Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalec - kaj kupiti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 41, 42, 43  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2016 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Citiram vprašanje uporabnika iz druge teme:

matejp je napisal/a:
Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje o ojačevalcu Denon pma 860.
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/ojacevalci/ojacevalec-denon-1304537725.html?aclct=1461305304

in NAD 302
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/ojacevalci/ojacevalec-nad-302-1304253857.html?aclct=1459760896&kw=nad+302

Ima kdo kakšne izkušnje s tem ojačevalcem oz. nakupom rabljenega ojačevalca.
Nanj bi bili priklopljeni zvočniki b&w in rega rp1.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore in nasvete.
Lp

Varianta te druge kombinacije igra pri 'mojem' odvetniku: NAD 302, Rega Planar2 in Bowers DM 603. Na Regi ima glavico Grado, vstopni model. Vse skupaj kot celota je presenetljivo spodoben entry level. To ima že več kot 15 let brez krize - me ne gnjavi kako bi kaj izboljšal, ampak pridno nabira 'kilometre', pogosto posluša.

Tukaj bi še dodal: ni tako pomembno kaj je boljše in kaj najboljše izvzeto iz konteksta - celote audio sistema. Pomembno je, da celota dobro deluje tako da uživaš in te baš boli briga za twikanje.
Na drugi strani pa muzikalično (da uporabim za mnoge tako sporen termin) neusklajen sistem stalno kliče po izboljšavah in, po mojih izkušnjah, s takim nikoli ne prideš do zadovoljstva, notranjega mira.
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2016 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Okj za do 100€.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2016 03:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Denona nisem testiral, so pa NAD integrirci te serije spodobni (za moje pojme boljši kot novejši). Doma imam celo še eno 314-ko s katerimi sem poganjal ene Sonus Faber Concerto.

Vrednost NAD-ovega ojačevalnika zagotovo ni 250 EUR, jaz sem 314-ko, ki je višji model (najvišji model tiste serije integrircev) kupil za občutno nižjo vsoto (pol manj).

Tega nabavite pa boste čisto zadovoljni.
Marcel

Pridružen/-a: Pon Maj 2016 7:52
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

tole bo gotovo naslednji teden...
http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=517:braggi_kit&catid=66&Itemid=365

Na vrsto bo prišla tudi menjava integriranega ojačevalca. V ožji izbor prišli naslednji:

Simaudio Moon 220i
Primare I22
Rega Elex-R
Musical Fidelity M3si

Ima mogoče kdo še kakšen predlog, katerega bi bilo smiselno dati v izbor in s katerim naj začnem preizkušanje? Smile Opcija so tudi rabljene zadeve....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031870008
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče Unico Primo

http://www.unisonresearch.com/en/products/unico-series/integrated-amplifiers/unico-primo.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi Naimi; 5i, XS in Supernait 1 ali 2. Predvsem zadnji je nekaj najboljšega za še normalen denar.
Nazaj na vrh
Marcel

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm hm, na dosegu mi je samo Naim Nait 5si. So sicer kateri ojačevalci znani, da na splošno lepo igrajo z Seas driverji?

Sobo imam sicer 28m2, če je ta podatek tudi kaj pomemben...

Nazadnje urejal/a Marcel Čet Jun 09, 2016 15:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zmatjaz

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas lahko slišite:
- Vitus audio RI-100 (tranzistor)
- Coincident Turbo 845SE (lampe)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 068650802
Marcel

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za predlog, ampak se bi držal cenovnih okvirjev tja do 1.500 €....

LP
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2016 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Mogoče Unico Primo

http://www.unisonresearch.com/en/products/unico-series/integrated-amplifiers/unico-primo.html

LP

Zvočnik pod "roke" in pridet poslušat Unico, Unico Primo in še kaj, vse nižje od cenovnih okvirjev Wink
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2017 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

iščem rabljen integrirc (do 2000€) za zvočnike Sonus Faber Electa Amator II.
Iščem nasvet/predlog nekoga, ki je že slišal te zvočnike.
Ne bi bilo slabo, če bi ojačevalec imel izhod za nizkotonec.

lp,
Simon
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2017 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
kot sva se menila ze privat, pa bo mogoce se komu koristno. Slisal sem jih na Gryphon Tabu. Ima jih kolega v kombinaciji s tem ampom. Nizkih frekvenc in organskega vokala, kolikor zelis. Ima pa postavljeno v sobi nekje 15m2. Tretirano ni nic, samo pohistvo in sedezna.

Podoben karakter Gryphonu, vsaj po mojih preferencah in izkusnjah:
Modwright KWI200
Leben CS600
Karan KAI 180 (MK2)

Kar se tice izhoda za nizkotonec se ni treba pretirano obremenjevat, ker lahko vzames sub, ki ima high level inpute in prikljucis sub preko zvocniskih kablov. Priporocal bi REL sube, ker se jih enostavno in kvalitetno lahko vpasa v sistem. Sam uporabljam dva REL B2 in prikljucena imam preko HL inputa za poslusanje glasbe. REL tovrstno povezavo celo priporoca.

lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Pon Apr 03, 2017 15:09; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2017 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Hoj,
kot sva se menila ze privat, pa bo mogoce se komu koristno. Slisal sem jih na Gryphon Tabu. Ima jih kolega. Nizkih frekvenc in organskega vokala, kolikor zelis. Ima pa postavljeno v sobi nekje 15m2.
Kar se tice izhoda za nizkotonec se ni treba pretirano obremenjevat, ker lahko vzames sub, ki ima high level inpute in prikljucis sub preko tega. Priporocal bi REL sube, ker se jih enostavno in kvalitetno lahko vpasa v sistem. Sam uporabljam dva REL B2 in prikljucena imam preko HL inputa za poslusanje glasbe.

lp, d.

Davor hvala. Tabuja dobiti je znanost Smile Confused
Dobro poznam tudi Callisto 2200, samo ta je že izven mojega budgeta Sad

lp
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2017 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JVC AX-Z1010TN

Line Magnetic model LM 218IA
http://www.toneimports.com/lmaudio/218ia.html
Line Magnetic 518IA

Dared VP-845 tube SET Integrated amplifier

JVC ax9
Nazaj na vrh
audiomodrec

Pridružen/-a: Sre Dec 2014 11:37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2017 22:00    Naslov sporočila: Integrirani ojačevalec Odgovori s citatom

Priporočam ti, da se pozanimaš za''Parasound Integrated'', ki ga imajo pri
Pear Audiu. Kritike o njem seveda lahko najdeš na internetu. Kljub temu,
da je v nekoliko višjem cenovnem razredu, se po mojem vedenju lahko
dogovoriš za zelo ugoden nakup. V napravo je vgrajen še super DAC slo-
vitega konstruktorja Johna Curla. Po mojem mnenju je to sedaj eden izmed
najboljših nakupov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 41, 42, 43  Naslednja
Stran 19 od 43

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu