Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hevidi

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 13:14
Kraj: Ihan

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://technomarket.si/index.php
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih človek s temi posti že kar obupuje, a potem te začnejo že tudi kar zabavati.Vse se je začelo s tem, da sem opozoril na možnost poceni nakupa res dobrih zvočnikov, pri čemer sicer nisem računal s tem, da ime Klipsch številnim sploh ne bo poznano.In takoj so se pojavili nekateri, ki vedo bolje in so se pojavljale pripombe, da lahko zvočnike kar s prsti premikaš(čeprav vagajo 30kg), da so stranice iz plastike, da je predlog bizaren(?), da so to bolgarski ponaredki, da zvočniki v trgovini ne zvenijo bogve kako(čeprav ni jasno na kaj so priključeni) itd.Vse seveda s ciljem razvrednotiti dobro mišljen predlog.
Danes se je pojavila nova številka AUDIA, v kateri je primerjalni test petih 5.1 zvočniških sistemov, med drugim tudi Klipscha z RF-82 fronti(tudi sicer je ves sistem sila podoben mojemu).Sedajle nimam časa in bom test povzel kasneje.
A tisti, ki boste zopet hoteli dokazovati, da gre za neko brezvredno robo, se vseeno lahko v naprej pripravite:
-sistem je bil uvrščen v absolutni vrhunski razred med 5.1 sistemi
-cena kompleta je 3200€
-v Technoshopu se dobijo vsi posamični zvočniki(ne kot komplet) in bi stali cca polovico zgornje cene
Še to:svoje RF-82 sem kupil v Nemčiji, ker še nisem vedel za ponudbo Technomarketa.Kasneje sem pri njih kupil sub in center.Tudi sam sem bil presenečen, da na vseh piše "Made in USA".Torej niti ne Kitajska, še manj Bolgarija in še manj "ponarejeno v Bolgariji". Razz
Nazaj na vrh
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim da vsa ta negativnost izhaja predvsem iz izkusenj, oziroma iz prepricanja da 'kar je prelepo, da bi bilo res, ponavadi tudi ni res'. O pravilnosti te trditve smo se pa vsi nemalokrat prepricali v zivljenju.

Meni osebno je drugace zelo zal, da za to ponudbo nisem vedel par mesecev nazaj, ko sem kupoval svoj HT sistem.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp
Pripomba ni letela na Klipsch kot firmo, ampak iz "neuradnih trgovskih krogov" ,da določene trgovske verige naročijo pri proizvajalcih ali kje drugje cenejše variante (slabši materiali ali b ali celo c variante kvalitete),ki se tržijo pod istimi znamkami za bistveno nižjo ceno!...
~
Drugače "uradno" se ne sme prodajat znotraj EU po znatno nižji ceni iste izdelke,ki se prodajajo pri drugih trgovcih v EU.Drugi trgovci lahko vložijo prijavo zaradi nelojalne konkurence...Drugače pa je, če je to trgovska veriga(v tem primeru bolgarska),ki ima lahko uradno ali pa neuradno nižje cene zaradi ("tega ne vemo") b ali c variante samo za določena tržišča...
~
Pred leti(pri nekaterih firmah je še vedno tako) se je to dogajalo z avtomobili ko so bili za "balkan" slabše kvalitete ali vsaj slabše opremljeni za isti model !!!
~
Na tem svetu ni nič zastonj !!! Vredno premisleka !!!
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP
Pa še to...Če nekdo ni siguren za kaj gre ,je najlažja pot,da se pozanima pri EU zastopniku kdo so njihovi uradni prodajalci/uvozniki !!!:

Ulrik Sindberg
Director of Sales & Distribution
usb@klipschgroup.com

ali bolgarskem zastopniku:

AUDIO ARTE & HD STUDIO

UL.HRISTO SMIRNENSKI 72
SOFIA 1164
BULGARIA
Phone: +359 2 96411 15
Fax: +359 2 963 3901
Email: margarit@audioarte-bg.com
Website: http://www.audioarte-bg.com

To je najboljša varianta za dober nakup !!!
aljaž

Pridružen/-a: Ned Dec 2008 13:02
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi Nemci so bistveno znižali Klipshe http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/sid/6c883b5593abb265f684a424f614055d/cl/alist/cnid/48a4337a0c1e87802.14861593 tako da ne nekaj bluzit na pamet. Drugič že pišem, da sem jih primerjal (RF 62 ) z Canoton Carat 790 DC na istem ojačevalcu Vincent SV-234 class A v istem prostoru z istimi kabli in smo vsi s prijatelji bili istega mnenja, da so RF-i za klaso boljši. Aja bili so pa Canton lepši Rolling Eyes, pa tudi dosti lažji, tako, da bilderji če se slučajno srečate z temi zvočniki ne jih prijemat, ker lahko poletijo.
Tudi pohištvo Alples, ki je pri nas tako cenjeno ima na iverico nalepljeno folio.
Nazaj na vrh
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2009 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BRAVO!!!!

Pa "tudi" ce so na na Kitajskem narejeni,ni važno,ker so narejeni zelo kvalitetno,sploh pa kar imajo "v sebi".Vsi dobro vemo da je kitajska delovna sila poceni,v tem primeru tudi kvalitetna.Moj jbl sub je tudi narejen v Mehiki,pa ga špila tko noro,da mesto izdelave ni važno.

LP Mario
Nazaj na vrh
jenx

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Včasih človek s temi posti že kar obupuje, a potem te začnejo že tudi kar zabavati.Vse se je začelo s tem, da sem opozoril na možnost poceni nakupa res dobrih zvočnikov, pri čemer sicer nisem računal s tem, da ime Klipsch številnim sploh ne bo poznano.In takoj so se pojavili nekateri, ki vedo bolje in so se pojavljale pripombe, da lahko zvočnike kar s prsti premikaš(čeprav vagajo 30kg), da so stranice iz plastike, da je predlog bizaren(?), da so to bolgarski ponaredki, da zvočniki v trgovini ne zvenijo bogve kako(čeprav ni jasno na kaj so priključeni) itd.Vse seveda s ciljem razvrednotiti dobro mišljen predlog.
Danes se je pojavila nova številka AUDIA, v kateri je primerjalni test petih 5.1 zvočniških sistemov, med drugim tudi Klipscha z RF-82 fronti(tudi sicer je ves sistem sila podoben mojemu).Sedajle nimam časa in bom test povzel kasneje.
A tisti, ki boste zopet hoteli dokazovati, da gre za neko brezvredno robo, se vseeno lahko v naprej pripravite:
-sistem je bil uvrščen v absolutni vrhunski razred med 5.1 sistemi
-cena kompleta je 3200€
-v Technoshopu se dobijo vsi posamični zvočniki(ne kot komplet) in bi stali cca polovico zgornje cene
Še to:svoje RF-82 sem kupil v Nemčiji, ker še nisem vedel za ponudbo Technomarketa.Kasneje sem pri njih kupil sub in center.Tudi sam sem bil presenečen, da na vseh piše "Made in USA".Torej niti ne Kitajska, še manj Bolgarija in še manj "ponarejeno v Bolgariji". Razz

Bi se dalo izvedeti kaj o ostalih štirih sistemih? Obstaja kje kak .pdf? Wink
Nazaj na vrh
JANKO
Gost

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kakšno leto nazaj sem v Nemčiji nabavil zvočnike Klipsch 7 RF za 1000 EUR par. Mislim, da so bile to največje zverine iz te serije. Prodal sem jih zelo hitro ker me niso ravno navdušili. Bas je bil prva liga ostalo pa bolj švoh.

Če začnem najprej s plusi:
- zvočniki imajo izjemen bas. globok, definiran in tako močan kot ga lahko slišite v diskotekah. stene se tresejo Wink
- občutljivost je izjemna, tako da zadostujejo šibki ojačevalci
-zvočnik ima tudi lep češnjev furnir ob straneh

minusi:
- reprodukcija vokalov je katastrofalna glede na ceno (dali ikon jih povozi za polovično ceno)
- razen za drum and bass me je zvočnik razočaral, v Audio so jim sicer dali super ocene vendar to enostavno ni to. visoki toni so trdi in neposlušljivi, detajlov je bolj malo, zvočna slika je slaba. za nabijanje so zvočniki super, nek presežek pa vsaj zame niso
- plastika spredaj je res cheap
- so ogromni in grdi
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2009 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem podobno napisal za visoke tone.
Nazaj na vrh
pIko

Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 04:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja, Jankova ocena govori sama o sebi dovolj. Skratka ocena izkušenih preizkuševalcev je bistveno različna od njegove. Četudi bi se strinjal z njim, da zvočniki o katerih teče beseda niso lepi in da imajo na sprednji plošči plastično masko, pa drži, tudi to, da sem videl že veliko takih in jim to nihče ni štel v kak minus. Slišal pa sem že tudi lepše, brez plastike in predvsem mnogo dražje mnogo slabše igrati. Pomembno je namreč pri zvočnikih predvsem kako igrajo. Kakor Klipschem lepo piše v spremljajoči literaturi, so zelo občutljivi. To je lahko zelo lepa lastnost, če pa se jih loti povezovati nevešča roka, pa tudi lahko pripelje do neposlušljivosti sistema. Ker so zelo občutljivi, namreč zelo natančno odigrajo to, kar dobijo noter. Če bo nekdo pripeljal v njih isti signal, ki je prej lepo igral na togih in zaspanih Dalijih, bo na občutljivih in poskočnih Klipscih ven prišlo tisto, kar je dejanjsko pripeljal noter, to pa bo blago rečeno neposlušljivo. To ne pomeni da so ti zvočniki zanič, ampak da je moral biti signal na prejšnjih zvočnikih tako močno izkrivljen, da v primeru da ga poslušamo takega kakršen je, ni poslušljiv. Torej zanič so bili prejšnji zvočniki in ne ti.
Sam sem preposlušal in praktično povezal že marsikak sistem in razvoj svojega sistema v zahtevnosti svojih ušes pripeljal do B&W 801, ki so jih v gramofonskih hišah imeli za referenčne zvočnike. Hočem reči, da nisem nezahteven poslušalec. Ampak kakor sem Dalije z mnogo truda in vratolomnih kablov pripeljal do tega, da so zaigrali, vem da sem pri Klipscih dosegel veliko enostavneje precej več za nižjo ceno. Kdor mi ne verjame, naj pride poslušat, in dokazal mu bom, da njegove kritike več kakor o slabostih Klipschev govorijo o njegovi lastni neizkušenosti.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa prvič slišim da občutljivost zvočnikov igra vlogo pri barvi zvoka Shocked
pIko

Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, če bi gospod dobro prebal kar sem napisal, konec koncev je stvar zapisana in se vedno lahko prebere še enkrat, bi lahko ugotovil, da njegove trditve v mojem pisanju ni. Morda jo moram še enkrat ponoviti. Da bi Daliji zaigrali rabijo zelo odprt signal z izstopajoče poudarjenimi detajli, ker so zaspani in ne reagirajo. Če tako deformiran signal pripelješ na dobre zvočnike, sam sem to preizkusil a svojih Bowersih in na Klipscih, je ta signal pretvorjen v zvok, ki ni poslušljiv. Torej niso zanič Klipschi ki so bližji mojim referenčnim zvočnikom ampak kvečjemu Daliji, čeprav sam mislim, da je na tej točki vzrok težav v preizkuševalcu, ki ne ve, da na svetu obstajajo različni zvočniki, ki ob pravilni konfiguraciji igrajo, le pravo konfiguracijo je treba najti. Med dobrimi in zanič zvočniki je namreč razlika v tem da tistih, ki so zanič dobro konfigurirati sploh ni mogoče. Kadar tega preizkuševalec ni bil sposoben je težava v njem ne v zvočnikih. To mu dokažem, saj imam sistem ki igra, naj pride poslušat. Eno je namreč njegovo filozofiranje, drugo pa so dejstva, ki mu jih rade volje pokažem.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je gospod še enkrat prebral, ter doumil isto bistvo.

Citiram:
Ker so zelo občutljivi, namreč zelo natančno odigrajo to, kar dobijo noter.

Občutljivost in transparenca nista na noben način povezani.
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če ta zvočnik zares tako dobro zaigra šele ob konkretnih partnerjih, in je po tvojih besedah to odločilnega pomena da zaigrajo kakor znajo...kako jih je/si jih Krokar ti tako hvalil in so ti igrali vrhunsko če si jih imel priklopljene na AV receiver in dvd player, na kable pa tudi nič ne daš Laughing

Nekaj ne štima v tem primeru, sam sem govoril s dvema lastnikoma katera sta jih prodala zelo hitro, pa tudi nista bila zelenca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Naslednja
Stran 9 od 23

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu