| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
.....These are the open baffles that have enough bass to push my JBL L300's off center stage.....
Genialen projekt. Tako je 'polovil skoraj vse kokoši' s preprostimi tehnikami. Velikost je res - velika, hahaha. Mislim da se da narediti tudi malo manjše panele. Sploh za manjše prostore praktično ni neke izgube.
Evo, odlična iztočnica za diy.
Lahko bi slot z wooferji imel montiran fullrange na vrhu škatle na panelčku (itak basi tresejo pravokotno na smer fullranga) - panel bi pa imel izrez in bi se montiral naknadno. Tako je praktično za premikanje ali prevoz.
Panel bi tudi lahko iz pleksija da ni vizuelno tako imponentno in da ni potreben neki finiš panelov. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Tor Okt 22, 2013 10:21; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:12 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
.....These are the open baffles that have enough bass to push my JBL L300's off center stage.....
Genialen projekt. Tako je 'polovil skoraj vse kokoši' s preprostimi tehnikami. Velikost je res - velika, hahaha. Mislim da se da narediti tudi malo manjše panele. Sploh za manjše prostore praktično ni neke izgube.
Evo, odlična iztočnica za diy. |
Ja, "papa" Nelson ni od muh... _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Mi je dal misliti tudi tisti prototip bas škatle narejen za Heilov tweeter (AMT) - opisan na začetku članka Nelson Passa.
Hm, to bi se splačalo probat... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Splačalo bi se vprašati troels gravesena, če kaj več ve o tem, v čem bi ribboni najbolj prišli do efekta, ker gredo dol do 800Hz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Dec 02, 2013 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Že blizu dvajset let se ukvarjam z fullrange zvočniki.
Preiskusil sem marsikaj.
In če pogledam malo nazaj, bi rekel tako nekako.
Po dolgih letih ekspirimentiranja z izvorom, ki sem ga takrat poslušal preko raznih ojačevalcov na TL (90dB/1w/1m), sem nekak dobil željo po SE končni stopnji, ki bi bila nek vrhunec glede močnostnega ojačevalca.
Preiskušal sem FET-e, ki so zelo linearni. Lahko celo nastaviš delovno točko tako, da ti dajo zelo močen 2nd harmonik in skoraj nič lihih.
Nato sem poskusil razne SE konfiguracije lamp in končal pri 45, 2A3 in 300B.
Ko sem končal z tem sem se odločil za fullrange zvočnik z visokim izkoristkom. Bili so razni. Vsak pa zahteva njemu prilagojeno "ohišje".
Ponavadi je horn, ker so enote tako konstruirane (akustični transformator).
Po moje se zmeraj gradi sistem tako, da se paralelno odločiš za zvočnik in ojačevalec hkrati. Izvor pa po želji.
before
če se odločiš za fullrange, ti za sabo potegne menjavo celotnega sistema.
Zvočnoki ranga Lowther ali boljši ti prikažejo vse slabosti sistema.
Nekateri rečejo da je neki xx fullrange zanič.
Moj odgovor je zaradi sistema, a ne zaradi zvočnika.
"Ohišja" za moje so delana na CNC-ju in so zelo masivna.
Pri takšnih izkoristkih, ti vsaka minimalna vibracija kvari celoto.
Še to, kakšno ali kako boš vpel enoto je pomembno, da se ne prenašajo minimalne vibracije nazaj na enoto. Jaz imam celo ozemljene enote, ker lepše igrajo. Celo take minimalne razlike so opazne.
Pri izvedbi moraš biti zelo pazljiv.
Ki so še akustične impendance in ostali nezaželjeni učinki.
Na netu je velika količina slabih rešitev. Le redki so dobri!
Zanima me pa če si že kaj testiral, ali celo nabavil.
lp
Bojc
ps
ajka
"...Voxativ, ki izdeluje ene najboljših enot na planetu ..."
Ne, to sploh ni res. Ta firma spada med tiste ki kopirajo Lowther.
Vse razen vpetja je kopija!
Testi pa so napihnjeni in verjetno kupljeni.
Oni beli Voxativ basshorn je pa zelo cenena in slaba izvedba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 02, 2013 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
Morda poznaš to stran. Brine je precej znan pri DIY v Ameriki. Vsi njegovi zvočniki so FR. Imaš tudi za Lowther:
http://brinesacoustics.com/Pages/M18-DX3/Main.html
Če te pa zanima ML TQWT z FF165WK ti lahko pošljem načrt.
http://brinesacoustics.com/Pages/M12-F165/Main.html
Me je zanimalo kako izgleda notri pa sem ga kupil. Kako izgleda notri ne boš nikoli sam načrtal, je kar komplicirano in je potrebno veliko znanja.
Zelo zanimiv zvočnik se mi zdi bipolarni Metronom z FF165wk. V tem primeru, če sem prav razumel, ti ni potrebno izvest baffle step compensation in poganjaš ga tudi z malo vati. Simulira se ga tako, da ga simuliraš kot enojni Metronom, potem pa pri podnu in pri stropu za eno stranico vzameš dvojno razdaljo. Tudi cev mora imeti dvojni radij.
Lahko pa za Metronom tudi vzameš Saes 8inc FR driver, ki ga jaz prodajam. Simulacijo sem naredil in je super:
LP matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2016 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo kolegi,
a ima kdo morda Audia Nirvana Super 10" / 12" in da bi me povabil na obisk?
Tenks, Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|