Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri ojačevalec za JBL K2 S9900
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2024 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:
Morda se velja ozreti še na Spectral, Gryphon, D'Agostino, Nagra, YBA Signature.

Ja poleg naštevanja, je potrebno vedet kako ti ojačevalci igrajo in kaj bi delali na JBL. Meni Mc in JBL nikakor ne gre skupaj. Več ali manj vsi Mc igrajo počasno, mastno, odebelijo vse skupaj. Krell bi iz JBL naredil dirkalni avto, seveda ob dobrih pogojih, ki jih je @pinus lepo opisal Wink

Pozdrav Wink
coldplay33

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 13:49
Kraj: Vojnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2024 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:

Manjše zvočnike, zadržiš amp in vse ostalo? Izgleda precej overkill. Najbrž na nizki glasnosti je fajn, kaj pa višje?

Višje - fantastično.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 041 331 474
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z osem metrov in več širokim prostorom in tovrstnimi zvočniki dobiš kot kino cinemascope enormno zvočno sliko. Ta potencial pač ni izkoriščen, pa kaj. Niti s petimi metri ne bi bil.
Tudi v manjšem prostoru se da uživat, ker padeš noter v sceno. Lep primer je bil pred leti v Ljubljani ko je sviral JBL Everest dosti skupaj postavljen, podobno kot tu. Se mi je prav prikazal bigband orkester v detajle, sicer postavljen dlje v globino. Mi je delovalo kot da iz balkona gledam na njega in vidim enega po enega vsakega muzikanta. Težko pozabiš tako doživetje.

Pa sigurno se K2 bolje znajdejo kot karkoli drugega v teh pogojih. Ker so 'wonder-zvočniki' in manj občutljivi na vplive prostora kot so naše izkušnje z zabuhlimi zvočniki. Taboljši povozijo akustiko poslušalnice in imponirajo akustiko iz posnetka.
Jaz se ne bi prav nič sekiral in šel po začrtani poti. Preizkušanje ojačevalcev. Ponudbe imaš že.
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.. berem ta gornji post.. hmm.. Torej, geometrija prostorov, fizika.. to je zelo pomembno..
Če imamo 8m širine, na katero postavimo zvočnike, potem rabimo cca 13m dolžine.. - to je že hala.. V tak prostor gre lahko Everest in podobne večje ultra zadeve..
Z merami 5x8 dobimo praktično zlati rez (akustično uredimo še RT) - kar je ravno prava velikost za K2 - in zmaga... Vse vrste zvočnikov so vsaka na svoj način občutljive, oz. zahtevne glede prostora-umestitve..
Pa še kratko o izplenu zvoka, kot celoti, na prezentacij Everestov pred leti, v M-hotelu LJ... Je bilo o tem pred časom tu v eni od tem že govora, kjer sem podal svoje mnenje...Če je bil v tistem primeru to domet teh zvočnikov, potem... Ne hvala... Sem to slišal tudi v Italiji, ko sem razmišljal o njih... Bolje, ustreznejša amplifikacija, tam postavitev boljša, a premajhen prostor...To rabi 6x9m, da zadiha in dobimo fantastičen sound stageing.. A smo Japonci, ki postavljajo vse sorte velikih JBL-ov tik ob zadnje stene, v male sobice, razne neprimerne prostore..? Lahko.., a samo v fan-kolektor smislu...Včasih je bilo tako dovolj, danes pa s pravilnimi, ustreznimi umestitvami, šele vidimo, kaj pravzaprav zmorejo dobri audio sistemi.. A se tu hecamo s 50 procentnimi kompromisi, potem, ko skeširamo take vsote za zvočnike..? Sem si vzel čas in poslušal tudi K2 v različnih postavitvah -prostorih in potem povlekel zaključke, kaj ja in kaj ne, glede te problematike in se odločil...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da tvoj prostor v veliki meri onemogoča izkoristek celotnega potenciala teh zvočnikov, se postavlja vprašanje, ali ne bi enakega ali celo boljšega končnega rezultata dosegel tudi z drugačnimi zvočniki, kjer bi bila razlika med omejitvami, ki jih predstavlja prostor in med potencialom izbranih zvočnikov manjša.

Pomembno je seveda tudi vprašanje kakšnega zvoka si sploh želiš in na podlagi česa si ugotovil, da ti ga bodo v tvoji sobi zagotovili samo ti zvočniki in nobeni drugi. Zadovoljstvo ob nakupu je čustvo. Odločitev o nakupu je zato pogosto rezultat prevlade čustev nad razumom, kar pravzaprav niti ni pomembno, zadovoljstvo je tisto, kar šteje.
coldplay33

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Glede na to, da tvoj prostor v veliki meri onemogoča izkoristek celotnega potenciala teh zvočnikov, se postavlja vprašanje, ali ne bi enakega ali celo boljšega končnega rezultata dosegel tudi z drugačnimi zvočniki, kjer bi bila razlika med omejitvami, ki jih predstavlja prostor in med potencialom izbranih zvočnikov manjša.

Pomembno je seveda tudi vprašanje kakšnega zvoka si sploh želiš in na podlagi česa si ugotovil, da ti ga bodo v tvoji sobi zagotovili samo ti zvočniki in nobeni drugi. Zadovoljstvo ob nakupu je čustvo. Odločitev o nakupu je zato pogosto rezultat prevlade čustev nad razumom, kar pravzaprav niti ni pomembno, zadovoljstvo je tisto, kar šteje.

No ja ,mislim da je glede tega debata popolnoma odveč. Prve JBL-e sem imel pred 35leti, potem veš da sem ljubitelj JBL basa. Ko sem pred leti razmišljal o zamenjavi zadnjih 250ti Jubilee, sem poslušal veliko zvočnikov višjega ranga, da ne govorim o razočaranjih ki sem jim bil priča nad zelo dragimi modeli Bil sem na sejmu v Munchnu slišal vse kar je bilo postavljeno, a všeč mi je bilo samo nekaj primerkov, ki pa žal so bili vsi precej nad 30 K-eurov. (tu je en moj post izpred let).Potem sem se sprijaznil in odnehal. Sedaj ko pa sem finančno bil sposoben ,mi je za tak denar bil K2 najbolj sigurna opcija. Evereste bi dobil ceneje ampak kam z njimi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Telefon: 041 331 474
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če smo striktni, je v takem (oz. pravzaprav vsakem) prostoru možno popolnoma izkoristiti samo slušalke.
Taki zvočniki imajo še vedno mnogo prednosti pred manjšimi zvočniki, ki bi imeli enake probleme. Edino manjši zvočniki omogočajo več možnosti postavitve v majhnem prostoru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
coldplay33

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pinus je napisal/a:

Če imamo 8m širine, na katero postavimo zvočnike, potem rabimo cca 13m dolžine.. - to je že hala.. V tak prostor gre lahko Everest in podobne večje ultra zadeve.Z merami 5x8 dobimo praktično zlati rez (akustično uredimo še RT) - kar je ravno prava velikost za K2 - in zmaga...
lp

Dolga stena sobe (z zvočniki) je hkrati del zunanje stene. Tu imam možnost razširitve za 2 m ,celo več, zunanji prostor in izgled ne bi bil okrnjen. Tudi streha bi lepo padla na novo steno. Če mi statik potrdi varianto, ki jo imam v mislih (9 m-ski HEB 300 profil vstavim pod zgornjo ploščo, ga naslonim na čelne stene, injiciram beton, in sezidam novo zunanjo steno, sem se tudi tega pripravljen lotiti. No, o gradbenih podvigih še pa na tem forumu verjetno ni bilo govora. Very Happy
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

coldplay33 je napisal/a:

No ja ,mislim da je glede tega debata popolnoma odveč. Prve JBL-e sem imel pred 35leti, potem veš da sem ljubitelj JBL basa.

No, to sem mislil. Če si predvsem ljubitelj JBL basa, potem bodo ti zvočniki v tem prostoru zagotovo zadovoljili tvojim željam. Druga pesem bi bila, če bi ti bil na primer pomemben oder.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 02:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:
Morda se velja ozreti še na Spectral, Gryphon, D'Agostino, Nagra, YBA Signature.

Se popolnoma strinjam, morda bi se res splačalo ozreti po nagri, recimo modelu "NAGRA HD Mono Power Amps".

https://audioconnection.com.au/products/nagra-hd-mono-power-amps

Cenovno zelo ugodno se jih sicer lahko dobi malce rabljene, kot recimo:

https://www.ebay.com/itm/175801531235?hash=item28ee967b63:g:oTIAAOSwtXtko1kY&amdata=enc%3AAQAIAAAAwBBwG0qqHKhWWD03QoA8WN84AxEgN8J9jExsLVQRfcsT0EAtKrwVhRMxcQGne1sF5wHwSiqwQa1YeHsa0Tzg8QDx317lqNc0EXvhn%2BPT6rOUk6ywQz5jujzKETiz%2FLzjPLOm1vBeXRWlpeSAwdJUY0rUn9Hl3FPQAf6ldwh%2B6TgvKCdh3Ro9gymH7G5p4MArnzzBoikURc1PL3FkQkJTioNCo3pyxO3PORtNcPe4jFMoTO%2BQDANoCokJxHP5oSnn0g%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR8SQkqihYw

Gospodje, ćisto tako iz firbca me zanima s kakšnim poslom se vi v življenu ukvarjate ? Kripto posli ?

LP
Nazaj na vrh
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 07:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram: Gospodje, ćisto tako iz firbca me zanima s kakšnim poslom se vi v življenu ukvarjate ?
To ni tvoj problem in to ni predmet debate v tej temi.
Vsi navedeni proizvajalci imajo cenovni razpon od do. Na trgu rabljene robe se dobijo včasih po precej ugodni ceni, le čas in potrpljenje si je treba vzeti.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno nisi, ali pa nisi hotel, dojeti poanto replike, ali pač ?

V bistvu sem pa samo komentiral enega od tvojih predlogov ojačevalcev. Kje je tu problem ? Izbor je bil na tvoji strani, ne na moji.

Pa brez zamere .

LP
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar

Če ne zaznaš besedoigre Vintija (rahlega poroga na svoj račun) potem zelo preresno jemlješ tale hobi.
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ni zamere, razumem tvoj namig, ampak tema nam pogosto prehitro skrene v smer, ki nima zveze s prvotno debato. Saj veš, rudarji, tajkuni, strici, itd
coldplay33

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 16, 2024 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citat:Gospodje, ćisto tako iz firbca me zanima s kakšnim poslom se vi v življenu ukvarjate ? Kripto posli ?

Vintagesonic, sem razmišljal ali odgovorim na to nevmestno pripombo, a ker sem proti kripto milijonarjem bom.
Sem direktor srednje velikega podjetja, ki pripada industrijski panogi. Od nekdaj sem ljubitelj glasbe in audiofil. Hifi in dober zvok sta moja strast in velik hobi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu