Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igrača je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 165, 166, 167  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je bil pa ravno GUI zelo všeč, predvsem njegov miroring na telefon ali tablico in takojšna odzivnost. Se mi tudi zdi, da bi najbrž predvajanje z njegovim plejerjem iz SSD, ki gre do 4 tera, tudi znala biti zvokovno najboljša varianta.

Že standardna izvedba je super, me pa zanima, kako se izkaže Master edition verzija, ki ima femtoclock, druge ojačevalne čipe, boljše napajanje itd. Tuji testi govorijo, da ima bolj rafinirane visoke in nekoliko toplejšo sredino. Za probat !

Sem pa ravno danes videl na netu, da so kitajci zanj že naredili bojda zelo dober linearni napajalnik, ki se ga vgradi v obstoječo škatlo, namesto svičerskega napajanja in to brez lotanja, tako, da tudi garancija ne bi trpela.

Lpm
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo zanimiva debata. Predvsem zaradi sledečega, mene namreč EverSolo (razen gole uporabniške izvedbe) ni prepričal. Sploh pa ne z vidika audiofila. Mogoče sem se navlekel na r2r, ali morda na kaj drugega Very Happy ampak jaz tega ne bi mogel poslušati več ur skupaj. Vili ne me narobe razumet, vedno bom rad prišel Cool

No, v bistvu sem hotel to povedat... Prepričan sem, da je enota izvrstna kot streamer, ni me prepričal kot celota. Jaz bi obesil gor DOBER dac, ampak potem smo spet pri izdatkih + kabli, fuzija... itd.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te čisto razumem,najbrž nisi edini ki ga ni prepričal.Spremljam raznorazne skupine na omrežjih in forumih ,pa je nekaj novih lastnikov hitro postalo bivših.Očitno nekateri pričakujejo preveč,pol pa jokcajo 😁
Zanimivo, en model,ki ima opremo za več 10k€,si privošči SE in ga ne more prehvalit 😁
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

10k je zelo hitro, sploh če všteješ room treatment, kablovje, od žene nohte kot kompenzacijo...

To nas privedo do sedečega... Sistem za 10k iz štacune VS sistem za 3k z zaledjem 25 let izkušenj, poslušanja, prilagajanja, prestavljanja, preklaplanja. Jaz sem za slednje Very Happy
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna naprava bi pa to morala biti, da bi začuda kar vsem ustrezala Smile.
Mene kot ljubitelja glasbe marsikaj ni prepričalo na poti doslej, dejansko me je zelo malo naprav sploh "navdušilo". Ta Eversolo je recimo nekaj, kar sem se kakšni dve leti zdaj spraševal: zakaj zaboga nihče ne sestavi funkcionalne, cenovno dosegljive škatle kot lcd streamer enote z uporabnim guijem ter odzivnostjo danes moderne naprave, ker pa ima obenem še pre/dac funkcijo še toliko bolje, če se rabi in ne smeti signala zaradi tega. Ko sem videl lani Hifi Rose rs, me je močno zmotila cena izdelka, ostalo pa mi je bilo to, kar sem si nekako potihem želel v bolj budget friendly coni.

Vidike in poglede ima v tem hobiju vsakdo svoje, že to da se nas različna glasba dotakne je pokazatelj, da vsakdo na drugačen način doživlja glasbo, pa do jakosti poslušanja še prišli nismo, smo zgolj pri žanrih, kje so šele različna dojemanja.
Velika sreča tega hobija je, da vsakdo sestavlja nek sistem zase, ter da zaupa predvsem svojim uhljem na tej poti. Da v prostoru, kjer je to zastavil išče optimum za poslušanje. Kaj kdo pričakuje od glasbe je pa različno. Jst k sreči lahko poslušam glasbo ko uživam v drugem hobiju v taistem prostoru, spet nekdo drug pa mora biti v napol meditaciji da sprejme prvo noto iz zvočnika.

Marsikomu je tudi vseeno, da mu vokal prepeva nekje pod stropom ali pa je lociran pod višino mize in ne recimo na višini 150 cm, na kolikor naj bi pevka imela svoje ustnice nalepljene na mikrofon v danem komadu. Komu je tudi lahko pomembno, da vokal ni gmota v velikosti 6ih glav, itn. Smo si različni in prav je tako.
Definitivno pa si ne bi želel biti v koži nekoga, ki sestavlja sisteme za stranke.

Glede izkušenj je pa lahko tudi tako...nek pijanec ima lahko 30 let izkušenj z vinom ampak to še ne pomeni, da je Sommelier Smile.
Nazaj na vrh
streki

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
10k je zelo hitro, sploh če všteješ room treatment, kablovje, od žene nohte kot kompenzacijo...

To nas privedo do sedečega... Sistem za 10k iz štacune VS sistem za 3k z zaledjem 25 let izkušenj, poslušanja, prilagajanja, prestavljanja, preklaplanja. Jaz sem za slednje Very Happy

Laughing beri več Laughing pa vem da cena nima veze,samo ko to vidiiš ti ni nič jasno,pa še čisti analogist je 😁
Nazaj na vrh
streki

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2023 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Kakšna naprava bi pa to morala biti, da bi začuda kar vsem ustrezala Smile.
Mene kot ljubitelja glasbe marsikaj ni prepričalo na poti doslej, dejansko me je zelo malo naprav sploh "navdušilo". Ta Eversolo je recimo nekaj, kar sem se kakšni dve leti zdaj spraševal: zakaj zaboga nihče ne sestavi funkcionalne, cenovno dosegljive škatle kot lcd streamer enote z uporabnim guijem ter odzivnostjo danes moderne naprave, ker pa ima obenem še pre/dac funkcijo še toliko bolje, če se rabi in ne smeti signala zaradi tega. Ko sem videl lani Hifi Rose rs, me je močno zmotila cena izdelka, ostalo pa mi je bilo to, kar sem si nekako potihem želel v bolj budget friendly coni.

Vidike in poglede ima v tem hobiju vsakdo svoje, že to da se nas različna glasba dotakne je pokazatelj, da vsakdo na drugačen način doživlja glasbo, pa do jakosti poslušanja še prišli nismo, smo zgolj pri žanrih, kje so šele različna dojemanja.
Velika sreča tega hobija je, da vsakdo sestavlja nek sistem zase, ter da zaupa predvsem svojim uhljem na tej poti. Da v prostoru, kjer je to zastavil išče optimum za poslušanje. Kaj kdo pričakuje od glasbe je pa različno. Jst k sreči lahko poslušam glasbo ko uživam v drugem hobiju v taistem prostoru, spet nekdo drug pa mora biti v napol meditaciji da sprejme prvo noto iz zvočnika.

Marsikomu je tudi vseeno, da mu vokal prepeva nekje pod stropom ali pa je lociran pod višino mize in ne recimo na višini 150 cm, na kolikor naj bi pevka imela svoje ustnice nalepljene na mikrofon v danem komadu. Komu je tudi lahko pomembno, da vokal ni gmota v velikosti 6ih glav, itn. Smo si različni in prav je tako.
Definitivno pa si ne bi želel biti v koži nekoga, ki sestavlja sisteme za stranke.

Glede izkušenj je pa lahko tudi tako...nek pijanec ima lahko 30 let izkušenj z vinom ampak to še ne pomeni, da je Sommelier Smile.

Se strinjam s tabo. Metal pa jakost gresta skupaj,za ostalo pa ne vem🤣
Po moje bi bil kar dober dealer opreme 😁
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno se veliko pogovarjamo o streamerjih. Zelo pomemben, če ne najpomembnejši del, je napajanje. Če ima naprava ceneni zunanji switcherski napajalnik, se bo to poznalo na kvaliteti zvoka. V tem primeru bo celotna škatla tudi precej lahka. Če so štedili pri napajanju, so po vsej verjetnosti štedili še kje drugje v škatli. Tega dejstva nakup zunanjega LPSja ne bo spremenil, se bo pa kvaliteten (drag) LPS zagotovo precej pozitivno odrazil na zvoku. Zelo pomembna je tudi kakovost izhodnega modula in konektorjev. Od tega bo precej odvisna kakovost izhodnega signala. Kakovost konektorjev ja včasih možno oceniti že po videzu. Dober znak glede kakovosti je, če ima streamer, ki nima vgrajenega DACa ali pa ima kljub temu tudi digitalne izhode, tudi AES/EBU izhod (čeprav vedno ni tako - odvisno od izvedbe). USB izhod je seveda najbolj zaželen, vendar mora biti dobro porihtan, sicer je lahko problematičen. Boljši je dober spdif izhod, kot slab USB (čeprav USB navadno podpira višje formate zapisa). Asinhrona povezava z DACom sama po sebi ne bo rešila težave s smetmi v signalu. V tem primeru po potrebno nabaviti še USB reclocker - pa ne takega za 100 eur. Seveda so pomembne tudi storitve in formati zapisa, ki jih streamer podpira in povezljivost z ostalim svetom. Pomemben je tudi softver (funkcionalnost, hitrost in stabilnost delovanja, prijaznost do uporabnika) in pa, nazadnje tudi videz, ki pa je stvar osebnega okusa in ni nujno odraz kakovosti. Končno oceno naj seveda dajo ušesa.
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav za ta eversolo A6 streamer obstaja t.i. nadgradnja napajanja v obliki LPS, zamenja pa se switchersko napajanje s tem napajalnim LPS delom. Rabiš izvijač in nič drugega. Stane 270€, če je komu preslaba kakovost na izhodu.
https://www.beatechnik.com/lps-a6
Nekako verjamem, da v tem hobiju obstajajo t.i. nadgradnje za vse kar se prodaja.
Nazaj na vrh
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spremljam temo, sodim med potencialne kupce. Za prvo silo - upoštevaje različna pričakovanja in pa ravno tako takšna in drugačna ušesa - @luka 79 - kaj pa te je zmotilo? Si lahko malce bolj natančen - je aparat zvokovno presvetlo naravnan? Sprašujem, ker tudi sam glasbo večinoma poslušam v daljših seansah in sem občutljiv na svetle, ušesa dražeče komponente.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A da DAC (9038) ne bi bil linearen? In da nekdo, ki zna sestaviti DAC z okoljem, vgraditi Android GUI in še vse zraven, pa da ima težave z znanjem in meritvami o napajanju, ki je v vseh izvedbah relativno cenena roba in ni kaj prišparati. Pripombo o frčanju visokih frekvenc v končni signal bi menda že kdo zaznal. Ob tem izdelku bo nešteto pripomb in zajedljivih ocen, ker je realna cena in ni pretirana.
Ob ustrezno velikih aktivnih zvočnikih, lahko tudi z balančnim vhodom in profi priznanim veznim kablom, in če ne bo nobenih dragih svetlih srebrnih dratov vmes, bo za moje pojme super. Ja, če bi kaj takega pred 40 leti srečal in denar od neumnosti na kup dajal..... Izhodni analogni čip v obeh verzijah je dokaj na visokem nivoju, zanimivo je, da ima socialna verzija bipolarni vhod in je hitrejša od tahude, ki pa ima jfet vhod in je reda 20V/uSEC. Pa tudi to so vrhunske hitrosti, se pojavljajo v vseh profi audio aparaturah za red izhoda 1V. Femto clock je po podatkih maksimum, seveda pa bi bilo treba slišat razliko s tem clock chipom, ki stane, ne verjameš, 10€. To predvsem koristi pri starejših DACih. Tweakan napajalnik, ponujen na YT ima običajni Talema toroid in standardno glajenje, nič čarobnega. Zdaj, neke shunt superduper Salas izvedbe so vsekakor bolj gladke, je vprašanje koristi in slišnosti. Je pa ta obravnava lahko neskončni hobi. Switcherjev je več vrst, od tistih za LED v kuhinji, pa do MIL-spec/JAN vojaških zanesljivosti pa do vrhuskih medicinskih LifeSupport zanesljivosti. Kar poglejte Mean&Well katalog.
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

epic je napisal/a:
Spremljam temo, sodim med potencialne kupce. Za prvo silo - upoštevaje različna pričakovanja in pa ravno tako takšna in drugačna ušesa - @luka 79 - kaj pa te je zmotilo? Si lahko malce bolj natančen - je aparat zvokovno presvetlo naravnan? Sprašujem, ker tudi sam glasbo večinoma poslušam v daljših seansah in sem občutljiv na svetle, ušesa dražeče komponente.

Sem podal zgolj osebno mnenje, ki ne bi smelo osebno prizadeti nikogar, saj govorimo o izdelku. Mnogim je več kot očitno všeč. Meni je že screen odveč, a mnoge prepriča prav screen.
Ja, "epic". Pre-svetlo. Za moje pojme, seveda. Saj sem že povedal, kot streamer je zagotovo.super,. dac pa (za moje pojme!) preveč kričeč. Živčen.
Nazaj na vrh
streki

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

😁 screen daš na off pa ni viden sploh 😉
Mamo vsaj kej debatirat 😁
Na svetovni ravni je pa vroča žemljica.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2023 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
epic je napisal/a:

Sem podal zgolj osebno mnenje, ki ne bi smelo osebno prizadeti nikogar, saj govorimo o izdelku. Mnogim je več kot očitno všeč. Meni je že screen odveč, a mnoge prepriča prav screen.
Ja, "epic". Pre-svetlo. Za moje pojme, seveda. Saj sem že povedal, kot streamer je zagotovo.super,. dac pa (za moje pojme!) preveč kričeč. Živčen.

A lahko poveš, v kakšnem sistemu ga doma uporabljaš ? Ker je mogoče krivda za živčnost v kateri od ostalih komponent.

Mogoče tudi izrazit prat ni po tvojem okusu, eni pa bi si prste oblizovali.

Lpm
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 02, 2023 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvok iz DAC-ov smo obdelali v temi DAC?
..
Tehnika R2R ima svoje zvočne značilnosti in je alternativa drugim, kot je tehnika koleščkarjev (idler) pri gramofonih vs jermenarjem. Tu vidim primerjavo, v grobem je tudi zvočni efekt podoben. Tudi pri meritvah se zgodi isti štos, koleščkar je inferioren (več rumbla, višji w&f) a njegovi feni ne odstopajo.
... Seveda si želim v maniri R2R velike prostorne scene in glasbenikov v skoraj realni velikosti pred seboj.

..
Mislim da gre v ta 'predal'.
Če si vajen zvočne reprodukcije, ki ti naslika skoraj realne glasbenike, je vse ostalo pretanko, presvetlo, zvoki nimajo težišča na midbasu kot v realnosti - kar je bila od vedno ena glavnih 'zamer' digitalnemu.
Bolj zahtevni so to pomanjkljivost zakamuflirali z lampaši, bolj polno zvenečimi zvočniki, ubijanjem akustike prostora, kabli itd, saj vemo kako to gre.
Ostali so se pa privadili in tega niti ne opazijo več.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Okt 02, 2023 09:05; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 165, 166, 167  Naslednja
Stran 158 od 167

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu