Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Sre Jul 10, 2024 22:16 Naslov sporočila: OB 2024 |
|
|
Novo leto - nov zvocnik, bi lahko rekli. Ja spet me je prijelo, da naredim nekaj novega. Tokrat pristop 15" bass (SB 15OB350) + Full range - Sonido field coil SWR 96.
Trenutno se prva kretnica, enote v fazi utekanja. Zvok pa presenetljivo OK. Bas hiter, cvrst in poln. Stage ogromen in ogromno detajlov. Obcutljivost visoka - po obcutku 93-94dB. Ojacevalec z 9W brez problema poganja zadevo.
Se par slik:
_________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LightBit
Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2428 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jul 15, 2024 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi tudi kar delal nove zvocnike pa jih ne rabim (nimam kam dati). Zanimivo je preizkusati nove ideje/komponente.
Zanimiv eksoticni driver "brez magneta". |
|
Nazaj na vrh |
|
|
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1088 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 15, 2024 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
lepo matej...vsaj eden je delaven na diy sceni z zvocniki...imel bi samo eno majceno pripombo na tiste luknje pod sirokopasovcem,ker open baffli rabijo cvrsto ohisje zaradi vibracij....no ce jih poganjas z lampami je teh zaradi majhnih moci manj...pri nas se spomnim pred okoli 10 leti je bil problem z vibracijami na velikih K1 ,ki smo jih predstavili v m hotelu v ljubljani...je pa res ,da je tam bilo 6 kom 30 cm bas enot po komadu in smo jih poganjali z precej mocnejsimi ojacevalci.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kalimero
|
Objavljeno: Pon Jul 15, 2024 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Jaz bi tudi kar delal nove zvocnike pa jih ne rabim (nimam kam dati). Zanimivo je preizkusati nove ideje/komponente.
Zanimiv eksoticni driver "brez magneta". |
Jaz delam/testiram razli?ne koncepte na iverici, ki je zaenkrat ?e kolikor toliko poceni. ?e koncept ne ustreza, ga pa? podrem, driverje prodam ali pa porabim za drug koncept.
Je pa tale Field Coil driver presenetljivo dober. Sem nadpovpre?no zadovoljen. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kalimero
|
Objavljeno: Pon Jul 15, 2024 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
drago67 je napisal/a: | lepo matej...vsaj eden je delaven na diy sceni z zvocniki...imel bi samo eno majceno pripombo na tiste luknje pod sirokopasovcem,ker open baffli rabijo cvrsto ohisje zaradi vibracij....no ce jih poganjas z lampami je teh zaradi majhnih moci manj...pri nas se spomnim pred okoli 10 leti je bil problem z vibracijami na velikih K1 ,ki smo jih predstavili v m hotelu v ljubljani...je pa res ,da je tam bilo 6 kom 30 cm bas enot po komadu in smo jih poganjali z precej mocnejsimi ojacevalci.. |
Oj Drago, zanimivo je, da tale varianta skoraj ni? ne trpi zaradi vibracij. Pripelji se enkrat do mene na poslu?anje. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|