUB JBL NORTHRIDE E-250
Nazaj na vrh
mariosala

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 11:10    Naslov sporočila: KAJ SI LASTITE Odgovori s citatom

Krokar zanimalo bi me ce bi se midva lahko kaj zmenila da bi jaz lahko kaj slisal tvoje nove klipshe,baje si jih kupil preko spleta hi-fi alt.de.Me zelo mikajo
Nazaj na vrh
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to je moj prvi hi-fi sistem in imam:

- Cambridge Audio Azur 640a
- Cambridge Audio Azur 640c
- zvocniki Triangle Comete
- gramofon Sansui FR-D25
- interkonekti so navadni stock, kabli za zvocnike pa kimber kable
- predojacevalec za gramofon je NAD PP-2

rad bi nadgradil predvsem gramofon in CD player (ima zelo glasen mehanizem, kar me zelo moti). Drugace pa sem z zvokom zelo zadovoljen in bi vsakomur priporocal tak nakup, morda je veliko denarja za prvic, ampak se splaca.

V prihodnosti bi si kupil se domaci kino (nic posebnega, samo da ima solidno zvocno sliko po vseh zvocnikih), ki bo izkljucno za ogled filmov. Drugace pa so mi zelo vsec zvocniki dynaudio audience 42 in 52, ampak za moj ojacevalec so prevec zahtevni Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvd player: Cambridge audio dvd 89
Reciver: Cambridge audio 640r
Zvočniki: Kef 3005
Zvočniški kabli: Kimber 4 pr
Kabel sub: Kimber PBJ
Dvd-reciver kabel: Coaxial profigold PGD4015
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, čeprav je vse v galeriji napisano, naj bo, bom še sem stisnil (slik pa ne bom lepil):

Moj sistem je sestavljen iz teg:

ojačevalec: Harman/Kardon HK 970
cd player: Harman/Kardon HD 970
gramofon: Technics SL B2
phono ojačevalec: Cambridge Audio Azure 640p
zvočniki: DALI Concept 8
interkonekti: QED Qunnex 2
zvočniški kabli: Van Den Hul Clearwater
audio mizica: diy (z prijazno pomočjo Audiofila- načrti in dodatna pojasnila)
tv: LG plazma 32"
dvd: Philips (oznake pa ne vem, je pa iz BB za ceno cca 60€)

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 07, 2008 20:04    Naslov sporočila: Re: KAJ SI LASTITE Odgovori s citatom

mariosala je napisal/a:
Krokar zanimalo bi me ce bi se midva lahko kaj zmenila da bi jaz lahko kaj slisal tvoje nove klipshe,baje si jih kupil preko spleta hi-fi alt.de.Me zelo mikajo

Sploh ni problema, če ti cca 75km do mene ni predaleč!Dobi se tudi pivo po izbiri(vedno na zalogi najmanj 5-6 različnih vrst)! Cool
Nazaj na vrh
Seth

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 15:18
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CD PLAYER: Rotel rcd 02

INTEGRIREC: Rotel Ra 1062

ZVOČNIKI: Dynaudio audience 42
STOJALA ZA ZV.: Mission

INTERKONEKCIJSKI: Van den Hul CS-122 Hybrid

ZVOČNIŠKI: straight Wire (ne vem kateri model)

DVD PLAYER: Marantz 4200 (par krat uporabljen)

Divx player: Yamada 6700 (do sedaj je zmogla predvajati več kot 1000 divx filmov in to brez napak).
Tv je navaden Sony trinitron. Zato mi več kot Yamada trenutno ne pride v poštev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031 780 378
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni pa je postavljeno tole:

INT. OJAČEVALEC - Classe cap-151

CD predvajalnik - Marantz 6000 ose

ZVOČNIKI - JM lab electra 920

ZVOČ. KABLI - Qed genesis silver spiral

INTERKONEKTI - Van den hul 300 mk3

NAP. KABEL - Mennekes

Pridejo tudi fotke na vrsto.
Nazaj na vrh
Indic

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do nedavnega sem imel receiver Sony str-de 425, potem sem ga prodal in v torek kupil leto in pol staro Yamaho rx-v 559. Razlika je očitna v vseh pogledih in sem z nakupom res zadovoljen, ker je izjemno ohranjena in skoraj nič rabljena. Prednja zvočnika sta Jamo, serija studio 180, zadnja prav tako Jamotova, surround 100. Center zvočnik je Bowers&Wilkins Lcr3 ter subwoofer Mirage ohmni s 8. Matej ga zelo hvali, pravi da je malček, ki da zelo veliko od sebe. Strinjam se z njim. Ampak, veliko raje bi imel s 10.
Trenutno se ubadam z nastavitvami, ki jih ima Yamaha res ogromno. Tudi Onkyo mi je všeč, ampak tako Yamaha kot Onkyo spadata v nižji rang v primerjavi z Nadom, ki je moja naslednja želja, ko pridem do denarja. Trenutno imam LG dvd player, ki sem ga kupil v BB, stal pa je 65 evrov, ampak je le začasna rešitev in ga bo kmalu zamenjala Yamaha, model 559. Mogoče tudi kakšen Onkyo. BTW, ali je cena 75 evrov ugodna za leto in pol star dvd player yamaha 559? Filme gledam na stari televiziji, tako da je slika povprečna. Treba si bo omisliti LCD ali plazmo. Kadar poslušam cd, predvsem originalne, uživam ob kvaliteti Technicsa, ki je bil svoj čas najvišji model, torej razred A. Star je 14 let, kupil sem ga leta 2000 in zanj odštel takrat kar precej denarja. Mislim, da danes ni več veliko vreden, ampak špila pa precej dobro, vsaj zdi se mi tako. Kaj vi mislite o tem? Ker moja Yamaha podpira format 6.1. bom v bližnji prihodnosti dokupil še zadnji surround zvočnik ter mogoče še dodatni subwoofer. Ampak, prednji in zadnji zvočniki, ki jih imam ''slabo'' igrajo, zato imam namen kupiti b&w serijo 6. BTW, ali mogoče kdo ve, kako se pri Yamahi nastavijo ohmi?
mariosala

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2008 23:29    Naslov sporočila: ohmi Odgovori s citatom

Na OPTION MENU(4 po vrsti)imas v mapi SP IMNPEDANCE MENU.Tam nastimas minimum 6 ali 8, vsaj jaz imam tako pri 1500 modelu
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 1 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu