| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sre Okt 12, 2022 20:51 Naslov sporočila: Re: Arcam ST60 ali Cambridge Azur 851N? |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | Poznavalci DAC-Streamerjev, katerega od teh dveh modelov izbrati. Vljudno prosim, izognite se drugim imenom, izljučno obravnavajte ta dva modela iz naslova.
Lp |
Malo sem pogledal na WhatHifi kjer so testirali oba in vidim, da so za najboljši streamer do 1500 gbp za leto 2022 izbrali Arcama. Tudi CA so zelo dobro ocenili. No, WhatHifi mnogi ne cenijo preveč.
Arcam ima MQA, CA pa ga nima, če je to zate pomembno. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
BorG
Pridružen/-a: Tor Avg 2020 14:28 Prispevkov: 11 Kraj: Menges
|
Objavljeno: Pon Okt 17, 2022 06:27 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: | A nisem objasnil, da se izogibam CA Richer Sounds produktov?
Zakaj potem misliš, da se (in to celo doma) srečujem z njimi? |
Saj ne mislim več, ker res nima smisla samo preveril bi če pravilno razumem.
Omenjenega CA produkta nisi slišal, ker se jih izogibaš, si pa kot načitan audiofil ocenil, da je slabši od kitajcev?
Lep pozdrav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2022 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: |
Tisti, ki berete What Hi-Fi pa tukaj:
|
Ko sem bral tvoje vprašanje, sem imel močan občutek, da bila tvoja dilema posledica prebiranja omenjenega vira. Tam namreč dokaj hitro naletiš na oba modela.
Uživaj v novi igrači! _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2022 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
No ja, to je to za to ceno...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2022 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Vsaj za nasvet bi se lahko zahvalil  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2022 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Ohišja so draga. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 194 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 08:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa naj bi v dacu/stremerju bilo poleg nekaj elektronike in ekrana?
Za boljši "občutek" lahko dajo tudi 5kg svinca v dno ohišja, igralo bo enako.
Sam uporabljam google chromecast audio za katerega sem dal manj k 50€ in nimam kakih pripomb, bom pa v kratkem šel v eno od trgovin in za primerjavo privlekel kak streamer za 1k€, da slišim razliko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 09:22 Naslov sporočila: |
|
|
@twom,
ne opazim kakšne posebne razlike v notranjosti, razen cene.
Lahko bi priporočil svojo mašino in sliko, da vidimo kako je zapolnjena notranjost.
@luka79,
preden prosiš za zahvalo, preberi v celoti moj tekst. Če si mislil izključno o zahvali tebi, nisem prebral nič koristnega razen polemike z nekaterimi soforumaši in kritiziranja CA. Lahko bi predstavil svojo mašino, ki je očitno boljša od obeh iz naslova.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| dabiblo je napisal/a: | Kaj pa naj bi v dacu/stremerju bilo poleg nekaj elektronike in ekrana?  |
Se strinjam, samo cene so vseeno visoke.
Tudi pametni telefon ima vse to in še več pa je ceneje in manjše. Dobro DAC imajo vsekakor bolj zanič.
Osebno bi kupil poceni prenosnik, ki nima ventilatorja pa gor DAC priklopil, bi bilo ceneje in praktično brez omejitev.
| dabiblo je napisal/a: | | Za boljši "občutek" lahko dajo tudi 5kg svinca v dno ohišja, igralo bo enako. |
Lahko zaduši morebitne resonance ohišja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da Coctail ima en tak Performance Part - Strut Bar, ki naj bi dušil točno določene resonance ohišja. Fantje vedo kaj delajo. _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 12:48 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | @twom,
ne opazim kakšne posebne razlike v notranjosti, razen cene.
Lahko bi priporočil svojo mašino in sliko, da vidimo kako je zapolnjena notranjost.
 |
Sprejemljiva cena za tele bi bila nekje do 300€. Leva dva bližje 100€.
Malo za hec. Tale klump je bil 600€ - 700€ pred več kot petimi leti:
Ne trdim da je to boljši streamer (ker ni, zaradi ventilatorjev), ampak če primerjaš količino komponent in kaj zmore je težko upravičiti ceno streamerjev. Je pa ravno tako precej prazno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
| ducar je napisal/a: | | Vidim, da Coctail ima en tak Performance Part - Strut Bar, ki naj bi dušil točno določene resonance ohišja. Fantje vedo kaj delajo. |
Ali pa je to samo opora da se ne ukrivi pokrov ko kaj gor postaviš, ker je verjetno tako tanek.
Lahko bi tudi manjše ohišje naredil pa bi imeli manj problemov z resonancami.
No, sedaj sem že malo zloben . Sem prepričan da je naprava dobra, ampak cene so na splošno pretirane. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | | Lahko bi predstavil svojo mašino, ki je očitno boljša od obeh iz naslova. |
Samo vljuden je bil:
| GoldProf je napisal/a: | | Vljudno prosim, izognite se drugim imenom, izljučno obravnavajte ta dva modela iz naslova. |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 26, 2022 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | dabiblo je napisal/a: | Kaj pa naj bi v dacu/stremerju bilo poleg nekaj elektronike in ekrana?  |
Se strinjam, samo cene so vseeno visoke.
Tudi pametni telefon ima vse to in še več pa je ceneje in manjše. Dobro DAC imajo vsekakor bolj zanič.
Osebno bi kupil poceni prenosnik, ki nima ventilatorja pa gor DAC priklopil, bi bilo ceneje in praktično brez omejitev.
| dabiblo je napisal/a: | | Za boljši "občutek" lahko dajo tudi 5kg svinca v dno ohišja, igralo bo enako. |
Lahko zaduši morebitne resonance ohišja.  |
Točno tako. Z usbja na dac in prek hdmija na reciever.
Hkrati naj bo to odgovor tudi Gold Profu, glede moje boljše mašine. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|