Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri hi-fi sistemu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@DAVOR; Imam Sony ES player, in sem z zvokom zadovolje, je tudi v rangu ostalih komponent, žal imam to nesrečo da sem očitno kupil edini ES player ki ne predvaja cdr-jev.

Glede originalnih cd-jev, posnetih imam večino takih katerih se skoraj ne dobi, pa tudi nimam denarja za 400 ploščkov. Ker jih nisem snemal s "piratskega" vidika ampak z vidika kompletiranja fonoteke po mojih željah. Pa kreditno imam komaj mesec dva Laughing , tako da mi je bilo onemogočeno kupovanje veliko ploščkov. CD-Rjev ne snemam več.

Malo bom še spustil cene mojih plajerjev, potem bomo pa videli.

Me pa neznansko mika Marantz 7001 KI, ima kdo dejanske izkušnje z njim?

Ali pa se res spustim v presnemavo teh cdr-jev v mp3 in igranje preko SB-ja. Ampak imam rad lepo zložene škatlice po abecedi.

V glavnem... življenski problemi Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No to je druga pesem, če jih nikoli ni bral. Pol jih ob zamenjavi laserja tud ne bo. Kateri model sony ES playerja pa imaš.
Vem, da sem davno nazaj enkrat bral...sicer ne vem točno za katere Sony cdje so nastavljali trimerje, pa so pol brali tud cd-re. Gre za finto v jakosti laserja. Vem da recimo starejše serije Sony dvd playerjev , ki so bile od znotraj lepo narejene niso predvajale cd-rov. A glej ga zlomka PRINCO cd-r pa brez problema.
Prodaj player, kupi drugega ki bere cd-r pa je. Za 100 eur boš pa že dobil kakega es. Sam sem namreč prodal 2ES, malo potweakano za 100eur in je kar lepo delal. Ker je bil v originalu precej grob, trd in povdarjen v srednjih tonih... se je moral malo spajkalnik sprehodit po vezju. Smile
Če so laserji že malo slabi pa tud mislim da jih na netu dobiš že za 20eur plus poštnina...pa je recimo lahko 10 let mir.
l.p.
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za tvoje informacije, imam model 333. Ampak dokler tega ne prodam ne kupujem drugega, ker ne maram več komponent po celem stanovanju. Saj sem opazil nekaj spodobnih plajerjev okoli 100€, ampak potem bom imel doma 3.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:

Me pa neznansko mika Marantz 7001 KI, ima kdo dejanske izkušnje z njim?

Ker tudi sam iscem en primeren stereo ojacevalec, sem v zadnjem casu prebral kar nekaj web pejdzev. Kar se tice Marantza PM7001 KI ga zal nisem slisal, sem pa nasel nekaj reviewjev. Novejsi je PM8003 in je praktivno isti na papirju, prav tako notranjost prakticno identicna. Tudi ohisji obeh sta pri obeh z bakra. PM8003 ima zgolj ene bolj fensi konektorje za zvocnike zadaj. Je pa en review o primerjavi med njima objavljen tukaj. PM7001 KI je bil malce bolj pohvaljen. Zdaj zakaj je to tako, je pa odvisno lahko tudi od drugih faktorjev. Kako dolgo je bil PM8003 ze v pogonu, odvisno tudi od konfiguracije na kateri je bil testiran PM7001 KI in nato PM8003.

Ce bi se odlocal med tema dvema in kupoval zgolj stereo bi verjetno pograbil 7001 KI, ker pa iscem tudi elegantno resitev za home theatre, pa ima PM8003 nekoliko bolj user friendly resen ta bypass, kjer amp deluje kot koncna stopnja. Tipka je namrec na prednji strani pri PM8003, PM7001 KI pa ima stikalo zadaj.

Review KLIK.

EDIT zdej sem pogruntal, da si ti verjetno mislil SACD Player Marantz SA-7001 KI. Torej je potemtakem moj zgornji komentar irelevanten.

lp, d.
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem našel že dva playerja katera imam in normalno predvajata posnete ploščke.
Tako da razmišljam da bi kupil nov laser, ampak stane cca 80€

http://cgi.ebay.de/Lasereinheit-fuer-Sony-SCD-555ES-SCD-XA333ES-NEU_W0QQitemZ400057237620QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_CD_Player?hash=item5d25450074&_trksid=p3286.c0.m14

Me pa zanima, lahko to zamenjam sam in ali se sploh splača?

Obstaja kak stran ali trgovina kjer se to dobi ugodneje, ker vidim da ste imeli ali imate kar nekaj ES playerjev.

Hvala.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Sem našel že dva playerja katera imam in normalno predvajata posnete ploščke.
Tako da razmišljam da bi kupil nov laser, ampak stane cca 80€

http://cgi.ebay.de/Lasereinheit-fuer-Sony-SCD-555ES-SCD-XA333ES-NEU_W0QQitemZ400057237620QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_CD_Player?hash=item5d25450074&_trksid=p3286.c0.m14

Me pa zanima, lahko to zamenjam sam in ali se sploh splača?

Obstaja kak stran ali trgovina kjer se to dobi ugodneje, ker vidim da ste imeli ali imate kar nekaj ES playerjev.

Hvala.

zadeva je taka.to je najbrž še dobra opcija,ker za mojega sonya es 228 stane laser 120 eur.tako da ..... Wink
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa lahko sam zamenjam, ker podoben drug rabljen player se dobi za 100-120€. Po drugi strani je pa bolje da imam nov laser v svojem playerju kot še enega rabljenega?
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Pa lahko sam zamenjam, ker podoben drug rabljen player se dobi za 100-120€. Po drugi strani je pa bolje da imam nov laser v svojem playerju kot še enega rabljenega?

ponavadi se poceni rabljeni sony es cdp- ji prodajajo zaradi slabih laserjev. Wink
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 08:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi lahko kdo prosim pove če lahko zamenjam laser sam ali je potreben servis?
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V principu lahko menjaš tudi sam Very Happy - če veš kaj počneš in če imaš potrebne pripomočke (orodja).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj mislim v stilu, če je samo za prešravfat, to mi ni problem, če je pa treba kaj lotat in nastavljat laser pa se ne bi ravno šel.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To bo morda vedel kdo drug, ampak bi stavil, da ni tako enostavno in da so potrebna določena umerjanja in nastavitve. Najbolje da vprašaš na kakšnem servisu ali na tem forumu: http://www.elektronik.si/phpBB2/portal.php

Audiohedonist
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preden se lotiš si za več informacij poglej Lampizator - Lukasa Fikusa.
Se mi zdi da je on kar pravi naslov. Najbrž zamenjati laser - fizično ni problematična zadeva. Problem nastane ko je potrebno nastaviti fokus,
kar je težko, sam sem nekaj šaril in zato imam cd mrntz 52 v kleti, ki ne najde več fouksa Evil or Very Mad
Pomagal mi je servis Spremo iz Šiške, pa ni šlo (bojda je bilo še nakaj drugega narobe), ampak kakorkoli tole s fokusom ni ravno najbolj enostavno. Ampak mogoče ti vseeno uspe.

lp
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

K Spremotu tudi jaz nosim stvari, ga bom vprašal. Hvala za info.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 21:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, ampak a ne bi nesel Sony-a v 3A servis in ti ga zamenjajo? Saj vem, da je nekoliko več, a zadeva špila kot mora. Včasih je tisto "naredi sam" dražje kot preko uradnih serviserjev...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu