Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi bilo več postov kot je predhodni, bi imel človek večje veselje sodelovati!Tako pa... Sad
Sam sem sicer porabil kar nekaj časa, da sem si prišel gor, zakaj so te zgolj zaradi dobronamernega nasveta nekateri pripravljeni raztrgati in te prikazovati kot zadnjega butca in nevedneža na planetu.Ne gre le za eno vrsto ljudi, a ena skupina je gotovo tistih, ki imajo svoje poslovne interese.
V zvezi s predhodnim postom lahko rečem le to, da sem več dni porabil za to(seveda vsak dan le kako urco), da sem npr. Jamotov subwoofer uspel zadovoljivo zvočno integrirati v sistem.Prvi vtis je bil dejansko obupen in sem že hotel pisat oglas za njegovo prodajo.Sedaj pa v najglobljih tonih(pod 80Hz) lepo podpre glavne zvočnike, ki tako pridejo v srednjih tonih še lepše do izraza.Prenagliti se torej ne gre, ša najmanj pa z nekimi pavšalnimi ocenami! Exclamation
V svoji galeriji sem par dni nazaj objavil par novosti, če se komu da pogledati.Kritika wooferja je vmes že precej bolj pozitivna.
In kot se vidi, Klipschov v sistemu ni, a ni nemogoče, da se ne bo pojavil eden kot center zvočnik! Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj drago je čisto lepo opisal kje je slišal, ter okoliščine. Ne vem zakaj tak odgovor?

Potem je bolje biti tiho, kot opisat kako so kje zveneli ti zvočniki?
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je dotični pisal o sledečih zvočnikih:
www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/klipsch/rf-7/PRD_129356_1594crx.aspx
Pač njegovo mnenje obiskovalca nekega showa proti 78 lastnikom!Ima vso pravico.
Ko gre za novejše Klipsche, ki niso zanj, je pa verjetno mislil tele:
http://stereophile.com/floorloudspeakers/klipsch_palladium_p-39f_loudspeaker
Ima prav!Tudi meni niso všeč že na prvi pogled! Wink
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pač nekaterim Klipschi niso všeč - prava reč... Meni marsikatera "hi-fi" zadeva ni všeč, komu pa moj sistem ni všeč - pa si ne jemljem kaj preveč k srcu (kaj šele, da bi se zaradi tega bentil po forumih...). To, da je meni prav, je meni najbolj važno - in dokler sem prepričan, da mi je prav, me tudi nič ne bo spravilo iz tira. Ljudje, ki preveč vneto branijo nek produkt (oz. svoj nakup) bolj izpadejo, kot da še sami niso prepričani v le-tega in da le iščejo neko potrditev (ki se jo pa v dobi interneta tudi zelo hitro dobi - vsak lahko vse prebere in s tem vse "ve").

Sam se na razne internetne reviewe ne bi najbolj zanašal - ne veš niti kdo je kaj napisal, ne v kakšnem kotekstu je zadevo preizkusil (zato pa so ocene na straneh kot je audioreview v povprečju bližje 5 kot čemu nižjemu...).

Še huje so s strani audio industrije financirane internetne "revije" - kdo zadnji pomni kakšno slabo oceno npr. na 6moons?

Rajši uporabljajte lastna ušesa - in to, kar nekdo sliši, je _zanj_ tudi najbolj res. In to je treba spoštovati!

Kar se samih Klipschev tiče - mi nove serije nekako ne potegnejo (vsaj po izgledu ne - zvoka ne bom sodil, ker ga ne poznam). Palladiume so imeli celo v Tehnomarketu - žal (ali pa na srečo - nista namreč bila primerna ne elektronika ne prostor) niso bili priklopljeni, da bi jih slišal.

Od "heritage" serij bi pa takoj imel kakšne - že z "malimi" Heresyji bi bil verjetno čisto zadovoljen, seveda ob za to primerni elektroniki. Luštni zvočniki, ki verjetno dajo več na glasbo, kot na hi-fi aspekte reprodukcije (so nasprotje "modernega" dizajna zvočnika), vendar pa tudi s svojimi napakami (kot vse druge naprave). Mogoče nekoč, ko bo preveč časa in kakšen € odveč...
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantje ne se razburjat.ne gre se tukaj zato da bi bil kdo bolj ali manj butast kot je bilo omenjeno.jaz sem samo podal SVOJE MNENJE.vsak od nas ima trenutno svoj sistem ki mu "leži",zato imamo tudi različne zvokovne predstave.nekomu pač paše močnejši bas ,drugi celo pripirajo visoke tone,tretji celo uporabljajo tipko loudnes,ljudje smo pač različni. Rolling Eyes
samo še če dodam na moj prejšnji post-mislim da so tisti klipschi takrat igrali na ojačevalec magnum 170,ne bom pa trdil zagotovo.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, izgleda, da se bomo okoli teh Klipschev v tri dni do neskončnosti nategovali, pri čemer bodo počasi itak spet izginili z našega trga.Pozitivno je, da sedaj nekaj več ljudi firmo sploh pozna, pa čeprav po nekaterih postih kot eno z najbolj nemogočimi zvočniki! Shocked
Ravno slovenski poznavalci in "poznavalci" že vedo, da je tako, večina zna to oceniti tudi brez pravega poslušanja Cool in razkrinkat forumske bande koristnikov, ki vsi po vrsti pojma nimajo, medtem ko so vsi pozitivni testi le plačane reklame! Rolling Eyes Kaj je to proti ušesu in morda otipu enega samega poštenega člana tegale foruma!
Sedaj pa že konec s temi Klipschi!Kdor jih ima, je 90% zadovoljen in za res mali denar jih je dobil;kdor jih nima, lahko še vedno za super ceno kupi Heco Celana, ki ga tudi že dolgo priporočam, pa jih še nisem za to dobil po nosu! Shocked Še čakam! Wink
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 02:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
No, izgleda, da se bomo okoli teh Klipschev v tri dni do neskončnosti nategovali, pri čemer bodo počasi itak spet izginili z našega trga.Pozitivno je, da sedaj nekaj več ljudi firmo sploh pozna, pa čeprav po nekaterih postih kot eno z najbolj nemogočimi zvočniki! Shocked
Ravno slovenski poznavalci in "poznavalci" že vedo, da je tako, večina zna to oceniti tudi brez pravega poslušanja Cool in razkrinkat forumske bande koristnikov, ki vsi po vrsti pojma nimajo, medtem ko so vsi pozitivni testi le plačane reklame! Rolling Eyes Kaj je to proti ušesu in morda otipu enega samega poštenega člana tegale foruma!

Evo Krokar. Na takle nacin tema raste ... sedaj je ze enajsta stran... Nekdo bo misli, kupim te zvocnike, pa imam resen dober zvok ... Da me ne boste takoj napadli. Povlekel sem paralelo z napajalnimi kabli. Tudi tam so nekateri za in drugi proti. Nekateri z izkusnjami, drugi brez. Tema pa raste...
pIko

Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 05:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikakor ni bolje biti tiho kakor opisati svoje izkušnje o stvari, ki se tiče teme, drugače tudi sam tega nebi počel. To je vendar smisel strani. Kdor me prebere mu je jasno, Pestilenceu, ki pa ima itak kronične težave z razumevanjem teksta, pa vsekakor toplo polagam na srce, da je bolje biti tiho kakor dajati prazne pripombe na neko pisanje, ki niti prebrano očitno ni bilo. Ker od tega tema dejanjsko nič ne pridobi. Drago je podal še en bistveni podatek, povedal je, da je bil ojačevalnik v nesrečni konfiguraciji verjetno Magnum 170. S tem je k temi vsekakor prispeval še en dragocen kamenček, kar za Jazza in nekatere ostale človek nebi mogel trditi. Da ne bom tudi sam zašel v te vode se vračam k temi.
Ugotovili smo, da se je za vsake dobre zvočnike potrebno potruditi, da jih sistem podpre in zaigrajo najbolje kar zmorejo. Kaj koristi najboljšemu pianistu na svetu imeti violino Stradivari, saj ni violinist ampak pianist? Pa zato še ni zanič glasbenik, pa tudi violina ni slaba in poslušalec tudi ni kriv, da je moral poslušati tisto škripanje, kriv je nekdo drug in dobro je vedeti kdo je tako fašistično povezal stvari, da niso špilale. Lastna ušesa pri tem ne bodo povedala nič pametnega o ničemer. V koncentracijskih taboriščih v dvajsetem stoletju so zločinski režimi ljudi najbolj dotolkli s tem, da so tistim, ki so bili strokovnjaki za eno stvar dali delati nekaj čisto tretjega in jih s tem moralno zlomili. Na golem otoku so morali ljudje z visoko izobrazbo za brezveze prenašati težke skale iz ene na drugo stran in potem nazaj. Nekateri bi radi v neko podobno brezvezno aktivnost zvlekli sodelujoče na tem forumu.
No ja. Tisti, ki nam komunikacija na tu pomaga dosegati dober zvok in se izogibati pastem ob nadgradnjah svojih sistemov pa pišemo o svojih izkušnjah, dobrih in slabih z različnimi konfiguracijami. Da bi bralci od prebranega odnesli kak koristen podatek, je potrebno da pisec napiše kar največ spremljajočih dejavnikov, ki so pripeljali do uspeha ali pa neuspeha v primeru, ki ga opisuje.
Kašna konfiuracija je meni zaigrala sem opisal na strani 10, lahko pa povem tudi v kakšnih pogojih je bila stvar nesprejemljiva. Dokler med predojačevalno(Electrocompaniet) in končno stopnjo(Krell) nisem namesto Nordost Red DAWN vrinil tistega srebrnega kabla ki ga dobiš na metre pri Terni, je bil zvok pre oster. Dokler med CD(Densen) in preamp nisem vrinil Acoustic zen Namesto Nordost RedDAWN je bil zvok suh. Za zvočniške kable pa sem še vedno v dilemi, če nebi morda Nordoste BlueHeaven BiWi zamenjal z AudioQuest BiWi, zdi se mi, da dajo več muzikaličnosti, čeprav poda Nordost natančnejši detajl.
Vsekakor se bom še malo igral. Če ima kdo kake resne zvočniške AvdioQueste bi me zanimalo, če jih je mogoče sprobati v opisanem sistemu.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
krokar je napisal/a:

Evo Krokar. Na takle nacin tema raste ... sedaj je ze enajsta stran... Nekdo bo misli, kupim te zvocnike, pa imam resen dober zvok ... Da me ne boste takoj napadli. Povlekel sem paralelo z napajalnimi kabli. Tudi tam so nekateri za in drugi proti. Nekateri z izkusnjami, drugi brez. Tema pa raste...

Very Happy Cool
Kdo bi pa sicer še kaj pisal?! Wink
Nazaj na vrh
JANKO
Gost

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pIko je napisal/a:
No ja, Jankova ocena govori sama o sebi dovolj. Skratka ocena izkušenih preizkuševalcev je bistveno različna od njegove. Četudi bi se strinjal z njim, da zvočniki o katerih teče beseda niso lepi in da imajo na sprednji plošči plastično masko, pa drži, tudi to, da sem videl že veliko takih in jim to nihče ni štel v kak minus. Slišal pa sem že tudi lepše, brez plastike in predvsem mnogo dražje mnogo slabše igrati. Pomembno je namreč pri zvočnikih predvsem kako igrajo. Kakor Klipschem lepo piše v spremljajoči literaturi, so zelo občutljivi. To je lahko zelo lepa lastnost, če pa se jih loti povezovati nevešča roka, pa tudi lahko pripelje do neposlušljivosti sistema. Ker so zelo občutljivi, namreč zelo natančno odigrajo to, kar dobijo noter. Če bo nekdo pripeljal v njih isti signal, ki je prej lepo igral na togih in zaspanih Dalijih, bo na občutljivih in poskočnih Klipscih ven prišlo tisto, kar je dejanjsko pripeljal noter, to pa bo blago rečeno neposlušljivo. To ne pomeni da so ti zvočniki zanič, ampak da je moral biti signal na prejšnjih zvočnikih tako močno izkrivljen, da v primeru da ga poslušamo takega kakršen je, ni poslušljiv. Torej zanič so bili prejšnji zvočniki in ne ti.
Sam sem preposlušal in praktično povezal že marsikak sistem in razvoj svojega sistema v zahtevnosti svojih ušes pripeljal do B&W 801, ki so jih v gramofonskih hišah imeli za referenčne zvočnike. Hočem reči, da nisem nezahteven poslušalec. Ampak kakor sem Dalije z mnogo truda in vratolomnih kablov pripeljal do tega, da so zaigrali, vem da sem pri Klipscih dosegel veliko enostavneje precej več za nižjo ceno. Kdor mi ne verjame, naj pride poslušat, in dokazal mu bom, da njegove kritike več kakor o slabostih Klipschev govorijo o njegovi lastni neizkušenosti.

Zdravo!
Zanima me kaj pomeni to Jankova ocena govori sama o sebi?

Zanima me tudi kako je mogoče, da Klipsch (v mojem primeru RF 7) igra točno tisto kar mu pripelješ, če pa meritve govorijo povsem drugače. Sam nimam naprav za merjenje zato bom površno opisal meritve, ki so jih naredili v reviji AUDIO. Opisal jih bom zato, ker mi še nikdar ni uspelo pripeti nobene slike na tale forum, površno pa zato ker se mi ne da kaj več.
Frekvenčni odziv RF-7 je vse prej kot nevtralen (za razliko od kateregakoli cd playerja in tranzistorskega ojačevalca, ki imajo frekvenčni razpon bolj ali manj flat).
Klipsch RF 7:
80Hz - 90 dB
800Hz - 85 dB
6kHZ - 90dB

Če se na tem forumu na veliko razglablja kako zelo različni so kabli kjer so razlike 1 dB že divje, potem bi v primeru Klipsch še tako neizurjenemu ušesu moralo biti jasno, da so visoki toni "malo" pojačani. 0,5 dB je dovolj za to zazna izurjeno uho, za 5 dB ga pa ni junaka da tega nebi slišal. Tudi nizki toni so pojačani tako, da jaz nebi ravno uporabljal besed, da zvočnik igra kar samo tisto kar dobi.
V svojih par besedah o Klipschih sem omenil tudi Dali ikon 7. Tudi za te zvočnike se da najt meritve, ampak se mi ne da iskat. Če se prav spomnim je tudi tam cca 5 dB dodatka "briljantnosti in svežine".... in ostalega bulšita, vendar ravno zaradi te izjemne svežine metalika ne bo velikokrat zašla v vaš cd predvajalnik, bojo pa mandoline super pele. Močno dvomim, da lahko s kabli odbiješ 5 dB viška na visokih tonih. Če se prav spomnim je v Absolute soundu ocenjevalec celo uporabil equaliser, da je "poštimal" zvok. Jaz mislim, da tudi Klipschem nebi škodil, je pa verjetno lažje kupit nevtralen zvočnik, da ni treba toliko prčkat.

lp
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JANKO je napisal/a:
pIko je napisal/a:
No ja, Jankova ocena govori sama o sebi dovolj. Skratka ocena izkušenih preizkuševalcev je bistveno različna od njegove. Četudi bi se strinjal z njim, da zvočniki o katerih teče beseda niso lepi in da imajo na sprednji plošči plastično masko, pa drži, tudi to, da sem videl že veliko takih in jim to nihče ni štel v kak minus. Slišal pa sem že tudi lepše, brez plastike in predvsem mnogo dražje mnogo slabše igrati. Pomembno je namreč pri zvočnikih predvsem kako igrajo. Kakor Klipschem lepo piše v spremljajoči literaturi, so zelo občutljivi. To je lahko zelo lepa lastnost, če pa se jih loti povezovati nevešča roka, pa tudi lahko pripelje do neposlušljivosti sistema. Ker so zelo občutljivi, namreč zelo natančno odigrajo to, kar dobijo noter. Če bo nekdo pripeljal v njih isti signal, ki je prej lepo igral na togih in zaspanih Dalijih, bo na občutljivih in poskočnih Klipscih ven prišlo tisto, kar je dejanjsko pripeljal noter, to pa bo blago rečeno neposlušljivo. To ne pomeni da so ti zvočniki zanič, ampak da je moral biti signal na prejšnjih zvočnikih tako močno izkrivljen, da v primeru da ga poslušamo takega kakršen je, ni poslušljiv. Torej zanič so bili prejšnji zvočniki in ne ti.
Sam sem preposlušal in praktično povezal že marsikak sistem in razvoj svojega sistema v zahtevnosti svojih ušes pripeljal do B&W 801, ki so jih v gramofonskih hišah imeli za referenčne zvočnike. Hočem reči, da nisem nezahteven poslušalec. Ampak kakor sem Dalije z mnogo truda in vratolomnih kablov pripeljal do tega, da so zaigrali, vem da sem pri Klipscih dosegel veliko enostavneje precej več za nižjo ceno. Kdor mi ne verjame, naj pride poslušat, in dokazal mu bom, da njegove kritike več kakor o slabostih Klipschev govorijo o njegovi lastni neizkušenosti.

Zdravo!

Zanima me tudi kako je mogoče, da Klipsch (v mojem primeru RF 7) igra točno tisto kar mu pripelješ, če pa meritve govorijo povsem drugače. Sam nimam naprav za merjenje zato bom površno opisal meritve, ki so jih naredili v reviji AUDIO. Opisal jih bom zato, ker mi še nikdar ni uspelo pripeti nobene slike na tale forum, površno pa zato ker se mi ne da kaj več.
Frekvenčni odziv RF-7 je vse prej kot nevtralen (za razliko od kateregakoli cd playerja in tranzistorskega ojačevalca, ki imajo frekvenčni razpon bolj ali manj flat).
Klipsch RF 7:
80Hz - 90 dB
800Hz - 85 dB
6kHZ - 90dB

Če se na tem forumu na veliko razglablja kako zelo različni so kabli kjer so razlike 1 dB že divje, potem bi v primeru Klipsch še tako neizurjenemu ušesu moralo biti jasno, da so visoki toni "malo" pojačani. 0,5 dB je dovolj za to zazna izurjeno uho, za 5 dB ga pa ni junaka da tega nebi slišal. Tudi nizki toni so pojačani tako, da jaz nebi ravno uporabljal besed, da zvočnik igra kar samo tisto kar dobi.
V svojih par besedah o Klipschih sem omenil tudi Dali ikon 7. Tudi za te zvočnike se da najt meritve, ampak se mi ne da iskat. Če se prav spomnim je tudi tam cca 5 dB dodatka "briljantnosti in svežine".... in ostalega bulšita, vendar ravno zaradi te izjemne svežine metalika ne bo velikokrat zašla v vaš cd predvajalnik, bojo pa mandoline super pele. Močno dvomim, da lahko s kabli odbiješ 5 dB viška na visokih tonih. Če se prav spomnim je v Absolute soundu ocenjevalec celo uporabil equaliser, da je "poštimal" zvok. Jaz mislim, da tudi Klipschem nebi škodil, je pa verjetno lažje kupit nevtralen zvočnik, da ni treba toliko prčkat.

lp

Pa, ... ti si na pravi poti !!! Wink
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2009 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janko, če nisi zadovoljen z RF-7, jih za razumno ceno takoj kupim! Exclamation
Ali pa ti zrihtam kake bolj nevtralne bookshelfe, zraven par spodobnih zvočniških kablov in če ne boš prezahteven še štrom kabel, pa boš v očeh nekaterih tule pravi car! Idea
Moja ponudba je povsem resna in mi lahko pošlješ ZS!Seveda, če tudi ti misliš resno!
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2009 08:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JANKO je napisal/a:
pIko je napisal/a:

Zdravo!

Klipsch RF 7:
80Hz - 90 dB
800Hz - 85 dB
6kHZ - 90dB

lp
V takem primeru ni potrebno kaj dosti prčkat.
Zadostuje Vishay 1837 0,01 uF kondenzator za bypass, da se znebiš viška oscilacij na tweeterju, Mills upor, potem ko z navadnimi upori ugotoviš korektno uporovno vrednost(zelo nevtralno zveneč).

Oboje stane malo več kot dve pivi, kalotni tweeter pa potem zveni slišno bolj civilizirano in so šanse, da ne "štrli" več iz zvočne slike ...
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izgleda, da mi pač brez kakega Klipscha ni več živet! Wink
Ali drugače:dokler imajo pri Technomarketu še kaj po teh cenah, se je težko odpovedat!
V moji HT liniji je trenutno center zvočnik tisti, ki nekako ne gre zraven(Dali Concept).Zato sem že nekaj časa gledal za kako ugodno ponudbo.Končno je odločitev padla na tole:
www.klipsch.com/na-en/products/rc-64-overview/
499€ stanejo v Technomarketu, najnižja cena kje v Evropi je brez prevoza 650€, celo v USA je najmanj 750$.
Zaradi par mm prevelike višine bom sicer moral precej predelati postavitev.
Je pa odločitev bila vse prej kot lahka, saj ima (presenetljivo!) tudi BigBang ugodno ponudbo(390€) za Dali Suite 0.8, ki bi mi celo pasal v polico.A sodeč po testih, je vseeno za razred slabši.
Škoda je, da nimajo več subwooferja RW-12D in pa seveda tudi ne novejših modelov iz Reference serije, predvsem RF-83!
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj sem pri znancu poslušal, mislim, da, RC82.
Ogromni omari in presenetljivo uglajen, melodičen zvok in lepi basi, ki ne rabijo subwooferja.

Ker sem pred tem bil pri Audiofillu(jope, Skviz z boljšim napajalnikom zveni fenomenalno), sem imel v ušesih še zvok Mark Danielov in Nu Forca in stikalnega preampa in Anagram DACa in tu jasno primerjave ni, še posebej, ker Klipschev ni gnalo nič posebnega(nek Marantz CDP, Marantz AV recevier kot pre in vintage Pioneer končna stopnja), ožičenje solidno.

Lahko rečem, da so me ti ogomni Klipschi po svoje zelo šarmirali(kar se mi pri AV in tudi audio zvočnikih ne dogaja pogosto) čeprav na tipičnem AV sistemu, predvsem pa so bili zelo neproblematični za poganjat, kar je pokazala primerjava z dvemi pari dokaj "požrešnih" Anthony Gallo in Sonus minijev, ki sta bila pri roki in zanimivo bi bilo slišat Klipsche na ne predragem, a ambiciozno sestavljenem high end sistemu...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Naslednja
Stran 11 od 23

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu