Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pro-Ject gramofoni
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Audiostorm

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 23:02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 23:14    Naslov sporočila: Pro-Ject gramofoni Odgovori s citatom

Pozdrav. Sem pred nakupom gramofona, trenutno me mika firma Pro-Ject, prvič zaradi dostopne cene, drugič ker so na dobrem glasu, baje. Zdej, to bo moj prvi gramofon ampak vseeno ne mislim kupit kaj najcenejšega od njih. Tk da zaenkrat sem se zapičil v te kandidate:

http://www.project-audio.com/main.php?prod=xperiencec&cat=turntables&lang=en

http://www.project-audio.com/main.php?prod=xperiencesp&cat=turntables&lang=en

http://www.project-audio.com/main.php?prod=rpm5sp&cat=turntables&lang=en

RPM 5 SP mi je cenovno ugoden, ampak ne vem kako to igra v primerjavi z ostalima dvema, + nima pokrova za prah, oz je dobavljiv ekstra. Gledal sem tudi model RPM 9.1, ampak mi je cenovno že malo preveč + gramofonska glava se kupi extra. Gramofon se bo zaenkrat priklopil na phono predojačevalec integrirca Marantz 7001, ampak bom verjetno nekoč malo menjal zadeve, za kaj boljšega. Prosil bi vas za kakšno mnenje o tem, kako tole igra, cenovno najboljše.
Pri Pro-Ject 2 Xperience Comfort lahko tudi izbereš glavo in iglo, ki so: Ortofon 2M Red, Sumiko Blue Point No. 2 or Ortofon MC Rondo Red cartridge. Hvala za vaša mnenja in pa lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 00:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti je to prvi gramofon, potem je za vstop v ta svet, pravzaprav vseeno katerega od teh izbereš. Bi rekel, da je tu še najbolj pomemben kriterij izgled, torej kateri ti je bolj všeč. To bogokletno mnenje sem izdavil zato, ker glede na to, da ga boš priklopil na integrirca, le-ta ne bo prikazal, sicer majhnih, razlik med temi modeli. Če bi bil jaz pred to dilemo se bi odločil za Pro-Ject 2 Xperience Comfort, in to zato, ker ima preklopnik hitrosti vrtenja. Verjemi mi, to je zelo pomemben pripomoček, saj je kar neprijetno prestavljati jermenček pri gramofonih, ki tega preklopnika nimajo. Tudi ostala dva gramofonska "paketa" imata preklopnik hitrosti, a v posebnem ohišju, kar pa zna biti včasih precej nerodno. Opisano je seveda problem, če poseduješ poleg LP-jev še dosti single-ov in maxi single-ov, ki so zadnje čase postali zopet precej popularni.

In za zaključek:
Če boš tut ti not padu, potem boš slej ko prej itak začel razmišljati o kakšnem boljšem gramofonu, pa odjemni dozi, pa phono predojačevalcu, itd. Sicer pa saj veš kako to gre Laughing .

Audiohedonist
Nazaj na vrh
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 07:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Sam sem bil par let nazaj pred podobnim problemom. Sem lastnik expiriencea z odzemnima dozama denon mc 103 in audiotechnica 440. Lepo, da si se odločil za nabavo gramofona. Ne bo ti žal. Moje mnenje je naslednje. Poglej še za kakšnimi rabljenimi pro-jecti, Rego,.... Če človek kupi gramofon, običajno z njim ravna v rokavicah. In če nimaš nesreče, se da dobiti brezhibno rabljeno robo. Sem veliko testiral odzemne doze in phono preampe. Največja razlika se mi je pokazala na bolje, ko sem nabavil še PJ phono preamp tube box-na lampice in nove odzemne doze! Igra na Rotelu 980 bx in se je nabava preampa pokazala kot korak naprej. Na začetku sem imel odzemni dozi PJ4 in goldring 1024. In je bilo nekaj narobe! Ni in ni hotelo zašpilat (basa nič)!Zdaj sem že skoraj 100% zadovoljen! Najboljši občutek pa je, ko si vzameš čas in še malo zaprasketa zraven. Pa še to-nastavitev gramofona je precej pomembna! p.s. Poslušal sem tudi cenejšega pro jecta expresion, če se ne motim! Vizualno nekoliko bolj basic, vendar igral odlično! Ko enkrat kupiš gramofon, je to prava igračka za odrasle. Pa na čiščenje starih plošč ne pozabi. Dober nakup želim!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da malo podkrepim svoje razmišljanje v zvezi s tvojo dilemo: pred podobno dilemo sem bil pred tremi leti tudi jaz. Imel sem veliko plošč iz najstniških let, ki jih kljub temu, da sem še imel nek (plastic-fantastic) gramofon, nisem poslušal. Potem sem tega prodal in nabavil "ta zaresni" ProJect expression II, ki je bil relativno poceni. Začel sem kupovati nove plošče in kmalu po tem še boljšo odjemno dozo od "originalne", saj sem slutil, da lahko iz tega potegnem še več. In tako se je začelo. Sedaj me zelo moti edino še to neprestano prestavljanje jermenčka, zato nameravam kupiti še Project Speedbox. Trenutni gramofonski sestav lahko vidiš v moji galeriji.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Gregor.S

Pridružen/-a: Ned Jan 2014 22:00

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav vsem!

Upam, da je še kdo aktiven na tej temi Smile

Vprašanje imam glede nakupa gramofona. Sem bolj ali manj nov v tej zadevi in imam zato (za vas) osnovna vprašanja. Glede na raziskovanje, ki sem ga opravil na netu sem naletel na par firm, ki prodajajo cenovno ugodne gramofone. Te firme so Pioneer, McCrypt in Pro-ject. Zanima me, če vi mogoče katero izmed teh firm odsvetujete ali katero posebno predlagate.

Gramofon bom imel zvezan na ojačevalnik (http://www.mimovrste.com/artikel/1190000718/ojacevalnik-pioneer-a-20-k-crn#galerija), poleg gramofona pa bo še TV in PC. Ali je ta ojačevalnik v redu ali naj razmislim o katerem drugem? Na izhodni strani ojačevalnika bosta dvosistemska zvočnika, ki premoreta po 50W izhodne moči.

Hvaležen bom za kakršnokoli pomoč.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pro-Ject se je uveljavil kot konkurent Regi. Tako je Rega prisiljena zapustiti ta segment in se preseliti višje na cenovni lestvici.

Pioneer je bil nekoč pri gramofonih kar spodoben, kako je danes, ne vem. Sigurno ni neki bau-bau, ker bi vedel. Za onega tretjega pa prvič slišim.
Ne si delat problemov, nekje je potrebno začeti. Ni nujno ugajati vsem, itak je v nižjih cenovnih razredih toliko kompromisov, da je en kompromis vreden toliko kot drugi.

Pioneer ojačevalnik bo kar ok.
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 01:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PD

Nazadnje urejal/a uroš Tor Mar 15, 2016 01:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kot začetnik se izogni novim gramofonom, za malo denarja100-200 kupi kaj rabljenega in ko boš ugotovil a je pravi ali greš v nabavo drugega boš zelo malo izgubil, v primeru da greš v nakup novega pa si hitro ob pol cene..

Drugače Pro ject zelo dobro ve kaj počne, za vsak okus se kaj najde, ali hočeš disk iz pleksija, kovine, stekla ali mediapana, pro ject dela vse, ohišje enako...

Rega se ni nikamor preselila ampak cene so šle v nebo kot pri drugih firmah in to kar je bilo včasih poceni več ni oz se zdi tako, saj ni primerjati npr 60 funtov pred 15 leti in danes, pred 40 leti je bila to cena solidne ročke, pred dvajsetimi slabe sedaj pa za ta denar ne dobiš nič, še kitajske so dosti dražje, drugače pri Regi za relativno malo denarja veš kaj dobiš, praktično vsak izdelek je best buy za svoj denar in tudi npr rabljeni Rega 2 ali 3 je za ta denar soliden gramofon..
Nazaj na vrh
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PD

Nazadnje urejal/a uroš Tor Mar 15, 2016 01:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš

hvala za popravek res sem se zatipkal in res sem mislil na 115, prodam sicer tudi kako 150ko ampak ne porihtane kot jih imam.

Glede cen pa kakor kdo hoče obstaja internet, Ebay, Audiomarkt in vsak lahko kupi kje in kaj mu je volja, cene pa verjami kar poznam in mislim da so kar realne, vedno pa se kje da dobiti kaj ceneje, se pa tudi zelo hitro kaj zalomi, je marsikdo potem jamral kaj je kupil, če mu lahko pomagam ker pač vsaj za Thorense veliko delov imam...

150 je lahko soliden gramofon ampak za isti denar je ponavadi 115 boljši, druga pa je da 150 popolnoma prenoviš in po možnosti daš drugo ročko... ampak ne za tak denar, tudi ročko je za 150 eur zelo težko dobiti
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 12:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uroš

ne delaj si kakih iluzij, hudičevo dobro vedo kaj delajo-za vsak okus za vsakega kupca svoj gramofon, in verjami znajo jih narediti tako da še kljub vsemu z njimi fino zaslužijo, ne iščejo pa svetega grala oz ne trudijo se narediti najboljši gramofon od vseh.. to so že naredili pri nas na enem forumu ki je že propadel
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj, je malo brezveze se prerekati okoli tega. Eno so dosežki, kakovost izdelkov in imidž - drugo je tržna uspešnost. Pred 20 leti ProJect skoraj ni obstajal, danes je povsod prisoten - po celem svetu. Vse kar so oni prodali - drugi niso prodali. Začeli pa so z modeli po videzu podobnimi Regi. V bistvu so kopirali dizajn ki je ljudem ugajal.
Ne nameravam delati reklame niti antireklame, moje preference se itak razbere med vrsticami.
Gregor.S

Pridružen/-a: Ned Jan 2014 22:00

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 14, 2014 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore. Potem je po vašem najboljša odločitev, da kupim rabljen gramofon. Kaj pa če bi se odločil za vstopni Pro-ject gramofon kot je http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=1349? Ali je to smiselen nakup ali je vseeno boljše če kupim rabljen gramofon? Problem vidim samo v tem, da če kupim rabljen gramofon, da ne bom videl kaj je (lahko da) narobe z njim dokler ga ne bom priklopil in preizkusil. Takrat je pa lahko že prepozno.

Če kdo predlaga kakšno alternativo z veseljem sprejmem predlog.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nakupu starega gramofona je tako ali tako preizkus obvezen, je pa problem če ne veš točno kaj kupuješ, ampak enak problem je tudi z novim, a je to to kar si iskal boš tako vedel komaj ko boš malo več v teh vodah in po kakih poslušanjih gramofona naprimer pri kolegih, potem boš verjetno rekel ali si zadovoljen ali pa veš kaj pri tvojem gramofonu ni ravno to kar pričakuješ in ga boš zamenjal z razlogom za drugega...

Pri tem ne pozabi na ostalo, če je predojačevalec zanič ali ostali sistem ne igra tudi od gramofona nimaš kaj več za pričakovati
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kako moji vrstniki ( stari 50+) gledate na to:

osebno, če bi se moral vrniti na nivo vstopnih modelov gramofonov - bi si ga izbral novega in to po .... videzu ! Seveda bi izbiral med firmami ki so specializirane za gramofone. Tako me vsaj dizajn ne bi motil. Kompromisi v tej klasi se mi zdijo težki in eden vreden toliko kot drugi, tako da bi mi bilo prav vseeno.
Zvočnike pa ne tako, zanimivo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu