| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Apr 04, 2017 06:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Parasound tudi, ja! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Apr 04, 2017 09:48 Naslov sporočila: |
|
|
Bom povprašal. Hvala.
So pa ti zvočniki res zelo izbirčni kar se tiče elektronike, tako da ne bo lahka pot
No jaz sem jih slišal z Sonus Faber Musica ojačevalcem in se mi je kr dopadlo.
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2017 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa Plinius? A si kdo lasti kakšen njihov integriran ojačevalnik?
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2017 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
LP
@ambasador, kje so sedaj praktični rezultati "teoretično_filozofskih" razprav iz drugih tem foruma ...
Tukaj pa konkretni problemi audiofilskih zagat ...
Tako pa se lastniku in svetovalcem sanja ne, kje so problemi in tako kot ponavadi več ali manj golo naštevanje brez konkretnih izkušenj na sistemih ...
Smo že pred časom govorili o starejših modelih SF, da kakšen zvočni karakter imajo in kako jim ustreč ...
Suhoparni napotek "parjenja" SF in Parasound, je to tako kot bi postregel za kosilo "ameriški biftek z žara" , zraven pa ponudil "peneči Prosecco" ...
Če kupiš katerega od "stare šole " SF se zavedaš, da moraš ohranit "romantično dušo", če nisi "za", si omisliš drugačen zvočnik npr. ATC ali kaj podobnega, silit, da bo SF igral kot ATC pa ne gre ...
Žal pa lastniki pri nas ravno to počnejo in menjavajo kable, izvore, nešteto ojačevalcev, celo akustiko hočejo prilagodit zvočniku...
Najprej se seveda zaplete pri nakupu SF, le te se da že kar ugodno dobit, tukaj je past, ker rabiš ojačevalec s "konkretno močjo (ni potrebno veliko W) in romantično dušo, kar pa zelo omeji izbor, ker žal JADISa, Mastersound ali Simplya 845 za drobiž ne dobiš, od tranzistorjev edino še "stara šola", paše ko "tata na mamo" MONRIO (HP1, Cento), UNICO (najmanj 100 ali DM) ali FASE (Fabio Serblin, modela 1,0), zanimivo tudi nemški pa vendar še romantični Symphonic Line ...
Če ipak želiš, da baletka zapleše, "akrobatski rokinrol" pa še stara šola Krella, FPB300 sem že slišal gor priklopljenega !!!
Da vse to zaigra je pogoj transparenten, hiter, mesnat, dinamičen "izvor" in pretočni BI-WIRE kabli !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2017 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
ajka@
ja saj to vem, da sem si zadal kr težko nalogo glede izbire elektronike za te zvočnike, ampak se jim enostavno nisem mogel upreti
Bom že našel nekaj kar bo odgovarjalo mojim ušesom
Hvala za namige
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2017 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
"romantično dušo", če nisi "za", si omisliš drugačen zvočnik npr. ATC ali kaj podobnega, silit, da bo SF igral kot ATC pa ne gre ...
Žal pa lastniki pri nas ravno to počnejo in menjavajo kable, izvore, nešteto ojačevalcev, celo akustiko hočejo prilagodit zvočniku...
!!! |
Yep, to pa kar drži. Romantično Panna cotto ne moreš spremenit v english pudding, pa če ne vem kaj polivaš preko. Pa tudi smisla nima.
Sam se najraje sfokusiram na najboljšo lastnost zvočnikov, ter jo poizkušam do maksimuma "potegniti ven." Pomoje prijetno -toplo polna tonalnost in odprta naravna dinamika pri oldie SF. Kamin in Prosecco....
Sam bi šel celo tako daleč, da bi dal kakega pre 1974 luxmana:
L55a L58A, L80-V, L-30, Luxman SQ-707
Tale bi tudi šel ko ata na mamo, če je res kvalitetno refreshan:
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/ojacevalci/pioneer-sm-83-kultni-lampas-1967-68-40w-8ohm-refresh-1304319317.html?aclct=1489044445&kw=pioneer+lampa%C5%A1
Drugače pa second-hand Jadis Orchestra R. z KT88/KT90/KT120/ bi šla prav lepo, Crème brûlée...
Življenje je široka cesta....- |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
@ambasador, kje so sedaj praktični rezultati "teoretično_filozofskih" razprav iz drugih tem foruma ...
Tukaj pa konkretni problemi audiofilskih zagat ...
Tako pa se lastniku in svetovalcem sanja ne, kje so problemi in tako kot ponavadi več ali manj golo naštevanje brez konkretnih izkušenj na sistemih ...
.................................
Da vse to zaigra je pogoj transparenten, hiter, mesnat, dinamičen "izvor" in pretočni BI-WIRE kabli !!! |
Hahaha, si mi vrgel rokavico.
Kolikor vem, si se ti zelo konkretno ukvarjal s Sonus Faberjem. Torej, bolj izkušenega s to firmo ni na tem forumu.
Kar se pa tiče osebnih izkušenj po sejmih mi je ostalo nekaj predstavitev močno vtisnjenih. Vse v Italiji, kjer je s predstavitvijo upravljal sam Sonus Faber. Dve od treh so imele črn Krell KAV 300, ena njihov integrirc Musica.
Drugje sem jih slišal na vse sorte, ne da je bilo slabo, ma osebno mi je manjkal tisti glasbeni klik ki me ponese.
Tako sem se naučil, da se s Sonusi ne gre šaliti. Potrebujejo pravega partnerja, izbranega s poslušanjem in to ne v petih minutah.
Sonuse se kupi zaradi magije zvoka. Naredi napako in si naredil luknjo v vodi, kot bi kupil nekaj kar tako. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: | ajka@
ja saj to vem, da sem si zadal kr težko nalogo glede izbire elektronike za te zvočnike, ampak se jim enostavno nisem mogel upreti
Hvala za namige
lp,
Simon |
LP
Ta zvočnik ni "pupa" za eno noč, se je treba z njo več ukvarjat, da jo spoznaš v dušo... Jo je treba okoli peljat, v dobrem in slabem, da se bolje spoznata.
Če ji boš delil samo obljube bo tako, da ti bo sam "ropotala", "razbijala škatule", ti jo boš zapustu, od razmerja ne bo nč  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | simon740 je napisal/a: | ajka@
Hvala za namige
lp,
Simon |
LP
Ta zvočnik ni "pupa" za eno noč, se je treba z njo več ukvarjat, da jo spoznaš v dušo... Jo je treba okoli peljat, v dobrem in slabem, da se bolje spoznata.
Če ji boš delil samo obljube bo tako, da ti bo sam "ropotala", "razbijala škatule", ti jo boš zapustu, od razmerja ne bo nč  |
dobra metafora
Se bom potrudil za "njo"
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | simon740 je napisal/a: | ajka@
Hvala za namige
lp,
Simon |
LP
Če ji boš delil samo obljube bo tako, da ti bo sam "ropotala", "razbijala škatule", ti jo boš zapustu, od razmerja ne bo nč  |
dobra metafora
Se bom potrudil za "njo"
lp |
Ni samo elektronika v pitanju. Še posebej pomembno je imeti izvor zvoka na nivoju. Pozabi na ceneno raskavo digitalijo, bo potreben kakšen (magari ex top) klasen player. Potem pa še pazljiva umestitev v prostor in (ampak šele na koncu, ko so že izbrani ojačevalec in nato še izvor in vse igra že z navadnimi kabli) primerno kablovje.
Ta zvočnik je izziv za poznavalce. Veš da je sposoben - nenazadnje je bil ena maksimalnih izbir med minimonitorji svojega časa - in bo to tudi pokazal. Zato korak po korak uglaševati sistem. Nagrada je visoka, zelo visoka. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Probaj še croft acoustic. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador@
hvala za nasvet. Glede izvora imam že precej rešeno. Samo ne bi o tem tukaj, ker bo prišlo do "vojne"
Se pa popolnoma zavedam v kaj sem se podal
Zaenkrat še zelo dobro "slišim" in bom počasi iskal, to kar mi odgovarja.
Seveda sem zelo hvaležen za vaše predloge/nasvete. Problem je ker se kupuje rabljeno in posledično je to težko slišat/preizkusit pred nakupom, zato je fino malo naprej vedet kaj bi "šlo skupaj".
Hvala še 1x.
Komot pa še lahko kdo napiše kak predlog.
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2017 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | | Probaj še croft acoustic. |
Thanks  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Pet Apr 07, 2017 06:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen Accuphase integrirc?
lp,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomodrec
Pridružen/-a: Sre Dec 2014 11:37 Prispevkov: 12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 07, 2017 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka,
očitno rad govoriš o stvareh za katere še nikoli nisi slišal. Tako bolj po občutku ali 'prosto po Prešernu'. Nekaj prebereš in nato 'copy - paste'.
Ali si stvari konkretno slišal, da jih komentiraš na tak način?
Po mojem mnenju je še nekaj ojačevalcev, ki so zelo zanimivi za ta zvočnik -
namreč EXPOSURE - iste generacije kot SF in pa CROFT. V kolikor se ujame z zvočniki je to lahko optimalen nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|