Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predlog za preizkušen načrt DIY zvočnikov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
m1098rol

Pridružen/-a: Čet Mar 2014 16:03
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2016 21:07    Naslov sporočila: Predlog za preizkušen načrt DIY zvočnikov Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Že en čas imam veliko željo sam sestavit zvočnike za sobo (4x4m), dvosistemske za stojalo.
Zanima me ali ima kdo kakšen načrt ki ga je preizkusil in bi ga delil? Najbolj me zanima konkretno katere komponente (driverje, kretnice) uporabit znamka-model, da vse skupaj ne bi bilo predrago pa da bi lepo igralo?

v naprej hvala za pomoč

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2016 21:14    Naslov sporočila: Re: diy 2 sistem Odgovori s citatom

m1098rol je napisal/a:
Lep pozdrav

Že en čas imam veliko željo sam sestavit zvočnike za sobo (4x4m), dvosistemske za stojalo.
Zanima me ali ima kdo kakšen načrt ki ga je preizkusil in bi ga delil? Najbolj me zanima konkretno katere komponente (driverje, kretnice) uporabit znamka-model, da vse skupaj ne bi bilo predrago pa da bi lepo igralo?

v naprej hvala za pomoč

LP

več o teh temah imaš na drugem forumu AudioDIY.org
Nazaj na vrh
m1098rol

Pridružen/-a: Čet Mar 2014 16:03

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2016 21:37    Naslov sporočila: diy 2 sistem Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Forum sem pregledal... Problem je ker ne dobim kar bi rad...
Rad bi kakšno mnenje katere komponente uporabit konkretno oznako/znamko (brez lesa) do recimo 150 €, ter kakšen načrt za leseni del ki bi bil komponentam ustrezen. Potem bi se pa sam malo igral čez zimo Razz , bolj za mojo dušo...

Hvala če ma kdo kak predlog
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na tej strani najdeš od - do......
Tukaj
pa še:
Tukaj
Če ne najdeš kaj koristnega, se ne lotevaj tega, ceneje bo, da kupiš že gotove primerke.
Veliko zabave ti želim!

lp
Nazaj na vrh
artofsound

Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2016 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj let nazaj so se naveliko izdelovali monitorji, ki slišijo na ime
HL LABS CHAMELEON od g. Hajdinjaka.
Ves materijal dobiš v Terni lj. Načrt pa dobiš na Hrvaškem Audiopulsu.

http://www.audiopuls.hr/diy/chameleon.html (dodal Admin)

Cenovno je nekje okrog 200 e. Kaj več o kvaliteti zvoka in izdelavi ti
ti bodo povedali naši prijazni soforumaši ,ki imajo te zvočnike doma ali pa so jih izdelali.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2016 10:19    Naslov sporočila: Re: Predlog za preizkušen načrt DIY zvočnikov Odgovori s citatom

m1098rol je napisal/a:
Lep pozdrav

v naprej hvala za pomoč

LP

m1098rol je napisal/a:
Lep pozdrav

Forum sem pregledal... Problem je ker ne dobim kar bi rad...
Rad bi kakšno mnenje katere komponente uporabit konkretno oznako/znamko (brez lesa) do recimo 150 €, ter kakšen načrt za leseni del ki bi bil komponentam ustrezen. Potem bi se pa sam malo igral čez zimo Razz , bolj za mojo dušo...

Hvala če ma kdo kak predlog

Žal je ni variante, da bi sestavil dobro zveneč zvočnik skupaj za max. 150.- eurov... karkoli se boš lotil bo samo en velik kompromis, ki se bo prelevil v razočaranje.

Moj predlog je, da poiščeš rabljene zvočnike, katerih zvok ti je v osnovi všeč ter se lotiš popolne predelave:
- kretnice (menjava bolj ali manj vsega materiala ki je uporabljen. Osebno uporabljam Jantzen in sem zelo zadovoljen, tako s poceni kakor tudi vrhunskimi komponentami ),
- ožičenja (po potrebi zamenjaš notranje ožičenje - kvaliteten UTP dela čudeže, cena ni vredna omembe - par eurov),
- dampiranja (veliko zvočnikov sploh nima dampiranja ali je neustrezno. Z menjavo boš predvsem pridobil v bas področju ter tudi v srednjetonskem - ponovno vložek v eurih zanemarljiv).

Tako boš dosegel veliko, veliko več in zadovoljstvo bo trajalo dlje časa.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2016 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole si predelaj in dodaj sub:
http://www.ebay.de/itm/Pair-Of-JBL-Control-5-Monitor-Loudspeakers-/162162956236?hash=item25c1aa57cc:g:Da8AAOSwRGlXqMNI
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2016 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Absolutno se strinjam s @Senco.
Zmotno je razmišljat v smeri doma narejeno(DIY),da bo poceni in odlično.
Izdelave se lotiš, če na trgu serijskih izdelkov ne najdeš zase primeren izdelek, @m1098rol zvočniki; bodisi oblikovno, kvalitetno, všečnost in pd. in imaš neke izkušnje in predznanje, voljo, orodje in prostor, da to lahko počneš. Še nekaj pogojev je treba izpolniti preden se lotiš dela. Točno vedeti kaj želiš in koliki je budget - v nasprotnem je neuspeh zagotovljen. Ti si postavil ceno 150€. Žal, to je cena materiala za 1 pošteno kretnico za 1 zvočnik, ne za par. Moj nasvet je vsaj 1000€ za manjši par npr. 10-12 litrov prostornine. Lahko tudi nekoliko < 1000, a se to takoj pozna pri kvaliteti.
Dva linka sem postavil, če dobro analiziraš Troelsa, boš videl koliko ljudi je naredilo razne njegove modele in pozitivna mnenja, med njimi sem tudi jaz. Za denar ki si ga ti namenil, priporočam nekaj iz trga rabljene opreme, potem pa kakšne izpoljšave, kot je že @Senca napisal; dampiranje, žice, elementi kretnice itd, manj bo koštalo, če ne bo prav, še vedno vrneš na staro stanje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu