Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč-bluetooth sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
mimogrede, SACD30 konvertira pcm v dsd preko Sharc čipov in potem s preprostim analognim filtrom vse konvertira v analogno

To danes delajo vsi DAC-i (delta-sigma) razen R-2R DAC-i. Sicer avdiofili trdijo da R-2R DAC-i zvenijo bolje, a tudi trdijo da je DSD boljši kot PCM.

Karkoli boš kupil ne boš zadovoljen. Ostani na vinilu. Vinil poznaš in ti je všeč kako zveni. Zakaj siliš v nekaj kar ti ni všeč?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:

...
Karkoli boš kupil ne boš zadovoljen. ... Zakaj siliš v nekaj kar ti ni všeč?

Je prišel čas, slišim po sejmih.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:

Karkoli boš kupil ne boš zadovoljen. Ostani na vinilu. Vinil poznaš in ti je všeč kako zveni. Zakaj siliš v nekaj kar ti ni všeč?

Se strinjam. Strimanje se šele razvija. Sam imam Rose 250B. Stvari s Tidala primerjam z mojo kombinacijo Electrocompaniet CDPja in Audionote 2.1 signature. Rose vgrajen DAC sem odpikal zelo na hitro in strimer povezal na Audionote. Potem je prišel na vrsto digitalni kabel AES/EBU do DACa, nato boljši svičer(sedaj še napajanje za njega)... Počasi se bližam zvoku CDja. Torej, ker si navajen na odličen zvok, ne bo šlo enostavno in ne poceni.
Meni poznani avdiofili BT ne priporočajo. Kaj pa WIFI ?
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador,
mobi ni rešitev.
Po določenem času opaziš, da se nekaj počasi nalaga, majhne črke, ikone, skratka, to ni resna zadeva. Seveda, potem začneš primerjati zadevo z osnovnim tvojim sistemom in hitro prideš do spoznanja, da si po nepotrebnem zapravil lepo vsoto kinte, razen če te zanima S25 za druge namene.
Povsem sem zadovoljen z Cocktail N25 + s.m.s.l SU-9 povezano z USB kablom in XLR kabli do ojačevalnika.Vsebino pobiran iz mojega računalnika (vse mogoče formate: FLAC,APE,MP3,WAV,OGG....)ali pa iz radijske postaje GrooveJazz. Toliko časa sem zadovoljen, dokler ne začnem primerjati z mojim osnovnim sistemom;gramofon in ostalo.Tukaj se neha zadovoljstvo, žal, tako je, sam veš.
Moje priporočilo: dober streamer polnega formata, DAC,(lahko tudi integrirani streamer-DAC, da se izogneš kablovju) ostalo imaš.
Žice boš že napeljal do svoje sobe!
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Strimanje se šele razvija.

Jaz imam občutek da je problem vsebina na teh storitvah in da se razvija v obratno smer. Ker tehnično že dolgo ni ovir, da ne bi mogli preseči CD kvalitete.

JAZZZ je napisal/a:

WiFi je načeloma ok, če je signal dovolj dober da ni izpadov ali prekinjanja. WiFi tako kot Ethernet kabel nič ne pretvarja. BT je lahko tudi ok (na majhne razdalje) če imaš lossless kodek, kar pa je še danes redko podprto na napravah. Kabel je vedno bolj ziher. Ethernet je odličen ker po standardu zahteva galvansko ločitev.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Se strinjam. Strimanje se šele razvija. Sam imam Rose 250B. Stvari s Tidala primerjam z mojo kombinacijo Electrocompaniet CDPja in Audionote 2.1 signature.
...

Tidal ni primeren vir za primerjavo, saj je kvaliteta njihovih posnetkov in storitve na splošno, lahko problematična. Bolj objektivna je primerjava ripanih cdjev na lokalnem NASu z istimi cdji na CDP. Sam ugotavljam, da razlika v korist cdp + dac ni zelo velika, se pa pozna.Testiram na eversolo a8 in Resolution audio cantata cdp+dac. Je pa res, da sta napravi, podobno je to slučaj kot pri tebi, iz različnih cenovnih razredov in kot taki nista povsem primerni za primerjavo tehnologij cd in streamanja.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador@ če ti WiFi nese v 3 nadstropje, potem ni nobenega problema. A10 se brez problema fura brezžično, ker se takoj priklopi v interno mrežo, ki ti jo ustvari ruter.
Napravo furaš z brezplačno aplikacijo Eversolo Commander, ki je ena redkih, ki deluje na principu miroringa zaslona z A10, kar je res super. Če strimer ni priključen z lan kablom, potem ga ne moreš prižgati in ugasniti z aplikacijo in moraš to narediti z gumbom na napravi. Če pa imaš na lan kablu, pa tudi to narediš s telefonom ali tablico. Če rabiš dodatne informacije, me pokliči po GSM, ki je pod mojim postom.

Lpm
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 28, 2025 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam zveze tudi v stanovanju rešene v WiFi mreži repeaterjev z Apple Airport Expressi, ki so zelo poceni na Bolhi ali Ebay, imam tri in iz izhodov pošiljam signal na aktivne zvočnike. Kabelska povezava se mi ne izide.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
ambasador@ če ti WiFi nese v 3 nadstropje, potem ni nobenega problema. A10 se brez problema fura brezžično, ker se takoj priklopi v interno mrežo, ki ti jo ustvari ruter.
Napravo furaš z brezplačno aplikacijo Eversolo Commander, ki je ena redkih, ki deluje na principu miroringa zaslona z A10, kar je res super. Če strimer ni priključen z lan kablom, potem ga ne moreš prižgati in ugasniti z aplikacijo in moraš to narediti z gumbom na napravi. Če pa imaš na lan kablu, pa tudi to narediš s telefonom ali tablico. Če rabiš dodatne informacije, me pokliči po GSM, ki je pod mojim postom.

Lpm

Nese, ker komot uporabljam internet tudi tam.
Sem si ogledal na njihovi strani kaj vse je ta A10. Kot izgleda odlična 'all in one' naprava.
-----------------------
Mi pa ne gre v koncept v smislu ker odličen predojačevalnik že imam, elektronsko kretnico za sub tudi. Prav tako že imam ekvalizacijo in kompenzacijo sobne akustike. Sicer samo na basu, zato pa eno najtehnologij proti resonancam sobe.
A10 streamer in dac sta skupaj, kar bi imel rad ločeno, ker je strimanje še zelo podvrženo naglemu razvoju in se lahko zelo hitro znajdem v zagati kako posodobiti/menjati. Seveda lahko naknadno dodam drugi streamer a point/celostni pristop in uporabnost se s podvajanjem razvodeni.

Po dolgem razmisleku bi koncept baziral na CD transport+dac+ streamer ki je za začetek kar mobilni telefon pod pogojem da podpira APTxHD lossless. Pa telefonček in dac bi komunicirala preko BT5.4. Strimanje je še v povojih in tu se strinjam s @ck, enojne ali dvojne plenice gor ali dol, nekje začneš.
Tako bi imel odprt sistem za nadgradnjo ali tudi menjavo, ločeno po funkcijah.

Investicija mi ne uide, je zajetna in po njej bi rad dosegel notranji mir za daljše obdobje.
ps.
sem se nasmejal na stisnit in prdnit, ker me je spomnilo na ta vic in kar izhaja iz tega:
Mujota je tiščalo prdnit, pa ni vedel kako, da se ne opazi. In se spomni - prdne in istočasno potegne stol na katerem sedi.
Komentira Haso - zvuk si pogodio ali miris nisi Laughing

Pri meni je obratno - ne bi rad zadel vonj in zgrešil zvok, hahaha
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:

Se strinjam. Strimanje se šele razvija. Sam imam Rose 250B. Stvari s Tidala primerjam z mojo kombinacijo Electrocompaniet CDPja in Audionote 2.1 signature.
...

Tidal ni primeren vir za primerjavo, saj je kvaliteta njihovih posnetkov in storitve na splošno, lahko problematična. Bolj objektivna je primerjava ripanih cdjev na lokalnem NASu z istimi cdji na CDP. Sam ugotavljam, da razlika v korist cdp + dac ni zelo velika, se pa pozna.Testiram na eversolo a8 in Resolution audio cantata cdp+dac. Je pa res, da sta napravi, podobno je to slučaj kot pri tebi, iz različnih cenovnih razredov in kot taki nista povsem primerni za primerjavo tehnologij cd in streamanja.

V Rose-u imam SSD in seveda sem primerjal RIP-ane CD in je bilo blizu CDPja. Cenovno sta 25 let star CDP(okoli 4000) in Rose(približno enako). Se pravi smo v podobnem cenovnem stanju. Sem pa včeraj na switchu zsamenjal napajalnik(Chroma audio) in razlika je šokantna. Smo bliže CDPju. Še internetni kabel dobim na test ... Na Tidalu niso tako slabi posnetki, problem se pojavi, ko je posnetkov več in med njimi so razlike. Verjamem, da npr. založba ECM gleda, kaj dajo gor....
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
Strimanje se šele razvija.

Jaz imam občutek da je problem vsebina na teh storitvah in da se razvija v obratno smer. Ker tehnično že dolgo ni ovir, da ne bi mogli preseči CD kvalitete.

JAZZZ je napisal/a:

WiFi je načeloma ok, če je signal dovolj dober da ni izpadov ali prekinjanja. WiFi tako kot Ethernet kabel nič ne pretvarja. BT je lahko tudi ok (na majhne razdalje) če imaš lossless kodek, kar pa je še danes redko podprto na napravah. Kabel je vedno bolj ziher. Ethernet je odličen ker po standardu zahteva galvansko ločitev.

Tudi sam sem mislil, da tehnično ni ovir, da bi stream moral preseči CDP kvaliteto, pa sem se motil. In tako izkušnjo delim z več avdiofilskimi prijatelji. Kor primer, Rose je naredil nov streamer(ki nima DACa, je pa dražji od mojega .... hm ... ni tako enostavno, kot si predstavljamo.
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, če je kdo, razen @JAZZZa, analiziral vpliv lokalne mrežne infrasturkture (modem, router, switch, mrežni kabli, napajalniki) na kvaliteto streamanega zvoka in katere naprave so prinesle največji napredek?
orbiter

Pridružen/-a: Sre Feb 2020 15:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 30, 2025 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ne mrežni, ampak USB kabel med streamerjem in DAC-om je meni prinesel veliko razliko. Uporabil sem apple-ov thunderbolt 4 kabel z adapterjema na obeh straneh (kabel ima vedno USB-C vtikača z vgrajenima mikroprocesorjema v vsakem). Prej sem imel SUPRA kabel, s katerim nisem slišal razlike v primerjavi s kabli za tiskalnik. Apple-ovega kabla pa ni mogoče preslišati: najvišji visoki toni postanejo jasni, čisti, dosti boljše se sliši "atmosfera" prizorišča. Tega res nisem pričakoval od USB kabla. Če bo kdo preiskusil, naj prosim napiše svojo izkušnjo. Nikjer nisem zasledil, da bi kdo ta kabel uporabil v audio sistemu.
https://www.apple.com/shop/product/MW5J3AM/A/thunderbolt-4-usb%E2%80%91c-pro-cable-18-m[/url]
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2025 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://fiio.eu/product/fiio-btr17-hifi-player

https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=mobile+phone+as+audio+stremer&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:415be7a6,vid:mach2g2oLTA,st:0

Wireless narejeno se v principu izogne kar nekaj problemom, kjer se danes na veliko doktorira.
Napajanje je baterijsko (koliko cirkusa je okoli tega po standardni poti običajnih napajalcev, filtri za tok, kabli, priključki...),digitalna povezava nima komedij s priključki, kabli, galvanska ločitev nima problemov počasnosti ločilnih trafotov (timing !! pretoka podatkov).
Je drugo okolje z drugimi problemi a kot pravijo je zadnja verzija BT5.4 ultra bolj stabilna. Pa 5G ima enormen potencial.
Vem, da trenutno ni primerjave proti (dobro) ožičeni rešitvi. A ker tudi ta dosega samo 80% v najboljšem primeru, bom šel po drugi poti.
Bo vsaj do kraja praktično, ostalo bo prinesel čas.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2025 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Amby

A si prepričan, da bo dolotrajna raba mobitela v te namene dobra. Stalno oz. večurna uporaba pomeni praznenje baterije in nato polnjenje, za stalno priključitev na polnilec pa nisem prepričan da je OK.
Preveri.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 2 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu