Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1437 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 03, 2023 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Daj, @ ambasador, ne pametuj brez potrebe in ne vsiljuj ljudem svoje arhitektonske prebliske. Pusti, da ima človek stanovanje kot je njemu všeč in pika. Sicer pa, tvoje rešitve tudi kot akustični tretma nimajo veze.
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3177 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 08:51 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Jest ne morem razumet ljudi, da v načrtovanju svojega doma, ne znajo predvidet, kaj bodo "počeli" v svojem domu. Ja, če se v "načrtovanju" popolnoma nič ne razumejo, potem pa to naj prepustijo strokovnjaku, mu povedo svoje želje in evo rešitve so ...
Žal se v svojem delu prevečkrat srečujem z "domovi", ki so jih "načrtovali", tata, mama, tašča, tast in še kdo in potem taka "skropucala" dobijo gradbeno dovoljenje . Lastnik pa kljub ogromnim stroškom potem nima pokritih osnovnih bivalnih funkcij, kot so postavitev TVja in stereo sistema, še manj pa kakšen "hišni kino"
Žal, žal, žal, kar vidimo na sliki so hude napake v načrtovanju, kjer je veliko izgubljenih uporabnih m2, pri tem, da cene m2 so danes zelo visoke
Oprostite, ma tako tudi naslov teme o namenu iskanja nekega zvočnika nima "pravega pomena" žal  _________________ ~ ** ~ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1587 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobr no. Če nimate človeku kaj pametnega za svetovat, tudi ni treba nabijat.
KOLIKO od vas pa ima doma projektirano sobo v zlatem rezu in seveda primernih kvadratur. Verjetno 1 promil ali pa še manj.
Torej je treba narediti vse kar je možno (finančno, prostorsko, vizuelno,..) da iz svojega sistema + sobe, dobimo najboljši zvok, ali da sem bolj natančen tak zvok, ki nam najbolj ustreza.
@grizi je vprašal, ali so Focal Aria 984 preveliki za njegovo sobo.
Odgovor je preprost NISO
Zdaj ga pa nehajmo sekirat in najprej v svojih glavah popucajmo. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 805 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
CK, ti dam 100% prav,.... itaq je forum kot MSM - vsi čebljajo eno in isto kot papige....problem pa ostaja _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 399 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
ajka je napisal/a: |
Žal se v svojem delu prevečkrat srečujem z "domovi", ki so jih "načrtovali", tata, mama, tašča, tast in še kdo in potem taka "skropucala" dobijo gradbeno dovoljenje . Lastnik pa kljub ogromnim stroškom potem nima pokritih osnovnih bivalnih funkcij, kot so postavitev TVja in stereo sistema, še manj pa kakšen "hišni kino"
|
Meni je presenetljivo, koliko mladih znancev je dnevni prostor z veliko sedežno, večjo razdaljo do velikega TVja in potencialni stereo sistem žrtvovali ob prihodu otroka, ali ob postavitvi večjega domačega delovnega prostora. Do te mere, da se pri njih ne more zbrati niti širša lastna družina ali par kolegov. Filme, serije gledajo kar iz tablic, ali celo telefona - jaz se ne spomnim, če sem kdaj pogledal na tablici kaj daljšega od kratkega youtube prispevka... Za zvok pa seveda skrbi prenosni bluetooth JBL zvočniček, kadar gre za posebej praznično predvajanje in želijo kaj več kot piskanje z zvočnika telefona ali tablice.
 _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1437 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo @ ck in @ LBaudio, to je to. Odgovorit je treba natančno in zanesljivo na zastavljena vprašanja, le tako bo od odgovorov korist.
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
grizi
Pridružen/-a: Sre Mar 2011 19:09 Prispevkov: 7 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
Vsem, ki ste podali dejanski feedback v povezavi z mojim vprašanjem in si dejansko vzeli čas za pomoč resnično, resnično hvala.
Drugi, z raznimi pametovanji in komentiranjem izgleda stanovanja in podobno (bo že vsak zase razbral, ali spada v to grupo) ste pa razlog, zaradi česar sem okleval ali naj sploh napišem vprašanje na forum (saj sem vedel, da se bo sigurno našel kdo, ki bo tukaj "packal"). Bi se pa vprašal na vašem mestu, kaj ste dosegli v življenju z lastnimi rokami, denarjem in trudom... Me "malo" pogrejejo taka "modrovanja"... Vam pa en velik FUJ, NE HVALA!
Mislim da je bila to ena prvih mojih objav v forumu in verjamem da bo žal zaradi takih določenih smetiščarjev preteklo še dolgo časa preden kaj objavim, če sploh kdaj. Tukaj zaključujem svoje spremljanje te teme, raznih umotvorov in tudi ne mislim več odgovarjat/ se pregovarjat...
Grizi out |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 957 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 04, 2023 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi odgovor, da pri tem projektu nič sprejemljivega (klasični zvočnik) ne bo igralo dobro, je dobronameren. Samo tega ne želiš videti. Ko na forumu zastaviš vprašanje vedno pričakuj različne odgovore. In ne bodi užaljen. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1587 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Čet Okt 05, 2023 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
grizi
imaš ZS _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 724 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2023 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kar zanimivo. Splašili ste avtorja teme. Nikoli več ga ne bo nazaj.
Po desetih letih se je nekdo opogumil in že ga več ni
V čast mi je, da lahko berem te presežke konstruktivnosti.
Še kaj o zizekih bi rabili ali pa vsaj jbl. _________________ Kokain za vse, ne le za peščico! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 805 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2023 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
Audiomarka je napisal/a: | Kar zanimivo. Splašili ste avtorja teme. Nikoli več ga ne bo nazaj.
Še kaj o zizekih bi rabili ali pa vsaj jbl. |
wau....no comment _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2023 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
LBaudio je napisal/a: | Audiomarka je napisal/a: | Kar zanimivo. Splašili ste avtorja teme. Nikoli več ga ne bo nazaj.
Še kaj o zizekih bi rabili ali pa vsaj jbl. |
wau....no comment |
Kaj namesto predlogov rešitev ste mu spljuvali gajbo. Vežde se je zasekiru, če bi rabu že 10 let nazaj tuhtat kako zasnovat dnevno, da bi dobil vsaj kanček upanja tukile. Tako pa ni rešitve, case closed. Podri bajto in začni znova.  _________________ Kokain za vse, ne le za peščico! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2334 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2023 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
Audiomarka je napisal/a: | Še kaj o zizekih bi rabili ali pa vsaj jbl. |
Evo, priložnost zate: CIZEK Model 2 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2023 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: | Audiomarka je napisal/a: | Še kaj o zizekih bi rabili ali pa vsaj jbl. |
Evo, priložnost zate: CIZEK Model 2 |
https://www.subito.it/annunci-italia/vendita/usato/?q=cizek
Pred kratkim je nekdo v Trstu tam prodajal CizekIII in MG27 sistem. Ni bil dolgo gor, cena
je bla okrog 3k, ce se ne motim.
Pred kratkim sem nabavil Cizek I za drugi sistem,
oz. moznost Quadraphonic konfiguracijo za LP-je.
Potrebni so klasičnega remonta, menjam obrobe.
Woffer je morilsko dobro prestudiran in narejen.
Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2023 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Profesionalci so že davno naredili preskok na aktivne zvočnike. Zdaj bodo šli počasi proti digitalnim.
http://www.audiopolitan.com/blog/active-vs-passive-speakers-way-go/
Mogoče se komu zdi smešno, vendar jaz bi gledal v smeri focal trio in ne focal aria.
Predpotopni Cizeki in Jbl to pa je bistveno večji mimohod, kot je gornji prostor. Zgrešeno v samem bistvu, samo tega ne bo nihče priznal. Tak je pač hobi. Najbolje se je namreč igrat z bižuterijo za 10k na predpotopnih zvočnikih. To je bistvo. Malo megleno vse skup, ampak paše, če se ojačevalnik fajn sveti  _________________ Kokain za vse, ne le za peščico! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|